অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
রাস্ত্রীয় কিশোর স্বাস্থ্য কার্য়ক্রমদা দোনর মন্ত্রালয়গী এন.ই.সি.গী লীচিং মখাদা অৱাং নোংপোক ভারতকী নারী শক্তি এম্পাৱর তৌবা
04 MAR 2022 5:51PM by PIB Imphal
মেঞ্চুরেসন অমসুং মেঞ্চুরেল প্রেক্তিসশিং অসিদা হৌজিক-হৌজিকসু অচৌবা খুন্নাই অমদি চৎনবীগী ওইবা অথিংবশিং মায়োক্নরি, মসিনা মরম ওইরগা নুপীশিং লোয়ননা ইনখৎলক্লিবা নুপীমচাশিংগী হাইজিনিক হেল্থ প্রেক্তিসশিংগী লম্বীদা অচৌবা অপনবা অমা থোকহল্লি। নৌরিবা ইখৎলক্লিবা নুপীমচাশিংনা মেঞ্চুরেল হাইজিন মেনেজমেন্তগীদমক শেম-শাবা ৱাৎলি অমসুং চীংনবা, অকিবা অমসুং ইকাইবা কয়া মখোয়গী থাগী খোঙকাপ লাকপা মতমদা মায়োক্নরি। খুঙ্গংগী মফমশিংদা নুপীশিংনা সেনিতরী পেদশিং ফংদ্রি, নত্ত্রগা মখোয়না মসিগী মখলশিং অমসুং শীজিন্নবগী মতাংদা য়াম্না খঙবা ৱাৎলি, নত্ত্রগা মখোয়না মদুগী মমল ৱাংবনা লৈবা ঙমদে।
নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.), শিল্লোং অমসুং চাংলং কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (সি.সি.আর.এম.এস.)কী মখাদা ভারত সরকারগী নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল অমসুং দোনর মন্ত্রালয়না মতেং পীদুনা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনগা চুংশিন্নদুনা অরুনাচল প্রদেশকী চাংলং জিলা শিনবা থুংবদা ফিমেল হাইজিন এন্দ কিয়র প্রদক্তশিংগী মতাংদা এৱের্নেস কেম্পেন অমা মাইপাক্না পাঙথোকখি।
মসি মুখ্য মন্ত্রীগী ফ্লেগশিপ প্রোগ্রাম – প্রমোতিং গর্ল্স হেল্থ এন্দ হাইজিন স্কিম অমসুং ৱেস্ত মেনেজমেন্তগী এৱের্নেসকী শরুক অমনি।
4f04ee37-88ad-4b3f-b5a3-2020f8e86fb9.jpg867f2339-6686-4c76-8140-91c3a29b16f9.jpg
এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.এস. অমসুং সি.সি.আর.এম.এস.কী মখাদা সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিংনা খুঙ্গংগী নুপীশিং অমসুং নুপীমচাশিংদা মীৎয়েং চংবগা লোয়ননা শেল চংদবা বাইওদিগ্রেদেবল অমসুং রি-য়ুজেবল সেনিতরী নেপকিন পুথোক্লি।
8cac5a24-49e7-4027-a997-96a24b5fe869.jpg872c643e-518a-4f56-912c-ff00a96fc83f.jpg

Ministry of Development of North-East Region
Empowering Nari Shakti of North East India on Rashtriya Kishore Swasthya Karyakram, under the aegis of NEC, Ministry of DoNER.
04 MAR 2022 5:51PM by PIB Delhi
Menstruation and menstrual practises still face major socio-cultural restrictions, resulting in women as well as adolescent girls, which pose a significant barrier in the path of hygienic health practices. Young adolescent girls tend to be less prepared for menstrual hygiene management and suffer from apprehensions, fear, and shame during their menses. In rural areas, women do not have access to sanitary products, or they have very little knowledge about the types and methods of use, or they simply can't afford them owing to the high cost.
Awareness Campaign on Female Hygiene & Care Products was successfully conducted across District Changlang, Arunachal Pradesh under the North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS), Shillong and Changlang Community Resource Management Society (CCRMS) in collaboration with the District Administration, supported by the North Eastern Council & Ministry of DoNER, Govt. of India.
It is a convergence of the Chief Minister's flagship program-promoting girls' health and hygiene scheme and waste management awareness.
4f04ee37-88ad-4b3f-b5a3-2020f8e86fb9.jpg867f2339-6686-4c76-8140-91c3a29b16f9.jpg
Under NERCRMSS and CCRMS, self-help groups are producing low-cost biodegradable and re-usable sanitary napkins with a focus on rural women and girls.
8cac5a24-49e7-4027-a997-96a24b5fe869.jpg872c643e-518a-4f56-912c-ff00a96fc83f.jpg