Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
No need to physically port the ration card from one State/UT to another under One Nation One Ration Card (ONORC) plan
Since inception of the ONORC in August 2019, about 56 Crore portability transactions have been recorded in the States/UTs up to 31st January, 2022
09 FEB 2022 5:51PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri Ashwini Kumar Choubey in a written reply to a question in Lok Sabha today informed that under the technology driven One Nation One Ration Card (ONORC) plan, as such there is no need to physically port the ration card from one State/UT to another, as the beneficiaries have choice to lift their foodgrains from any electronic Point of Sale (ePoS) device enabled Fair Price Shop (FPS) from anywhere in the country, by using their same/existing ration card issued in their home State/UT. Since inception of the ONORC plan in August 2019, a total of about 56 Crore portability transactions have been recorded in the States/UTs under ONORC up to 31st January 2022. A State/UT wise statement showing total number of portability transactions recorded under ONORC is at Annexure.
As part of the Concurrent Evaluation of the implementation of National Food Security Act (NFSA) and Targeted Public Distribution System (TPDS) operations through Monitoring Institutes (MIs), which are esteemed universities and institutions of national repute, the Department has conducted assessments of the implementation of the ONORC plan in States/UTs in a phased manner. Also, from the large volume of portability transactions under ONORC, it is evident that the beneficiaries are leveraging the facility of ration portability to access their NFSA as well as PM-GKAY foodgrains from any FPS of their choice, without being dependent on the tagged ration shop in the ration card. Such a flexibility was not available earlier under the traditional TPDS operations when beneficiaries had to lose their food security benefits in the event of migration or being away from their village/town or designated FPS.
*****
Annexure
State/UT wise statement showing total number of portability transactions recorded by States/UTs under ONORC since inception in August 2019 and upto 31st January 2022:
Sl.
State/UT (as Sale State/UT)
ONORC Enabled in State/UT From
No. of Total Portability Transactions under ONORC
1
Andaman & Nicobar Islands
Dec 2020
10,591
2
Andhra Pradesh
Aug 2019
8,62,33,519
3
Arunachal Pradesh
Oct 2020
1,230
4
Assam
-
5
Bihar
May 2020
15,90,43,162
6
Chandigarh
Nov 2020
175
7
Chhattisgarh
-
8
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
May 2020
1,34,833
9
Delhi
Jul 2021
49,09,874
10
Goa
Jan 2020
26,714
11
Gujarat
Aug 2019
16,30,859
12
Haryana
Oct 2019
2,17,87,306
13
Himachal Pradesh
May 2020
15,420
14
Jammu & Kashmir
Aug 2020
5,70,861
15
Jharkhand
Jan 2020
15,96,043
16
Karnataka
Oct 2019
3,50,69,194
17
Kerala
Oct 2019
3,37,58,683
18
Ladakh
Sep 2020
169
19
Lakshadweep
Sep 2020
54
20
Madhya Pradesh
Jan 2020
1,61,13,402
21
Maharashtra
Aug 2019
3,06,22,910
22
Manipur
Aug 2020
1,519
23
Meghalaya
Dec 2020
37
24
Mizoram
Jun 2020
1,604
25
Nagaland
Aug 2020
8,429
26
Odisha
Jun 2020
28,578
27
Puducherry
Nov 2020
1
28
Punjab
May 2020
32,74,644
29
Rajasthan
Oct 2019
6,67,66,502
30
Sikkim
Jun 2020
3,222
31
Tamil Nadu
Oct 2020
11,04,524
32
Telangana
Aug 2019
5,16,65,402
33
Tripura
Jan 2020
5,44,626
34
Uttarakhand
Aug 2020
23,735
35
Uttar Pradesh
May 2020
4,26,51,136
36
West Bengal
Aug 2021
229
Total
55,75,99,187

|
কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ(ও.এন.ও.আর.সি.) প্লানগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. অমদগী অতোপ্পা অমদা রেসন কার্দ ফিজিকেল্লী পোর্ত তৌবা দরকার ওইদে
২০১৯গী ওগস্ত থাদা ও.এন.ও.আর.সি. লিংখৎখিবদগী হৌদুনা, ২০২২গী জানুৱারী ৩১ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সন কোতি ৫৬রোম রেকোর্দ তৌখ্রে
09 FEB 2022 5:51PM by PIB Imphal
তেক্নোলোজী দ্রিবন ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ(ও.এন.ও.আর.সি.) প্লানগী মখাদা, বেনিফিসরীশিংনা মশা মশাগী হৌরকফম ওইরিবা রাজ্য/য়ু.তি.দা ইসু তৌখিবা অদুগা চপ মান্নবা/হৌজিক হৌজিক লৈরিবা রেসন কার্দ অদু শিজিন্নদুনা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদগী ফেয়র প্রাইস শোপ(এফ.পি.এস.) য়াবা ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল(ই.পি.ও.এস.) দিভাইস অমা হেক্তদগী বেনিফিসরীশিংনা মখোয়গী ফুদগ্রেনশিং পুথোক্নবগী চোইস অদু লৈবনা রাজ্য/য়ু.তি. অমদগী অতোপ্পা অমদা রেসন কার্দ ফিজিকেল্লী পোর্ত তৌবগী দরকার ওইদে হায়না কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ঙসি লোক সভাদা হংখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম পীখ্রে৷ ২০১৯গী ওগস্ত থাদা ও.এন.ও.আর.সি. হেক শেমখিবদগী হৌদুনা, ২০২২গী জনুৱারী ৩১ ফাওবদা ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.দা পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সন পুন্না কোতি ৫৬ রেকোর্দ তৌখ্রে৷ ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা রেকোর্দ তৌখিবা পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিংগী অপুনবা মশিং উৎলিবা রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা স্তেতমেন্ত অদু এনেক্সরদা পীরি৷
লৈবাক অসিগী মমিং লৈরবা য়ুনিভর্সিতীশিং অমদি ইন্সতিত্যুসনশিং ওইরিবা মোনিতরিং ইন্সতিত্যুতশিং(এম.আই.শিং)গী খুৎথাংদা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত(এন.এ.এফ.এস.এ.) অমদি তার্গেতেদ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম(তি.পি.দি.এস.) ওপরেসনশিং চৎননবগী কনকুরেন্ত ইভেলুয়েসনগী শরুক অমা ওইনা, দিপার্তমেন্ত অসিনা ফেজ নাইবা মওং অমদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ও.এন.ও.আর.সি. প্লান চৎননবগী এসেসমেন্তশিং পাংথোকখ্রে৷ অদুগা, ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা চাওনা পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিং তৌরিবা অসিদগী বেনিফিসরীশিংনা রেসন কার্দতা য়াওরিবা তেগ রেসন শোপ অদুদা মখা পোল্লুবা তৌদনা মশাগী অপাম্বগী মতুং ইন্না এফ.পি.এস. অমা হেক্তদগী মখোয়গী এন.এফ.এস.এ. অমদি পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই. লৌনবগী রেসন পোর্তেবিলিতীগী ফেসিলিতী শিজিন্নরি হায়বসিনা খুদম ওইরি৷ বেনিফিসরীশিংনা মখোয় মখোয়গী খুঙ্গং/শহর নত্রগা দিজাইনেতেদ এফ.পি.এস.তগী চৎখিবা নত্রগা মাইগ্রেসন তৌখিদুনা মখোয়গী ফুদ সেক্যুরিতী বেনিফিৎশিং মাংখিদৌরবা মতমদা অসিগুম্বা ফ্লেক্সিবিলিতী অসি ত্রেদিস্নেল তি.পি.দি.এস. ওপরেসনশিংগী মখাদা মমাংগী মতমদা ফংলমদে৷
*****
এনেক্সর
২০১৯গী ওগস্ত থাদা ও.এন.ও.আর.সি. শেমখিবদগী হৌদুনা ২০২২গী জনুৱারী ৩১ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রেকোর্দ তৌখিবা অপুনবা পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সন মশিং উৎলিবা রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা স্তেতমেন্ত:
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি. (সেল রাজ্য/য়ু.তি. ওইনা)
রাজ্য/য়ু.তি.দা ও.এন.ও.আর.সি. য়াবা হৌখিবা নুমিৎ
ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা তৌখিবা অপুনবা পোর্তেবিলিতী ত্রাসেক্সন মশিং
১
অন্দামন অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
দিসেম্বর ২০২০
১০,৫৯১
২
আন্ধ্র প্রদেশ
ওগস্ত ২০১৯
৮,৬২,৩৩,৫১৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
ওক্তোবর ২০২০
১,২৩০
৪
অসাম
-
৫
বিহার
মে ২০২০
১৫,৯০,৪৩,১৬২
৬
ছত্তিশগর
নবেম্বর ২০২০
১৭৫
৭
ছত্তিশগর
-
৮
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমদি দামন অমসুং দিউ
মে ২০২০
১,৩৪,৮৩৩
৯
দিল্লী
জুলাই ২০২১
৪৯,০৯,৮৭৪
১০
গোৱা
জনুৱারী ২০২০
২৬,৭১৪
১১
গুজরাত
ওগস্ত ২০১৯
১৬,৩০,৮৫৯
১২
হরিয়ানা
ওক্তোবর ২০১৯
২,১৭,৮৭,৩০৬
১৩
হিমাচল প্রদেশ
মে ২০২০
১৫,৪২০
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
ওগস্ত ২০২০
৫,৭০,৮৬১
১৫
ঝর্খন্দ
জনুৱারী ২০২০
১৫,৯৬,০৪৩
১৬
কর্নাতকা
ওক্তোবর ২০১৯
৩,৫০,৬৯,১৯৪
১৭
কেরলা
ওক্তোবর ২০১৯
৩,৩৭,৫৮,৬৮৩
১৮
লদাখ
সেপ্তেম্বর ২০২০
১৬৯
১৯
লক্সদ্বীপ
সেপ্তেম্বর ২০২০
৫৪
২০
মধ্য প্রদেশ
জনুৱারী ২০২০
১,৬১,১৩,৪০২
২১
মহারাস্ত্র
ওগস্ত ২০১৯
৩,০৬,২২,৯১০
২২
মনিপুর
ওগস্ত ২০২০
১,৫১৯
২৩
মেঘালয়
দিসেম্বর ২০২০
৩৭
২৪
মিজোরাম
জুন ২০২০
১,৬০৪
২৫
নাগালেন্দ
ওগস্ত ২০২০
৮,৪২৯
২৬
ওরিশা
জুন ২০২০
২৮,৫৭৮
২৭
পুদুচেরী
নবেম্বর ২০২০
১
২৮
পঞ্জাব
মে ২০২০
৩২,৭৪,৬৪৪
২৯
রাজস্থান
ওক্তোবর ২০১৯
৬,৬৭,৬৬,৫০২
৩০
সিক্কিম
জুন ২০২০
৩,২২২
৩১
তামিল নাদু
ওক্তোবর ২০২০
১১,০৪,৫২৪
৩২
তেলঙ্গনা
ওগস্ত ২০১৯
৫,১৬,৬৫,৪০২
৩৩
ত্রিপুরা
জনুৱারী ২০২০
৫,৪৪,৬২৬
৩৪
উত্তরখন্দ
ওগস্ত ২০২০
২৩,৭৩৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
মে ২০২০
৪,২৬,৫১,১৩৬
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
ওগস্ত ২০২১
২২৯
অপুনবা
৫৫,৭৫,৯৯,১৮৭