Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
FCI constructs Godowns of capacity 47,530 MT in North East States and 18,340 MT in Other than North Eastern States in last five years
04 FEB 2022 4:49PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri Ashwini Kumar Choubey in a written reply to a question in Rajya Sabha today informed that under Central Sector Scheme “Storage and Godowns” (focus on NE) (2017-22), Capacity of 47,530 MT in North East States and 18,340 MT in Other than North Eastern States has been constructed by Food Corporation of India (FCI) in last five years. All the godowns constructed by FCI in last five years under Central Sector Scheme are functional. The detail of godowns is at Annexure.
ANNEXURE
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (a) TO (c) OF THE UNSTARRED QUESTION NO.402 FOR ANSWER ON 04.02.2022 IN THE RAJYA SABHA.
The details of Godowns constructed in last five years by FCI in North East States & other than North East under Central Sector Scheme (01.04.2017 to 31.01.2022)
A. North East
Sl.No
Year
No. of projects
Cap. (MT)
State
Location
Capacity (MT)
1.
Capacity completed under Central Sector Scheme
i.
FY 2017-18
2
7930
Nagaland
Kohima
4590
Arunachal Pradesh
Bomdila
3340
ii.
FY 2018-19
3
17100
Manipur
Thoubal
2500
Imphal East
10000
Bishnupur
4600
iii.
FY 2019-20
1
2500
Manipur
Churachandpur
2500
iv
FY 2020-21
-
-
-
-
-
v.
FY 2021-22
1
20000
Assam
Jonai/Dhemaji
20000
Total
7
47,530
B. Area other than North East
Sl. NO
Year
No. Of Projects
Capacity (MT)
State
Locations
Capacity (MT)
1.
Capacity Completed
i.
FY 2017-18 to FY 2021-22
3
18,340
Kerala
West Hill
10000
Angadipuram
5000
Himachal Pradesh
Kangra
3340
Total capacity realised
3
18,340

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
এফ.সি.আই.না হৌখিবা চহি মঙাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা এম.তি. ৪৭,৫৩০ অমসুং অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিং য়াওদনা এম.তি. ১৮,৩৪০গী কেপাসিতী ওইবা গোদাউনশিং শাখি
04 FEB 2022 4:49PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী অশ্বিনি কুমার চোবেনা ঙসি রাজ্য সভাদা হঙলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম অমদা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম “স্তোরেজ এন্দ গোদাউন্স” (এন.ই.দা মীৎয়েং থম্বা) (২০১৭-২২) অসিগী মখাদা হৌখিবা চহি মঙাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা এম.তি. ৪৭,৫৩০ অমসুং অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিং য়াওদনা এম.তি. ১৮,৩৪০গী কেপাসিতী ওইবা গোদাউনশিং শাখি হায়না ফোঙদোকখি। সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমগী মখাদা হৌখিবা চহি মঙাদা এফ.সি.আই.না শাখিবা গোদাউন পুম্নমক মথৌ তৌরি। গোদাউনশিংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি।
এনেক্সর
এনেক্সর অসি ০৪.০২.২০২২দা রাজ্য সভাদা হংখিবা অনস্তার ক্বেসন নম্বর ৪০২গী পার্ত (এ)দগী (সি) ফাওবগী ৱাহংগী পাউখুমনি।
সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম (০১.০৪.২০১৭দগী ৩১.০১.২০২২) অসিগী মখাদা এফ.সি.আই.না হৌখিবা চহি মঙাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিং অমসুং অৱাং নোংপোক নত্তনা অতোপ্পদা শাখিবা গোদাউনশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
A. অৱাং নোংপোক
সিরিএল মশিং
চহি
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
কেপাসিতী (এম.তি.)
রাজ্য
মফম
কেপাসিতী (এম.তি.)
১.
সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমগী মখাদা শাখিবা কেপাসিতী
i.
এফ.ৱাই. ২০১৭-১৮
২
৭৯৩০
নাগালেন্দ
কোহিমা
৪৫৯০
অরুনাচল প্রদেশ
বোমদিলা
৩৩৪০
ii.
এফ.ৱাই. ২০১৮-১৯
৩
১৭১০০
মনিপুর
থৌবাল
২৫০০
ইম্ফাল ইস্ত
১০০০০
বিষ্ণুপুর
৪৬০০
iii.
এফ.ৱাই. ২০১৯-২০
১
২৫০০
মনিপুর
চুরাচান্দপুর
২৫০০
iv
এফ.ৱাই. ২০২০-২১
-
-
-
-
-
v.
এফ.ৱাই. ২০২১-২২
১
২০০০০
অসাম
জোনাই/ধেমাজি
২০০০০
অপুনবা
৭
৪৭,৫৩০
B. অৱাং নোংপোক নত্তবা মফমশিং
সিরিএল মশিং
চহি
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
কেপাসিতী (এম.তি.)
রাজ্য
মফম
কেপাসিতী (এম.তি.)
১.
শাখিবা কেপাসিতী
i.
এফ.ৱাই. ২০১৭-১৮ দগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২
৩
১৮,৩৪০
কেরলা
ৱেস্ত হিল
১০০০০
অঙ্গাদিপুরম
৫০০০
হিমাচল প্রদেশ
কাংগ্রা
৩৩৪০
শাখিবা অপুনবা কেপাসিতী
৩
১৮,৩৪০