Ministry of Development of North-East Region
North East Special Infrastructure Development Scheme
03 FEB 2022 4:49PM by PIB Delhi
Under the North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), financial assistance is provided for projects of physical infrastructure relating to water supply, power, connectivity to promote tourism; and for projects of social sector for creation of infrastructure for primary and secondary education and health. So far, 110 projects worth Rs.2563.14 crore have been sanctioned in the North Eastern States under NESIDS, which are at various stages of implementation. The state-wise details of projects sanctioned; funds released and utilized under NESIDS are as under:-
(Rs. in crore)
S. No.
State
Projects Sanctioned
Funds released
Funds utilised
Number
Cost
1
Arunachal Pradesh
23
495.62
310.91
119.49
2
Assam
27
648.67
270.55
81.52
3
Manipur
14
296.17
185.02
67.26
4
Meghalaya
10
237.63
156.69
64.92
5
Mizoram
10
248.91
203.27
71.37
6
Nagaland
13
233.68
128.14
57.06
7
Sikkim
5
155.09
121.99
39.56
8
Tripura
8
247.37
61.38
17.88
Total
110
2563.14
1437.95
519.06
Presently all the projects under NESIDS are ongoing and the period of completion will vary from project to project. For timely implementation of projects, various steps for strengthening monitoring mechanism have been undertaken by the Ministry, which inter-alia, include payment through Public Financial Management System(PFMS); Geo-tagging of project sites; monitoring of physical progress through geo-tagged photographs; release of funds linked to physical and financial progress and inspection of major projects by Technical Wing of the Ministry on sample basis; monitoring of projects by Chief Nodal Officers/Nodal Officers for effective implementation etc.
The state-wise details of projects sanctioned; funds released and utilized under Non-Lapsable Central Pool of Resources-State (NLCPR-State) scheme are as under:-
(Rs.in crore)
Sr No.
State
Projects Sanctioned
Funds Released
Funds Utilised
Number
Cost
1
Arunachal Pradesh
207
2484.01
2031.39
1892.53
2
Assam
446
3875.97
3046.49
2723.28
3
Manipur
177
1857.13
1596.22
1458.06
4
Meghalaya
107
1533.96
1132.04
1067.7
5
Mizoram
159
1393.1
1210.05
1122.51
6
Nagaland
170
1805.4
1574.52
1518.11
7
Sikkim
247
1409.69
1207.81
1152.66
8
Tripura
122
1874.52
1540.8
1510.74
Total
1635
16233.78
13339.32
12445.59
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region, Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত স্কিম
03 FEB 2022 4:49PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)কী মখাদা ঈশিং পীবা, পাৱর, তুরিজম খুমাং চাউশিলহন্নবা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবগা মরী লৈনবা ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক্তশিং অমসুং প্রাইমরী অমদি সেকন্দরী এজুকেসন অমসুং হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী সোসিএল সেক্তরগী প্রোজেক্তশিংগীদমক্তা শেলগী তেংবাং পীরি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী ওইনা লুপা করোর ২৫৬৩.১৪গী শেনফমগী প্রোজেক্ত ১১০গী অয়াবা পীখ্রে অমসুং মখোয়না থবক পায়খৎপগী তোঙান-তোঙানবা থাক্তা লৈরি। এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা রাজ্যশিংদা প্রোজেক্ত পায়খৎলিবা; শেল থাদোকখিবা অমসুং শিজিন্নখিবগী ৱারোলশিং মখাদা পীরিঃ
(লুপা করোরদা)
মথং মনাও
রাজ্য
অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক্ত
শেল থাদখ্রবা
শেল শিজিন্নখ্রবা
মশিং
শেনফম
১
অরুনাচল প্রদেশ
২৩
৪৯৫.৬২
৩১০.৯১
১১৯.৪৯
২
অসম
২৭
৬৪৮.৬৭
২৭০.৫৫
৮১.৫২
৩
মনিপুর
১৪
২৯৬.১৭
১৮৫.০২
৬৭.২৬
৪
মেঘালয়
১০
২৩৭.৬৩
১৫৬.৬৯
৬৪.৯২
৫
মিজোরম
১০
২৪৮.৯১
২০৩.২৭
৭১.৩৭
৬
নাগালেন্দ
১৩
২৩৩.৬৮
১২৮.১৪
৫৭.০৬
৭
সিক্কিম
৫
১৫৫.০৯
১২১.৯৯
৩৯.৫৬
৮
ত্রিপুরা
৮
২৪৭.৩৭
৬১.৩৮
১৭.৮৮
অপুনবা
১১০
২৫৬৩.১৪
১৪৩৭.৯৫
৫১৯.০৬
প্রোজেক্তশিং অসি হৌজিক-হৌজিক এন.ই.এস.আই.দি.এস. মখাদা লোইনমক চত্থরি অমসুং লোইশিনবগী মতমদি প্রোজেক্ত অমগা অমগা খেন্নৈ। মন্ত্রালয়না প্রোজেক্ত মতম চানা পায়খৎনবগীদমক্তা মোনিতরীং মেকানিজম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা তোঙানবা খোঙথাং কয়া পায়খৎখি অমসুং হায়রিবশিং অসিগী মনুংদা পব্লিক ফাইনেন্সিএল মেনেজমেন্ত সীস্তেম (পি.এফ.এম.এস.)গী খুত্থাংদা পেমেন্ত তৌবা; প্রোজেক্ত সাইতশিং জিও তেগিং তৌবা; জিও তেগ তৌরবা ফোতোশিংগী খুত্থাংদা হৌজিক হৌজিক থবক খুমাং চাউশিনবগী চাং য়েংশিনবা; ফিজিকেল অমসুং ফাইনেন্সিএল প্রোগ্রেসকা মরী লৈনবা ফন্দ থাদোকপা অমসুং মন্ত্রালয়গী তেক্নিকেল ৱিংনা সেম্পল বেসিস্তা প্রোজেক্তশিং য়েংশিনবা; নীংথিনা থবক পায়খৎনবগীদমক্তা চীফ নোদেল ওফিসর/নোদেল ওফিসরশিংনা প্রোজেক্তশিং য়েংশিনবগী থৌওং য়াওরি।
নন লাপ্সেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্স – স্তেত (এন.এল.সি.পি.আর.) স্কিমগী মখাদা রাজ্যশিংদা প্রোজেক্ত পায়খৎলিবা; শেল থাদোকখিবা অমসুং শিজিন্নখিবগী ৱারোলশিং মখাদা পীরিঃ
(লুপা করোরদা)
মথং মনাও
রাজ্য
অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক্ত
শেল থাদখ্রবা
শেল শিজিন্নখ্রবা
মশিং
শেনফম
১
অরুনাচল প্রদেশ
২০৭
২৪৮৪.০১
২০৩১.৩৯
১৮৯২.৫৩
২
অসম
৪৪৬
৩৮৭৫.৯৭
৩০৪৬.৪৯
২৭২৩.২৮
৩
মনিপুর
১৭৭
১৮৫৭.১৩
১৫৯৬.২২
১৪৫৮.০৬
৪
মেঘালয়
১০৭
১৫৩৩.৯৬
১১৩২.০৪
১০৬৭.৭
৫
মিজোরম
১৫৯
১৩৯৩.১
১২১০.০৫
১১২২.৫১
৬
নাগালেন্দ
১৭০
১৮০৫.৪
১৫৭৪.৫২
১৫১৮.১১
৭
সিক্কিম
২৪৭
১৪০৯.৬৯
১২০৭.৮১
১১৫২.৬৬
৮
ত্রিপুরা
১২২
১৮৭৪.৫২
১৫৪০.৮
১৫১০.৭৪
অপুনবা
১৬৩৫
১৬২৩৩.৭৮
১৩৩৩৯.৩২
১২৪৪৫.৫৯
মসিগী ৱারোলশিং অসি দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।