তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
সরকারনা এন.ই.আর.তি.পি.এস.কী মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা ফিরোল অমসুং গার্মেন্ত শাবগী সেন্তরশিংদা লুপা করোর ১৮.১৮গী ওইবা শেলগী মতেং পীরি
ফিরোল অমসুং গার্মেন্ত শাবা সেন্তরশিংগী মেচিন ১০০দা য়ুনিৎ ৩ য়াওরিবশিং অসি সরকারগী ফন্দ ১০০%গা লোয়ননা লিংখৎপনি
02 FEB 2022 6:24PM by PIB Imphal
সরকারনা নোর্থ ইস্ত রিজন তেক্সতাইল প্রমোসন স্কীম (এন.ই.আর.তি.পি.এস.)কী মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা ফিরোল অমসুং গার্মেন্ত শাবগী সেন্তরশিংদা কেপাসিতী বিল্দিং ইনফ্রাস্ত্রকচরকীদমক লুপা করোর ১৮.১৮গী ওইবা শেলগী মতেং পীরি। ফিরোল অমসুং গার্মেন্ত শাবা সেন্তরশিংগী মেচিন ১০০দা য়ুনিৎ ৩ য়াওরিবশিং সরকারগী ফন্দ ১০০%গা লোয়ননা লিংখৎপনি অমসুং খুদোংচাবশিং অসি তেক্সতাইল/ফেসনশিংদা বেকগ্রাউন্দ লৈবা এন্তরপ্রিন্যুরশিংদা মখোয়গী য়ুনিৎশিংবু ‘প্লগ অমসুং প্লে’ মোদতা হৌবা য়ানবা পীবনি। মরীক চুম্বশিং মখাদা পীরি: -
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
থাদোকখ্রবা ফন্দশিং
১.
ত্রিপুরা
লুপা করোর ১৪.৬২৩৭
২.
সিক্কিম
লুপা করোর ৮.৭৬
৩.
মিজোরম
লুপা করোর ১৪.০২৪
৪.
নগালেন্দ
লুপা করোর ১৪.৬২৩৭
৫.
অরুনাচল প্রদেশ
লুপা করোর ১৪.৬২৩৭
৬.
মনিপুর
লুপা করোর ১৪.৬২৩৭
৭.
মঘালয়
লুপা করোর ১৪.০২
৮.
আসম
লুপা করোর ১৪.৬২৩৭
অপুনবা থবক মফম অমসুং লিঙ্কেজদা য়ুমফম ওইবা এন্তরপ্রিন্যুএল ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবা
১) এন্তরপ্রিন্যুরশিপশিং ফিরোলগী মেনুফেকচরদা পুক্নিং থৌগৎপা; ২) অহেনবা মেনুফেকচরশিং পুথোকপা; ৩) অহেনবা এমপ্লোইমেন্তগী খুদোংচাবা পুথোকপা, এপরেল মেনুফেকচরদা ইনক্যুবেসনগী স্কীম অসি ১২শুবা চহি মঙাগী প্লান্দা হৌদোকখিবনি। হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা প্রোজেক্ত অহুম অয়াবা পীখি মদুদি।
১. গ্বালিয়রদা ইনক্যুবেসন সেন্তর;
২. ভুবনেশ্বরদা এপ্পরেল মেনুফেকচরিংদা ইনক্যুবেসন সেন্তর;
৩. পানিপৎতা এপ্পরেল মেনুফেকচরিংদা ইনক্যুবেসন সেন্তর।
লৈবাক অসিদা এপ্পরেল মেনুফেকচরিং অমসুং মসিগী এক্সপোর্ত পুখৎনবা সরকানা লৌখিবা খোঙথামশিং অদুদি:-
১) ২০২১-২২দা মেন মেদ ফাইবর, এপ্পরেল অমসুং ফেব্রিক অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইলশিংগী প্রদক্সন লিঙ্কেদ ইন্সেন্তিব স্কীম হৌদোকখ্রে। নোতিফাইদ ওইরবা পোত্থোক্কী মেনুফেকচরগীদমক লুপা করোর ১৯০০০গী ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং চিংশিন্নবা পারি অমসুং মীওই লাখ ৭.৫কী থবক্কী খুদোংচাবা পীবা ঙম্লগনি।
২) লৈবাক অসিদা মেগা তেক্সতাইল মেনুফেকচরিং পার্ক ৭ লিংখৎনবা পি.এম. মিত্রা পার্ক স্কীম ২০২১-২২দা হৌদোকখ্রে। হায়রিবা অসিনা লোজিস্তিক কোস্ত হন্থহল্লগনি অমসুং ইন্দিয়ন তেক্সতাইল মেনুফেকচরিংগী চাংদম্নবদা হেনগৎলগনি। অসিগুম্বা পার্ক অসি হেক লোইবগা মীওই লাখ ১ হকথেংননা অমসুং মীওই লাখ ২ নাকোইননা থবক ফংলবা য়ারি।
৩) তেক্সতাইলগী পোত্থোকশিং কোস্ত কম্পিতিতিব ওইনবা অমসুং জেরো রেতেদ এক্সপোর্তকী প্রিন্সিপল থম্নবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ২০২১গী জুলাইগী ১৪দা এক্সপোর্ত ওফ এপ্পরেল/গার্মেন্তস (চাপ্তরস – ৬১ অমসুং ৬২) অমসুং মেদ-অপস (চাপ্তরস – ৬৩)দা রিবেত ওফ স্তেত এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লেবিশ (আর.ও.এস.সি.তি.এল.)বু ২০২৪গী মার্চকী ৩১ ফাওবা চৎথনবা অয়াবা পীখ্রে। অতোপ্পা তেক্সতাইল প্রদক্তশিং (চাপ্তরস – ৬১,৬২ অমসুং ৬৩ য়াওদনা) হায়রিবা অসি আর.ও.এস.সি.তি.এল.গী মখাদা য়াওদবা অসিনা কান্নবা অসি অতোপ্পা পোত্থোক্কা লোয়ননা আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী মখাদা করিগুম্বা লৈরবদি ফংবা য়াই।
৪) মসিগী মথক্তা, সরকারনা স্কীমশিং চৎথরি মদুদি এমেন্দেদ তেক্নোলোজী অপ-গ্রেদেসন স্কীম (এ.তি.য়ু.এফ.এস.), ইন্তিগ্রেতেদ প্রোসেসিং দিবলপমেন্ত স্কীম (আই.পি.দি.এস.), স্কীম ফোর ইন্তিগ্রেতেদ তেক্সতাইল পার্ক (এস.আই.তি.পি.), নেস্নেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসন (এন.তি.তি.এম.), অসিনচিংবা অসি অপুনবা তেক্সতাইল সেক্তরগী চাউখৎ থৌরাংগীদক।
মসিগী পাউ অসি তেক্সতাইলগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রীমতি দর্শনা জর্দোশনা লোক সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Textiles
Government is providing financial assistance of Rs. 18.18 Cr for each Apparel and Garment Making Center in North East States under NERTPS
Each Apparel and Garment Making Center consisting of 3 units of 100 machines is set up with 100% Government funding
02 FEB 2022 6:24PM by PIB Delhi
Government is providing financial assistance of Rs. 18.18 Cr for each Apparel and Garment Making Center in North East states for infrastructure capacity building underNorth East Region Textile Promotion Scheme( NERTPS).Each Apparel and Garment Making Centers consisting of 3 units of 100 machines is set up with 100% Government funding and the facilities are made available to entrepreneurs having background in textiles/fashions for starting their units in ‘Plug & Play’ mode. The details are as under:-
Sr. No.
States
Fund released
1.
Tripura
Rs. 14.6237 Cr.
2.
Sikkim
Rs. 8.76 Cr.
3.
Mizoram
Rs. 14.024 Cr.
4.
Nagaland
Rs. 14.6237 Cr.
5.
Arunachal Pradesh
Rs. 14.6237 Cr.
6.
Manipur
Rs. 14.6237 Cr.
7.
Meghalaya
Rs. 14.02 Cr.
8.
Assam
Rs. 14.6237 Cr.
To create an integrated workspace and linkages based entrepreneurial ecosystem for
(i) Promoting entrepreneurship in apparel manufacturing; (ii) Creating additional manufacturing; (iii) Generating additional employment opportunities, Scheme for Incubation in Apparel Manufacturing was launched during the 12th Five Year Plan. During this period three project were approved viz.
1. Incubation Centre in Gwalior;
2. Incubation Centre in Apparel Manufacturing at Bhubaneshwar
3. Incubation Centre in Apparel Manufacturing at Panipat.
Steps taken by the Government to promote apparel manufacturing and its export in the country are:-
(i) Production Linked Incentive Scheme for textiles for Man Made Fibre, Apparel & Fabrics and Technical Textiles has been launched in 2021-22. It is expected to attract investment of Rs. 19000 crore for manufacturing of notified product and will be able to provide employment opportunity for 7.5 lakh persons.
(ii) PM- MITRA Park Scheme to set up 7 Mega Textiles Manufacturing Parks in the country has also been launched in 2021-22. This will reduce logistics cost and will improve Competitiveness of Indian textile manufacturing. Once completed one such park is expected to provide employment to 1 lakh persons directly and 2 lakh persons indirectly.
(iii) In order to make textiles products cost competitive and adopting the principle of zero rated export, the Union Cabinet has given its approval on 14thJuly 2021 for continuation of Rebate of State and Central Taxes and Levies (RoSCTL) on exports of Apparel/Garments (Chapters-61 & 62) and Made-ups (Chapter-63) till 31st March 2024. The other textiles products (excluding Chapter 61, 62 and 63) which are not covered under the RoSCTL shall be eligible to avail the benefits, if any, under RoDTEP along with other products.
(iv) Apart from this, the Government is also running Schemes viz. Amended Technology Up-gradation Scheme (ATUFS), Integrated Processing Development Scheme (IPDS), Scheme for Integrated Textile Park (SITP), National Technical Textile Mission (NTTM), etc. for holistic development of textile sector.
This information was given by the Minister of state for Textiles Smt. DarshanaJardosh in a written reply in the Lok Sabha today.