Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
75987138.23 MT tentative total allocation under PMGKAY (Phase –I to Phase-V)
Total migrants covered per month are 2,74,27,887 under Atma Nirbhar Bharat Package
02 FEB 2022 6:31PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Ms. Ashwini Kumar Choubey in a written reply to a question in Lok Sabha today informed that during Covid, additional foodgrains (i.e. Rice and Wheat) @ 5 kg per person per month have been provided, free of cost to all the beneficiaries covered under National Food Security Act (NFSA) under Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) for the period April-November, 2020 and May, 2021 to March, 2022. State-wise details of foodgrains allocated to States/UTs, under PMGKAY scheme, are placed at Annexure-I.
Further, under Atma Nirbhar Bharat Package (ANBP), this Department has made allocation of about total 8 LMT of additional food-grain covering all the States/UTs for migrants/stranded migrants, who are neither covered under National Food Security Act (NFSA) nor State Scheme PDS Cards, @ 5 kg per person per month free of cost for a period of two months (May & June, 2020). The State-wise details of distribution are placed at Annexure-II.
Under PMGKAY-I i.e. April to June, 2020, pulses were distributed @ 1 kg per household per month, free of cost, to 19.4 crore beneficiary Households as per the National Food Security Act, 2013 (NFSA). Under PMGKAY-II, i.e. July to November, 2020, 1 kg whole Chana was provided free of cost to each family per month to beneficiaries already identified under the NFSA. The State-wise details of allocation, lifting and distribution of pulses/whole Chana under PMGKAY-I & II is at Annexure-III (a) and III (b).
Further, during lockdown to contain Covid-19 Pandemic in 2020, Chana stocks were allocated for distribution of whole chana @1kg per household per month, free of cost, during May and June, 2020 to migrants who were not covered under NFSA, 2013 or were without ration card in the State/UT in which they were stranded. State-wise details of allocation, receiving, distribution and Number of beneficiary household are placed at Annexure-IV.
For Foodgrains (including pulses and chana), the total financial implication is about Rs. 2.75 lakh Crores.
For Foodgrains, under the PMGKAY scheme i.e April-November, 2020 and May, 2021 to March, 2022 is estimated to be about Rs. 2.60 lakh Crores. In addition to PMGKAY, under Atma Nirbhar Bharat (ANB), financial implication of upto maximum of Rs. 3109.52 crore were also provided.
Further, for pulses and chana, a total of Rs. 5140.00 Crore under PMGKAY-I (i.e. April-June, 2020), a total of Rs. 6999.24 Crore under PMGKAY-II (i.e. July-November, 2020) and a total of Rs. 280.00 Crore under Atma Nirbhar Bharat (i.e. May-June, 2020) had been allocated.
*****
Annexure-I
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (a) & (b) OF UNSTARRED QUESTION No. 54 FOR ANSWER ON 02.02.2022 IN THE LOK SABHA
Tentative Allocation of foodgrains under PMGKAY
(Figures in MTs)
SN
States/UTs
Total allocation under PMGKAY (Phase –I to Phase-V)
1
Andaman & Nicobar Islands
5781.89
2
Andhra Pradesh
2548137.87
3
Arunachal Pradesh
79063.71
4
Assam
2387105.42
5
Bihar
8254987.28
6
Chandigarh
26220.19
7
Chhattisgarh
1907315.00
8
Daman & Diu D&NH
26881.62
9
Delhi
691222.65
10
Goa
50549.72
11
Gujarat
3409570.21
12
Haryana
1201655.00
13
Himachal Pradesh
272123.32
14
Jammu And Kashmir
687359.72
15
Jharkhand
2505152.19
16
Karnataka
3818335.00
17
Kerala
1470601.14
18
Ladakh
13669.97
19
Lakshadweep
2081.45
20
Madhya Pradesh
4839891.89
21
Maharashtra
6651600.78
22
Manipur
203570.12
23
Meghalaya
203824.12
24
Mizoram
63480.43
25
Nagaland
133445.27
26
Odisha
3077834.76
27
Puducherry
59680.54
28
Punjab
1344121.61
29
Rajasthan
4206548.48
30
Sikkim
35984.86
31
Tamil Nadu
3435163.56
32
Telangana
1820400.45
33
Tripura
236532.94
34
Uttar Pradesh
14011330.15
35
Uttarakhand
588456.85
36
West Bengal
5717458.15
Total
75987138.23
******
Annexure-II
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (a) & (b) OF UNSTARRED QUESTION No.54 FOR ANSWER ON 02.02.2022 IN THE LOK SABHA
Foodgrain Distribution under Atma Nirbhar Bharat Package
Sr.
State/UT
Total Allocation
Total lifted quantity from FCI
Total Distributed Quantity under ANB
Total migrants covered per month
(in MTs)
(in MTs)
(in MTs)
1
Andaman & Nicobar Islands
61
61
60
5,950
2
Andhra Pradesh
26823
26823
7
680
3
Arunachal Pradesh
821
819
798
79,879
4
Assam
25153
21582
15712
15,71,190
5
Bihar
86450
86450
86449
86,44,945
6
Chandigarh
275
275
146
14,580
7
Chhattisgarh
20077
2108
1964
1,96,430
8
Daman & Diu D&NN
285
285
159
15,900
9
Delhi
7273
7273
4545
4,54,440
10
Goa
532
532
22
2,160
11
Gujarat
38254
33581
287
28,656
12
Haryana
12649
8337
7959
7,95,885
13
Himachal Pradesh
2864
2864
2028
2,02,758
14
Jammu And Kashmir
7241
3035
1958
1,95,800
15
Jharkhand
26370
26370
717
71,718
16
Karnataka
40193
40193
11600
11,60,007
17
Kerala
15480
15480
2142
2,14,150
18
Ladakh
144
34
33
3,274
19
Lakshadweep
22
22
15
1,450
20
Madhya Pradesh
54642
1963
1754
1,75,399
21
Maharashtra
70017
34509
17315
17,31,500
22
Manipur
2457
2457
676
67,600
23
Meghalaya
2146
2145
2145
2,14,500
24
Mizoram
668
668
250
25,000
25
Nagaland
1405
1405
1405
1,40,463
26
Odisha
32360
630
630
63,000
27
Puducherry
628
628
73
7,340
28
Punjab
14145
14145
10902
10,90,200
29
Rajasthan
44662
44600
42478
42,47,800
30
Sikkim
379
378
315
31,500
31
Tamil Nadu
35734
35734
1449
1,44,944
32
Telangana
19162
19162
180
17,995
33
Tripura
2483
2483
22
2,193
34
Uttar Pradesh
142033
140637
11809
11,80,924
35
Uttarakhand
6196
2905
383
38,277
36
West Bengal
60184
60184
45894
45,89,400
Grand Total
8,00,267
6,40,757
2,74,279
2,74,27,887
******
Annexure-III(a)
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (c) & (d) OF UNSTARRED QUESTION No. 54 FOR ANSWER ON 02.02.2022 IN THE LOK SABHA
Allocation and distribution of pulses to States/UTs from April-June 2020
S No
State/UT
Allocation to States/UTs
Qty distributed by States/UTs
Number of Beneficiary Households
(MT)
(in MT)
(in nos)
1
Andaman &Nicobar
50.75
48.26
16087
2
Andhra Pradesh
27084.57
25894.28
8631425
3
Arunachal Pradesh
531.63
529.12
176372
4
Assam
17386.77
17356.12
5785373
5
Bihar
50655.00
43001.30
14333767
6
Chandigarh
191.01
172.52
57506
7
Chhattisgarh
15449.73
15216.78
5072260
8
Dadra and Nagar Haveli, Daman & Diu
195.72
195.72
65239
9
Delhi
5261.46
5173.99
1724662
10
Goa
427.50
427.50
142500
11
Gujarat
20641.43
19325.53
6441843
12
Haryana
7930.92
7283.26
2427753
13
Himachal Pradesh
2055.00
1952.38
650794
14
Jammu and Kashmir
4935.12
4905.44
1635146
15
Jharkhand
17134.80
17086.13
5695376
16
Karnataka
38168.19
37692.47
12564155
17
Kerala
11214.51
10782.19
3594065
18
Ladakh
87.78
87.37
29123
19
Lakshadweep
15.60
15.60
5200
20
Madhya Pradesh
35058.00
29098.00
9699333
21
Maharashtra
46019.08
43211.21
14403738
22
Manipur
1762.50
1762.51
587503
23
Meghalaya
1264.50
1264.51
421503
24
Mizoram
466.22
346.33
115442
25
Nagaland
854.82
854.80
284933
26
Odisha
27853.89
28558.54
9519513
27
Puducherry
534.54
494.48
164827
28
Punjab
10800.00
10413.83
3471276
29
Rajasthan
29982.72
30029.78
10009928
30
Sikkim
281.68
281.57
93857
31
Tamil Nadu
33323.76
33323.76
11107920
32
Telangana
15988.14
15988.18
5329393
33
Tripura
1736.64
1620.29
540097
34
Uttar Pradesh
100226.40
100226.40
33408799
35
Uttarakhand
4038.00
4034.58
1344859
36
West Bengal
43587.00
43587.00
14529000
Grand Total
573195.37
552241.70
184080568
******
Annexure-III(b)
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (c) & (d) OF UNSTARRED QUESTION No. 54 FOR ANSWER ON 02.02.2022 IN THE LOK SABHA
Allocation and distribution of pulses to States/UTs from July-November, 2020
Sl. No.
States/Uts
Allocation to States/UTs
Total Qty distributed by States/UTs
No. of Beneficiary Household
(MT)
(in MT)
(in Nos.)
1
ANDAMAN & NICOBAR
81.75
81.40
16280
2
ANDHRA PRADESH
44,835.00
39350.35
7870071
3
ARUNACHAL PRADESH
886.05
881.87
176373
4
ASSAM
28,977.95
28773.25
5754650
5
BIHAR
76,054.80
77117.14
15423428
6
CHANDIGARH
318.35
296.73
59345
7
CHHATTISGARH
24,894.13
25351.97
5070394
8
DADAR NAGAR HAVELI DAMAN & DIU
326.20
326.20
65239
9
DELHI
8,769.10
8766.82
1753363
10
GOA
712.50
711.55
142310
11
GUJARAT
34,365.60
30497.98
6099597
12
HARYANA
13,218.19
10995.97
2199194
13
HIMACHAL PRADESH
3,425.00
3044.92
608985
14
JAMMU & KASHMIR
8,318.43
8154.52
1630905
15
JHARKHAND
28,558.00
28525.68
5705136
16
KARNATAKA
63,613.65
60482.87
12096575
17
KERALA
18,690.85
18073.79
3614758
18
LADAKH
146.30
145.52
29103
19
LAKSHADWEEP
26.00
29.63
5925
20
MADHYA PRADESH
56,348.94
48805.30
9761060
21
MAHARASHTRA
76,698.47
62148.19
12429638
22
MANIPUR
2,937.50
2954.90
590980
23
MEGHALAYA
2,107.50
2107.52
421503
24
MIZORAM
777.05
777.03
155405
25
NAGALAND
1,424.70
1424.66
284932
26
ODISHA
46,423.15
44577.52
8915504
27
PUDUCHERRY
890.90
793.27
158654
28
PUNJAB
18,000.00
17109.00
3421800
29
RAJASTHAN
44,175.65
45423.68
9084736
30
SIKKIM
469.47
457.69
91537
31
TAMIL NADU
53,591.59
54436.00
10887200
32
TELANGANA
0.00
0.00
0
33
TRIPURA
2,800.18
2795.74
559148
34
UTTAR PRADESH
160,399.30
168636.60
33727319
35
UTTARAKHAND
6,512.66
6591.95
1318389
36
WEST BENGAL
72,252.00
71818.00
14363600
Total
902026.91
872465.18
174493036
*****
Annexure – IV
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (c) & (d) OF UNSTARRED QUESTION No. 54 FOR ANSWER ON 02.02.2022 IN THE LOK SABHA
State-wise allocation and distribution of Chana under Atma Nirbhar Bharat
S No
State/UT
Allocation to States/UTs
Qty distributed by States/UTs
Number of Benf HH
(in MT)
(in MT)
(in nos)
1
Andaman &Nicobar
12.50
8.55
8554
2
Andhra Pradesh
1805.65
0.00
0
3
Arunachal Pradesh
35.44
34.90
34900
4
Assam
941.48
788.27
788270
5
Bihar
3375.50
3386.90
3386900
6
Chandigarh
12.37
7.06
7056
7
Chhattisgarh
1029.98
173.29
173290
8
Dadra and Nagar Haveli, Daman & Diu
13.05
13.05
13050
9
Delhi
350.76
113.33
113332
10
Goa
28.50
1.60
1600
11
Gujarat
718.28
21.39
21392
12
Haryana
540.06
484.35
484350
13
Himachal Pradesh
136.00
121.00
120997
14
Jammu and Kashmir
329.01
82.47
82467
15
Jharkhand
1142.32
1088.14
1088140
16
Karnataka
2544.55
2350.05
2350053
17
Kerala
747.63
306.90
306897
18
Ladakh
5.85
0.00
0
19
Lakshadweep
5.69
1.91
1914
20
Madhya Pradesh
219.28
159.33
159330
21
Maharashtra
1766.45
1248.46
1248455
22
Manipur
82.35
80.87
80872
23
Meghalaya
84.30
84.30
84300
24
Mizoram
31.08
29.75
29750
25
Nagaland
56.99
56.00
56000
26
Odisha
100.00
15.13
15130
27
Puducherry
35.64
17.61
17606
28
Punjab
1015.72
1015.72
1015720
29
Rajasthan
2237.00
2002.04
2002040
30
Sikkim
18.78
18.71
18708
31
Tamil Nadu
2224.08
193.00
193000
32
Telangana
1066.68
34.46
34463
33
Tripura
115.78
21.93
21929
34
Uttar Pradesh
7048.82
1060.50
1060497
35
Uttarakhand
270.00
25.60
25595
36
West Bengal
2905.80
2680.00
2680000
Grand Total
33053.36
17726.56
17726557

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই (ফেজ –Iদগী ফেজ-V ফাওবা)গী মখাদা অপুনবা এলোকেসন এম.তি. ৭৫৯৮৭১৩৮.২৩
আত্ম নির্ভর ভারত পেকেজগী মখাদা থাগী ওইনা কভর তৌখিবা অপুবা মাইগ্রেন্ত অসি ২,৭৪,২৭,৮৮৭নি
02 FEB 2022 6:31PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা অইবা পাউখুম পীরদুনা খংহনখি মদুদি কোবিদ মনুংদা এপ্রিল-নবেম্বর, ২০২০ অমসুং মে ২০২১দগী মার্চ ২০২২ গী ওইনা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই)গী মখাদা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.)গী মখাদা কভর তৌরিবা বেনেফিসরী পুম্নমক্তা মমল লৌদনা ফুদগ্রেনশিং (হায়বদি চেং অমসুং গেহু) থাগী ওইনা মীওই অমদা অহেনবা কিলো ৫ ফংহনখি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই স্কিমগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এলোকেৎ তৌখিবা ফুদগ্রেনশিংগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর-Iদা পীরি।
মখা তারকপদা, আত্ম নির্ভর ভারত পেকেজ (এ.এন.বি.পি.)গী মখাদা দিপার্তমেন্তনা থা অনি (মে অমসুং জুন, ২০২০)গী ওইনা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.) নত্রগা স্তেত স্কিম পি.দি.এস. কার্দকী মখাদা কোন্সিন্দবা মাইগ্রেন্তশিং/স্ত্রান্দেদ মাইগ্রেন্তশিংগীদমক মমল লৌদনা থাগী ওইনা মীওই অমদা কিলোগ্রাম ৫দা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক কোন্সিন্দুনা অহেনবা ফুদ-গ্রেন অপুনবা লাখ মেত্রিক তন ৮গী ময়া কায়থোকখি। রাজ্য/রাজ্যশিংগী ওইবা য়েন্থোকখিবা অদগী অকুপ্পা ৱারেল এনেক্সর-IIদা পীরি।
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-Iগী মখাদা মদুদি ২০২০গী এপ্রিলদগী জুন ফাওবদা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মতুং ইন্না বেনেফিসরী হাউসহোল্দ করোর ১৯.৪দা মমল লৌদনা থা অমদা হাউসহোল্দ অমদা হৱাই কিলোগ্রাম ১ য়েন্থোকখি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-IIগী মখাদা মদুদি ২০২০গী জুলাইদগী নবেম্বর ফাওবদা নফসাগী মখাদা হান্ননা মশক খংদোক্লবা বেনেফিসরীশিংদা থা অমদা ইমুং খুদিংদা চনা কিলোগ্রাম অমা লেম্না ফংহনখি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-I অমসুং IIগী মখাদা হৱাই/চনা এলোকেৎ তৌখিবা, লিফত তৌখিবা অমসুং য়েন্থোকখিবগী অকুপ্পা ৱারোল রাজ্যশিংগী ওইনা এনেক্সর-III (এ) অমসুং III (বি)দা পীরি।
মখা তারকপদা, ২০২০দা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা লোকদাউন মনুংদা, নফসা ২০১৩গী মখাদা কভর তৌদবা মাইগ্রেন্তশিং নত্রগা কোইচৎ চৎপনা মরম ওইদুনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা রসন কার্দ পায়দনা লৈবা মখোয়শিং অদুদা মে অমসুং জুন ২০২০গী ওইনা থা অমদা ইমুং অমদা চনা কিলোগ্রাম অমা লেম্না য়েন্থোক্নবগীদমক চনা স্তোকশিং এলোকেৎ তৌখি। রাজ্যশিংগী ওইবা এলোকেসন, রিসিভিং, দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং বেনেফিসরী হাউসহোল্দগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর-IVদা পীরি।
ফুদগ্রেনশিং (হৱাই অমসুং চনা য়াওনা)গী ওইনা, অপুনবা ফাইনান্সিএল ইমপ্লিকেসন অসি চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ২.৭৫নি।
ফুদগ্রেনশিংগী ওইনা, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. স্কিমগী মখাদা মদুদি এপ্রিল-নবেম্বর, ২০২০ অমসুং মে, ২০২১দগী মার্চ, ২০২২ ফাওবদা ইস্তিমেৎ তৌখিবসি চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ২.৬০নি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মথক্তা অত্ম নির্ভর ভারতকী মখাদা লুপা করোর ৩১০৯.৫২ ফাওবগী ফাইনান্সিএল ইমপ্লিকেসনসু ফংহনখি।
মখা তারকপদা, হৱাই অমসুং চনাগীদমক, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-Iগী মখাদা অপুনবা লুপা করোর ৫১৪০.০০ (মদুদি এপ্রিল-জুন ২০২০), পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.-IIগী মখাদা অপুনবা লুপা করোর 6999.24 (মদুদি জুলাই-নবেম্বর ২০২০) অমসুং অত্ম নির্ভর ভারতকী মখাদা অপুনবা লুপা করোর ২৮০.০০ (মদুদি মে-জুন ২০২০) এলোকেৎ তৌখ্রে।
*****
এনেক্সর-I
এনেক্সর অসিনা লোক সভাদা ০২.০২.২০২২দা পাউখুমগীদমক ৱাহং নম্বর ৫৪গী পার্ত (এ) অমসুং (বি)দা পীউখুম রিফর তৌরি
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা ফুদগ্রেনশিংগী তেন্তেতিব এলোকেসন
(ফিগর অসি মেত্রিক তনদনি)
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই (ফেজ-I দগী ফেজ-V ফাওবা)গী মখাদা অপুনবা এলোকোসন
১
অন্দমান & নিকোবার ইথৎ
৫৭৮১.৮৯
২
আন্ধ্রা প্রদেশ
২৫৪৮১৩৭.৮৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭৯০৬৩.৭১
৪
অসাম
২৩৮৭১০৫.৪২
৫
বিহার
৮২৫৪৯৮৭.২৮
৬
চান্দিগর
২৬২২০.১৯
৭
ছত্তিশগর
১৯০৭৩১৫.০০
৮
দামন & দ্যু দি&এন.ঐচ
২৬৮৮১.৬২
৯
দিল্লী
৬৯১২২২.৬৫
১০
গৱা
৫০৫৪৯.৭২
১১
গুজরাত
৩৪০৯৫৭০.২১
১২
হরিয়ানা
১২০১৬৫৫.০০
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২৭২১২৩.৩২
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৬৮৭৩৫৯.৭২
১৫
ঝার্খন্দ
২৫০৫১৫২.১৯
১৬
কর্নাতকা
৩৮১৮৩৩৫.০০
১৭
কেরলা
১৪৭০৬০১.১৪
১৮
লদাখ
১৩৬৬৯.৯৭
১৯
লক্ষদ্বীপ
২০৮১.৪৫
২০
মধ্য প্রদেশ
৪৮৩৯৮৯১.৮৯
২১
মহারাস্ত্র
৬৬৫১৬০০.৭৮
২২
মনিপুর
২০৩৫৭০.১২
২৩
মেঘালায়া
২০৩৮২৪.১২
২৪
মিজোরাম
৬৩৪৮০.৪৩
২৫
নগালেন্দ
১৩৩৪৪৫.২৭
২৬
ওরিশা
৩০৭৭৮৩৪.৭৬
২৭
পুদুচেরী
৫৯৬৮০.৫৪
২৮
পঞ্জাব
১৩৪৪১২১.৬১
২৯
রাজস্থান
৪২০৬৫৪৮.৪৮
৩০
সিক্কিম
৩৫৯৮৪.৮৬
৩১
তমিল নাদু
৩৪৩৫১৬৩.৫৬
৩২
তেলঙ্গনা
১৮২০৪০০.৪৫
৩৩
ত্রিপুরা
২৩৬৫৩২.৯৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১৪০১১৩৩০.১৫
৩৫
উত্তরাখন্দ
৫৮৮৪৫৬.৮৫
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫৭১৭৪৫৮.১৫
অপুনবা
৭৫৯৮৭১৩৮.২৩
******
এনেক্সর-II
এনেক্সর অসিনা লোক সভাদা ০২.০২.২০২২দা পাউখুমগীদমক ৱাহং নম্বর ৫৪গী পার্ত (এ) অমসুং (বি)দা পীউখুম রিফর তৌরি
অত্ম নির্ভর ভারত পেক্কেজগী মখাদা ফুদগ্রেন য়েন্থোকখিবা
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
অপুনবা এলোকেসন
এফ.সি.আই.দগী অপুনবা লিফত তৌখিবা চাং
এ.এন.বি.গী মখাদা অপুনবা য়েন্থোকখিবা চাং
থাগী ওইবা অপুনবা কভর তৌখিবা মাইগ্রেন্তশিং
(এম.তি.শিংদা)
(এম.তি.শিংদা)
(এম.তি.শিংদা)
১
অন্দমান & নিকোবার ইথৎ
৬১
৬১
৬০
৫,৯৫০
২
আন্ধ্রা প্রদেশ
২৬৮২৩
২৬৮২৩
৭
৬৮০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮২১
৮১৯
৭৯৮
৭৯,৮৭৯
৪
অসাম
২৫১৫৩
২১৫৮২
১৫৭১২
১৫,৭১,১৯০
৫
বিহার
৮৬৪৫০
৮৬৪৫০
৮৬৪৪৯
৮৬,৪৪,৯৪৫
৬
চান্দিগর
২৭৫
২৭৫
১৪৬
১৪,৫৮০
৭
ছত্তিশগর
২০০৭৭
২১০৮
১৯৬৪
১,৯৬,৪৩০
৮
দামন & দ্যু দি&এন.ঐচ
২৮৫
২৮৫
১৫৯
১৫,৯০০
৯
দিল্লী
৭২৭৩
৭২৭৩
৪৫৪৫
৪,৫৪,৪৪০
১০
গৱা
৫৩২
৫৩২
২২
২,১৬০
১১
গুজরাত
৩৮২৫৪
৩৩৫৮১
২৮৭
২৮,৬৫৬
১২
হরিয়ানা
১২৬৪৯
৮৩৩৭
৭৯৫৯
৭,৯৫,৮৮৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২৮৬৪
২৮৬৪
২০২৮
২,০২,৭৫৮
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৭২৪১
৩০৩৫
১৯৫৮
১,৯৫,৮০০
১৫
ঝার্খন্দ
২৬৩৭০
২৬৩৭০
৭১৭
৭১,৭১৮
১৬
কর্নাতকা
৪০১৯৩
৪০১৯৩
১১৬০০
১১,৬০,০০৭
১৭
কেরলা
১৫৪৮০
১৫৪৮০
২১৪২
২,১৪,১৫০
১৮
লদাখ
১৪৪
৩৪
৩৩
৩,২৭৪
১৯
লক্ষদ্বীপ
২২
২২
১৫
১,৪৫০
২০
মধ্য প্রদেশ
৫৪৬৪২
১৯৬৩
১৭৫৪
১,৭৫,৩৯৯
২১
মহারাস্ত্র
৭০০১৭
৩৪৫০৯
১৭৩১৫
১৭,৩১,৫০০
২২
মনিপুর
২৪৫৭
২৪৫৭
৬৭৬
৬৭,৬০০
২৩
মেঘালায়া
২১৪৬
২১৪৫
২১৪৫
২,১৪,৫০০
২৪
মিজোরাম
৬৬৮
৬৬৮
২৫০
২৫,০০০
২৫
নগালেন্দ
১৪০৫
১৪০৫
১৪০৫
১,৪০,৪৬৩
২৬
ওরিশা
৩২৩৬০
৬৩০
৬৩০
৬৩,০০০
২৭
পুদুচেরী
৬২৮
৬২৮
৭৩
৭,৩৪০
২৮
পঞ্জাব
১৪১৪৫
১৪১৪৫
১০৯০২
১০,৯০,২০০
২৯
রাজস্থান
৪৪৬৬২
৪৪৬০০
৪২৪৭৮
৪২,৪৭,৮০০
৩০
সিক্কিম
৩৭৯
৩৭৮
৩১৫
৩১,৫০০
৩১
তমিল নাদু
৩৫৭৩৪
৩৫৭৩৪
১৪৪৯
১,৪৪,৯৪৪
৩২
তেলঙ্গনা
১৯১৬২
১৯১৬২
১৮০
১৭,৯৯৫
৩৩
ত্রিপুরা
২৪৮৩
২৪৮৩
২২
২,১৯৩
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১৪২০৩৩
১৪০৬৩৭
১১৮০৯
১১,৮০,৯২৪
৩৫
উত্তরাখন্দ
৬১৯৬
২৯০৫
৩৮৩
৩৮,২৭৭
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬০১৮৪
৬০১৮৪
৪৫৮৯৪
৪৫,৮৯,৪০০
পুল্লপকী অপুনবা
৮,০০,২৬৭
৬,৪০,৭৫৭
২,৭৪,২৭৯
২,৭৪,২৭,৮৮৭
******
এনেক্সর-III(এ)
এনেক্সর অসিনা লোক সভাদা ০২.০২.২০২২দা পাউখুমগীদমক ৱাহং নম্বর ৫৪গী পার্ত (সি) অমসুং (দি)দা পীউখুম রিফর তৌরি
এপ্রিল-জুন ২০২০দা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা হৱাই এলোকেসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন
সেরিএল মন্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এলোকেসন
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়েন্থোকখিবা চাং
বেনেফিসরী হাউসহোল্দশিংগী মশিং
(এম.তি.)
(এম.তি.দা)
(মশিংদা)
১
অন্দমান &নিকোবার
৫০.৭৫
৪৮.২৬
১৬০৮৭
২
আন্ধ্রা প্রদেশ
২৭০৮৪.৫৭
২৫৮৯৪.২৮
৮৬৩১৪২৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫৩১.৬৩
৫২৯.১২
১৭৬৩৭২
৪
অসাম
১৭৩৮৬.৭৭
১৭৩৫৬.১২
৫৭৮৫৩৭৩
৫
বিহার
৫০৬৫৫.০০
৪৩০০১.৩০
১৪৩৩৩৭৬৭
৬
চান্দিগর
১৯১.০১
১৭২.৫২
৫৭৫০৬
৭
ছত্তিশগর
১৫৪৪৯.৭৩
১৫২১৬.৭৮
৫০৭২২৬০
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি, দামন & দ্যু
১৯৫.৭২
১৯৫.৭২
৬৫২৩৯
৯
দিল্লী
৫২৬১.৪৬
৫১৭৩.৯৯
১৭২৪৬৬২
১০
গৱা
৪২৭.৫০
৪২৭.৫০
১৪২৫০০
১১
গুজরাত
২০৬৪১.৪৩
১৯৩২৫.৫৩
৬৪৪১৮৪৩
১২
হরিয়ানা
৭৯৩০.৯২
৭২৮৩.২৬
২৪২৭৭৫৩
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২০৫৫.০০
১৯৫২.৩৮
৬৫০৭৯৪
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৪৯৩৫.১২
৪৯০৫.৪৪
১৬৩৫১৪৬
১৫
ঝার্খন্দ
১৭১৩৪.৮০
১৭০৮৬.১৩
৫৬৯৫৩৭৬
১৬
কর্নাতকা
৩৮১৬৮.১৯
৩৭৬৯২.৪৭
১২৫৬৪১৫৫
১৭
কেরলা
১১২১৪.৫১
১০৭৮২.১৯
৩৫৯৪০৬৫
১৮
লদাখ
৮৭.৭৮
৮৭.৩৭
২৯১২৩
১৯
লক্ষদ্বীপ
১৫.৬০
১৫.৬০
৫২০০
২০
মধ্য প্রদেশ
৩৫০৫৮.০০
২৯০৯৮.০০
৯৬৯৯৩৩৩
২১
মহারাস্ত্র
৪৬০১৯.০৮
৪৩২১১.২১
১৪৪০৩৭৩৮
২২
মনিপুর
১৭৬২.৫০
১৭৬২.৫১
৫৮৭৫০৩
২৩
মেঘালায়া
১২৬৪.৫০
১২৬৪.৫১
৪২১৫০৩
২৪
মিজোরাম
৪৬৬.২২
৩৪৬.৩৩
১১৫৪৪২
২৫
নগালেন্দ
৮৫৪.৮২
৮৫৪.৮০
২৮৪৯৩৩
২৬
ওরিশা
২৭৮৫৩.৮৯
২৮৫৫৮.৫৪
৯৫১৯৫১৩
২৭
পুদুচেরী
৫৩৪.৫৪
৪৯৪.৪৮
১৬৪৮২৭
২৮
পঞ্জাব
১০৮০০.০০
১০৪১৩.৮৩
৩৪৭১২৭৬
২৯
রাজস্থান
২৯৯৮২.৭২
৩০০২৯.৭৮
১০০০৯৯২৮
৩০
সিক্কিম
২৮১.৬৮
২৮১.৫৭
৯৩৮৫৭
৩১
তমিল নাদু
৩৩৩২৩.৭৬
৩৩৩২৩.৭৬
১১১০৭৯২০
৩২
তেলঙ্গনা
১৫৯৮৮.১৪
১৫৯৮৮.১৮
৫৩২৯৩৯৩
৩৩
ত্রিপুরা
১৭৩৬.৬৪
১৬২০.২৯
৫৪০০৯৭
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১০০২২৬.৪০
১০০২২৬.৪০
৩৩৪০৮৭৯৯
৩৫
উত্তরাখন্দ
৪০৩৮.০০
৪০৩৪.৫৮
১৩৪৪৮৫৯
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৩৫৮৭.০০
৪৩৫৮৭.০০
১৪৫২৯০০০
পুম্নমক্কী অপুনবা
৫৭৩১৯৫.৩৭
৫৫২২৪১.৭০
১৮৪০৮০৫৬৮
******
এনেক্সর-III(বি)
এনেক্সর অসিনা লোক সভাদা ০২.০২.২০২২দা পাউখুমগীদমক ৱাহং নম্বর ৫৪গী পার্ত (সি) অমসুং (দি)দা পীউখুম রিফর তৌরি
জুলাই-নবেম্বর ২০২০দা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা হৱাই এলোকেসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এলোকেসন
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়েন্থোকখিবা চাংগী অপনবা
বেনেফিসরী হাউসহোল্দশিংগী মশিং
(এম.তি.)
(এম.তি.দা)
(মশিংদা)
১
অন্দমান & নিকোবার
৮১.৭৫
৮১.৪০
১৬২৮০
২
আন্ধ্রা প্রদেশ
৪৪,৮৩৫.০০
৩৯৩৫০.৩৫
৭৮৭০০৭১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮৮৬.০৫
৮৮১.৮৭
১৭৬৩৭৩
৪
অসাম
২৮,৯৭৭.৯৫
২৮৭৭৩.২৫
৫৭৫৪৬৫০
৫
বিহার
৭৬,০৫৪.৮০
৭৭১১৭.১৪
১৫৪২৩৪২৮
৬
চান্দিগর
৩১৮.৩৫
২৯৬.৭৩
৫৯৩৪৫
৭
ছত্তিশগর
২৪,৮৯৪.১৩
২৫৩৫১.৯৭
৫০৭০৩৯৪
৮
দাদ্রা নগর হভেলিI দামন & দ্যু
৩২৬.২০
৩২৬.২০
৬৫২৩৯
৯
দিল্লী
৮,৭৬৯.১০
৮৭৬৬.৮২
১৭৫৩৩৬৩
১০
গৱা
৭১২.৫০
৭১১.৫৫
১৪২৩১০
১১
গুজরাত
৩৪,৩৬৫.৬০
৩০৪৯৭.৯৮
৬০৯৯৫৯৭
১২
হরিয়ানা
১৩,২১৮.১৯
১০৯৯৫.৯৭
২১৯৯১৯৪
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৩,৪২৫.০০
৩০৪৪.৯২
৬০৮৯৮৫
১৪
জম্মু & কাশ্মীর
৮,৩১৮.৪৩
৮১৫৪.৫২
১৬৩০৯০৫
১৫
ঝার্খন্দ
২৮,৫৫৮.০০
২৮৫২৫.৬৮
৫৭০৫১৩৬
১৬
কর্নাতকা
৬৩,৬১৩.৬৫
৬০৪৮২.৮৭
১২০৯৬৫৭৫
১৭
কেরলা
১৮,৬৯০.৮৫
১৮০৭৩.৭৯
৩৬১৪৭৫৮
১৮
লদাখ
১৪৬.৩০
১৪৫.৫২
২৯১০৩
১৯
লক্ষদ্বীপ
২৬.০০
২৯.৬৩
৫৯২৫
২০
মধ্য প্রদেশ
৫৬,৩৪৮.৯৪
৪৮৮০৫.৩০
৯৭৬১০৬০
২১
মহারাস্ত্র
৭৬,৬৯৮.৪৭
৬২১৪৮.১৯
১২৪২৯৬৩৮
২২
মনিপুর
২,৯৩৭.৫০
২৯৫৪.৯০
৫৯০৯৮০
২৩
মেঘালায়া
২,১০৭.৫০
২১০৭.৫২
৪২১৫০৩
২৪
মিজোরাম
৭৭৭.০৫
৭৭৭.০৩
১৫৫৪০৫
২৫
নগালেন্দ
১,৪২৪.৭০
১৪২৪.৬৬
২৮৪৯৩২
২৬
ওরিশা
৪৬,৪২৩.১৫
৪৪৫৭৭.৫২
৮৯১৫৫০৪
২৭
পুদুচেরী
৮৯০.৯০
৭৯৩.২৭
১৫৮৬৫৪
২৮
পঞ্জাব
১৮,০০০.০০
১৭১০৯.০০
৩৪২১৮০০
২৯
রাজস্থান
৪৪,১৭৫.৬৫
৪৫৪২৩.৬৮
৯০৮৪৭৩৬
৩০
সিক্কিম
৪৬৯.৪৭
৪৫৭.৬৯
৯১৫৩৭
৩১
তমিল নাদু
৫৩,৫৯১.৫৯
৫৪৪৩৬.০০
১০৮৮৭২০০
৩২
তেলঙ্গনা
০.০০
০.০০
০
৩৩
ত্রিপুরা
২,৮০০.১৮
২৭৯৫.৭৪
৫৫৯১৪৮
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১৬০,৩৯৯.৩০
১৬৮৬৩৬.৬০
৩৩৭২৭৩১৯
৩৫
উত্তরাখন্দ
৬,৫১২.৬৬
৬৫৯১.৯৫
১৩১৮৩৮৯
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭২,২৫২.০০
৭১৮১৮.০০
১৪৩৬৩৬০০
অপুনবা
৯০২০২৬.৯১
৮৭২৪৬৫.১৮
১৭৪৪৯৩০৩৬
*****
এনেক্সর – IV
এনেক্সর অসিনা লোক সভাদা ০২.০২.২০২২দা পাউখুমগীদমক ৱাহং নম্বর ৫৪গী পার্ত (সি) অমসুং (দি)দা পীউখুম রিফর তৌরি
অত্ম নির্ভর ভারতকী মখাদা রাজ্যশিংগী ওইবা চনাগী এলোকেসন অমসুং দিস্ত্রীব্যুসন
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এলোকেসন
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়েন্থোকখিবা চাং
বেনেফিসরী হাউসহোল্দশিংগী মশিং
(এম.তি.দা)
(এম.তি.দা)
(মশিংদা)
১
অন্দমান &নিকোবার
১২.৫০
৮.৫৫
৮৫৫৪
২
আন্ধ্রা প্রদেশ
১৮০৫.৬৫
০.০০
০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৫.৪৪
৩৪.৯০
৩৪৯০০
৪
অসাম
৯৪১.৪৮
৭৮৮.২৭
৭৮৮২৭০
৫
বিহার
৩৩৭৫.৫০
৩৩৮৬.৯০
৩৩৮৬৯০০
৬
চান্দিগর
১২.৩৭
৭.০৬
৭০৫৬
৭
ছত্তিশগর
১০২৯.৯৮
১৭৩.২৯
১৭৩২৯০
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি, দামন & দ্যু
১৩.০৫
১৩.০৫
১৩০৫০
৯
দিল্লী
৩৫০.৭৬
১১৩.৩৩
১১৩৩৩২
১০
গৱা
২৮.৫০
১.৬০
১৬০০
১১
গুজরাত
৭১৮.২৮
২১.৩৯
২১৩৯২
১২
হরিয়ানা
৫৪০.০৬
৪৮৪.৩৫
৪৮৪৩৫০
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৩৬.০০
১২১.০০
১২০৯৯৭
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩২৯.০১
৮২.৪৭
৮২৪৬৭
১৫
ঝার্খন্দ
১১৪২.৩২
১০৮৮.১৪
১০৮৮১৪০
১৬
কর্নাতকা
২৫৪৪.৫৫
২৩৫০.০৫
২৩৫০০৫৩
১৭
কেরলা
৭৪৭.৬৩
৩০৬.৯০
৩০৬৮৯৭
১৮
লদাখ
৫.৮৫
০.০০
০
১৯
লক্ষদ্বীপ
৫.৬৯
১.৯১
১৯১৪
২০
মধ্য প্রদেশ
২১৯.২৮
১৫৯.৩৩
১৫৯৩৩০
২১
মহারাস্ত্র
১৭৬৬.৪৫
১২৪৮.৪৬
১২৪৮৪৫৫
২২
মনিপুর
৮২.৩৫
৮০.৮৭
৮০৮৭২
২৩
মেঘালায়া
৮৪.৩০
৮৪.৩০
৮৪৩০০
২৪
মিজোরাম
৩১.০৮
২৯.৭৫
২৯৭৫০
২৫
নগালেন্দ
৫৬.৯৯
৫৬.০০
৫৬০০০
২৬
ওরিশা
১০০.০০
১৫.১৩
১৫১৩০
২৭
পুদুচেরী
৩৫.৬৪
১৭.৬১
১৭৬০৬
২৮
পঞ্জাব
১০১৫.৭২
১০১৫.৭২
১০১৫৭২০
২৯
রাজস্থান
২২৩৭.০০
২০০২.০৪
২০০২০৪০
৩০
সিক্কিম
১৮.৭৮
১৮.৭১
১৮৭০৮
৩১
তমিল নাদু
২২২৪.০৮
১৯৩.০০
১৯৩০০০
৩২
তেলঙ্গনা
১০৬৬.৬৮
৩৪.৪৬
৩৪৪৬৩
৩৩
ত্রিপুরা
১১৫.৭৮
২১.৯৩
২১৯২৯
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৭০৪৮.৮২
১০৬০.৫০
১০৬০৪৯৭
৩৫
উত্তরাখন্দ
২৭০.০০
২৫.৬০
২৫৫৯৫
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৯০৫.৮০
২৬৮০.০০
২৬৮০০০০
পুম্নমক্কী অপুনবা
৩৩০৫৩.৩৬
১৭৭২৬.৫৬
১৭৭২৬৫৫৭