Ministry of Development of North-East Region
An Initiation of Water Conservation from Nercrms Under the Aegis of North Eastern Council, Ministry of Doner
02 FEB 2022 6:12PM by PIB Delhi
Rajnagar is a small hamlet under Diyun Circle, Changlang, Arunachal Pradesh which faced irregular supply as well as unavailability of quality drinking water. The inhabitants sourced their drinking water from a tube well and from a nearby water supply source, which were often dry during the winter season. As a result, they sourced their drinking water from a source which was located at a distance of 1.2 kilometres.
AMYAA NGO Staff's with Rajnagar SHG members
It all started with the NERCRMS intervention through the NERCORMP Project, in which the villagers were provided with the requisite equipment, which included four ring wells for JODHA NaRMG and two ring wells for UJJAL NaRMG. The residents now have year-round access to reliable and quality drinking water.
UJJAL (NaRMG): Activity SAFE DRINKING WATER
Before intervention Activity Implementation After Intervention
The initiative had a positive impact which resulted into overall holistic development of the village. The villagers expressed their heartfelt gratitude to NERCRMS and to the NaRM-G for their assistance and support.
JODHA( NaRMG): Activity Safe Drinking Water
Before Intervention Activity Implementation After Intervention
“Water conservation for today is life conservation for tomorrow”

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল, দোনর মন্ত্রালয়গী লাক্লৌ মখাদা এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.দগী ঈশিং য়োকপগী খোঙথাং অমা লৌখৎপা
02 FEB 2022 6:12PM by PIB Imphal
রাজনগর অসি অরুনাচল প্রদেশকী, চাংলাংগী দিয়ুন সর্কলগী মখাদা লৈবা অপিকপা খুঙ্গং অমনি হায়রিবা মফম অসি থক্ননবা অফবা ঈশিং মরাং কাইনা ফংদবগী অৱাবা মায়োক্নবা মফম অমনি। মফম অসিদা লৈরিবা মীওইশিংনা থক্ননবা ঈশিং অসি ত্যুব ৱেল অমসুং মনাক নকপা ৱাতর সপ্লাইদগী লৌই, হায়রিবা অসি নিংথমথা মতমদদি তৎতনা ইকং থোক্লি। মরম অসিনা, মখোয়না কিলোমিতর ১.২ শাংনা চৎতুনা ঈশিং লৈবা মফমদগী থক্নবা ঈশিং শোকই।
রাজনগরগী এস.ঐচ.জি. মেম্বরশিংগা লোয়ননা এ.এম.ৱাই.এ.এ. এন.জি.ও. স্তাফশিং
মসি পুম্নমক এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি. প্রোজেক্তকী খুত্থাংদা এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.গী ইন্তর্বেন্সনগা লোয়ননা হৌরকখি, হায়রিবা অসিদা খুঞ্জাশিংনা তঙাইফদবা মচাকশিংগা লোয়ননা, মসিদা য়োধা এন.এ.আর.এম.জি.গী রিং ৱেল মরি অমসুং উজাল এন.এ.আর.এম.জি.গী রিং ৱেল অনি য়াওরি। খুঞ্জাশিংনা হৌজিক্তি চহি চুপ্পা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংলে।
উজাল (এন.এ.আর.এম.জি.): অফবা থক্নবা ঈশিং এক্তিবিতী
ইন্তর্বেন্সনগী মমাংদা এক্তিবিতী হাপ্লবা ইন্তর্বেন্সনগী মতুংদা
খোঙথাং অসিনা অফবা শাফু অমা লাক্তুনা খুঙ্গং পুম্বগী ওইনা মহৈ য়াল্লে। খুঞ্জাশিংনা এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস. অমসুং এন.এ.আর.এম.-জি.বু মখোয়না পাংলকপা মতেংগীদমক্তা হায়নিঙাই লৈতনা থাগৎপা ফোংদোকখি।
য়োধা (এন.এ.আর.এম.জি.): অফবা থক্নবা ঈশিং এক্তিবিতী
ইন্তর্বেন্সনগী মমাংদা এক্তিবিতী হাপ্লবা ইন্তর্বেন্সনগী মতুংদা
“ঙসি ঈশিং য়োকপা অসিনা হয়েংগী পুন্সি য়োকপনি”