অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী এন.ই.সি.গী মখাদা লৈবা রেজিস্তর তৌরবা সোসাইতী - এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.না ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা পোলত্রী - সস্তেন্নেবল লিবিংগীদমক্তা থৌজাল অমা
19 JAN 2022 4:38PM by PIB Imphal
শ্রী মিন্থাং, মনিপুরগী চুরচান্দপুর জিলাদা, সামুলামলান ব্লোক্তা লৈ। এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.না খুৎ থিংজিনদ্রিঙৈগী মমাংদা এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম. ফেজ – III প্রোজেক্তকী খুত্থাংদা মহাক্না পুংদা ওইনা থবক শুরম্মি অমসুং শেল য়াম্না লিক্না তাল্লম্মি। চাংনাইবা থবক ফংদবনা মরম ওইরগা, মহাক মহাক্কী ইমুং-মনুংগী তঙাইফদনা চংবশিং অদুবু য়াম্না ৱানা মেনখৎলম্মি। ফিভম অদুনা মরম ওইরগা; মহাক্না মহাক্কী মচাশিংদা মহৈ-মশিং নিংথিনা তমহনবা ঙম্লমদে।
চহি ২০১৫-১৬দা খুঙ্গং অদুদা এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.না খুৎ থিংজিনবা মতমদা, শ্রী মিন্থাংনা পোলত্রী শেনদাল লম্বি ওইনা ফংজখি। পোলত্রীগী ভেঞ্চর অসিনা মহাকপু মহাক্কী ইমুং-মনুংশিংগী চহিগী ইনকম হেনগৎহন্নবগী খুদোংচাবা অমা পীবিরে।
ইহান-হান্না, মহাক্না প্রোজেক্ত ফন্দিং ফংবা মতমদা, মহাক্না মহাক্কী পোলত্রী ফার্ম অসি য়েন ২১৫না হৌদোরকখি। নুমিৎ ৪৫নিগী মতুংদা ফার্ম অদুনা মপুং ফারবদা, মহাক্না ফার্ম অদুগী প্রোদক্তশিং অদু য়োনখি অমসুং শেন্দোং লুপা ১৫,০০০/- (লুপা লিশিং তরামঙা) ফংখি।
মতুংদা, মহাক্কী পোলত্রী বিজনেস অসিবু চাউথোক্নবা মহাক্না তাল্লকপশিং অদুগী শরুক খরা থাধৈ অমসুং য়েনগী মশিং অদু ১৫০০দগী ৩০০০দা হেনগৎলকখি। চহি কয়া অসিদা, অমমমদা য়েন ১৫০০ থম্বা য়াবা য়ুম অনি মহাক্না শাখি।

Ministry of Development of North-East Region
Poultry - A boon to sustainable living implemented by NERCRMS - A registered society under the aegis of NEC, Ministry of DoNER
19 JAN 2022 4:38PM by PIB Delhi
Mr. Minthang resides in Samulamlan Block, Churachandpur district, Manipur. Prior to NERCRMS intervention through NERCORM Phase – III Project, he worked on hourly basis and earned a meagre income. Due to non-availability of regular work, he could barely support his family’s basic necessities.Owing to the circumstances; he could not provide quality education to his children.
When NERCRMS intervened in the villagein the year 2015-16, Mr. Minthang received Poultry as an income generating activity. The poultry venture gave him an opportunity to increase the annual income of his family.
Initially, when he received the project funding, he started his poultry farm with 215 birds. After 45 days of farm maturity, he sold the farm products and earned a profit of Rs. 15,000/- (Rupees Fifteen Thousand) only.
Later, he invested a part of his earnings to expand his poultry business and increased the number of fowls from 1500 to 3000. Over the years, he built two houses that could accommodate 1500 chickens each.