অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
তেজপুরদা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং/স্কিমশিং
13 DEC 2021 2:14PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(এম.দি.ও.এন.ই.আর.)গী স্কিমশিংগী মখাদা প্রোজেক্তশিং ফন্দ থাদনবগীদমক, রাজ্য সরকারশিংনা প্রাইয়োরিতী প্রোজেক্ত পর্পোজেলশিং মন্ত্রালয়দা থাখ্রে৷ স্কিম গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না হায়রিবা প্রাইয়োরিতাইজ প্রোজেক্তশিং অসি সেলেক্সন অমসুং সেঙ্কসনগীদমক তোখায়লা স্তেজ অনিদা ইন্তর-মিনিস্তিরিএল কম্মিতীনা এগজামিনেসনগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিং পাংথোক্কনি৷
মন্ত্রালয় অসিগী স্কিমশিংগী মখাদা, পুন্না লুপা কোতি ৮৬.৭৮গী মমল ওইগদবা প্রোজেক্ত ১১ হৌজিক হৌজিক তেজপুর পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুয়েন্সীদা পাইখৎলি৷ হায়রিবা প্রোজেক্ত পুম্নমক অসি চৎননবগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিংদা লৈরি৷ ৩০.১১.২০২১ ফাওবগী ওইনা লৈরিবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
মমল
(লুপা কোতিদা)
নন-লাপ্সেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস-স্তেত(এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেত)
১
বালিপরাদগী ভালুকপুং, সোনিতপুর ফাওবগী কি.মি. ৩৮, কে.ভি. ৩৩ শেমগৎপা
১.৩৩
২
বেলসিরি লিফত ইরিগেসন স্কিম
২.১৭
৩
বিস্বানাথ চরিয়ালিগী লম্বীশিংগী ফিভম ফগৎহনবা
৯.৩৭
৪
গ্রেতর তেজপুর তাউনগী মনুংদা লৈরিবা লম্বীশিং অমদি নেচরেল দ্রেনেজ সিস্তেমগী ফিভম ফগৎহনবা
২৫.৫২
৫
সোনিতপুর রুরেল রোদ দিবিজনগী মখাদা দেকিপেলুগী বেলসিরি তুরেল মথক্তা আর.সি.সি. ব্রিজ নম্বর ২/১ শাদুনা বেলসিরি তি.ই., এন.ঐচ. ৫২ শম্নহনবা
৫.৫৩
৬
সোনিতপুর জিলাদা বোর্সোলো দিবেলপমেন্ত ব্লোক্কী মখাদা পোইন্ত ৩০দা দি.তি.দবল্যু. ইরিগেসন স্কিম
১৮.০৮
নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম(এন.ই.এস.আই.দি.এস.)
৭
অসামগী সোনিতপুরদা লৈরিবা তেজপুর গভর্মেন্ত ঐচ.এস. স্কুল শাগৎপা অমদি শেমজিন-শাজিনবা
১.২৩
নোর্থ ইস্ত কাউন্সিলগী স্কিমশিং (এন.ই.সি.)
৮
পক্কে-সৈজোসা-ইতাখোলা
১৩.৭৬
৯
বিহাগুরি, সোনিতপুর জিলাদা মিনি স্তেদিয়ম শেমগৎপা৷
৪.৩২
১০
বিহাগুরি সোনিতপুর জিলাদা চন্দ্রনাথ সর্মা হাইয়র সেকেন্দরী স্কুল শেমগৎপা
৩.১৮
১১
তেজপুরগী দরাঙ্গ কোলেজতা সেনিমার হোলগীদমক আর.সি.সি.(জি+২), কম্প্যুতর সেন্তর অমসুং কার পার্ক তৌনবগী ফেসিলিতীশিং শেম্বা
২.২৯
হৌখিবা চহি অহুম অমদি হৌজিক চৎলিবা চহি অসিদা মন্ত্রালয় অসিনা প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক লুপা কোতি ৮.৭৪গী শেমফম কাইথখ্রে৷ রাজ্য সরকারনা লুপা কোতি ১১.০১গী শেনফম শিজিন্নখ্রে(হৌখিবা চহিশিংদা কাইথখিবশিংদগী শিজিন্নখিবশিং য়াওনা)৷
মসিগীসু মথক্তা, কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি লান্থেংনবা ঙম্নবা হেল্থ ফেসিলিতীশিং অপগ্রেদ তৌনবগীদমক অসামদা নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম(এন.ই.এস.আই.দি.এস.)গী মখাদা লুপা কোতি ১২৬.১৯গী মমল ওইগদবা প্রোজেক্ত অনি(০২) সেঙ্কসন তৌখ্রে৷
ৱারোল অসি ঙসি লোক সভাদা দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷

Ministry of Development of North-East Region
Development Projects/Schemes in Tejpur
13 DEC 2021 2:14PM by PIB Delhi
For funding projects under schemes of Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), State Governments send the duly prioritized project proposals to the Ministry. These prioritized projects then undergo several stages of examination inter alia by Inter-Ministerial Committee at two separate stages for selection and sanction, as per scheme guidelines.
Under the schemes of this Ministry, 11 projects with total sanctioned cost of Rs.86.78 crore are ongoing in Tezpur Parliamentary Constituency. All these projects are at various stages of implementation. Details of projects as on 30.11.2021 are given below:
Sl. No.
Name of the project
Cost
(Rs. in crore)
Non Lapsable Central Pool of Resources-state (NLCPR-state)
1
Construction of 38 km, 33 KV line from Balipara to Bhalukpung, Sonitpur
1.33
2
Belsiri Lift Irrigation Scheme
2.17
3
Improvement of Roads in Biswanath Chariali Town
9.37
4
Improvement of Roads and Natural Drainage System within Greater Tezpur Town
25.52
5
Construction of RCC. Bridge No. 2/1 over river Belsiri on Dhekipelua to Belsiri T.E., Connecting NH-52, under Sonitpur Rural Road Division
5.53
6
D.T.W. Irrigation Scheme at 30 points under Borsola Development Block in Sonitpur District
18.08
North East Special Infrastructure Development scheme (NESIDS)
7
Construction and Renovation of Tezpur Govt. HS School, Tezpur, Sonitpur in Assam
1.23
Schemes of North East Council (NEC)
8
Pakke- Seijosa-Itakhola
13.76
9
Construction of Mini Stadium at Bihaguri, Sonitpur District.
4.32
10
Construction of Chandranath Sarmah Higher Secondary School at Bihaguri Sonitpur District
3.18
11
Construction of RCC (G+2) building for seminar hall, computer centre and facilities for car parking at Darrang College, Tezpur
2.29
In the last three years and current year Ministry has released Rs. 8.74 crore in respect of these projects. The State Government has utilized Rs.11.01 crore (including utilisation from the release made in previous years).
In addition, two (02) projects worth Rs 126.19 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development scheme (NESIDS) in Assam for upgrading health facilities to combat COVID-19 pandemic.
This information was given by The Minister for Development of North East Region Shri. G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.