অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা অৱাং নোংপোক ভারত্তা ঙা য়োকপা অমসুং ওক লোইবদা থৌগৎপা
15 DEC 2021 2:58PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মখাদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না লুপা লাখ ৪৯০.৮২গা প্রোজেক্ত কোস্ত অমদা “অৱাং নোংপোক ভারত্তা ঙা য়োকপা অমসুং ওক লোইবদা থৌগৎপা”গী প্রোজেক্ত অয়াবা পীখ্রে। হৌজিক ফাওবদা এন.ই.সি.না নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কমুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.)দা লুপা লাখ ১৯৬.৩২গী শেনফম অমা থাদোকখ্রে।
প্রজেক্ত অসি অরুনাচল প্রদেশকী লৱর সুবানসিরি জিলা, অসামগী কার্বি আংলোং জিলা, মনিপুরগী ইম্ফাল ৱেস্ত, সেনাপতি, চুরচান্দপুর, ফের্জোল অমসুং তমেংলোং জিলা, অমসুং মেঘালয়াগী ৱেস্ত জেন্তিয়া হিলস অমসুং ইস্ত খাসি হিলস জিলাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি রুরেল কম্যুনিতীশিংদা এমপ্লোইমেন্ত অমসুং শেন্থোক লৈহনবনি অমদি মসিগা লোয়ননা রাজ্যগী প্রদক্সন স্তেতেতিক্স হেনগৎহনবনি মদুনা রিজন অসিদগী ভোল্যুম, ভেল্যু এদিসন অমসুং রিসোর্সশিংগী আউতফ্লো প্রমোৎ তৌবা হেনগৎহনবনি। প্রোজেক্ত অসিনা মখাগী পান্দমশিং অসি ফংনবা পান্দম থম্লি:
• ঙাগী ক্বালিতী প্রদক্সনগীদমক ঙাগী পুখ্রি শেমগৎপা।
• ওকশাগী ক্বালিতী প্রদক্সনগীদমক পিগ্গরী ফেত্তনিং য়ুনিৎশিং শেমগৎপা।
• লোকেল অমসুং মনাক নকপা কৈথেলশিংগী দিমান্দ অদু ফংনবা ঙা অমসুং ওকশাগী পোত্থোক হেনগৎপা।
• ঙা অমসুং ওকশাগী খুত্থাংদা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি ওইহনবা।
• ফ্রেশ ওইবা ঙা অমসুং ওকশা মপানদগী পুশিনলকপা হন্থহনবা অমসুং হেন্না পুথোক্লিবা অদু মপানগী কৈথেলদা থাদোকপা।
থাদোকখিবা অপুনবা শেনফমদগী লুপা লাখ ১২,৮৮/-গী শেনফম অমা মেঘালয়গী ৱেস্ত জেন্তিয়া হিলস জিলাদা পিগ্গেরী ফেত্তনিং য়ুনিৎ ১৫ (তরামঙা) শেমগৎপদা শিজিন্নখি মদুনা লৌমী ১৫ (তরামঙা)দা কানবা ফংহল্লে। নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল, শিল্লোংগী কন্সলতেন্ত (এগ্রিকলচর), এগ্রি অমসুং এল্লাইদ সেক্তর শ্রী রনগেহ কুপার ৱানশনোংনা পিগ ফেত্তনিং য়ুনিৎশিং য়েংশিন্নবা প্রোজেক্ত সাইতশিংদসু চৎখি অমদি বেনেফিসরীশিংগসু ৱারী শানখি।

Ministry of Development of North-East Region
Promotion of Fishery and Piggery fattening in the North East India under Ministry of DoNER
15 DEC 2021 2:58PM by PIB Delhi
North Eastern Council (NEC), Ministry of Development of North Eastern Region, Government of India, have approved the project of Promotion of Fishery and Piggery fattening in the North East India at a project cost of Rs. 490.82 lakhs. So far, NEC had released an amount of Rs. 196.32 lakh to North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS), Shillong.
Project is being implemented in the Lower Subansiri district in Arunachal Pradesh, Karbi Anglong district in Assam, Imphal West, Senapati, Churachandpur, Pherzawl and Tamenglong districts of Manipur, and West Jaintia Hills and East Khasi Hills districts in Meghalaya.
Objective of the project is to provide employment and income opportunities to the rural communities and at the same to augment the production statistics of state in order to enhance the volume, value addition and promote outflow of resources from the region. Project aims to achieve the following objectives:
• To establish fish pond for quality production of table fish.
• To establish piggery fattening units for quality production of pork meat.
• To increase the production of table fish and fresh pork meat to meet the demands of local and nearby markets.
• To doubling farmer’s income through table fish and fresh pork meat.
• To minimise the import of fresh fish and pork meat and supply the surplus to outside markets.
Out of the total released amount, an amount of Rs. 12,88/- Lakhs was used for setting up of 15 (fifteen) piggery fattening units in West Jaintia Hills District, Meghalaya which have benefitted 15 (fifteen) farmers. Mr. Rangeh Kupar Wanshnong, Consultant (Agriculture), Agri & Allied Sector of North Eastern Council, Shillong also visited the project site to inspect pig fattening units and also interacted with the beneficiaries.