Ministry of Development of North-East Region
Setting up of Poultry Hatchery and Rearing units under NERCORMP Phase III
08 DEC 2021 2:10PM by PIB Delhi
North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS) is a registered society under the aegis of North Eastern Council (NEC) and Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), Govt. of India. The project named- Setting up of Poultry Hatchery and Rearing units under NERCORMP Phase III, which is implemented by NERCRMS, NEC, Govt. of India. The approved cost of the project is Rs. 998.00 lakhs and the NEC’s share is Rs. 998.00 lakhs. The project is located at Changlang, Longding and Tirap Districts of Arunachal Pradesh and Churachandpur and Chandel District of Manipur.It’s 100% ministry funded project.
The objective is to provide employment and income opportunities to the BPL families and hatchery and not so well-off households who otherwise fall under APL classification, to reduce the import of chicken meat from outside and to motivate the people of rural towards scientific poultry farming and hatchery through imparting training and exposure.
The output of the project will be establishment of poultry farms and hatchery units and its successful operations. The outcome would be a gainful employment of the rural poor thereby resulting in increase in income by at least 20% at household level.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি. ফেজ IIIগী মখাদা পোলত্রী হেতচরী অমসুং রিয়রিং য়ুনিৎশিং লিংখৎপা
08 DEC 2021 2:10PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.) অসি নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.) অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর মন্ত্রালয়), ভারত সরকারগী মখাদা রেজিস্তার তৌরবা সোসাইতী অমনি। এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি. ফেজ IIIগী মখাদা পোলত্রী হেতচরী অমসুং রিয়রিং য়ুনিৎশিং লিংখৎপা হায়না মিংথোল্লিবা প্রোজেক্ত অসি এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস., এন.ই.সি., ভারত সরকারনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবনি। প্রোজেক্ত অসিগী এপ্রুব তৌরবা শেনফম অসি লুপা লাখ ৯৯৮.০০নি অমদি এন.ই.সি.গী সেয়ার অসি লুপা লাখ ৯৯৮.০০নি। প্রোজেক্ত অসি অরুনাচল প্রদেশকী চাংলাং, লোংদিং অমসুং তিরাপ জিলাশিং অমদি মনিপুরগী চুরচান্দপুর অমসুং চান্দেল জিলাদা লৈরি। মসি চাদা ১০০ মিনিস্ত্রীনা ফন্দ থাদবা প্রোজেক্তনি।
মসিগী পান্দমদি বি.পি.এল. ফেমিলিশিং, হেচরী অমসুং এ.পি.এল. ক্লাসিফিকেসনগী মখাদা লৈবা অদুবু য়াম্না শাফবা নত্তবশিংদা এমপ্লোইমেন্ত অমসুং ইনকমগী খুদোংচাবা পীবা, মপানদগী চিকন মীৎ পুশিনলকপা হন্থহনবা অমসুং খুঙ্গংগী মীওইশিংবু ত্রেনিং অমসুং এক্সপোজরগী খুত্থাংদা সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা পোলত্রী ফার্মিংগীদমক হেচরীগীদমক পুক্নিং থৌগৎপনি।
প্রোজেক্ত অসিদগী পোলত্রী ফার্ম অমসুং হেতচরী য়ুনিৎশিং লিংখৎপা অমসুং মসিবু মায় পাক্না মথৌ তৌবা ওইথোক্লগনি। মসিনা খুঙ্গংগী লমদমশিংগী লাইরবশিংবু কানবা ফংবা এমপ্লোইমেন্ত ফংলগনি মদুগী মহৈ ওইনা ইমুং মনুংগী শেন্থোক্তা য়ামদ্রবদা চাদা ২০ হেনগৎলগনি।