রেলৱে মন্ত্রালয়
ব্রহ্মপুত্র মেলনা এন.এফ.রেলৱেদা গুৱাহাতিগী কমখ্যা স্তেসন ফাওবদা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন তৌবা অহানবা পেসেঞ্জের ত্রেন ওইরে
কমখ্যাগী সেক্সন ফাওবদা রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবকশিং অমসুং কম্মিসনশিং লোইশিনখিবগা লোয়ননা, ত্রেনশিংনা ত্রেক্সন হোংদনা কমখ্যা ফাওবা চপ য়ুংনা লাক্কনি
28 OCT 2021 5:07PM by PIB Imphal
গ্রীন ত্রান্সপোর্তেসনগী মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, ঙসি ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্না মপুং ফানা চেনবা অহানবা পেসেঞ্জর ত্রেন কমখ্যা য়ৌরকখ্রে। ত্রেন নম্বর ০৫৯৫৬ দিল্লী – কমখ্যা স্তেসন (ব্রহ্মপুত্র) মেল অসিনা অখন্ননা লৈবাক্কী কোনুংদগী থারক্তুনা গুৱাহাতিগী কমখ্যা স্তেসন্দা ঙসি পুং ১৩-৩০দা কিলোমিতর ২০০০ হেন্না লান্না ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা য়ৌরকখি। মসিগা মান্ননা হনখিবদা ত্রেন নম্বর ০৫৯৫৫ কমখ্যা – দিল্লী (ব্রহ্মপুত্র) মেল অসিনা অখন্ননা দিল্লীগীদমক কমখ্যা স্তেসন্দগী ঙসি পুং ১৪-৩০দা ঙসি ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা থাখি। ত্রেন অসিনা নোংমগী মমাংদা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা পার্সেল ত্রেন মায় পাক্না চেনখ্রবা মতুংদা গুৱাহাতিগী কমখ্যা স্তেসন ফাওবা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা চেনবা অহানবা মেল/এক্সপ্রেস ত্রেন ওইরি।
মমাংদা ২০২১গী ওক্তোবরগী ২১দা, নোর্থইস্ত ফ্রন্তিয়র রেলৱেনা মসিগী অহানবা পার্সেল ত্রেন কমখ্যা ফাওবা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা চেনখি অমসুং এন.এফ. রেলৱে অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমগী পুৱারী ওইরগদবা মিকুপ অমা ফংবা ঙমখি।
কমখ্যা স্তেসন ফাওবা রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবকশিং মপুং ফানা লোইশিনখ্রবা অমসুং ওক্তোবর ৭ অমসুং ৯দা য়েংশিল্লবা মতুংদা সি.আর.এস./এন. এফ. সর্কলনা অয়াবা পীরবা মতুংদা, ন্যু কুচবিহারদগীনা কমখ্যা ফাওবগী সেক্সন্দা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সনগী থবক হৌদোকখ্রে। মসিগা লোয়ননা, এন.এফ. রেলৱেদা অপুনবা রুত কি.মি. ৭৬০/ত্রেক্ত কি.মি. ১৭০১ ইলেক্ত্রিক ওনখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা, ইলেক্ত্রিক লোকোমোতিব ওইবা ত্রেন কাতিহার অমসুং মাল্দাদগী ন্যু কুচবিহার ফাওবা চেল্লি, হায়রিবা অসিদা ইলেক্তিক লোকোনা ত্রেন্দগী খায়দোক্লি অমসুং দিজলগী লোকোমোতিবনা মখা তাবা জর্নীগীদমক শম্লি। হৌজিক রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক অমসুং কম্মিসনশিং লোইশিনখিবগা মসিগী ত্রেনশিং অসি কমখ্যা য়ৌনা ত্রেক্সন হোংদনা লাক্কনি। অসিগুম্না ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন হোংদনা নই দিল্লীদগী কমখ্যা ফাওবা তৎপা লৈতনা শম্নগনি।
মতাং অসিদা, খঙজিনবা য়াই ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সনগী কান্নবা কয়া অমা লৈরি মদুদি খোঙজেল য়াংনা চেন্দুনা ত্রেনশিং য়াম্না থুনা য়ৌহনবা, মতম অমসুং ইনর্জী মাংহনদবা, রিজেনেরেতিব ব্রেকিং, হোলিং কোপাসিতী ৱাংহনবা, লাইন কেপাসিতী ফগৎহনবা, পোল্লুসন লৈতবা ত্রান্সপোর্তেসন, মেন্তেনেন্স হন্থদুনা শেল চংবা হন্থবা অসিনচিংবা অসিনি।

Ministry of Railways
Brahmaputra Mail becomes the first passenger carrying train on Electric Traction up to Kamakhya station of Guwahati in N.F.Railway
With the completion of Railway Electrification works and commissioning of the section up to Kamakhya, trains will come directly up to Kamakhya without change of traction
28 OCT 2021 5:07PM by PIB Delhi
Marking an important step towards green transportation, the first passenger train to run entirely on electric traction arrived at Kamakhya station today. The train No. 05956 Delhi – Kamakhya (Brahmaputra) Mail Special leaving from national capital city reached Kamakhya station of Guwahati today at 13-30 hours covering more than 2000 Kms on electric traction. Similarly, in return direction, the train No. 05955 Kamakhya – Delhi (Brahmaputra) Mail Special left for Delhi from Kamakhya station at 14-30 hours today through electric traction. The train became the first Mail/Express train to run on electric traction up to Kamakhya station of Guwahati after successful operation of a parcel train on electric traction just a day before. Thus, the N. F. Railway begins a new era.
Earlier on 21st October, 2021, the Northeast Frontier Railway ran its first parcel train on electric traction up to Kamakhya station and achieved a historical moment for N. F. Railway and North-eastern region.
After successful of completion of Railway Electrification works up to Kamakhya station and authorization granted by CRS/N. F. Circle after inspection from 7th to 9th October, the section from New Coochbehar to Kamakhya was opened for operation of Electric Traction. With this, total 760 Route KM/1701 Track KM has been electrified on N. F. Railway.
Up till now, the trains with electric locomotives were coming from Katihar and Malda up to New Coochbehar, where electric loco was being detached from train and diesel locomotive was being attached for its onward journey. Now with the completion of Railway Electrification works and commissioning of the section up to Kamakhya, these trains will come directly up to Kamakhya without change of traction. As such, there will be direct connectivity from New Delhi to Kamakhya on Electric Traction without change of locomotive enroute.
At this point, it is worthwhile to note the numerous inherent benefits of electric traction i.e. higher speed potential enabling faster trains, saving of time and energy, increase energy efficiency with higher power to weight ratio, regenerative breaking, higher hauling capacity with high horse power locomotives, improve reliability and line capacity, pollution free mode of transportation, cost effective due to lesser maintenance and operating cost etc.