PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
28 SEP 2021 7:00PM by PIB Imphal
• পুং ২৪ মনুংদা দোজ কোতি ১হেন্না কাপখ্রে
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৭.০৭ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী অনৌবা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা রিপোর্ত নুমিৎ ২০১গী মতুংদা ২০,০০০গী মখাদা লাকখ্রে; পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৮,৭৯৫ লাকখি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৮৭%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বনি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৯২,২০৬ লৈরি; নুমিৎ ১৯২দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৮১%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ২৬,০৩০ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৯,৫৮,০০২ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৯৫দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৮৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৪২৪% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৯নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৬.৫৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৭কী লেন্দমার্ক হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ কোতি ১.০২ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮১% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৭৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি; নুমিৎ ২০১গী মতুংদা ২০,০০০গী মখাদা লাকপা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস ওইরি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৯২,২০৬) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৭% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৫নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৮৮%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ১,০২,২২,৫২৫ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৭ (৮৭,০৭,০৮,৬৩৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৪,৬২,৯৫৭গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:With
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭২,০০৬
২শুবা দোজ
৮৮,৫৩,৫৬৭
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫০,১৫১
২শুবা দোজ
১,৪৮,৮৩,১২৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৫,২৮,৫৬,৬৪২
২শুবা দোজ
৭,৭১,৭৭,১৩০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৭৬,৫৭,০০৮
২শুবা দোজ
৭,৪৯,২৪,২৭০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,০৩,৭৮,৮৫৫
২শুবা দোজ
৫,৫২,৫৫,৮৮২
অপুনবা
৮৭,০৭,০৮,৬৩৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৬,০৩০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৯,৫৮,০০২ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮১% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
নুমিৎ ২০১গী মতুংদা ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ২০,০০০গী মখাদা লাকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৭৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯২গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৯২,২০৬ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৭% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,২১,৭৮০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৫৭ (৫৬,৫৭,৩০,০৩১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৮৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৫ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৪২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৯নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১২নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758765
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮৪.৭০হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৭৫ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ৪২.৮৩ হেন্না পাইলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২৮, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮৪,৭০,৪১,৩২৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
৪২,৮৩,২০০
হৌজিক লৈরিবা
৪,৭৫,৪৩,৬৫০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৪.৭০ (৮৪,৭০,৪১,৩২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৪২.৮৩ (৪২,৮৩,২০০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৭৫ (৪,৭৫,৪৩,৬৫০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758760
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
28 SEP 2021 7:00PM by PIB Delhi
• More than 1 crore doses have been administered in the last 24 hours
• 87.07 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India reports daily new cases less than 20,000 after 201 days; 18,795 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.87%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,92,206; lowest in 192 days
• Recovery Rate currently at 97.81%; Highest since March 2020
• 26,030 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,29,58,002
• Weekly Positivity Rate (1.88%) less than 3% for last 95 days
• Daily positivity rate (1.42%) less than 3% for last 29 days
• 56.57 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 87 Cr
More than 1.02 Crore doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.81%; Highest since March 2020
18,795 New Cases reported in last 24 hours; less than 20,000 daily new cases after 201 days
India's Active Caseload (2,92,206)is 0.87% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.88%) less than 3% for last 95 days
With the administration of 1,02,22,525 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 87 Cr (87,07,08,636) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 84,62,957 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,72,006
2nd Dose
88,53,567
FLWs
1st Dose
1,83,50,151
2nd Dose
1,48,83,125
Age Group 18-44 years
1st Dose
35,28,56,642
2nd Dose
7,71,77,130
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,76,57,008
2nd Dose
7,49,24,270
Over 60 years
1st Dose
10,03,78,855
2nd Dose
5,52,55,882
Total
87,07,08,636
The recovery of 26,030 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,58,002.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.81%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 93 consecutive days now.
India reports daily new cases less than 20,000 after 201 days. 18,795 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,92,206, which is the lowest in 192 days.Active cases presently constitute 0.87% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
13,21,780 tests being conducted. India has so far conducted over 56.57 Cr (56,57,30,031) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.88% remains less than 3% for the last 95 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.42%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 29 days and below 5% for 112 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758765
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 84.70 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.75 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith over 42.83 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 28thSeptember 2021)
SUPPLIED
84,70,41,325
PIPELINE
42,83,200
BALANCE AVAILABLE
4,75,43,650
More than 84.70 crore (84,70,41,325) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further,more than 42.83 Lakh doses (42,83,200) are in the pipeline.
More than 4.75Cr (4,75,43,650) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758760
Important Tweets