PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
27 SEP 2021 7:05PM by PIB Delhi
• 86.01 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.89%
• India's Active caseload stands at 2,99,620; lowest in 191 days
• 26,041 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.78%
• 29,621 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,29,31,972
• Weekly Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 94 days
• Daily positivity rate (2.24%) less than 3% for last 28 days
• 56.44 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 86Cr
More than 38 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.78%
26,041 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,99,620) is 0.89% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 94 days
With the administration of 38,18,362 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 86Cr (86,01,59,011) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 84,07,679 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,71,418
2nd Dose
88,35,377
FLWs
1st Dose
1,83,49,453
2nd Dose
1,48,33,709
Age Group 18-44 years
1st Dose
34,82,66,215
2nd Dose
7,45,08,007
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,64,81,731
2nd Dose
7,39,69,804
Over 60 years
1st Dose
9,97,47,469
2nd Dose
5,47,95,828
Total
86,01,59,011
The recovery of 29,621 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,31,972.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.78%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 92 consecutive days now.
26,041 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently2,99,620. Active cases presently constitute 0.89% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,65,006tests being conducted. India has so far conducted over 56.44 Cr (56,44,08,251) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.94% remains less than 3% for the last 94 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.24%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 28 days and below 5% for 111 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758458
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 84.50 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.74 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith nearly 21 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 27thSeptember 2021)
SUPPLIED
84,50,28,655
PIPELINE
20,95,870
BALANCE AVAILABLE
4,74,80,540
More than 84.50 crore (84,50,28,655) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further,nearly 21 Lakh doses (20,95,870) are in the pipeline.
More than 4.74Cr (4,74,80,540) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758469
Indo-US Health Dialogue 2021
Union Minister of State for Health and Family Welfare addresses 4th Indo-US Health Dialogue
“Collaboration between our countries will advance scientific discovery and management of global health threats.”: Dr. Bharati Pravin Pawar
The Minister put in foreground the mutual solidarity between both sides during the COVID-19 pandemic, where both sides extended their relentless support. She commended the way in which India and the U.S. have enhanced collaboration in research and development, especially with respect to pharmaceuticals, therapeutics, and vaccine development, which could be seen in Indian vaccine companies collaborating with US based agencies to develop COVID-19 vaccine.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758507
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
27 SEP 2021 7:05PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৬.০১ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৮৯%দা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৯৯,৬২০দা লৈরি; নুমিৎ ১৯১দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ২৬,০৪১ লাক্লি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৮%নি;
• পুং ২৪ মনুংদা ২৯,৬২১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৯,৩১,৯৭২ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৯৪দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৯৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.২৪% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৬.৪৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৬কী লেন্দমার্ক হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৩৮ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭৮% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,০৪১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৯৯,৬২০) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৪নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৯৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৩৮,১৮,৩৬২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৬ (৮৬,০১,৫৯,০১১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৪,০৭,৬৭৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭১,৪১৮
২শুবা দোজ
৮৮,৩৫,৩৭৭
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৯,৪৫৩
২শুবা দোজ
১,৪৮,৩৩,৭০৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৪,৮২,৬৬,২১৫
২শুবা দোজ
৭,৪৫,০৮,০০৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৬৪,৮১,৭৩১
২শুবা দোজ
৭,৩৯,৬৯,৮০৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৯,৯৭,৪৭,৪৬৯
২শুবা দোজ
৫,৪৭,৯৫,৮২৮
অপুনবা
৮৬,০১,৫৯,০১১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৯,৬২১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৯,৩১,৯৭২ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৭৮% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,০৪১ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৯৯,৬২০ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৯% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৬৫,০০৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৪৪ (৫৬,৪৪,০৮,২৫১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৪ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.২৪%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১১নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758458
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮৪.৫০ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৭৪ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ২১ হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮৪,৫০,২৮,৬৫৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
২০,৯৫,৮৭০
হৌজিক লৈরিবা
৪,৭৪,৮০,৫৪০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৪.৫০ (৮৪,৫০,২৮,৬৫৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ২১ (২০,৯৫,৮৭০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৭৪ (৪,৭৪,৮০,৫৪০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758469
ইন্দো-য়ু.এস. হেল্থ দাইলোগ ২০২১
৪শুবা ইন্দো-য়ু.এস. হেল্থ দাইলোগতা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখ্রে
“ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরক্তা কোলাবোরেসন তৌবা অসিনা সাইন্তিফিক দিস্কোভরীদা অমসুং গ্লোবেল হেল্থ থ্রেতশিং থেংনবদা হেন্না খুমাং চাওশিল্লগনি৷”: দা. ভারতি প্রবীন পৱার
মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ মনুংদা নাকল অনিমক্কী মরক্তা মুচুএল সোলিদারিতীগী ফোরগ্রাউন্দ থমখি, মসিদা নাকল অনিমক্না মখোয় মখোয়গী ঙমজবি সপোর্ত পীখি৷ রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তদা মরু ওইনা ফার্মক্যুতিকেলশিং, থেরাপেতিকশিং অমদি ভেক্সিন দিবেলপমেন্তদা ভারত অমসুং য়ু.এস.না কোলাবোরেসন নিংথিনা তৌখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি, হায়রিবা অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিন শেম্ননবা ভারতকী ভেক্সিন কম্পেনীশিংনা য়ু.এস. বেজ এজেন্সীশিংগা খুৎশম্নখিবা অসিদা উবা ফংবা য়াই৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758507
মরুওইবা ত্বীৎশিং
आरोग्य सेतु ऐप से कोरोना संक्रमण को फैलने से रोकने में बहुत मदद मिली।
सबको वैक्सीन, मुफ्त वैक्सीन अभियान के तहत भारत आज करीब-करीब 90 करोड़ वैक्सीन डोज लगा पाया है तो इसमें Co-WIN का बहुत बड़ा रोल है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) September 27, 2021
कोरोना काल में टेलिमेडिसिन का भी अभूतपूर्व विस्तार हुआ है।
ई-संजीवनी के माध्यम से अब तक लगभग सवा करोड़ रिमोट कंसल्टेशन पूरे हो चुके हैं।
ये सुविधा हर रोज़ देश के दूर-सुदूर में रहने वाले हजारों देशवासियों को घर बैठे ही शहरों के बड़े अस्पतालों के डॉक्टरों से कनेक्ट कर रही है: PM
— PMO India (@PMOIndia) September 27, 2021
#IndiaFightsCorona:
📍More than 54.7 crore doses administered in first 97 days of the World's Largest Free-For-All Vaccination Drive launched on June 21, 2021 (As on September 27, 2021)
➡️ But this fight isn't over yet, strengthen the country's endeavour by getting #vaccinated pic.twitter.com/Dacl9X1gSR
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 27, 2021
#IndiaFightsCorona:
📍More than 11 Lakh (11,65,006) #COVID19 samples tested in the last 24 hours.
☑️Together, we can win the battle against COVID-19.
➡️#StaySafe and follow #COVIDAppropriateBehaviour #Unite2FightCorona @MoHFW_INDIA pic.twitter.com/WfgNqVVlQl
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 27, 2021
#IndiaFightsCorona:
📍#𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫19 𝑽𝒂𝒄𝒄𝒊𝒏𝒆 𝑫𝒐𝒔𝒆𝒔: 𝑨𝒈𝒆-𝒘𝒊𝒔𝒆 𝑫𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒕𝒊𝒐𝒏 (As on September 27th, 2021, till 11:00 AM)
✅ Above 60 years: 18.1%
✅ 45-60 years: 28.2%
✅ 18-44 years: 53.7%#We4Vaccine#LargestVaccinationDrive#Unite2FightCorona pic.twitter.com/ayPtdUx5ee
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 27, 2021
#CoronaVirusUpdates:
📍Total #COVID19 Cases in India (as on September 27, 2021)
▶97.78% Cured/Discharged/Migrated (3,29,31,972)
▶0.89% Active cases (2,99,620)
▶1.33% Deaths (4,47,194)
Total COVID-19 confirmed cases = Cured/Discharged/Migrated+Active cases+Deaths#StaySafe pic.twitter.com/ziZv1fRIY5
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 27, 2021
#CoronaVirusUpdates:
📍Total #COVID19 Cases in India (as on September 27, 2021)
▶97.78% Cured/Discharged/Migrated (3,29,31,972)
▶0.89% Active cases (2,99,620)
▶1.33% Deaths (4,47,194)
Total COVID-19 confirmed cases = Cured/Discharged/Migrated+Active cases+Deaths#StaySafe pic.twitter.com/ziZv1fRIY5
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) September 27, 2021