PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
23 SEP 2021 4:34PM by PIB Delhi
• 83.39 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.90%; lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 3,01,640; lowest in 187 days
• 31,923 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.77%; Highest since March 2020
• 31,990 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,28,15,731
• Weekly Positivity Rate (2.11%) less than 3% for last 90 days
• Daily positivity rate (2.09%) less than 3% for last 24 days
• 55.83 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 83 Cr
More than 71 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.77%
31,923 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,01,640) is 0.90% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.11%) less than 3% for last 90 days
With the administration of 71,38,205 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 83Cr (83,39,90,049) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 81,69,260sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,70,205
2nd Dose
87,85,834
FLWs
1st Dose
1,83,47,309
2nd Dose
1,46,71,244
Age Group 18-44 years
1st Dose
33,77,76,289
2nd Dose
6,69,10,347
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,37,13,610
2nd Dose
7,15,16,250
Over 60 years
1st Dose
9,83,05,587
2nd Dose
5,35,93,374
Total
83,39,90,049
The recovery of 31,990 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,28,15,731.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.77%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 88 consecutive days now.
31,923 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,01,640. Active cases presently constitute 0.90% of the country's total Positive Cases. This is the lowest figure in active cases in India since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,27,443tests being conducted. India has so far conducted over 55.83 Cr (55,83,67,013) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.11% remains less than 3% for the last 90 days now. The Daily Positivity rate reported to be2.09%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 24 days and below 5% for 107 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757137
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 80.67Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.29 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith 64 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 23rdSeptember 2021)
SUPPLIED
80,67,26,335
PIPELINE
64,00,000
BALANCE AVAILABLE
4,29,03,090
More than 80.67crore(80,67,26,335) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, 64Lakh doses (64,00,000) are in the pipeline.
More than 4.29Cr (4,29,03,090)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757136
Prime Minister’s comments at the Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next
Prime Minister’s comments at the Global COVID-19 Summit:
Excellencies,
The COVID-19 pandemic has been an unprecedented disruption. And, it is not yet over. Much of the world is still to be vaccinated.That is why this initiative by President Biden is timely and welcome.
Excellencies,
India has always seen humanity as one family. India's pharmaceutical industry has produced cost-effective diagnostic kits, drugs, medical devices, and PPE kits. These are providing affordable options to many developing countries. And, we have shared medicines and medical supplies with over 150 countries. Two indigenously developed vaccines have received "Emergency Use Authorization" in India, including the world's first DNA-based vaccine.
Several Indian companies are also involved in licensed production of various vaccines.
Earlier this year, we shared our vaccine production with 95 other countries, and with UN peace-keepers. And, like a family, the world also stood with India when we were going through a second wave.
For the solidarity and support extended to India, I thank you all.
Click here to read Prime Minister’s comments at the Global COVID-19 Summit:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757110
Union Health Minister Shri Mansukh Mandaviya releases Post Covid Sequelae Modules
“These modules will provide guidance to doctors and health care workers to deal with the issue of long term effects of COVID”: Shri Mandaviya
“If the Frontline workers are equipped with proper knowledge and training, they can become a valuable resource in this fight against post-COVID challenges”: Dr Bharati Pravin Pawar
Union Minister for Health and Family Welfare Shri Mansukh Mandaviya released Post COVID Sequelae Modules in the presence of Dr. Bharati Pravin Pawar, Minister of State for Health and Family Welfare. These modules will help in building the capacity of the doctors, nurses, paramedics and community health workers across India to deal with long term effects of COVID.
Expressing his happiness on the release of guidelines, the Union Health Minister said that these have been prepared to provide guidance to doctors and health care workers to deal with the issue of long term effects of COVID. He said that proactive and comprehensive treatment of COVID is required to ensure minimum side effects and no negative effect of the treatment.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757110
Important Tweets

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
23 SEP 2021 4:34PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৩.৩৯ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৯০%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,০১,৬৪০নি; নুমিৎ ১৮৭দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩১,৯২৩ লাক্লি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৭%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩১,৯৯০ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৮,১৫,৭৩১ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৯০দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.১১%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৯% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৪নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৫.৮৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৮৩গী লেন্দমার্ক লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭১ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৭৭%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৯২৩ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০১,৬৪০)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ০.৯০%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.১১%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯০নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৭১,৩৮,২০৫ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৮৩গী(৮৩,৩৯,৯০,০৪৯) লেন্দমার্ক লানখ্রে৷ মসি সেসন ৮১,৬৯,২৬০দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৭০,২০৫
অনিশুবা দোজ
৮৭,৮৫,৮৩৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৭,৩০৯
অনিশুবা দোজ
১,৪৬,৭১,২৪৪
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩৩,৭৭,৭৬,২৮৯
অনিশুবা দোজ
৬,৬৯,১০,৩৪৭
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৫,৩৭,১৩,৬১০
অনিশুবা দোজ
৭,১৫,১৬,২৫০
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৮৩,০৫,৫৮৭
অনিশুবা দোজ
৫,৩৫,৯৩,৩৭৪
অপুনবা
৮৩,৩৯,৯০,০৪৯
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩১,৯৯০ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৮,১৫,৭৩১দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৭৭% ওইখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা রিকোভরী রেত অসি ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৮৮নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৯২৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,০১,৬৪০নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ০.৯০% ওই৷ মসি ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা ভারত্তা লৈরিবা এক্তিব কেস মশিংগী খ্বাইদগী নেম্বা ফিগরনি৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৫,২৭,৪৪৩ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৫.৮৩ হেন্না (৫৫,৮৩,৬৭,০১৩) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.১১% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯০নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.০৯% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২৪নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০৭নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757137
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংলিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৮০.৬৭ হেন্না ফংহনখ্রে
পাইপলাইনদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৬৪ লৈদুনা, হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.২৯ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী সেপ্তেম্বর ২৩ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮০,৬৭,২৬,৩৩৫
পাইপলাইনদা লৈরিবা
৬৪,০০,০০০
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা
৪,২৯,০৩,০৯০
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৮০.৬৭ হেন্না (৮০,৬৭,২৬,৩৩৫)ফংহনখ্রে৷ মখাতানা, অহেনবা দোজ লাখ ৬৪দি (৬৪,০০,০০০)পাইপলাইনদা লৈরি৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.২৯ হেন্না (৪,২৯,০৩,০৯০)লৈরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757136
গ্লোবেল কোবিদ-১৯ সম্মিতঃ লাইচৎ লোইশিনবা অমসুং মথং লাক্কদবগী শেম-শানবগীদমক্তা হেন্নবা ফবা হেল্থ সেক্যুরিতী অমা শেমগৎ”পগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোল
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবশিং,
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা অয়েৎপা কয়া থোকহল্লে। অদুগা, মসিনা লোইবা নত্ত্রি। মালেমগী শরুক অয়াম্বা অমা তীকা থাদগবা ৱাৎলি। মরম অসিনা, রাস্ত্রপতি বাইদেনগী খোঙথাং অসি মতাং য়াম্না চাবা ওইবনা ঐহাক্নসু তরাম্না ওক্লি।
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবশিং,
ভারতনা মীওইবা খুন্নাইবু ইমুং-মনুংনি হায়দুনা মতম পুম্বদা খন্দুনা লাক্লি। ভারতকী ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীনা শেল য়াম্না চঙদবা দাইগ্নোস্তিক কিৎ, হিদাক, মেদিকেলগী খুৎলায় অমসুং পি.পি.ই. কিৎ পুথোকখ্রে। মসিনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাক কয়াদা শেল চঙদবা ৱারোইশিন ওইবগী পাম্বৈ পীরি। মসিদা নত্তনা, ঐখোয়না লৈবাক ১৫০ হেনবদা হিদাক অমসুং মেদিকেল সপ্লাই পীখ্রবনি। দি.এন.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা মালেমগী খ্বাইদগী অহানবা ভেক্সিন য়াওনা লৈবাক অসিদা শাজবা ভেক্সিন অনিসু ভারত্তা “খুদক্তা শিজিন্নবা য়াবগী অয়াবা” ফংখ্রে।
ভারতকী অতোপ্পা কম্পেনী কয়া অমসু তোঙান-তোঙানবা ভেক্সিন পুথোকপগী থবক্তা শরুক য়ারি।
হন্দক্কী চহিগী অঙনবদা, ঐখোয়না অতোপ্পা লৈবাক ৯৫ অমসুং য়ু.এন. পিস কীপরশিংগা ঐখোয়না পুথোকচবা ভেক্সিন পীনখি। অদুগা, ঐখোয়না অনিশুবা ৱেব কন্না থেংনবা মতমদা মালেম্না ইমুং-মনুং অমগুম্না ভারতকীদমক্তা লেপ্পীখি।
ভারতকীদমক্তা লেপ্পীখিবা অমসুং তেংবাংলকখিবগীদমক্তা, ঐহাক্না খ্বাই পুম্নমকপু থাগৎচরি।
গ্লোবেল কোবিদ-১৯ সমিত্তা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল পাবীনবগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757110
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মান্দাবিয়ানা পোস্ত কোবিদ সিক্বেলি মোদ্যুলশিং রিলিজ তৌখ্রে
“হায়রিবা মোদ্যুলশিং অসিনা দোক্তরশিং অমদি হোল্থ কেয়র ৱর্করশিংনা কোবিদকী লোঙ্গ তর্ম ইফেক্তশিংগী ইসু অসি থেংননবা লমজিং-লমতাক পীরগনি: শ্রী মান্দাবিয়া
“করিগুম্বা ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিং অসি নিংথিনা খঙহল্লবা অমদি ত্রেনিং মতিক চানা পীরবদি, মখোয়না পোস্ত-কোবিদ চেলেঞ্জশিংগী মাইয়োক্তা লান্থেংনবদা য়াম্না মরু ওইবা রিসোর্স অমা ওইরকপা ঙমগনি”: দা. ভারতি প্রবীন পৱার
হকশেল অমসুং য়াইফ-যুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রবীন পৱার শরুক য়াদুনা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মান্দাবিয়ানা পোস্ত কোবিদ সিক্বেলি মোদ্যুলশিং রিলিজ তৌখি৷ হায়রিবা মোদ্যুলশিং অসিনা কোবিদকী লোঙ্গ তর্ম ইফেক্তশিং অসি থেংননবা ভারত্তা লৈরিবা দোক্তরশিং, নর্সশিং, পেরামেদিকশিং অমদি কম্ম্যুনিতী হেল্থ ৱর্করশিংগী কেপাসিতী শেমগৎপদা মতেং পাংলগনি৷
গাইদলাইনশিং অসি রিলিজ তৌখিবদা মহাক্কী অপাম্বশিং অদু ফোংদোক্লদুনা, কোবিদকী লোঙ্গ তর্ম ইফেক্তশিংগী ইসু অসি থেংনবদা দোক্তরশিং অমদি হেল্থ কেয়র ৱর্করশিংদা লমজিং-লমতাক পীননবা হায়রিবা মোদ্যুলশিং অসি শেমখিবনি হায়না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ ত্রিতমেন্ত অসিগী নেগেতিব ইফেক্ত লাকহন্দনবা অমদি সাইদ ইফেক্তশিংগী চাং য়াম্না নেমহন্নবা কোবিদকী প্রোএক্তিব অমদি কমপ্রিহেন্সিব ত্রিতমেন্ত দরকার ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1757110
মরুওইবা ত্বীৎশিং