ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী রজীব চন্দ্রসেখরনা অৱাং-নোংপোক রাজ্য অহুমদা নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওব ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (এন.আই.ই.এল.আই.তি.) সেন্তর মঙা শঙ্গাখ্রে
সরকারনা হায়রিবশিং অসিবু মখোয়না শুপ্নগী ত্রেনিং সেন্তর খক্তা ওইরোই, তৌবতবু থবক পীনবা মফম ওইহন্নবা খোঙফম চেৎলি হায়খ্রে
16 SEP 2021 5:00PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী, স্কিল দিভেলপমেন্ত অমসুং ওন্তোপ্রিনর্শিপ মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রজীব চন্দ্রসেখরনা ঙসি মনিপুরগী চুরাচান্দপুরদা পাংথোকপা থৌরম অমদা নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওব ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (এন.আই.ই.এল.আই.তি.) সেন্তর ৫ শঙ্গাখ্রে। সেন্তরশিং অসি রাজ্য ৩গী মফম ৫, ইম্ফাল অমসুং চুরাচন্দপুর (মনিপুর), আইজোল (মিজোরম), কোক্রাঝার অমসুং তেজপুর (অসম)দা লৈবনি অমসুং মখোয়শিং অসি শঙ্গাবগীদমক্তা ইলেক্ত্রোনিক্সকী খুত্থাংদা শম্নখি।
শঙ্গাবগী থৌরমদা ৱা ঙাংবদা, কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়রিবা সেন্তরশিং অসি শুপ্নগী ত্রেনিং সেন্তরতমক ওইরোই, মখোয়না ঐখোয়গী নহাশিংদা স্কিল পীবা অমসুং থবক অমদি অতোপ্পা খুদোংচাবা কয়া পীবা মফম ওইগনি হায়খি। ভারতনা মালেমগী তেক্নোলোজীগী তঙাই ফদবশিং পীবা ঙম্বা মকোক থোংবা হ্যুমেন রিসোর্স পীবা লৈবাক অমা ওইনবা শেম শাদুনা লৈরবনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি। অমসুং এন.আই.ই.এল.আই.তি. অসিনা পি.এম. মোদীগী নহাশিংবু মপাঙ্গল হাপ্পা অমসুং মশাগী কান্ননবা স্কিল পীবগী মঙলানগী লমজিং মৈরানি হায়নসু মখা তাখি।
তোঙানবা সেন্তরশিংগী মহৈরোইশিংগা ৱারী শাবদা, মহাক্না মফম অসিদা লাক্লিবসি মহৈরোইশিংনা এন.আই.ই.এল.আই.তি. সেন্তরশিংবু মওং চুম্না শিজিন্নবনা মখোয়গী তুংগী পুন্সিদা করি কান্নবা পীগনি হায়বগী মতাংদা ৱারী শান্ননীংবগী লাকপনি হায়না ফোংদোকখি।
এম. রামেশ্বর সিংহ, এম.এল.এ., ককচিং এ.সি., দাঃ জয়দীপ কুমার মিশ্রা, দাইরেক্তর জেনেরেল এন.আই.ই.এল.আই.তি. অমসুং পৱন য়াদব, দি.সি. চুরাচান্দপুরনা শঙ্গাবগী থৌরমদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুং চনখি।
ঙসিগী অঙনবদা, মহাক্না প্রধান মন্ত্রী কৌশল কেন্দ্র, ইম্ফাল সেন্তর্দসু চত্তুনা সেন্তর অসিগী মহৈরোইশিংগা ৱারী শাখি।

Ministry of Electronics & IT
Union Minister Rajeev Chandrashekhar inaugurates five National Institute of Electronics & Information Technology (NIELIT) Centres in three North Eastern states
Says the government is committed to ensuring that they will not be merely training centres, but will be job creation centres
16 SEP 2021 5:00PM by PIB Imphal
Union Minister of State in the Ministry of Electronics and Information Technology,Skill Development and Entrepreneurship , Govt. of India Shri Rajeev Chandrashekhar inaugurated 5 National Institute of Electronics & Information Technology (NIELIT) Centres at a function in Churachandpur, Manipur today. The centres are at 5 locations in 3 states Imphal, Churachandpur in Manipur, Aizawl in Mizoram, Kokrajhar and Tezpur in Assam, and were linked electronically for inauguration.
Addressing the inaugural function Union Minister said that these centres are not going to be merely training centres, they are going to be centres that will skill our youths and give avenue to opportunities and jobs. He further said that India is poised to become the leading human resource provider to the world technology requirements. And NIELIT is the flag bearer of PM Modi’s vision of Empowering Youth and giving them skills to benefit themselves.
In an interaction session with the students of different centres he said he came here to have a conversation with the students about what the future holds for them if they use these NIELIT Centres in the proper manner.
M. Rameshwar Singh MLA Kakching AC, Dr. Jaideep Kumar Mishra, Director General NIELIT and Pawan Yadav DC Churachandpur were among the dignitaries present in the inaugural function.
Earlier in the day he also visited Pradhan Mantri Kaushal Kendra , Imphal Centre and also interacted with students of the Centre.