মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা রসিয়াগী জোইন্ত স্তোক কম্পনী রোজজিওলোজিয়া অমসুং ভারতকী জিওলোজিকেল সর্ভে অনিগী মরক্তা জিওসাইন্সকী লমদা মতেং পীননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংগী অয়াবা পীখ্রে
08 SEP 2021 2:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা রসিয়ন ফেদরেসন লোগী মখাদা লেগেল এনতিতী ইনকোর্পোরেতেৎ অমা ওইরিবা জোইন্ত স্তোক কম্পনী রোজজিওলোজিয়া (স্তেত হোল্দিং কম্পনী) (আর.ও.এস.জি.ই.ও. দা রিফর তৌবা) অমসুং ভারত সরকারগী, মাইন মিনিস্ত্রীগী, জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (জি.এস.আই.) অনিগী মরক্তা জিওসাইন্সকী লমদা মতেং পীননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংগী অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিগী মরুওইবা পান্দমদি য়াম্না লুনা লৈবা অমসুং/নত্ত্রগা লোৎতুনা লৈরিবা মিনরেল থিজিনবা; এরো-জিওফিজিকেল দেতাগী এনালাইসিস অমসুং ৱা হন্দোকপা; পি.জি.ই. অমসুং আর.ই.ই. এক্সপ্লোরেসন অমসুং রিসর্স; ইন্দিয়ন জিওসাইন্স দেতা রেপোজিতরীগা লোয়ননা রসিয়নগী অহানবা ওইবা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগা খুৎশম্নদুনা চাউখৎমিন্নবা; দেতাগী চপ চানা ফংবা ঙম্নবা দ্রিল্লিং, সেমপ্লিং অমসুং লেবোরেতরী এনালাইসিসকী লমদা তেক্নোলোজী অমসুং লৌশিং পীনবা অমসুং মতিক চানা শিজিন্নবা; সাইন্তিফিক পর্সোনেলগী ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং শেমগৎপা অসিনচিংবা অসিদা নাকন অনিগী ওইনা মতেং পীনবা অসিনি।
আর.ও.এস.জি.ই.ও.অমসুং জি.এস.আই. অমসুং মখোয়গা মরী লৈনগী ওইথোকপা য়াবা লৈবনা, মসিগী এম.ও.য়ু. অসিনা মরুওইনা জিওসাইন্সকী লমদা আর.ও.এস.জি.ই.ও.অমসুং জি.এস.আই. অনিগী মতেংগী ফ্রেমৱার্ক্তা মরুওইনা কান্নবা লৈগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
জোইন্ত স্তোক কম্পনী রোজজিওলোজিয়া (আর.ও.এস.জি.ই.ও.) অসি পোত্থোক নিংথিনা পুথোক্লবা অমসুং তেক্নিকেলি তৌবা ঙম্বা লৈবা, থবক পীবা ঙম্বগী থাক ৱাংনা লৈবা অমসুং জিওলোজিকেল ইনফোর্মেসনগী অখন্নবা মিয়েং লৈবা রসিয়ন ফেদেরেসনগী খ্বায়দগী চাউবা জিওলোজিকেল স্তেত হোল্দিং কম্পনী অমনি। কম্পনী অসিনা মফম কয়া অমদগী মিনরেলগী রিসোর্সশিং মখল কয়াদা জিওলোজিকেল প্রোস্পেক্তিং অমসুং এক্সপ্লোরেসনগী থবকশিং পাংথোকই।
২০২০দা ভারত্তা লাকখিবা আর.ও.এস.জি.ই.ও.গী দেলিগেসন অমনা মাইন মিনিস্ত্রী অমসুং জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (জি.এস.আই.)গা লোয়ননা থবকশিং অসিগী মতেং পাংনবগী মরমদা খন্ন-নৈননবা নই দিল্লীদা মীফম অমা ফমখি। মীফম অসিদা, জিওসাইন্সকী লমদা মতেং পীননবা আর.ও.এস.জি.ই.ও.অমসুং জি.এস.আই.গী মরক্তা এম.ও.য়ু. অমা সহি তৌননবগী ৱাফম পুথোক্নখি। লোয়ননা, জি.এস.আই.না রসিয়াগী লেঙ মান্নবা হায়বদি আর.ও.এস.জি.ই.ও.গা তান্নদুনা দ্রাফ অমা শেম্বা লোইশিনখি।

Cabinet
Cabinet approves the Memorandum of Understanding on cooperation in field of Geosciences between the Joint Stock Company Rosgeologia, Russia and the Geological Survey of India (GSI), India
08 SEP 2021 2:40PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the signing of Memorandum of Understanding (MoU) on cooperation in the field of Geosciences between the Joint Stock Company Rosgeologia (State holding Company) (referred to as ROSGEO), a legal entity incorporated under the laws of the Russian Federation and the Geological Survey of India (GSI), Ministry of Mines, Government of India.
The main objective of this MoU is to extend mutual cooperation for technological collaboration on exploration for deep-seated and / or concealed mineral deposit; analysis and interpretation of the aero-geophysical data; PGE and REE Exploration and Research; Joint development of the Indian Geoscience Data repository with the Russian state-of-the-art Information Technology; exchange of technology & knowledge in the field of drilling, sampling and laboratory analysis to achieve data accuracy, and cost optimization; and training and capacity building of scientific personnel etc., between "both the parties in the fields of Geosciences.
In view of the rich experience of ROSGEO and GSI and their potential of cooperation, this MoU is particularly beneficial in order to provide an umbrella framework for co-operation between GSI and ROSGEO in the field of Geosciences.
Background:
Joint Stock Company Rosgeologia (ROSGEO) is the largest geological State holding company in the Russian Federation with a developed production and technical capabilities, high professional competences and a unique scope of accumulated geological information. The company performs all types of geological prospecting and exploration activities from regional surveys for all types of mineral resources to estimation of the reserves and commissioning of the fields into operation, it possesses the unique competence in the area of offshore geological and on-shelf operations.
During the visit to India in the year 2020, a delegation of ROSGEO had a meeting with the Ministry of Mines and Geological Survey of India (GSI) to discuss the perspectives of Cooperation in exploration works in New Delhi. In this meeting, an MoU was proposed to be signed between GSI and ROSGEO on cooperation in the Field of Geosciences. Accordingly, GSI finalized a draft MoU in consultation with its Russian counterpart i.e. ROSGEO.