মন্ত্রীমন্দল
লৈঙাক্না তেক্সতাইলগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিম অয়াবা পীখ্রে। মসিগা লোয়ননা ভারতনা মালেমগী তেক্সতাইল ত্রেদতা অমুক হন্না মকোক চিংবা ঙমহনগদৌরি
স্কেলগী শেন্মিৎলোনশিং শীজিন্নদুনা স্কিম অসিনা ভারতকী কম্পেনীশিংবু মালেমগী মাঙজিল থাবা ওইহনবদা মতেং পাংগনি
মীওই লাখ ৭.৫তা অহেনবা থবক হকথেংননা পীবা অমদি মরী লৈনবা থৌওংশিংদা লাখ কয়া হেন্না থবক পীবদা মতেং পাংগনি
স্কিম অসিনা নুপী মশিং য়াম্না শরুক য়াহন্নবা লম্বী য়াৎকনি
চহি মঙা চঙনা ইন্দস্ত্রীসিদা লুপা করোর ১০,৬৮৩গী ইন্সেন্তিব পীগদৌরি
স্কিম অসিনা চহি মঙাসিদা লুপা করোর ১৯,০০০গী অনৌবা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং লুপা করোর লাখ ৩গী অহেনবা প্রদক্সন তর্নওভর লাক্কনি হায়না পারি
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক্ত অমসুং তিয়র ৩/৪ ময়োল্লমশিংদা শেল থাদবদা অহেনবা মীৎয়েং থম্লি
স্কিম অসিনা মরুওইনা গুজরাত, য়ু.পি., মহারাস্ত্র, তামিল নাদু, পঞ্জাব, এ.পি., তেলঙ্গনা, ওরিসানচিংবা স্তেতশিংদা কান্নবা পীগনি
08 SEP 2021 2:39PM by PIB Imphal
‘আত্মনিরভর ভারত’কী মঙলানগী মায়কৈদা খোঙ থাঙজিল্লদুনা ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা তেক্সতাইলগী এম.এম.এফ. এপরেল, এম.এম.এফ. ফেব্রিক অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইলগী সেগমেন্ত/পোত্থোক ১০গী পি.এল.আই. স্কিম লুপা করোর ১০,৬৮৩গী বজেতরী আউতলেগা লোয়ননা অয়াবা পীখ্রে‍। তেক্সতাইলগী পি.এল.আই.গা লোয়ননা সেক্তর অসিদা আর.ও.এস.সি.তি.এল., আর.ও.দি.তি.ই.পি. অমসুং অতৈ লৈঙাক্কী থৌরাংশিং খুদম ওইনা রো মেতরিএল কম্পিতিতিব ওইবা মমলদা পীবা, স্কিল দেভেলপমেন্ত অসিনচিংবসিনা তেক্সতাইল মেনুফেকচরিংদা অনৌবা তাঙ্কক অমা লাক্লগনি‍।
তেক্সতাইলগী পি.এল.আই. স্কিম অসি লুপা করোর লাখ ১.৯৭গী আউতলেগা লোয়ননা কেন্দ্রগী বদজেত ২০২১-২২দা লাউথোকখিবা সেক্তর ১৩গী পি.এল.আই. স্কিমগী শরুক অমনি‍। সেক্তর ১৩দা পি.এল.আই. স্কিম লাউথোকখিবগা লোয়ননা ভারতকী মিনিমম প্রদক্সন চহি মঙাসিদা লুপা করোর লাখ ৩৭.৫ অমদি মিনিমম ওইনা চহি মঙাসিদা থবক পীগনি হায়না পানরিবসি করোর ১গী চাংদনি‍।
তেক্সতাইলগী পি.এল.আই. স্কিম্না লৈবাকসিদা মমল য়ামবা এম.এম.এফ. ফেব্রিক, ফিরোল অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইল পুথোকপগী থবক য়োকখৎকন‍ি‍। ইন্সেন্তিব স্ত্রকচর অসি হায়রিবা সেগমেন্তশিং অসিদা অনৌবা কেপাসিতীশিংদা শেল থাদনবা ইন্দস্ত্রীশিংদা পুক্নিং থৌগৎনবা মওংদা শেমবনি‍। মসিনা লশিং অমসুং অতৈ মহৌশাগী ওইবা ফাইবর-বেজ তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীনা থবক পীবগী অমদি লল্লোন ইতিক্কী অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎপগী থবক থৌওংশিংদা মতেং পাংশিনগদবা হায় ভেল্যু এম.এম.এফ. সেগমেন্ত চাউখৎহনবদা চাউনা মতেং পাংদুনা ভারতনা মালেমগী তেক্সতাইল ত্রেদতা পুৱারী ওইনা মাঙজিল থাদুনা লাক্লিবা ফীভম চেৎশিনহনবা ঙমগনি‍।
তেক্নিকেল তেক্সতাইল সেগমেন্ত অসি হৌজিক মতমগী ওইবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর, ঈশিং, হকশেল অমসুং হাইজিন, ঙাকশেল, সিক্যুরিতী, ওতোমোবাইল, এভিএসন অসিনচিংবা শেন্মিৎলোনগী তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা শীজিন্নবদা হায়রিবা শেন্মিৎলোনগী সেক্তরশিংগী মতিং হেনগৎহনগদবা তেক্সতাইল অমনি‍। হায়রিবা সেক্তরসিদা আর. এন্দ দি.গী থৌওং য়োকখৎনবা মমাঙদা লৈঙাক্না নেসনেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসন হৌদোকখি‍। পি.এল.আই.না সেগমেন্ত অসিদা ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং চিংশিনবদা মখা তানা মতেং পাংগনি‍।
তোঙান তোঙানবা ইন্সেন্তিব স্ত্রকচর লৈবা ইনভেস্তমেন্ত মখল অনি লৈ‍। নোতিফাইদ লাইন (এম.এম.এফ. ফেব্রিক, গার্মেন্ত) অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইলগী পোত্থোক পুথোক্নবা প্লান্ত, মেচিনরী, খুৎশু খুৎলায় অমসুং সিভিল ৱর্কশিংদা (লম অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিব বিল্দিং কোস্ত য়াওদনা) য়ামদ্রবদা লুপা করোর ৩০০দগী হৌরগা শেল থাদনিংবা মীওই অমা হেক্তা (ফার্ম/কম্পেনী য়াওনা) স্কিম অসিগী অহানবা শরুক্তা শরুক য়ানবগীদমক এপ্লাই তৌবা য়াগনি‍। অনিসুবা শরুক্তনা য়ামদ্রবদা লুপা করোর ১০০দগী তাদনা শেল থাদনিংবা মীওইশিং (ফার্ম/কম্পেনী য়াওনা) হায়রিবা স্কিমগী শরুকসিদা এপ্লাই তৌবা য়াগনি‍। মসিগী মথক্তা এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক্ত, তিয়া ৩, তিয়র ৪ ময়োল্লম অমসুং খুঙ্গঙগী লমশিংদা শেল থাদবদা অহেনবা মীৎয়েঙ থমগনি অমদি মসিনা মরম ওইরগা ইন্দস্ত্রীশিংদা মনীং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চঙশিনবদা ইন্সেন্তিব পীগনি‍। স্কিম অসিনা মরুওইনা গুজরাত, য়ু.পি., মহারাস্ত্র, তামিল নাদু, পঞ্জাব, এ.পি., তেলঙ্গনা, ওরিসানচিংবা স্তেতশিংদা কান্নবা পীগনি
স্কিম অসিনা চহি মঙাসিদা লুপা করোর ১৯,০০০গী অনৌবা ইনভেস্তমেন্ত, লুপা করোর লাখ ৩গী অহেনবা প্রদক্সন তর্নওভর অমসুং মীওই লাখ ৭.৫তা অহেনবা থবক হকথেংননা পীবা অমদি মরী লৈনবা থৌওংশিংদা লাখ কয়া হেন্না থবক পীবা ঙমগনি হায়না পারি‍। তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীনা অয়াম্বনা নুপীশিংদা থবক পী, মরম অসিনা স্কিম অসিনা নুপীশিংগী মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা ফোর্মেল ওইবা শেন্মিৎলোন্দা মখোয়না শরুক য়াবা হেনগৎহনগনি‍।

Cabinet
Government has approved Production Linked Incentive (PLI) Scheme for Textiles. With this, India is poised to regain its dominance in Global Textiles Trade
Leveraging Economies of Scale, the scheme will help Indian companies to emerge as Global Champions
Help create additional employment of over 7.5 lakh people directly and several lakhs more for supporting activities
Scheme will also pave the way for participation of women in large numbers
Incentives worth Rs. 10,683 crore will be provided to industry over five years
It is expected that this scheme will result in fresh investment of above Rs 19,000 crore and additional production turnover of over Rs.3 lakh crore in five years
Higher priority for investment in Aspirational Districts & Tier 3/4 towns
Scheme will positively impact especially States like Gujarat, UP, Maharashtra, Tamil Nadu, Punjab, AP, Telangana, Odisha etc.
08 SEP 2021 2:39PM by PIB Delhi
Taking steps forward towards the vision of an ‘Aatmanirbhar Bharat’, Government led by Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved the PLI Scheme for Textiles for MMF Apparel, MMF Fabrics and 10 segments/ products of Technical Textiles with a budgetary outlay of Rs. 10,683 crore. PLI for Textiles along with RoSCTL, RoDTEP and other measures of Government in sector e.g. providing raw material at competitive prices, skill development etc will herald a new age in textiles manufacturing.
PLI scheme for Textiles is part of the overall announcement of PLI Schemes for 13 sectors made earlier during the Union Budget 2021-22, with an outlay of Rs. 1.97 lakh crore. With the announcement of PLI Schemes for 13 sectors, minimum production in India is expected to be around Rs. 37.5 lakh crore over 5 years and minimum expected employment over 5 years is nearly 1 crore.
PLI scheme for Textiles will promote production of high value MMF Fabric, Garments and Technical Textiles in country. The incentive structure has been so formulated that industry will be encouraged to invest in fresh capacities in these segments. This will give a major push to growing high value MMF segment which will complement the efforts of cotton and other natural fibre-based textiles industry in generating new opportunities for employment and trade, resultantly helping India regain its historical dominant status in global textiles trade.
The Technical Textiles segment is a new age textile, whose application in several sectors of economy, including infrastructure, water, health and hygiene, defense, security, automobiles, aviation, etc. will improve the efficiencies in those sectors of economy. Government has also launched a National Technical Textiles Mission in the past for promoting R&D efforts in that sector. PLI will help further, in attracting investment in this segment.
There are two types of investment possible with different set of incentive structure. Any person, (which includes firm / company) willing to invest minimum ₹300 Crore in Plant, Machinery, Equipment and Civil Works (excluding land and administrative building cost) to produce products of Notified lines (MMF Fabrics, Garment) and products of Technical Textiles, shall be eligible to apply for participation in first part of the scheme. In the second part any person, (which includes firm / company) willing to invest minimum ₹100 Crore shall be eligible to apply for participation in this part of the scheme. In addition, priority will be given for investment in Aspirational Districts, Tier 3, Tier 4 towns, and rural areas and due to this priority Industry will be incentivized to move to backward area. This scheme will positively impact especially States like Gujarat, UP, Maharashtra, Tamilnadu, Punjab, AP, Telangana, Odisha etc.
It is estimated that over the period of five years, the PLI Scheme for Textiles will lead to fresh investment of more than Rs.19,000 crore, cumulative turnover of over Rs.3 lakh crore will be achieved under this scheme and, will create additional employment opportunities of more than 7.5 lakh jobs in this sector and several lakhs more for supporting activities. The textiles industry predominantly employs women, therefore, the scheme will empower women and increase their participation in formal economy.