Cabinet
Cabinet approves Agreement on the recruitment of Indian citizens to work in the Portuguese Republic between India and Portugal
08 SEP 2021 2:35PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the signing of an agreement on the recruitment of Indian citizens to work in the Portuguese Republic between the Government of the Republic of India and the Government of Republic of Portugal
Details:
The present agreement would set an institutional mechanism for partnership and cooperation between India and Portugal on sending and accepting Indian workers.
Implementation Strategy:
Under this agreement, a Joint Committee will be set up to follow up the implementation of the same.
Impact:
Signing this agreement with Portugal will add new destination for Indian migrant workers in an EU member nation, especially in the context of many Indian workers who have returned to India following the Covid-19 pandemic. It will provide new opportunities for skilled Indian workers and professionals. With the conclusion of this agreement, Portugal and India will have a formal arrangement for recruitment of Indian workers.
Benefits:
Indian workers would have enhanced job opportunities to work in Portugal. The Government-to-Government mechanism proposed in the agreement will ensure that the movement of workers happens smoothly with the maximum support from both sides.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা ভারত অমসুং পোর্তুগল অনিগী মরক্তা ভারতকী নাগরীকশিংনা পোর্তুগীজ রিপব্লিক্তা থবক তৌনবগী রিক্রইতমেন্ত এগ্রিমেন্ততা অয়াবা পীখ্রে
08 SEP 2021 2:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা গবর্নমেন্ত ওফ দ রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং গবর্নমেন্ত ওফ দ রিপব্লিক ওফ পোর্তুগল অনিগী মরক্তা ভারতকী নাগরীকশিংনা পোর্তুগীজ রিপব্লিক্তা থবক তৌনবগী রিক্রইতমেন্ত এগ্রিমেন্ততা সহি তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে।
মরীক চুম্বা:
হৌজিক ওইরিবা এগ্রিমেন্ত অসিনা ভারত অমসুং পোর্তুগল অনিগী মরক্তা ভারতকী ৱার্করশিং থাদোক-থাজিন তৌবদা মপাং ওইবা অমসুং মতেং পীনবগী ইন্সতিত্যুসনেল মেকানিজম অমা লিংখৎকনি।
হাপকদবা থৌরাং:
এগ্রিমেন্ত অসিগী মখাদা, ইমপ্লিমেন্তেসন অসিবু ফোলো অপ তৌনবা মান্নবা জোইন্ত কমিতী অমা লিংখৎলগনি
শাফু:
পোর্তুগলগা এগ্রিমেন্ত সহি তৌনখিবা অসিনা ই.য়ু.মেম্বর নেসন্দা ভারতকী মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিংদা মরুওইনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা ভারত্তা হল্লকখ্রবা ভারতকী ৱার্করশিংদা অনৌবা পন্থুং অমা ফংলগনি। হায়রিবা অসিনা স্কীল ওইরবা ভারতকী ৱার্করশিংদা অনৌবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি। হায়রিবা এগ্রিমেন্ত অসি লোইশিল্লকপদা, পোর্তুগল অমসুং ভারতনা ভারতকী ৱার্করশিংদা রিক্রইতমেন্তগী অখন্নবা শিল-লাংবা অমা থমগনি।
কান্নবশিং:
ভারতকী ৱার্করশিংনা পোর্তুগলদা অহেনবা থবক তৌবগী খুদোংচাবা ফংলগনি। এগ্রিমেন্ত অসিদা য়াওরিবা সরকার অমদগী সরকার অমদা ওইবা মেকানিজম অসিনা নাকন অনিদগী অঙম্বা মতেং ফংদুনা য়াম্না নিংথিনা পাংথোকপা ঙমগনি।