এতোমিক ইনর্জী মন্ত্রালয়
তাতা মেমোরিএল সেন্তরনা অনিশুবা ৱেবকীদমক রেপিদ পান-ইন্দিয়া রেস্পোন্স মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে
কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী ওক্সিজেন থেরাপীগী মথৌ তাবা হেনগৎলক্লিবা অসিগা লোইননা দোনর্স অমসুং দুৱর্সকী ইন্দিয়ন অমেরিকন নেৎৱর্ক অমনা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং সপ্লাই তৌবা অমসুং য়েন্থোকপদা মতেং পাংলি
কোবিদ-১৯গী এদভর্স ইভেন্তদগী হেন্না খুদোংথিনীংঙাই ওইরিবা কেন্সর নাবা মীওইশিং ঙাকশেনবগী থৌদাং তি.এম.সি.না লৌদুনা লাক্লি
09 MAY 2021 7:35PM by PIB Imphal
মুম্বাই, ভারত – মে ৯, ২০২১
ঙসি অয়ুক মুম্বাইদা তাতা মেমোরিএল সেন্তর (তি.এম.সি.) অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ভারত্তা লৈরিবা হোস্পিতালশিংদা য়েন্থোক্নবা মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত কে.জি. ৮১,০০০গা লোইননা ফেদেক্স ৭৭৭ কার্গো প্লেন অমা থুংখি। চারতর্দ ফ্লাইৎ অদুনা এন৯৫ মাস্ক ৩০০,০০০গা লোইননা পোর্তেবল ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৩,৪০০ পুরকখি। পুং খরগী মতুংদা, অহেনবা কন্সেন্ত্রেতর ৪০০গা লোইননা দিল্লীদা এয়র ইন্দিয়া পেসেঞ্জর প্লেন অমা থুংখি। মসি তাতা মেমোরিএল সেন্তর (তি.এম.সি.)না হৌখিবা চয়োল অনি অসিদা পুশিল্লকখিবা অহুমশুবা অমসুং মরিশুবা শিপমেন্তশিংনি।
তি.এম.সি.না লাইফ-সেভিং সর্ভিসশিং ফংহল্লিবা অসিগী মথক্তা নেস্নেল কেন্সর গ্রীদ (এন.সি.জি.)গী শরুক ওইরিবা ভারত্তা লৈবা হোস্পিতাল ২০০ হেনবগী মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত ফংহল্লি অমসুং পীরি। তি.এম.সি.গী দিরেক্তর, দা. রাজেন্দ্র বদৱেনা হায়, “য়ুনিৎশিং অসি ভারত্তা লৈরিবা হোস্পিতালশিংদা য়ৌহনদুনা মীওই কয়ানা শ্বর নীংথিনা হোনবা ঙমজনবা ঐখোয়না মপুং ওইবা মীৎয়েং থম্লি।”
লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা খঙ-হৈবা অমসুং পথাপ নাইবা মওং অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী খুদোংচাদ্রবা অমসুং শোত্থরবা য়াওনা মীপুম খুদিংমক্তা ক্বালিতী লৈবা কিয়র ফংহনবদা মীৎয়েং থম্লিবা চহি ৮০ শুরবা ইন্সিতিত্যুসন অমা ওইনা তি.এম.সি.না লৌরিবা থৌদাং অসিগা চুন্নরি।
তি.এম.সি. অসি ভারত সরকারগী এতোমিক ইনর্জী বিভাগকী মখাদা লৈবা তরসরী কেন্সর সেন্তর অমনি। মসিনা চহি অমদা অনৌবা কেন্সর কেস ১০০,০০০ ফাওবা লায়েংলি। মাগী লৈরিবা অনাবশিংগী শরুক অহুম থোকপগী অনিদি য়াম্না ৱাংনা সবসিদাইজ ওইবা রেৎ অমদা নত্ত্রগা চার্জ অমত্তা লৌদনা লায়েংখি।
তি.এম.সি.দা দা. বদৱেনা হোৎনরিবা অসিদা তাতা মেমোরিএল হোস্পিতালগী দিরেক্তর দা. সি.এস. প্রমেশ অমসুং ইপিদেমিওলোজীগী দিপ্যুতী দিরেক্তর দা. পঙ্কজ চতুর্বেদিনা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। নেস্নেল কেন্সর গ্রীদকী কোওর্দিনেতরসু ওইরিবা দা. প্রমেশনা হায়, “এন.সি.জি.দা লৈরিবা হোস্পিতালশিংদগী ঐখোয়না ইক্বিপমেন্ত অমসুং কঞ্জুমেবলশিংগী অৱাৎপা লৈবগী মতাংদা পাউ লৌরি অমসুং কদাইদা খ্বাইদগী হেন্না মথৌ তাই খঙদোক্নবা কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনশিং অসিগী হৌজিক ওইরিবা মওং অসি মেপ্পিং তৌরি অমসুং এল্লোকেসন (ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং) তৌনবা ৱারেপ লৌনবা সরকার অমদি চেরিতেবল ওর্গনাইজেসনশিং প্রাইওরিতাইজ তৌরি।”
শাংলবা লাইচৎ মনুংদা অসিদা তি.এম.সি.না অতৈদগী হেন্না কোবিদ-১৯গী এদভর্স ইভেন্ত অসিদগী হেন্না খুদোংথিনীংঙাই ওইরিবা কেন্সর নাবশিং ঙাকশেনবগী থৌদাং লৌদুনা লাকখি। কোবিদ-১৯না পীরিবা খুদোংথিবা অসিগী মথক্তা কেন্সরবু লায়েংদনা থম্বগী খুদোংথিবা অসিনা ভাইরস অসিদগী হেন্না খুদোংথিনীংঙাই ওই। ভারত্তা লৈরিবা তি.এম.সি. সেন্তর তরেৎ মক্না – মুম্বাই, নভি মুম্বাই, সঙ্গরুর, বরানসী, গুৱাহাতি, বিশখাপাত্নম অমসুং মুজাফ্ফরপুর- লাইচৎ মনুংদা মখা তানা কেন্সর কিয়র পীদুনা লাক্লি। লাইচৎ হেনগৎলক্লবসু মখোয়না পুন্না কেন্সর নাবা মীওই ৮০,০০০ হেন্না লায়েংবা ঙম্নবা হোৎনখ। মসিগী মথক্তা তোঙান তোঙানবা তি.এম.সি. সেন্তরশিংদা কেন্সর অমসুং কোবিদ-১৯ নাবা অনাবা মীওই ২,০০০ হেন্না কোবিদকী লায়েংখ্রে।
লাইচৎ অসিগী অহানবা ৱেবতগী হৌদুনা তি.এম.সি.না ভারতকী কোবিদ-১৯ রেস্পোন্সতা লুচিংবা অমা ওইদুনা লাকখি। ২০২০গী জুনদা তি.এম.সি.না ব্রিহানমুম্বাই ম্যুনিসিপাল কোরপোরেসন (বি.এম.সি.) অমসুং মহারাস্ত্র সরকারগা চুংশিন্নদুনা মুম্বাইগী এন.এস.আই.আই. দোমদা বেদ ৫১৮ অমসুং আই.সি.য়ু. বেদ ১০ লৈবা এদ-হোক কোবিদ-১৯ ফেসিলিতী অমা হাংদোকপদা মতেং পাংখি। অনিশুবা ৱেব হেক শন্দোরকপগা মরু ওইনা ওক্সিজেন পাইপলাইনশিং লৈতবা হোস্পিতালদা পুন্সি কনবদা খ্বাইদগী কান্নগদবা লাইৎৱেৎ পোর্তেবল, হায়-ফ্লো ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং মশক খঙদোকপদা মখোয়না খঙ-হৈজবা অদু শিজিন্ননবা তি.এম.সি.গী এক্সপর্তশিংগী তীমনা হোৎনখি। এন.এস.সি.আই. সেন্তর য়েংশিল্লিবা দা. চতুর্বেদীনা হায় লাইচৎ অসিগী অনিশুবা ৱেব অসি নহা ওইরিবা মীওইশিংগী থবোম্বীদা শোকহল্লিবা অনৌবা বেরিএন্ত অমগা মী লৈনবা মাল্লি, মসিনা মীয়ামগী মরক্তা শিবগী মশিং ৱাংনা হেনগৎহল্লি। শিবগী মরু ওইবা মরমশিংগী মরক্তা আই.সি.য়ু. বেদশিং, পুন্সি কন্নবা হীদাকশিং অমসুং ওক্সিজেন ৱাৎপনা অসিনা অমা ওইরি। পোর্তেবল ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিংনা মাইল্দ ওইবা অনাবশিংগীদমক হোম সপ্পোর্ত পীদুনা, ফগৎলক্লিবা অনাবশিংবু য়ুমদা মখা তানা কিয়র ফংহনদুনা অমসুং হোস্পিতাল বেদ অমগীদমক পুং নত্ত্রগা নুমিৎ কয়া ঙাইদুনা লৈরক্লিবা অনাবশিং মতেং পীদুনা তশেংনা য়াম্না মথৌ তারিবা মীওইশিংগীদমক আই.সি.য়ু.শিং অমসুং ওক্সিজেন বেদশিং মরাং কাইহনবদা মতেং পাংলি।
তি.এম.সি.না হন্দক ওক্সিজেন সপ্লাইগী অৱাৎপা অসিদা করম্না মপুং ফান্না রেস্পোন্স লৌখিবগা হায়না হংবদা দা. বদৱেনা হায়, “লোকেল ইন্দস্ত্রীনা মেদিকেল গ্রেদ ওক্সিজেন পুথোক্নবা থোরক্লিবা অসিগী মথক্তা, তাতা ত্রস্তসকুম্বা ফিলানথ্রোপিস্তশিং অমসুং ভারত্তা লৈরিবা অতৈ এন.জি.ও.শিংনা অচৌবা ওক্সিজেনেতরশিং প্রোক্যুর তৌবদা মতেং পাংলি, ঐখোয়না মালেমদগী লোইননা ইন্দিয়ন দাইস্পোরা অমসুং চাউনা মতেং অমা ফংখি অমসুং মেদিকেল কম্ম্যুনিতনা মতেং পীরকখি, ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী কেরিয়র ওইরিবা এয়র ইন্দিয়ানা মখোয়গী সর্ভিসশিং মপুং ফানা তৌখি অমসুং ত্রাঞ্জিৎকী অহেনবা শেল তিংদনা কনসাইনমেন্ত খোঙজেল য়াংনা দেলিভরী তৌবদা মতেং পাংখি।”
তেংবাং পীখিবগী মতাংদা দা. বদৱেনা হায়, “মসি তশেংনা লৈবাক অসিদা পীখিবা য়াম্না মমল নাইদ্রবা সর্ভিস অমনি। মপাল লৈবাক্তা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা হায়জবা অসিদা য়ারকপা অমসুং মতেং পীরকখিবা অসিদা য়াম্না অপেনবা পোকই।”
“থবক তৌরিবা শরুক কয়ানা অথুবা মতমগী মনুংদা পুনশিন্নবা অসি উবদা নুংঙাইবা পোকই। দোনরশিংনা মেদিকেল অমসুং ইথিকেল লীদরশিপকীদমক তি.এম.সি.গী মমিং অসিদা থাজবা থমখি। তি.এম.সি.মা য়াম্না লাপ্পা মফমশিংদা য়ুনিৎশিং অসি য়ৌহনগনি অমসুং য়েন্থোক্কনি হায়বা ঐখোয়না খংঙি। তি.এম.সি.গী লোজিস্তিক্স মেনেজ তৌবা, কস্তমস ক্লিয়র তৌবা অমসুং য়ুনিৎশিং দিস্পেৎচ তৌবা ঙম্বা অসিনা খুদক্তা পুন্সিশিং কনবা হৌবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি।" হায়না হায়রদুনা দেশপান্দেনা থৌরাং অসিগী মাই পাকপা অসি তি.এম.সি.গী মতেংননি হায়না ফোঙদোকখি।
ঐখোয়না অৱাবা তানফম মায়োক্নরি অদুবু ঐখোয়না শেম-শাবা অমসুং মালেমগী তেংবাংগা লোইননা ঐখোয়না মসি শোইদনা মাইথিবা পীবা ঙমগনি। মালেমদা বেক্সিনেসন তৌবা ফংলকপা অসিগা লোইননা ঐখোয়না মীওইবা খুন্নাইবু তমথিরবা ভাইরস অসিদগী ঙাকথোকপা ঙমহনগনি” হায়না ফোঙদোক্লদুনা দা. দাদ্বেনা ৱা ঙাংবা লোইশিনখি।
অহেনবা ই-পাউগীদমক মসিদা চংবিয়ু: https://o2.tmc.navya.care/
নেস্নেল কেন্সর গ্রীদকী বেনিফিসরীশিং কনা কনানো?
মহারাস্ত্র: বি.কে.এল. ৱালাৱলকর হোস্পিতাল, দাইগ্নোস্তিক এন্দ রিসর্চ সেন্তর, রত্নাগীরি; সমর্থ কেন্সর, লেপরোস্কোপী এন্দ মেতর্নিতী হোস্পিতাল, ধুলে; সহ্যাদ্রি হোস্পিতাল্স লিমিতেদ, পুনে
মুম্বাই অমসুং নভি মুম্বাই: তাতা মেমোরিএল হোস্পিতাল, এ.সি.তি.আর.ই.সি., কে.ই.এম. হোস্পিতাল, বি.এ.আর.সি. হোস্পিতাল, সিওন হোস্পিতাল, সর জে.জে. গ্রুপ ওফ হোসইতাল্স, সি.আই.দি.সি.ও. কোবিদ ফেসিলিতী, সব দিস্ত্রিক্ত হোসইতাল পনবেল, পনবেল, কোবিদ হোস্পিতাল, কলমবোলি, প্রমোদ মহাজন কোবিদ হোস্পিতাল, মিরা ভায়ন্দর ম্যুনিসিপাল কোরওরেসন, আই.এন.ঐচ.এস. এসবিনি কাইলাশ খের ফাউন্দেসন, গীবিং বেক্ত
পঞ্জাব: পঞ্জাব সরকার, চান্দিগর এদমিনিস্ত্রেসন, খৃস্তেন মেদিকেল কোলেজ লুধিয়ানা, ঐচ.বি.সি.ঐচ. সঙ্গরুর
উত্তর পরদেশ: ঐচ.বি.সি.ঐচ. এন্দ এম.পি.এম.এম.সি.সি. বরানসী; দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল বরানসী, এস.পি.ঐচ.ই.ই.ঐচ.এ., এগ্রা; কমলা নেহরু হোস্পিতাল অল্লাহাবাদ
বিহার: বিহার সরকার, পত্না; সভেরা হোস্পিতাল, পত্না; ঐচ.বি.সি.ঐচ.আর.সি. মুজাফ্ফরপুর
নই দিল্লী: কেন সপ্পোর্ত, ওরিশা পোজিতিব,
মধ্য প্রদেশ: কেন্সর হোস্পিতাক এন্দ রিসর্চ ইন্সতিত্যুত, গ্বালিয়র; পধার হোস্পিতাল; শ্রী ওরোবিন্দো ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্স ইন্দোর, বিদ্যা কেন্সর হোস্পিতাল
অসাম: অসাম সরকার, বি.বি.সি.আই. গুৱাহারি, কসার কেন্সর কেন্তর, সিলচর
মিজোরাম: স্তেৎ কেন্সর ইন্সতিত্যুত, আইজোল
ৱেস্ত বেঙ্গল: সরোজ গুপ্তা কেন্সর সেন্তর, কোলকতা
অন্ধ্র প্রদেশ –বিশাখপত্নম ম্যুনিসিপাল কম্মিসন, ঐচ.বি.সি.ঐচ.আর.সি., বাইজাক
কর্নাতক: সর দেবরাক য়ু.আর.এস. মেদিকেল কোলেজ; মুজুমদর শো কেন্সর সেন্তর; নরায়না কেন্সর সেন্তর; আর বি পতিল হোস্পিতাল, হুবলি; কিদ্বাই মেমোরিএল ইন্সতিত্যুত ওফ ওনকোলোজী, বেঙ্গলুরু; আরোগ্যাসেবা, বেঙ্গলোর; তলুক হেল্থ ওফিস এন্দ হোস্পিতাল (হনুর অমসুং রমাপুরা); বিক্তোরিয়া হোস্পিতাল; ব্যদেহি ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (ভি.আই.এম.এস.), য়েনেপোয়া মেদিকেল কোলেজ
গুজরাত: দি গুজরাত কেন্সর এন্দ রিসর্চ ইন্সতিত্যুত, অহমদবাদ; কোথারি ওনকো সর্জিকেল হোস্পিতাল; ঐচ.সি.জি. কেন্সর সেন্তর অহমদবাদ
রাজস্থান: এস.এম.এস. হোস্পিতাল, জয়পুর; শলবাই হোস্পিতাল্স, জয়পুর; শ্রী রাম কেন্সর সেন্তর, মহাত্মা গান্ধি মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতাল, জয়পুর
কেরেলা: মলাবার কেন্সর সেন্তর; সেন্ত গ্রিগোরিওস মেদিকেল মিসন মল্তি স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল; বিলিবর্স চর্চ মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতাল
তামিল নাদু: সি.এম.সি.ভেল্লোর; জি.কে.এন.এম. হোস্পিতাল
পাউ ফাওনবা অকুপ্পা ৱারোলশিং
তাতা মেমোরিএল সেন্তর: দা. রাজেন্দ্র বদৱে, +৯১৯৬১৯১৯৭৬৩৯, badwera@tmc.gov.in
নেস্নেল কেন্সর গ্রীদ: দা. সি.এস. প্রমেশ, prameshcs@tmc.gov.in
নাভ্যা: গীতিকা স্রিবাস্তবা, +১৬১৭৩৩৫১৮৭৩, gitika@navya.care

Department of Atomic Energy
Tata Memorial Centre Strengthens Rapid Pan-India Response to the Second Wave
With the soaring need for oxygen therapy for Covid-19 patients, an Indian American network of donors and doers facilitates supply and distribution of oxygen concentrators
TMC has been responsible for protecting cancer patients who are far more susceptible to an adverse event from Covid-19
09 MAY 2021 7:35PM by PIB Mumbai
MUMBAI, India - May 9, 2021
A FedEx 777 cargo plane landed in Mumbai this morning with 81,000 kgs of medical equipment for Tata Memorial Centre (TMC) and its associated hospitals for distribution across India. The chartered flight carried in 3,400 portable oxygen concentrators along with 300,000 N95 masks. A few hours later, an Air India passenger plane landed in Delhi with an additional 400 concentrators. These are the third and fourth shipments that Tata Memorial Centre (TMC) has brought in over the past two weeks.
TMC, besides providing life-saving services, is also sourcing and allocating medical equipment for over 200 hospitals across India that are part of the National Cancer Grid (NCG). Dr. Rajendra Badwe, Director of TMC, says, “We have the singular focus of getting these units to the hospitals throughout India so that many can breathe well.
This expedient and organized response to the pandemic is fitting with TMC’s role as an 80-year-old institution focused on delivering quality care to all, including the most vulnerable and underserved in the country.
TMC is a tertiary cancer center under the Department of Atomic Energy, Government of India. It sees up to 100,000 new cancer cases each year. Two thirds of its patients are treated at a highly subsidized rate or completely free of charge.
Consolidating efforts at TMC along with Dr. Badwe are Dr. CS Pramesh, Director of Tata Memorial Hospital, and Dr. Pankaj Chaturvedi, the Deputy Director of Epidemiology. Dr. Pramesh, also the Coordinator of the National Cancer Grid, says, “We are collecting requests for equipment and consumables from hospitals across the NCG, and mapping the current incidence of Covid-19 infections to determine where the greatest needs are and prioritizing government and charitable organizations to finalize the allocation [of oxygen concentrators].”
Throughout the pandemic, TMC has been responsible for protecting cancer patients who are far more susceptible to an adverse event from Covid-19 than others. Adding to the risks that Covid-19 presents, the risk of untreated cancer looms large as it can be more fatal than the virus. All seven TMC centres across India—Mumbai, Navi Mumbai, Sangrur, Varanasi, Guwahati, Vishakhapatnam and Muzaffarpur—have continued cancer care throughout the pandemic. Together, they have managed to treat over 80,000 patients with cancer in spite of a raging pandemic. In addition, over 2,000 patients with cancer and COVID-19 have been treated for COVID in the various TMC centres.
Since the first wave of the pandemic, TMC has been a leader in India’s Covid-19 response. In June 2020, TMC partnered with the Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) and the Maharashtra government and helped set up an ad-hoc, 518 bed and 10 ICU bed Covid-19 facility at the NSCI Dome in Mumbai. As soon as the second wave hit, TMC’s team of experts drew on this experience to identify lightweight, portable, high-flow oxygen concentrators that would have the maximum impact in saving lives, especially in hospitals that don’t have oxygen pipelines.,. Dr. Chaturvedi , who was looking after the NSCI centre, explains that the second wave of the pandemic seems to be related to a new variant that is affecting the lungs of young people, leading to a sharp rise in death among that population. One of the important factors leading to mortality is the lack of ICU beds, lifesaving drugs, and oxygen. Portable oxygen concentrators help decongest ICUs and oxygen beds for truly needy patients by offering home support for patients with mild illness, allowing recovering patients to continue care at home, and supporting patients that are waiting hours or days for a hospital bed.
When asked how TMC has been able to respond so effectively to the recent shortage in oxygen supply, Dr. Badwe states, “ Besides local industry stepping up production of medical grade oxygen , philanthropists like Tata Trusts and other NGO’s in India helping procure large oxygenators, we have had an overwhelming response globally, with Indian diaspora and medical community joining hands to support,
Air India, our national carrier, has been superlative in their services and has been instrumental in the speedy delivery of the consignment without any added cost of transit ”
Speaking of the support rendered, Dr. Badwe says, “It is indeed a very valuable service to the nation. I am much heartened by the way Indians abroad responded to the carrion call and extended hands in support.”
Deshpande attributes the success of this initiative to TMC, saying, “I’m impressed with how so many moving parts came together quickly. Donors trust the TMC name for its medical and ethical leadership. We know that TMC will reach and distribute these units to even the most remote areas. TMC's ability to manage the logistics, clear the customs and dispatch the units played a key role in starting to save lives right away."
Dr Badwe concludes, “ We are facing difficult times, but with our preparedness and global support we should be able to overcome it. Hopefully with access to vaccination across the globe we should be able to offer protection to the entire humanity against the deadly virus.”
For more information, visit: https://o2.tmc.navya.care/
Who are the beneficiaries of the National Cancer Grid?
Maharashtra: B.K.L. Walawalkar Hospital, Diagnostic And Research Centre, Ratnagiri ; Samarth Cancer, laparoscopy and maternity Hospital. Dhule; Sahyadri Hospitals ltd, Pune
Mumbai and Navi Mumbai: Tata Memorial Hospital, ACTREC, KEM Hospital, BARC Hospital, Sion Hospital, Sir J.J. Group of Hospitals, CIDCO Covid facility, Sub District Hospital Panvel, Panvel, Covid Hospital, Kalamboli , Pramod Mahajan Covid hospital , Mira Bhayander Municipal Corporation , INHS Asvini, Kailash Kher Foundation, Giving Back
Punjab: Government of Punjab, Administration of Chandigarh, Christian Medical College Ludhiana, HBCH, Sangrur
Uttar Pradesh: HBCH & MPMMCC Varanasi; District Hospital Varanasi, SPHEEHA, Agra; Kamla Nehru Hospital Allahabad
Bihar: Government of Bihar, Patna; Savera Hospital, Patna; HBCHRC Muzaffrpur
New Delhi: Can Support, Odisha Positive,
Madhya Pradesh: Cancer Hospital and Research Institute, Gwalior; Padhar Hospital; Shri Aurobindo Institute of Medical Science Indore, Vidya Cancer Hospital
Assam: Govt of Assam, BBCI Guwahati, Cachar Cancer Centre, Silchar
Mizoram: State Cancer Institute, Aizawl
West Bengal: Saroj Gupta Cancer Centre, Kolkata
Andhra Pradesh – Vishakhapatnam Municipal Commission, HBCHRC, Vizag
Karnataka: Sir Devaraj Urs Medical College ; Mazumdar Shaw Cancer Center; Narayana Cancer Centre: R B Patil Hospital, Hubli; Kidwai Memorial Institute of Oncology, Bengaluru; AarogyaSeva, Bangalore; Taluk Health Office and Hospital (Hanur and Ramapura) ; Victoria Hospital ; Vydehi Institute of Medical Sciences (VIMS), Yenepoya Medical College
Gujarat: The Gujarat Cancer & Research Institute, Ahmedabad; Kothari Onco Surgical Hospital; HCG Cancer Center Ahmedabad
Rajasthan: S.M.S. Hospital, Jaipur; Shalby Hospitals Jaipur ; Sri Ram Cancer Center, Mahatma Gandhi Medical College Hospital, Jaipur
Kerala: Malabar Cancer Center; St. Gregorios Medical Mission Multi specialty Hospital; Believers Church Medical College Hospital
Tamil Nadu: CMC Vellore ; GKNM Hospital
Contact Details
Tata Memorial Centre: Dr. Rajendra Badwe, +919619197639, badwera@tmc.gov.in
National Cancer Grid: Dr. CS Pramesh, prameshcs@tmc.gov.in
Navya: Gitika Srivastava, +16173351873, gitika@navya.care