Ministry of Defence
Assumption of the Office of CISC
01 MAR 2021 9:34PM by PIB Delhi
Vice Admiral Atul Kumar Jain, PVSM, AVSM, VSM took over as Chief of Integrated Defence Staff to Chairman Chiefs of Staff Committee (CISC) on 02 Mar 2021. On assumption of the coveted appointment, Vice Admiral Atul Kumar Jain paid homage to the Bravehearts of the nation by laying a wreath at the National War Memorial. Vice Admiral Jain got commissioned in July 1982 into the Indian Navy. He is an alumnus of the National Defence Academy, the Defence Services Staff College (Wellington), the College of Naval Warfare (Mumbai) and the National Defence College (Pretoria, South Africa). The Flag Officer is also a graduate of Jawaharlal Nehru University (Delhi) and has received his Masters in Defence and Strategic Studies from Madras University.
Prior to his appointment as CISC, Vice Admiral Jain has held various Operational, Staff and Command Appointments in the course of his distinguished career spanning over 38 years. He has commanded four ships including the indigenously built Destroyer, INS Mysore. His appointments ashore include Director, Naval Intelligence (Protocol), Director, Foreign Liaison and Principal Director Staff Requirement at Integrated Headquarters, Ministry of Defence (Navy), New Delhi. On promotion to Flag rank, he commanded Karnataka Naval Area and the Eastern Fleet and was the Dy Chief of Integrated Staff at HQ IDS at New Delhi before taking over as the Commander-in-Chief of Eastern Naval Command. For his distinguished service, he was awarded Vishisht Seva Medal in 2009, Ati Vishisht Seva Medal in 2015 and Param Vishist Sewa Medal in 2020.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
প্রেস রিলিজ
সি.আই.এস.সি.গী ওফিস পায়বা
01 MAR 2021 9:34PM by PIB Imphal
ভাইস এদমিরেল অতুল কুমার জেন, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., ভি.এস.এম.না ২০২১গী মার্চ ২দা চিয়ারমেন চিফস ওফ স্তাফ কমিতী (সি.আই.এস.সি.)দা চিফ ওফ ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স স্তাফ ওইনা থৌ পুখ্রে। থৌ হেক পুবগা ভাইস এদমিরেল অতুল কুমার জেন্না নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা লৈ পরেং অমা কৎতুনা জাতিগী অথৌবশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎখি। ভাইস এদমিরেল জেন ১৯৮২গী জুলাইদা ইন্দিয়ন নেভীদা কম্মিসন ফংখি। মহাক অসি নেস্নেল দিফেন্স একাদেমী, দিফেন্স সর্বিস স্তাফ কোলেজ (ৱেল্লিংতন), কোলেজ ওফ নেভেল ৱারফেয়র (মুম্বাই) অমসুং নেস্নেল দিফেন্স কোল্লেজ (প্রেতোরিয়া, খা আফ্রিকা)গী এলুমনস অমনি। ফ্লেগ ওফিসর অসি জৱাহরলাল নেহরু য়ুনিবর্সিতী (দিল্লী)গী গ্রেজুএত অমসুনি অমদি মদ্রাস য়ুনিবর্সিতীদগী দিফেন্স অমসুং স্ত্রেতেজিক স্তদীজতা মহাক্কী মাস্তর ফংখি।
সি.আই.এস.সি. ওইনা মহাক্কী এপোইন্তমেন্তকী মাংওইননা ভাইস এদমিরেল জেন্না মহাক্কী চহি ৩৮গী মশক নাইরবা কেরিয়রদা তোঙান তোঙানবা ওপরেস্নেল, স্তাফ অমসুং কমান্দ এপোইন্তমেন্তশিং পাংথোকখি। মহাক্না লৈবাক অসিনা শাজবা দেস্ত্রোয়র, আই.এন.এস. মাইসোর য়াওনা জহাজ মরি কমান্দ তৌখি। মহাক্কী এপোইন্তমেন্তশিংদা দাইরেক্তর, নেভেল ইন্তেলিজেন্স (প্রোতোকোল), দাইরেক্তর, ফোরেন লাইজন অমসুং ইন্তেগ্রেতেদ হেদক্বাতর্স, মিনিস্ত্রী ওফ দিফেন্স (নেভী), নই দিল্লীদা প্রিন্সিপাল দাইরেক্তর স্তাফ রিক্বাইমেন্ত য়াওরি। ফ্লেগ রেঙ্কতা প্রমোসন ফংবদা মহাক্না কর্নাতকা নেভেল এরিয়া অমসুং ইস্তর্ন ফ্লিৎ কমান্দ তৌখি অমদি ইস্তর্ন নেভেল কমান্দগী কমান্দর ইন চিফ ওইদ্রিঙৈ মমাদা নই দিল্লীদা ঐচ.ক্যু. আই.দি.এস.তা ইন্তিগ্রেতেদ স্তাফকী দিপুতী চিফ ওইরম্মি। মহাক্কী মশক নাইরবা সর্বিসকীদমক মহাকপু ২০০৯দা ভিশিস্ত শেবা মেদল, ২০১৫দা অতি ভিশিস্ত শেবা মেদল অমসুং ২০২০দা পরম ভিশিস্ত শেবা মেদল লান্থোকখি।