শেল-থুম মন্ত্রালয়
অচাথাউ, শেনজ্রেংগী অতেক অকায়, পোপ্পী মরূ, ক্বা মরূ, সনা অমসুং লুপাগী তারিফ ভেল্যু লেপথোকপগী মতাঙদা তারিফ নোতিফিকেসন নম্বর ১৬/২০২১-কস্তম্স(এন.তি.)
15 FEB 2021 6:58PM by PIB Imphal
কস্তম্স এক্ত, ১৯৬২ (৫২ ওফ ১৯৬২)গী সেক্সন ১৪গী সব-সেক্সন (২)গী মখাদা পীবা শক্তি শীজিন্নদুনা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তম্সনা তৌবদা মতিক চারে খন্দুনা ভারত লৈঙাক্কী শেলথুম মন্ত্রালয় (দিপার্তমেন্ত ওফ রিভিন্যু)না ওগস্ত ৩, ২০০১দা থোকখিবা নোতিফিসন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম্স (এন.তি.), ওগস্ত ৩, ২০০১দা গেজেত ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই)দা ফোঙখিবা অসিদা মখাদা পীরিবশিং অসি শেমদোক্লি:
হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিদা তেবল-১, তেবল-২ অমসুং তেবল-৩ মখাগী তেবলশিং অসিনা মহুৎ শিনদোক্লগনি:
“তেবল-১
সেরিএল মশিং
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মশক মমিং
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা লৈবা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পাল্ম থাউ
১০৪৫
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাল্ম থাউ
১০৭০
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতৈ-পাল্ম থাউ
১০৫৮
৪
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পাল্মোলিন
১০৭৬
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি. পাল্মোলিন
১০৭৯
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতৈ-পাল্মোলিন
১০৭৮
৭
১৫০৭ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা নুং হৱাইগী থাউ
১১০৩
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
শেনজ্রেংগী অতেক অকায় (থাক খুদিংমক)
৪৬১০
৯
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরূ
৩৬২৩
তেবল-২
সেরিএল মশিং
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মশক মমিং
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১.
৭১ নৎত্রগা ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭গী নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭-কস্তম্সকী সেরিএল মশিং ৩৫৬তা পল্লিবা কান্নবশিং ফংলিবা মওং অমা হেক্তগী সনা
৫৮৫ পর গ্রাম ১০ দা
২.
৭১ নৎত্রগা ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭গী নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭-কস্তম্সকী সেরিএল মশিং ৩৫৭দা পল্লিবা কান্নবশিং ফথলিবা মওং অমা হেক্তগী লুপা
৮৭২ পর কিলোগ্রাম
৩.
৭১
(১) চাদা ৯৯.৯দগী তাদনা লুপা য়াওবা মেদালাইন অমসুং লুপাগী শেনয়েক নৎত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মখাদা চনবা সেমি-মেনুফেকচর মওংগী লুপা নত্তনা মওং অমা হেক্তগী লুপা;
(২) পোস্ত, কৌরিয়র নৎত্রগা বেগ্গেজতা পুশিল্লকপা নত্তনা চাদা ৯৯.৯দগী তাদনা লুপা য়াওবা মেদালাইন অমসুং লুপাগী শেনয়েক নৎত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মখাদা চনবা সেমি-মেনুফেকচর মওংগী লুপা;
এক্সপ্লেনেসন – এন্ত্রী অসিগীদমক মওং অমা হেক্তগী লুপা হায়রিবসিদা মপান লৈবাক্কী শেনয়েক, লুপানা শাবা লিক-কোন নৎত্রগা লুপানা শাবো পোৎলমশিং য়াওরোই‍।
৮৭২ পর কিলোগ্রাম
৪.
৭১
(১) মেনুফেকচরর নৎত্রগা রিফাইনরগী সেরিএল মশিং হকপা অমসুং মেত্রিক য়ুনিত্তা অরুম্বা ফোঙদোকপা তোলা বার নত্তবা সনাগী বারশিং
(২) পোস্ত, কৌরিয়র নৎত্রগা বেগ্গেজপা পুশিল্লকপা নত্তবা সনাগী মচাক চাদা ৯৯.৫গী চাংদা য়াওবা সনাগী কোইনশিং অমসুং সনাগী ফাইন্দিংশিং‍।
এক্সপ্লেনেসন – এন্ত্রী অসিগীদমক, “সনাগী ফাইন্দিং” হায়রিবসি লিক-কোন নৎত্রগা মদুগী শরুক খরা ফাজিন্নবগীদমক শীজিন্নবা হুক, ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেত্চল স্ক্রু মনীংনচিংবা অপীকপা পোৎলমশিং হায়বনি‍।
৫৮৫ পর গ্রাম ১০ দা
তেবল-৩
সেরিএল মশিং
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মশক মমিং
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
ক্বা মরূ
৪২৮৪”
খঙজিনগদবা:- প্রিন্সিপাল নোতিফিকেসন অসি গেজেত ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম্স (এন.তি.), দেতেদ ওগস্ত ৩, ২০০১, ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই), দেতেদ ওগস্ত ৩, ২০০১দা ফোঙখিবনি অমদি ইকোন কোন্না ফেব্রুৱারী ৫, ২০২১দা ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর ১৫/২০২১-কস্তম্স (এন.তি.)দা শেমদোক্তুনা ফেব্রুৱারী ৫, ২০২১দা গেজেত ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৫৬২ (ই)দা ই-পব্লিস তৌখিবনি‍।

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 16/2021-CUSTOMS (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
15 FEB 2021 6:58PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient to do so, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
1045
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
1070
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
1058
4
1511 10 00
Crude Palmolein
1076
5
1511 90 20
RBD Palmolein
1079
6
1511 90 90
Others – Palmolein
1078
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
1103
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
4610
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
585 per 10 grams
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
872 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
872 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
585 per 10 grams
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
4284”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 15/2021-Customs (N.T.), dated the 5th February, 2021, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 562 (E), dated 5th February, 2021.