নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
চাইল্দ রাইতশিং ঙাক শেনবিবা
12 FEB 2021 5:12PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা চাইল্দ সেক্সুয়েল এব্যুজ তৌবগী চাং হেনগৎলকপা অসিদা সরকার অসিনা ২০১২গী প্রোতেক্সন ওফ চিল্দ্রেন ফ্রোম সেক্সুয়েল ওফেন্সেস(পি.ও.সি.এস.ও.) এক্ত য়েংশিনখ্রে৷ মসিগী মতুং ইন্না চাইল্দ সেক্স এব্যুজকী কেস অসি থেংনবদা হেন্না ইফেক্তিব ওইনবগীদমক ২০১৯দা ২০১২গী পি.ও.সি.এস.ও. এক্ত অদু শেমদোকখ্রে৷ লৈবাক অসিদা অনৌবা মখলগী ক্রাইমশিং অমসুং চাইল্দ সেক্স এব্যুজ অসি য়েংশিন্নবা তঙাই ফদবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎতুনা থেংনৈ৷
পি.ও.সি.এস.ও.(এমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০১৯ অসিগী মখা চত্থরকপা ওইনা সরকার অসিনা এক্ত অসি হেন্না ইফেক্তিব ওইনা চৎননবগীদমক ২০২০গী পি.ও.সি.এস.ও. রুলশিং ফোংখ্রে৷
মসিগী ৱারোল অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি সমৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি লোক সভাদা অইবা চেরোল অমা ওইনা পীশিনখি৷

Ministry of Women and Child Development
Protection of Child Rights
12 FEB 2021 5:12PM by PIB Delhi
The Government reviewed the Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act, 2012 in the light of the rise of incidences of child sexual abuse in the country, inter-alia. Accordingly, the POCSO Act, 2012 was amended in 2019 in order to make it more effective in dealing with cases of child sex abuse. It addresses the need for stringent measures to deter child sex abuse in the Country on one hand and the menace of relatively new kind of crimes on the other hand.
In furtherance of the POCSO (Amendment) Act, 2019, the Government notified the POCSO Rules, 2020 for effective implementation of the Act.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Lok Sabha today.