লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
সোইল হেল্থ কার্দ স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা
12 FEB 2021 6:59PM by PIB Imphal
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩২দা সোইল হেল্থ কার্দ স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। লৌমীশিং কভর তৌবগী পর্সেন্তেজকী মতুং ইন্না রাজ্য /য়ু.তি.শিংগী রেঙ্কিং মখাদা লৈরে:
রাজ্য /য়ু.তি.শিংগী রেঙ্কিং
% তার্গেৎ ফংখিবা
রাজ্য /য়ু.তি.শিং
১
১০০%
আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, ছতিসগর, গুজরাত, হিমাচল প্রদেশ, ঝার্খন্দ, কর্নাতকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, মনিপুর, মেঘলায়া, মিজোরাম, পঞ্জাব, রাজস্থান, তমিল নাদু, তেলঙ্গনা, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমদি দদ্রা অমসুং নগর হভেলি।
২
৯০-৯৫%
কেরলা
৩
৮৫-৯০%
হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশ
৪
৮০-৮৫%
বিহার, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং গৱা
৫
৭০-৮০%
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬
৫০-৭০%
পুদুচেরী অমদি অন্দমান অমসুং নিকোবার
৭
৪০-৫০%
ওরিশা
৮
৩০-৪০%
সিক্কিম
৯
৫-৩০%
নগালেন্দ
১০
<৫%
অরুনাচল প্রদেশ
নেস্নেল প্রদক্তিবিতী কাউন্সিল (এন.পি.সি.)না ‘সোইল তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফোর ফাস্তর দেলিবরী ওফ সোইল হেল্থ কার্দ ইন ইন্দিয়া’দা স্তদী অমা পানথোকখি (ফেব্রুৱারী, ২০১৭)। স্তদী অসি রাজ্য ১৯গী জিলা ৭৬তা পাংথোকখি অমদি সোইল তেস্তিং লেব ১৭০ অমসুং লৌমী ১৭০০ কভর তৌখি। মদুদা মসি ফংখি: -
- সোইল হেল্থ কার্দ (এস.ঐচ.সি.)দা বেজ তৌবা ফর্তিলাইজর অমসুং মাইক্রোন্যুত্রেন্তশিংগী এপ্লিকেসন রিকমেন্দ তৌবনা চাদা ৮-১০ ফাওবা সেবিং তৌবা ঙম্লে।
- এস.ঐচ.সি. রিকমেন্দেসনশিং এদোপ্ত তৌবনা চাদা ৫-৬ ফাউবগী চাংদা ক্রোপকী য়িল্দ হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
এম.এ.এন.এ.জি.ই., হায়দ্রবাদনা সোইল হেল্থ কার্দ স্কিমদা ইম্পেক্ত স্তদী পাংথোক্তুনা (নবেম্বর, ২০১৭) রাজ্য ১৬কী খুঙ্গং ১৯৯দা লৌমী ৩১৮৪ কভর তৌখি। অপুনবা ওইনা ফৌ থাবা লৌমীশিংনা য়ুরিয়া শিজিন্নবা চাদা ৯, দি.এ.পি./এস.এস.পি. শিজিন্নবা চাদা ৭ হন্থবা ফংখি অদুবু পোতাসিয়ম শিজিন্নবা চাদা ২০ হেনগৎখি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফেয়রগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Implementation of Soil Health Card Scheme
12 FEB 2021 6:59PM by PIB Delhi
Soil Health Card Scheme have been implemented in 32 States and UTs. The ranking of the States/UTs as per percentage of farmers covered is as follows:
States/UTs Ranking
% Target Achieved
States/UTs
1
100%
Andhra Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Gujarat, Himachal Pradesh, Jharkhand, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Punjab, Rajasthan, Tamil Nadu, Telangana, Tripura, Uttarakhand and Dadra and Nagar Haveli.
2
90-95%
Kerala
3
85-90%
Haryana and Uttar Pradesh
4
80-85%
Bihar, West Bengal and Goa
5
70-80%
J&K
6
50-70%
Puducherry and Andaman & Nicobar
7
40-50%
Odisha
8
30-40%
Sikkim
9
5-30%
Nagaland
10
<5%
Arunachal Pradesh
National Productivity Council (NPC) carried out a study on ‘Soil Testing Infrastructure for Faster Delivery of Soil Health Card in India’ (February, 2017). The study was conducted in 76 districts in 19 States covering 170 soil testing labs and 1700 farmers. It was found that: -
1. Application of fertilizer and micronutrients based on Soil Health Card (SHC) recommendations resulted in 8-10 % of savings.
1. Overall increase in the yield of crops to the tune of 5-6% reported by adopting the SHC recommendations.
MANAGE, Hyderabad carried out Impact study on Soil Health Card scheme (November, 2017) covering 3184 farmers in 199 villages of 16 states. It was found that overall, paddy farmers reduced use of urea by 9%, DAP/SSP by 7%, but increased use of Potassium by 20%. This is a healthy sign of moving towards balanced use of fertilizers. It showed a decline in costs per acre by about 4 to 10 percent.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Rajya Sabha today.