Ministry of Railways
Running of Local/Intra-State Trains
12 FEB 2021 4:30PM by PIB Delhi
Indian Railways neither operate train services nor maintain data pertaining to passenger booking on State-wise basis as the railway network straddles across various State boundaries. Prior to cancellation of regular passenger carrying services w.e.f. 23.03.2020, Indian Railways operated approximately 3635 passenger train services per day and 5881 suburban trains services per day. The Zone-wise detail of average monthly passenger booked during the last 5 years i.e. between 2015-16 to 2019-20 is as under:
Zonal Railway/Year
2015-16
(in millions)
2016-17
(in millions)
2017-18
(in millions)
2018-19
(in millions)
2019-20
(in millions)
Central
142.10
146.54
148.45
154.49
147.89
Eastern
97.37
98.69
101.93
105.55
104.00
East Central
21.72
21.94
20.77
20.79
19.53
East Coast
7.75
7.98
8.00
8.31
8.11
Northern
51.29
49.09
47.82
47.34
44.78
North Central
14.22
14.08
14.19
14.20
13.21
North Eastern
18.67
16.77
16.40
15.89
15.06
Northeast Frontier
7.92
8.43
8.53
8.95
8.78
North Western
12.45
11.25
13.87
15.00
14.78
Southern
66.55
66.56
67.86
69.81
66.67
South Central
29.01
26.74
32.21
32.25
30.21
South Eastern
21.41
21.61
21.64
22.17
21.06
South East Central
10.74
10.28
10.24
10.18
9.59
South Western
15.35
15.07
16.12
16.54
15.32
Western
132.02
133.68
133.90
132.62
126.96
West Central
11.06
11.20
11.38
11.37
10.84
Metro
15.97
16.43
17.16
17.76
17.01
Total
675.61
676.34
690.48
703.25
673.81
In view of the prevailing Covid-19 situation and for effective management of the pandemic, presently, only special trains, with limited stoppages, keeping in view the concerns and suggestions of State Governments are being operated. As on 31.01.2021, Indian Railways, in consultation with the State Governments concerned have, in phases operationalised approximately 5350 suburban/Passenger services per day and 206 passenger services per day. Besides, Indian Railways is keeping a close watch on the prevailing situation and is in all readiness to resume regular train operations.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

রেলৱে মন্ত্রালয়
লোকেল/ইন্ত্রা-স্তেত ত্রেন চেনবা
12 FEB 2021 4:30PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মখোয়গী নেতৱার্ক অসি স্তেতকী ঙমখৈদা লেঙদনা লৈখিবদগী মথৌ তৌখিদ্রে নত্ত্রগা পেসেঞ্জরশিংগী দেতাশিং স্তেত খায়না তৌখিদ্রে। মহৌশাগী ওইবা পেসেঞ্জরশিং পুবা অসি ২৩.০৩.২০২০দগী লেপত্রিঙৈদা চাওরাক্না পেসেঞ্জর ৩৬৩৫ নোংমদা চৎলম্মী অমসুং সবআর্বান্দনা ৫৮৮১ নোংমদা থবক তৌরম্মী। চহি ৫গী জোন খায়না মরীক চুম্বা থাগী ওইবা ২০১৫-১৬ দগীনা ২০১৯-২০ ফাওবা মখাদা পীরি:
জোনেল রেলৱে/চহি
২০১৫-১৬
(মিল্লিয়ন্দা)
২০১৬-১৭
(মিল্লিয়ন্দা)
২০১৭-১৮
(মিল্লিয়ন্দা)
২০১৮-১৯
(মিল্লিয়ন্দা)
২০১৯-২০
(মিল্লিয়ন্দা)
ময়াই
১৪২.১০
১৪৬.৫৪
১৪৮.৪৫
১৫৪.৪৯
১৪৭.৮৯
নোংপোকথংবা
৯৭.৩৭
৯৮.৬৯
১০১.৯৩
১০৫.৫৫
১০৪.০০
নোংপোক ময়াইথংবা
২১.৭২
২১.৯৪
২০.৭৭
২০.৭৯
১৯.৫৩
নোংপোক কোচ
৭.৭৫
৭.৯৮
৮.০০
৮.৩১
৮.১১
অৱাংথংবা
৫১.২৯
৪৯.০৯
৪৭.৮২
৪৭.৩৪
৪৪.৭৮
অৱাং ময়াইথংবা
১৪.২২
১৪.০৮
১৪.১৯
১৪.২০
১৩.২১
অৱাং নোংপোকথংবা
১৮.৬৭
১৬.৭৭
১৬.৪০
১৫.৮৯
১৫.০৬
অৱাং নোংপোকথংবা ফ্রন্তিয়র
৭.৯২
৮.৪৩
৮.৫৩
৮.৯৫
৮.৭৮
অৱাং নোংচুপথংবা
১২.৪৫
১১.২৫
১৩.৮৭
১৫.০০
১৪.৭৮
খাথংবা
৬৬.৫৫
৬৬.৫৬
৬৭.৮৬
৬৯.৮১
৬৬.৬৭
খা ময়াইথংবা
২৯.০১
২৬.৭৪
৩২.২১
৩২.২৫
৩০.২১
খা নোংপোকথংবা
২১.৪১
২১.৬১
২১.৬৪
২২.১৭
২১.০৬
খা নোংপোক ময়াই
১০.৭৪
১০.২৮
১০.২৪
১০.১৮
৯.৫৯
খা নোংচুপ
১৫.৩৫
১৫.০৭
১৬.১২
১৬.৫৪
১৫.৩২
নোংচুপ
১৩২.০২
১৩৩.৬৮
১৩৩.৯০
১৩২.৬২
১২৬.৯৬
নোংচুপ ময়াই
১১.০৬
১১.২০
১১.৩৮
১১.৩৭
১০.৮৪
মেত্রো
১৫.৯৭
১৬.৪৩
১৭.১৬
১৭.৭৬
১৭.০১
অপুনবা
৬৭৫.৬১
৬৭৬.৩৪
৬৯০.৪৮
৭০৩.২৫
৬৭৩.৮১
হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবম অসি য়েংলগা অমসুং লায়চৎ অসি চপ চানা ঙাকথোক্নবা, হৌজিক অখন্নবা ত্রেনশিং, মফম খর খক্তা খামদুনা, স্তেত সরকারগী হায়রকপা মতুং ইন্না চৎলি। ৩১.০১.২০২১দা, ইন্দিয়ন রেলৱেজনা স্তেত সরকারগা তান্নদুনা, চাওরাক্না সবআর্বান/পেসেঞ্জরগী থবক ৫৩৫০ নোংমদা তৌখি অমসুং নোংমদা পেসেঞ্জর ২০৬ থবক তৌখি। মসিগী মথক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফিবম অসি য়েংলগা মহৌশাগুম হঞ্জিন্নবা হোৎনরি।
মসিগী মরীক চুন্বা পাউ অসি রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম পীবনি।