Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Procurement of rice on MSP
12 FEB 2021 3:20PM by PIB Delhi
Procurement of paddy is carried out at Minimum Support Price (MSP) fixed by Government of India. MSP of paddy for the last five years is as under:
(in Rs./qtl)
Year
Paddy
Common
(MSP)
Grade ‘A’
(MSP)
2015-16
1410.00
1450.00
2016-17
1470.00
1510.00
2017-18
1550.00
1590.00
2018-19
1750.00
1770.00
2019-20
1815.00
1835.00
State-wise procurement of rice for central pool during the last five years is as under-
RICE PROCUREMENT FOR CENTRAL POOL
(Fig. in LMT)
S. No.
STATES/ UTs
KMS 2015-16
KMS 2016-17
KMS 2017-18
KMS 2018-19
KMS 2019-20
1
Andhra Pradesh
43.36
37.24
40.00
48.06
55.33
2
Telangana
15.79
35.96
36.18
51.90
74.54
3
Assam
0.42
0.46
0.35
1.03
2.11
4
Bihar
12.25
12.34
7.93
9.49
13.41
5
Chandigarh
0.16
0.13
0.14
0.13
0.15
6
Chattisgarh
34.42
40.22
32.55
39.71
52.24
7
Gujarat
0.01
0.01
0.00
0.09
0.14
8
Haryana
28.61
35.83
39.92
39.41
43.07
9
Jharkhand
2.06
1.39
1.43
1.53
2.55
10
Jammu Kashmir
0.07
0.08
0.13
0.09
0.10
11
Karnataka
0.55
0.00
0.00
0.59
0.41
12
Kerala
3.82
3.08
3.29
4.65
4.83
13
Madhya Pradesh
8.49
13.14
10.96
13.95
17.40
14
Maharashtra
2.30
3.09
1.79
5.80
11.67
15
Odisha
33.69
36.30
32.87
44.47
47.98
16
Puducherry
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00268
17
Punjab
93.50
110.52
118.33
113.34
108.76
18
Tripura
-
-
-
0.07
0.14
19
Tamilnadu
11.92
1.44
10.11
12.94
22.04
20
Uttar Pradesh
29.10
23.54
28.75
32.33
37.90
21
Uttrakhand
5.98
7.06
0.38
4.62
6.82
22
West Bengal
15.68
19.23
16.73
19.79
18.38
Total
342.18
381.06
381.84
443.99
519.97
State-wise production of rice during the last five years is as under -
PRODUCTION OF RICE
(Figures in LMT)
S. No.
STATE/UT
KMS 2015-16
KMS 2016-17
KMS 2017-18
KMS 2018-19
KMS 2019-20*
1
ANDHRA PRADESH
74.89
74.52
81.66
82.35
86.38
2
TELANGANA
30.47
51.73
62.62
66.70
73.37
3
ASSAM
51.25
47.27
52.84
52.21
50.98
4
BIHAR
68.02
82.39
80.93
61.56
60.53
5
CHANDIGARH
-
-
-
-
-
6
CHHATISGARH
57.89
80.48
49.31
65.27
65.00
7
GUJARAT
17.02
19.30
18.91
19.12
19.73
8
HARYANA
41.45
44.53
45.23
45.16
48.24
9
JAMMU & KASHMIR
6.46
5.72
5.13
6.16
-
10
JHARKHAND
28.82
38.42
40.78
28.94
31.91
11
KARNATAKA
30.21
26.05
30.17
34.31
36.76
12
KERALA
5.49
4.37
5.21
5.78
6.14
13
MADHYA PRADESH
35.47
42.27
41.24
44.95
48.02
14
MAHARASHTRA
25.93
31.10
27.31
32.76
31.83
15
ODISHA
58.75
83.26
65.51
77.34
80.37
16
PUDUCHERRY
0.44
0.52
0.43
0.63
-
17
PUNJAB
118.23
115.86
133.82
128.22
117.82
18
TRIPURA
7.95
8.15
8.12
7.93
-
19
TAMIL NADU
75.17
23.69
66.39
61.31
71.81
20
UTTAR PRADESH
125.01
137.54
132.74
155.45
155.24
21
UTTRAKHAND
6.39
6.30
6.47
6.18
6.54
22
WEST BENGAL
159.54
153.03
149.67
162.42
155.70
TOTAL
1024.86
1076.51
1104.49
1144.73
1146.38
* As per Fourth Advance Estimates released by DAC&FW
This information was given in a written reply by the Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri Danve Raosaheb Dadarao in Rajya Sabha today.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
এম.এস.পি.দা চেং লৈশিনবা
12 FEB 2021 3:20PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লেপ্পা মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.)দা ফৌ লৈশিনবগী থবক চত্থখি। এম.এস.পি.দা হৌখিবা চহি মঙা অসিদা ফৌ লৈশিনখিবা অদু মখাদা পীরি:
(ক্বিন্তল অমগী মমল)
চহি
ফৌ
কম্মন
(এম.এস.পি.)
গ্রেদ ‘এ’
(এম.এস.পি.)
২০১৫-১৬
১৪১০.০০
১৪৫০.০০
২০১৬-১৭
১৪৭০.০০
১৫১০.০০
২০১৭-১৮
১৫৫০.০০
১৫৯০.০০
২০১৮-১৯
১৭৫০.০০
১৭৭০.০০
২০১৯-২০
১৮১৫.০০
১৮৩৫.০০
হৌখিবা চহি মঙাগী মনুংদা সেন্ত্রেল পুলগী রাজ্য অমমমদা লৈশিনখিবা অদু মখাদা পীরি-
সেন্ত্রেল পুলগী চেং লৈশিনবা
(মশিং এল.এম.তি.দা পীরি)
মশিং
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
কে.এম.এস. ২০১৫-১৬
কে.এম.এস. ২০১৬-১৭
কে.এম.এস. ২০১৭-১৮
কে.এম.এস. ২০১৮-১৯
কে.এম.এস. ২০১৯-২০
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৩.৩৬
৩৭.২৪
৪০.০০
৪৮.০৬
৫৫.৩৩
২
তেলঙ্গনা
১৫.৭৯
৩৫.৯৬
৩৬.১৮
৫১.৯০
৭৪.৫৪
৩
অসাম
০.৪২
০.৪৬
০.৩৫
১.০৩
২.১১
৪
বিহার
১২.২৫
১২.৩৪
৭.৯৩
৯.৪৯
১৩.৪১
৫
চান্দিগর
০.১৬
০.১৩
০.১৪
০.১৩
০.১৫
৬
ছত্তিসগর
৩৪.৪২
৪০.২২
৩২.৫৫
৩৯.৭১
৫২.২৪
৭
গুজরাত
০.০১
০.০১
০.০০
০.০৯
০.১৪
৮
হরিয়ানা
২৮.৬১
৩৫.৮৩
৩৯.৯২
৩৯.৪১
৪৩.০৭
৯
ঝার্খন্দ
২.০৬
১.৩৯
১.৪৩
১.৫৩
২.৫৫
১০
জম্মু কাশ্মির
০.০৭
০.০৮
০.১৩
০.০৯
০.১০
১১
কর্নাতকা
০.৫৫
০.০০
০.০০
০.৫৯
০.৪১
১২
কেরেলা
৩.৮২
৩.০৮
৩.২৯
৪.৬৫
৪.৮৩
১৩
মধ্য প্রদেশ
৮.৪৯
১৩.১৪
১০.৯৬
১৩.৯৫
১৭.৪০
১৪
মহারাস্ত্র
২.৩০
৩.০৯
১.৭৯
৫.৮০
১১.৬৭
১৫
ওরিশা
৩৩.৬৯
৩৬.৩০
৩২.৮৭
৪৪.৪৭
৪৭.৯৮
১৬
পুদুচেরী
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০২৬৮
১৭
পঞ্জাব
৯৩.৫০
১১০.৫২
১১৮.৩৩
১১৩.৩৪
১০৮.৭৬
১৮
ত্রিপুরা
-
-
-
০.০৭
০.১৪
১৯
তামিল নাদু
১১.৯২
১.৪৪
১০.১১
১২.৯৪
২২.০৪
২০
উত্তর প্রদেশ
২৯.১০
২৩.৫৪
২৮.৭৫
৩২.৩৩
৩৭.৯০
২১
উত্তরাখন্দ
৫.৯৮
৭.০৬
০.৩৮
৪.৬২
৬.৮২
২২
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৫.৬৮
১৯.২৩
১৬.৭৩
১৯.৭৯
১৮.৩৮
অপুনবা
৩৪২.১৮
৩৮১.০৬
৩৮১.৮৪
৪৪৩.৯৯
৫১৯.৯৭
হৌখিবা চহি মঙাগী মনুংদা রাজ্য অমমমগী ওইনা পুথোকপা চেং -
চেং পুথোকপা
(মশিং এল.এম.তি.দা পীরি)
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
কে.এম.এস. ২০১৫-১৬
কে.এম.এস. ২০১৬-১৭
কে.এম.এস. ২০১৭-১৮
কে.এম.এস. ২০১৮-১৯
কে.এম.এস. ২০১৯-২০*
| |
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৭৪.৮৯
৭৪.৫২
৮১.৬৬
৮২.৩৫
৮৬.৩৮
২
তেলঙ্গনা
৩০.৪৭
৫১.৭৩
৬২.৬২
৬৬.৭০
৭৩.৩৭
৩
অসাম
৫১.২৫
৪৭.২৭
৫২.৮৪
৫২.২১
৫০.৯৮
৪
বিহার
৬৮.০২
৮২.৩৯
৮০.৯৩
৬১.৫৬
৬০.৫৩
৫
চান্দিগর
-
-
-
-
-
৬
ছত্তিসগর
৫৭.৮৯
৮০.৪৮
৪৯.৩১
৬৫.২৭
৬৫.০০
৭
গুজরাত
১৭.০২
১৯.৩০
১৮.৯১
১৯.১২
১৯.৭৩
৮
হরিয়ানা
৪১.৪৫
৪৪.৫৩
৪৫.২৩
৪৫.১৬
৪৮.২৪
৯
ঝার্খন্দ
৬.৪৬
৫.৭২
৫.১৩
৬.১৬
-
১০
জম্মু কাশ্মির
২৮.৮২
৩৮.৪২
৪০.৭৮
২৮.৯৪
৩১.৯১
১১
কর্নাতকা
৩০.২১
২৬.০৫
৩০.১৭
৩৪.৩১
৩৬.৭৬
১২
কেরেলা
৫.৪৯
৪.৩৭
৫.২১
৫.৭৮
৬.১৪
১৩
মধ্য প্রদেশ
৩৫.৪৭
৪২.২৭
৪১.২৪
৪৪.৯৫
৪৮.০২
১৪
মহারাস্ত্র
২৫.৯৩
৩১.১০
২৭.৩১
৩২.৭৬
৩১.৮৩
১৫
ওরিশা
৫৮.৭৫
৮৩.২৬
৬৫.৫১
৭৭.৩৪
৮০.৩৭
১৬
পুদুচেরী
০.৪৪
০.৫২
০.৪৩
০.৬৩
-
১৭
পঞ্জাব
১১৮.২৩
১১৫.৮৬
১৩৩.৮২
১২৮.২২
১১৭.৮২
১৮
ত্রিপুরা
৭.৯৫
৮.১৫
৮.১২
৭.৯৩
-
১৯
তামিল নাদু
৭৫.১৭
২৩.৬৯
৬৬.৩৯
৬১.৩১
৭১.৮১
২০
উত্তর প্রদেশ
১২৫.০১
১৩৭.৫৪
১৩২.৭৪
১৫৫.৪৫
১৫৫.২৪
২১
উত্তরাখন্দ
৬.৩৯
৬.৩০
৬.৪৭
৬.১৮
৬.৫৪
২২
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৫৯.৫৪
১৫৩.০৩
১৪৯.৬৭
১৬২.৪২
১৫৫.৭০
অপুনবা
১০২৪.৮৬
১০৭৬.৫১
১১০৪.৪৯
১১৪৪.৭৩
১১৪৬.৩৮
* দি.এ.সি. এন্দ এফ.দবল্যু.না ফোঙবা মরীশুবা এদভান্স ইস্তিমেৎকী মতুং ইন্না
মসিগী ৱাফম অসি কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দনবে রাওসাহেব দাদারাওনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুমদা ফোঙদোকখিবনি।