লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী রেজিস্ত্রেসন
10 FEB 2021 5:20PM by PIB Imphal
লেবর এন্দ ইমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়না নেস্নেল দেতাবেজ ওফ অনওর্গনাইজ ৱার্করস (এন.দি.য়ু.দবল্যু.) শেমনবা প্রপোজ তৌখি হায়রিবা অসিনা অনওর্গনাইজ শিন্মীশিং অমসুং মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং আধর সীদেদ তৌবগা লোইননা কম্প্রিহেনসিব দেতাবেজ অমা শেমগনি। মসিদা মখোয়গী ইমপ্লোইয়েবিলিতী মপুং ফানা ফংহন্নবা অমসুং মখোয়দা সোসিএল সেক্যুরিতী স্কীমশিংগী কান্নবশিং ফংহন্নবা মমিং, শিনফম, লৈফম, শিনফমগী মখল, মহৈগী থাক, স্কিল মখলশিং অমসুং ইমুং-মনুংগী অকুপ্পা মরোল অসিনচিংবগী অকুপ্পা মরোলশিং য়াওগনি।
মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী হকশিং ঙাক শেন্নবা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তর-স্তেৎ মাইগ্রেন্ত ৱার্কমেন (রিগুলেসন ও ইমপ্লোইমেন্ত এন্দ কন্দিসন্স ওফ সর্ভিস) এক্ত, ১৯৭৯ শেমখি। এক্ত অসি হৌজিক ওক্ক্যূপেস্নেল সেফতী, হেল্থ এন্দ ৱার্কিং কন্দিসন্স কোদ, ২০২০দা হাপচিনখি অমদি কোদ অসি ২৯.০৯.২০২০দা নোতিফাইদ তৌখি। মথক্তা পনখ্রিবা কোদ ও.এস.ঐচ. কোদ হায়নসু খঙনবা অসিনা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং য়াওনা ওর্গনাইজ অমসুং অনওর্গনাইজ শিন্মীশিংগী কেতগোরী পুম্নমক্তা অফবা থবক শুনবগী ফীভম, মিনিমম ৱেজেস, গ্রীভান্সেস রিদ্রেসেল মেকানিজমশিং, ওৎনৈবা অমসুং তাথি-তাওইনা তৌবদগী ঙাকশেল, স্কিলশিং হেনগৎহনবা অমসুং সোসিএল সেক্যুরিগী ফংহনখি। কোদ অসি ইন্তর-স্তেৎ মাইগ্রেন্ত শিন্মী ১০ নত্ত্রা হেন্না নত্ত্রগনা হৌখিবা থা ১২ অসিগী নুমিৎ অমা হেক্তদা থবক পীরম্বা ইস্তাব্লিশমেন্ত খুদিংমক্তা চৎনবা য়াই।
মসিগী ই-পাউ অসি লেবর এন্দ ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী (আই/সি) শ্রী সন্তোশ কুমার গঙ্গৱারনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Labour & Employment
Registration of Migrant Workers
10 FEB 2021 5:20PM by PIB Delhi
The Ministry of Labour& Employment proposes to develop National Database of Unorganized Workers (NDUW), which will be a comprehensive database of the unorganized workers and migrant workers, seeded with Aadhaar. It will have details of name, occupation, address, occupation type, educational qualification, skill types and family details etc. for optimum realization of their employability and extend the benefits of the social security schemes to them.
In order to safeguard the interest of the migrant workers, the Central Government had enacted the Inter-state Migrant Workmen (Regulation of Employment and Conditions of Service) Act, 1979. This Act has now been subsumed in the Occupational Safety, Health and Working Conditions Code, 2020 and the Code has been notified on 29.09.2020. The above mentioned code commonly known as OSH Code, provides for decent working conditions, minimum wages, grievances redressal mechanisms, protection from abuse and exploitation, enhancement of the skills and social security to all category of organised and unorganised workers including Migrant workers. The Code is applicable to every establishment in which 10 or more inter-state migrant workers are employed or were employed on any day of the preceding twelve months.
This information was given by Minister of State (I/C) for Labour & Employment Shri Santosh Kumar Gangwar in a written reply in Rajya Sabha today.