রেলৱে মন্ত্রালয়
সোলার পেনেল প্লান্তশিং লিংখৎপা
10 FEB 2021 5:54PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজ (আই./আর.)না রেলৱেগী স্তেসন্দা তেক্নিকেলগী ওইবা হেন্না লায়নবা অমসুং মায় পাক্না তৌবা ঙম্নবা সোলার পেনেলগী থৌরাংশিং হৌখ্রে। থবকশিং অসি মপুং ওইবা মধ্য প্রদেশ স্তেতকী স্তেসনশিংদা সোলার পেনেলগী থৌরাং লিংখৎপা হৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা, মধ্য প্রদেশ স্তেত্তা স্তেসন ৭৯ সোলার পেনেলগী থৌরাং লিংখৎপা হৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সোলার পেনেলগী থৌরাং নত্তনা হায়ব্রিদ নুংশিৎ/ সোলার পেনেলগী হায়রকপা লৈত্রী। মখা তানা, আই./আর.না মধ্য প্রদেশ স্তেত্তা সোলার পেনেলগী থৌরাং লিংখৎপা হৌরগনি।
থবক অয়াম্বা লনাইগী ওইবা মপাংশিগা খুৎশম্নদুনা তৌহনবনি, হায়রিবা অসিদা রেলৱেনা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর লৈতবগীনি।
সোলার পেনেলগী থৌরাং লিংখৎপগী মতম অসি মীওইশিং অসিনা লৌরিবা, মফম অমসুং স্তেতকী মরী লৈনবশিংগী অয়াবগী মতুং ইল্লি।
মসিগী মরীক চুন্বা পাউ অসি রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা লোক সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম পীবনি।

Ministry of Railways
Setting up of Solar Panels Plants
10 FEB 2021 5:54PM by PIB Delhi
Indian Railways (IR) provides solar plants at Railway stations based on the technical feasibility and viability. Action has been taken to provide major stations of Madhya Pradesh State with solar panels/plants. Till date, 79 number of feasible stations have already been provided with solar panels/plants in the State of Madhya Pradesh. Presently, there is no proposal to set up hybrid wind/solar plants which will be capable of generating electricity through wind, besides solar energy. Further, IR has plans to progressively provide solar panels/plants at other feasible Railway stations of Madhya Pradesh.
Most of the works are being done under developer mode by private partners, in which Railways do not have to incur capital expenditure.
The timeline for setting up of solar plants would depend upon the individual plant capacity, location and clearance from the State authorities.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.