অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই. রিজন্দা কোবিদ ১৯ লাইচৎ মপুং ফানা থেংননবা কেন্দ্রদগী ফন্দশিং মরাং কাইনা ফংখি : দা. জিতেন্দ্র সিংহ
10 FEB 2021 4:23PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেনসন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় কোবিদ-১৯ থেংননবা এন.ই. রিজনদা ফন্দশিং মরাং কাইনা ফংহনখি। ঙসি লোক সভাদা হংখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ২০১৯-২০গী মনুংদা অৱাং নোংপোক থংবা (এন.ই.) রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১১১.৩৪ কাইথখি মসিদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা নেস্নেল হেল্থ মিসনগী মখাদা অসামগী ওইনা লুপা করোর ৭২.৫৩ য়াওখি। মখা তানা এফ.ৱাই. ২০২০-২১দা এন.ই. রাজ্যশিংগী লুপা করোর ২৬৫.৯৬ কাইথখি মসিদা ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স অমসুং হেল্থ সিস্তেম প্রিপিয়র্দনেস পেকেজকী মখাদা অসামগী লুপা করোর ১৮০.০৪ য়াওখি।
মসিগী মথক্তা অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রায়না নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কীম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)কী মখাদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মেঘালয়, মিজোরাম অমসুং নাগালেন্দ রাজ্যশিং অসিদা লুপা করোর ১৯৩,৩২গী প্রোজেক্ত মঙা সেঙ্কসন তৌখি। প্রোজেক্তশিং অসিগী রাজ্য সরকারশিংদা মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৭৭,২২ কাইথখি।
মখা তানা ২০২০-২১গী মনুইংদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এন.ই.আর.)গী রাজ্য নিপান্না কোবিদ-১৯ থেংনবদা মতেং পাংনবা লুপা করোর ২৫,২৯ সেঙ্কসন তৌখি। লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা রিতর্ন্দ মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী হিংনবগী পাম্বৈশিং পীনবা লুপা করোর ২৪.৯৬সু সেঙ্কসন তৌখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা এন.ই. রাজ্যশিংগী হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অসি ইমপ্লিমেন্তেসনগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। দোনর মন্ত্রালয়না কাইথখিবা ফন্দশিংগী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎশিং অসি পীবগী মতম য়ৌদ্রি।

Ministry of Development of North-East Region
NE Region has received adequate funds from the Centre to fight the COVID-19 Pandemic effectively: DrJitendra Singh
10 FEB 2021 4:23PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that adequate funds were made available to the NE region to fight COVID-19. In a written reply to a question in the Lok Sabha today, DrJitendra Singh informed that Ministry of Health & Family Welfare released Rs.111.34 crore to the North Eastern (NE) Statesduring 2019-20, which includes Rs.72.53 crore for Assam under National Health Mission towards management and containment of COVID-19 pandemic. Further, during F.Y. 2020-21, Rs.265.96 crore was released to the NE States, which includes Rs.180.04 crore for Assam under the India COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package.
In addition, Ministry of Development of North Eastern Region under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) has sanctioned five projects worth Rs.193.32 crore in the States of Arunachal Pradesh, Assam, Meghalaya, Mizoram and Nagaland for strengthening health infrastructure to contain pandemic COVID-19.Against these projects, Rs.77.33 crore have been released by the Ministry to the State Governments.
Further, during 2020-21 North Eastern Council (NEC) sanctioned Rs.25.29 crore to help eightstates of North EasternRegion (NER) for fighting COVID-19 pandemic.NEC also sanctioned a sum of Rs.24.96 crore toward livelihood generation for returned migrant workers of NER due to the pandemic.Projects sanctioned for strengthening health infrastructure of NE States for fighting pandemic COVID-19 are at various stages of implementation. The utilization certificates against the funds released by the Ministry of DoNERare not yet due.