পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ইথানোলগী ইন্দিজিনস প্রোক্যুর্মেন্ত
10 FEB 2021 1:25PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না ২০১৯গী ওক্তোবর ১১দা ‘ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল (ই.বি.পি.) প্রোগ্রামগী মখাদা লোং তর্ম ওইনা ইথানোল প্রোক্যুর্মেন্ত পোলিসী অমা’ শেমখি মসিনা ইথানোলগী লোং তর্ম প্রোক্যুর্মেন্তগী মোদেলিতীশিং, লোং তর্ম প্রোক্যুর্মেন্ত কন্ত্রেক্তশিংগী প্রপোজ মেকানিজম, মমল লেপ্পগী মওংশিং পুম্নমক অসি কোনশিনখি।
হৌজিক্কী ওইনা ইথানোল প্রোক্যুর্মেন্তগী খ্বাইদগী মরুওইবা সোর্সশিং অসি চুহি, চিনি, সুগর সিরপ, বি-হেভী মলাসেস, সি-হেভী মলাসেস, মীওইবনা চাবা য়াদ্রবা চেগেমশিং, ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এফ.সি.আই.)দা লৈরিবা সর্প্লস রাইস অমসুং গেহুনা ওইরি।
হৌখিবা চহি ৫গী মনুংদা পব্লিক সেক্তর ওইল মার্কেতিং কম্পনীশিং (ও.এম.সি.শিং)না লৈশিনখিবা ইথানোলগী অপুনবা ক্বান্তিতী মখাদা পীরি:
ইথানোল সপ্লাই ইয়র (ই,এস.ৱাই)*
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
লৈশিনখিবা ক্বান্তিতী
(করোর লিতরদা)
১১১.৪
৬৬.৫
১৫০.৫
১৮৮.৬
১৭৩.০
*ই.এস.ৱাই. অসি চহি অমগী দিসেম্বর ১দী মথংগী চহিগী নবেম্বর ৩০ ফাওবনি
ই-পাউ অসি পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ঙাসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Indigenous Procurement of Ethanol
10 FEB 2021 1:25PM by PIB Delhi
Ministry of Petroleum and Natural Gas has published an ‘Ethanol Procurement Policy on a long term basis under Ethanol Blended Petrol (EBP) Programme’ on 11th October 2019 which broadly covers the modalities for long term procurement of ethanol, proposed mechanism for long term procurement contracts, pricing methodology, etc.
Currently the major sources of ethanol procurement are sugarcane juice, sugar, sugar syrup, B-heavy molasses, C-heavy molasses, Damaged food grains unfit for human consumption, surplus rice available with Food Corporation of India (FCI) and maize.
The total quantity of ethanol procured during the last 5 years by the Public Sector Oil Marketing Companies (OMCs) are as under:
Ethanol Supply Year (ESY)*
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
Quantity procured
(in crore litres)
111.4
66.5
150.5
188.6
173.0
*ESY is from 1st December of a year to 30th November of the next year
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.