পাৱর মন্ত্রালয়
উত্তরাখন্দগী দিজাস্তর অসি য়াম্না নুঙাইতবা অমসুং অকি-তুজুংনিঙাই ওইবা থৌদোক অমনি: পাৱর মিনিস্তির শ্রী আর.কে. সিংহ
ফিবম অসি য়াম্না থুনা মফমদা হঞ্জিন্নবা অমসুং কন্নবগী থবকশিং লেপ্পা লৈতনা য়েংশিল্লি
পাৱর মিনিস্তরনা এন.তি.পি.সি.গী তোপ মেনেজমেন্তশিং দিজাস্তরগী মফম অসিদা চৎতুনা কনবগী থবকশিং অসি য়েংশিন্নবা হায়রি
07 FEB 2021 10:50PM by PIB Imphal
পাৱর অমসুং ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত মিনিস্তির শ্রী আর.কে. সিংহনা হায় মদুদি, “উত্তরাখন্দদা ২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ৭তা উন কিন্থবদগী ঈশিং ঈচাও থোকখিবা দিজাস্তর অসি য়াম্না নুঙাইতবা অমসুং অকি-তুজুংনিঙাই ওইবা থৌদোক অমনি”। গ্লেসিএল কাইথরকপনা মরম ওইদুনা রিশিগঙ্গা তুরেলগী ঈশিংগী ইমাই হেনগৎতুনা রিশিগঙ্গা অপিকপা হায়দ্রো প্রোজেক্ত মেগাৱাত ১৩.২ অসি চেন্থখি। ইচাও অসিনা মফম অসিগী হায়দ্রোপাৱর প্রোজেক্ত মেগাৱাত ৫২০গী শাগৎলিবা এন.তি.পি.সি.গী শরুক খর অমসু মাং-তাকখি।
শ্রী সিংহনা হায় মহাক্না লেপ্পা লৈতনা ফিবমশিং অসি য়েংশিল্লি অমসুং মহাক্না উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ত্রীবেন্দ্র সিংহ রাৱাতগশু তৎতনা পাউ ফাওনরি হায়নশু হায়খি। কনবগী থবক চৎথরিবা অসিগী মতাংদা মহাক্না হায়খি মদুদি, “কনবগী থবকশিং অসি চৎথবা মতমদা ঐখোয়না ফিবমশিং অসি দিস্ত্রীক্তকী এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং পুলিসকী মতেং লৌই। এস.দি.আর.এফ., আই.তি.বি.পি. অমসুং ইন্দিয়ন আর্মিনা কনবগী থবক অসি তৌই। ইন্দিয়ন নেভিদগী দ্রাইবরশিং ঙাইদুনা লৈরি”।
মহাক্না পনখি মদুদি তাপোবান বিষ্ণুগাদতা শারিবা এন.তি.পি.সি. হায়দ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অসি মেগাৱাত কেপাসিতি ৪x১৩০ লৈ। প্রোজেক্ত অসি হৌজিকশু শাগৎলি অমসুং য়ুনিৎ অসি ২০২২-২৩দা লোইশিনগদবনি।
পাৱর মিনিস্তরনা মখা তানা খঙহনখি মদুদি মসিদা মাং-তাকখিবা অমসুং অশি-অনাশিং অসি খঙদোক্লে। ঙসি নোংমাইজিং ওইবা মরম্না, মশীং য়াম্লবা এন.তি.পি.সি.হায়দ্রো প্লান্তগী থবকশুবশিং য়াম্না হন্থখি অমসুং মসিদা দিজাস্তর অসিদগী অশোক হন্থখি। মহাক্না হায় মদুদি, “ঐনা এন.তি.পি.সি. তোপ মেনেজমেন্তশিং দিজাস্তরগী মফম অসিদা চৎতুনা কনবগী থবকশিং অসি য়েংশিন্নবা হায়রি। মীওই ১২ অমা হান্ননা কনখ্রে। ঐখোয়না মখা তানা মাংখ্রিবশিং থিরি অমসুং অশি অনা য়াম্না য়াওবিদবা হায়না থৌনিরি”।

Ministry of Power
Uttarakhand Disaster is very sad and tragic: Power Minister Shri R. K. Singh
Situation is continuously being monitored to ensure quick relief & rescue operations
Power Minister asks NTPC's top management to travel to the site of the disaster for better coordination of relief operations
07 FEB 2021 10:50PM by PIB Delhi
Shri R.K.Singh, the Union Minister of State for Power and New & Renewable Energy, said, "The natural disaster in Uttarakhand, where an avalanche has led to flash floods today 7th Feb,2021, is very sad and tragic." The glacial burst led to the rising of water levels in the river Rishiganga, which washed away the Rishiganga small hydro project of 13.2 MW.The floods have also damaged part of NTPC's under construction hydropower project Tapovan Vishnugad 520 MW in the region.
Shri Singh added that he is continuously monitoring the situation to ensure quick relief and rescue operations and he is also in constant touch with Uttrakhand's Chief Minister Shri Trivendra Singh Rawat. Speaking about resue operations he said, "While rescue operation is on, we are assessing the ground situation with the help of district administration and police. SDRF, ITBP, and Indian army are carrying out rescue operation. Divers from Indian Navy are also in standby."
He mentioned that the NTPC’s hydro power project which is under construction at Tapovan Vishnugad, is a run of river project with capacity of 4X130 MW. The project is still under construction and all the units were slated to be commissioned in 2022-23. The contracting agencies whose labours were deployed today are M/s. Rithwik Projects Pvt. Ltd., M/s. HCC Ltd and M/s. OM Metal Infra Projects Ltd.
Power Minister further informed that the extent of damage and casualties is being assessed. Today being a Sunday, number of workers working in the NTPC hydro plant were relatively less and this has helped lower the impact of the disaster. He said, "I have asked NTPC's top management to travel to the site of the disaster for better coordination of relief operations. Twelve persons have already been rescued. We are still trying to ascertain the exact number of missing workers from the project site and we are praying that the causalities are not much."