Ministry of Labour & Employment
Pradhan Mantri Garib Kalyan Rojgar Abhiyan
08 FEB 2021 5:46PM by PIB Delhi
Government of India has launched Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan (GKRA) of 125 days on 20th June, 2020 with a resource envelop of Rs.50,000 crore, to boost employment and livelihood opportunities for returnee migrant workers and similarly affected citizens in rural area, in the wake of COVID-19 pandemic. The objectives of the Abhiyaan were to provide immediate employment & livelihood opportunities to the distressed, to saturate the villages with public infrastructure and creation of livelihood assets to boost the income generation activities and enhance long term livelihood opportunities by giving focuson 25 works in 116 selected districts across 6 States of Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh. A total of 12 Ministries/Departments of Government of India had participated in the Abhiyaan. A total of 50.78 Crore Person days employment has been generated during the Abhiyaan. The State-wise detail of expenditure incurred under the Abhiyaan is as below:
Sl. No.
State
Expenditure (Rs. in Crore)
1
BIHAR
10,992
2
JHARKHAND
1,396
3
MADHYA PRADESH
6,819
4
ODISHA
2,042
5
RAJASTHAN
8,715
6
UTTAR PRADESH
9,330
Total
39,293
This information was given by Minister of State (I/C) for Labour & Employment Shri Santosh Kumar Gangwar in a written reply in Lok Sabha today.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান রোজগর অভিয়ান
08 FEB 2021 5:46PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ থোরকপদা রিতর্নী মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিং অমসুং মখোয়গা চপ মান্না শোকহল্লবা খুঙ্গংগী মফমদা লৈবা প্রজাশিংদা ভারত সরকারনা থবক পীবা অমসুং হিংনবগী পাম্বৈগী খুদোংচাবশিং পীবা হেনগৎনবা লুপা করোর ৫০,০০০গী রিসোর্স এনবেলপ অমগা লোইননা ২০২০গী জুন ২০দা নুমিৎ ১২৫কী গরিব কল্যান রোজগর অভিয়ান (জি.জে.আর.এ.) হৌদোকখি। অভিয়ান অসিগী পান্দমশিংদি অৱাবা তারিবশিংদা খুদক্কী ওইবা থবক অমসুং হিংনবগী পাম্বৈগী খুদোংচাবশিং পীবা, খুঙ্গংশিংদা পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈহনবা অমসুং শেন্থোক লৈনবা থবক থৌরমশিং হেনগৎনবা লাইফলিহুদ এসসেৎশিং লৈহনবা অমসুং বিহার, ঝার্খন্দ, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশ রাজ্য ৬ অসিগী খনগৎলবা জিলা ১১৬তা থবক ২৫দা মীৎয়েং থমদুনা হিংনবগী পাম্বৈগী খুদোংচাবশিং মতম শাংনা চৎহনবা অসিনি। অভিয়ান অসিদা পুন্না ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়/বিভাগ ১২না শরুক য়াখি। অভিয়ান অসিদা পুন্না করোর ৫০.৭৮কী পর্সন দেজ ইমপ্লোইমেন্ত পীখি। অভিয়ান অসিগী মখাদা রাজ্য অমমমগী ওইনা তৌখিবা চাদিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
মশিং
রাজ্য
চাদিং (লুপা করোরদা পীরি)
১
বিহার
১০,৯৯২
২
ঝার্খন্দ
১,৩৯৬
৩
মধ্য প্রদেশ
৬,৮১৯
৪
ওরিশা
২,০৪২
৫
রাজস্থান
৮,৭১৫
৬
উত্তর প্রদেশ
৯,৩৩০
অপুনবা
৩৯,২৯৩
মসিগী ই-পাউ অসি লেবর এন্দ ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী (আই/সি) শ্রী সন্তোশ কুমার গঙ্গাৱরনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।