স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
পি.এম.কে.ভি.ৱাই.গী অহুমশুবা ফেস
05 FEB 2021 7:47PM by PIB Imphal
স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং ওন্তোপ্রিনোর্শিপ মন্ত্রালয়না স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা লুপা করোর ৯৪৮.৯০গী আউৎলেগা লোইননা লৈবাক অসিগী মীওই লাখ ৮.০০ ত্রেন তৌনবা ১৫.০১.২০২১দা প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা (পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ৩.০)গী অহুম শুবা ফেস লোঞ্চ তৌখ্রে। পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ৩.০ অসি থবকশিং খঙদোক্নবা অমসুং মেপিং তৌনবা বত্তম-অপ প্লানিংগা লোইননা দিমান্দ দ্রিভন প্রোগ্রাম অমনি। স্কীম অসিগী মখাদা দিস্ত্রিক্ত স্কিল কম্মিতী (দি.এস.সি.)না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অসিগী ফোকেল পোইন্ত ওইগনি। দি.এস.সি.না জিলাগী থাক্কী প্লান, কেন্দিদেৎশিং মোবিলাইজেসন তৌবা অমসুং কাউন্সেলিং পীবা, ত্রেনিং তৌনবা বেচশিং শেম্বা, ক্বালিতী এস্যুরেন্স অমসুং পোস্ত ত্রেনিং সপ্পোর্তশিং য়েংশিনবা হায়রিবশিং অসিদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি। স্কীম অসিদা কম্মন কোস্ত নোর্মশিং অমসুং নেস্নেল স্কিল ক্বালিফিকেসন ফ্রেমৱার্ক (এন.এস.ক্যূ.এফ.) ঙাক্না চৎলি।
লৈবাক অসিদা ২৯.০১.২০২১ ফাওবদা কেন্দিদেৎ ৩৫,৬৪৪না এনরোল তৌখ্রে। ২৯.০১.২০২১ ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমদা পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ৩.০গী মখাদা (১৫.০১.২০২১দা লোঞ্চ তৌখিবদগী) পীখিবা ত্রেনিংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর দা পীরি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমা ওইনা স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং ওন্তোপ্রিনোর্শিপকী রাজ্য মন্ত্রী রাজ কুমার সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।
****
এনেক্সর
২৯.০১.২০২১ ফাওবদা পি.এম.কে.ভি.আই. ৩.০ (২০২০-২১)গী মখাদা ত্রেনিং পীখিবা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
এনরোল তৌখিবা
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৯৮০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫১১
৪
অসাম
৯০
৫
বিহার
২,৮৩৯
৬
চান্দিগর
০
৭
ছত্তিসগর
০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
০
৯
দামন অমসুং দীয়ু
০
১০
দিল্লী
৬০৪
১১
গোৱা
৪২
১২
গুজরাত
১,৫৪৬
১৩
হরিয়ানা
৭৮০
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৬৯৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৬২৩
১৬
ঝার্খন্দ
০
১৭
কর্নাতকা
২,৩৩৯
১৮
কেরেলা
২,২০০
১৯
লদাখ
০
২০
লক্ষদীপ
০
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,০৫০
২২
মহারাস্ত্র
২,৬৭০
২৩
মনিপুর
৪০০
২৪
মেঘালয়
৬০
২৫
মিজোরাম
১০৮
২৬
নাগালেন্দ
৪৪
২৭
ওরিশা
২,০৯৩
২৮
পুদুচেরী
২৪৬
২৯
পঞ্জাব
২,৭৮২
৩০
রাজস্থান
১,০৮০
৩১
সিক্কিম
০
৩২
তামিল নাদু
১,৩৮৬
৩৩
তেলঙ্গনা
১,০৫০
৩৪
ত্রিপুরা
৯০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৫০৮
৩৬
উত্তরাখন্দ
৮২৬
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
০
অপুনবা
৩৫,৬৪৪

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Third Phase of PMKVY
05 FEB 2021 7:47PM by PIB Delhi
The Ministry of Skill Development and Entrepreneurship under Skill India Mission launched the third phase of Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY 3.0) on 15.01.2021, to train 8.00 lakh people across the country with an outlay of Rs. 948.90 Cr. PMKVY 3.0 is a demand driven programme, with bottom-up planning for identification and mapping of job roles. Under the scheme, District Skill Committee (DSC) shall be the focal point for its implementation. DSC shall have major role in preparation of district level plan, mobilization &counselling of candidates, formation of training batches, monitoring of quality assurance & post training support. The scheme is aligned to Common Cost Norms and National Skill Qualification Framework (NSQF).
As on 29.01.2021, 35,644 candidates have been enrolled across the country. States/UTs wise details of training under PMKVY 3.0, as on 29.01.2021 (since launching of scheme on 15.01.2021), is given at Annexure.
This information was given by the Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship Raj Kumar Singh in a written reply in Rajya Sabha today.
****
BN/MR
Annexure
The States/UTs wise details of training under PMKVY 3.0 (2020-21), as on 29.01.2021, is given below:
S. No.
State/UT
Enrolled
1
Andaman and Nicobar Islands
0
2
Andhra Pradesh
1,980
3
Arunachal Pradesh
511
4
Assam
90
5
Bihar
2,839
6
Chandigarh
0
7
Chhattisgarh
0
8
Dadra and Nagar Haveli
0
9
Daman and Diu
0
10
Delhi
604
11
Goa
42
12
Gujarat
1,546
13
Haryana
780
14
Himachal Pradesh
697
15
Jammu and Kashmir
1,623
16
Jharkhand
0
17
Karnataka
2,339
18
Kerala
2,200
19
Ladakh
0
20
Lakshadweep
0
21
Madhya Pradesh
3,050
22
Maharashtra
2,670
23
Manipur
400
24
Meghalaya
60
25
Mizoram
108
26
Nagaland
44
27
Odisha
2,093
28
Puducherry
246
29
Punjab
2,782
30
Rajasthan
1,080
31
Sikkim
0
32
Tamil Nadu
1,386
33
Telangana
1,050
34
Tripura
90
35
Uttar Pradesh
4,508
36
Uttarakhand
826
37
West Bengal
0
Grand Total
35,644