Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Storage capacity in the country
05 FEB 2021 6:22PM by PIB Delhi
Against total stocks of 529.59 LMT (Wheat + Rice), the total storage capacity available with Food Corporation of India (FCI) and the State Agencies (both owned and hired capacity), is 819.19 LMT (as on 31.12.2020).
Total production of Rice and Wheat in the country during the last five years and current year is as under:
(Fig. in LMT)
Kharif Marketing Season (KMS)/ Rabi Marketing Season (RMS)
Wheat
Rice
2015-16
865.26
1044.07
2016-17
922.88
1097.00
2017-18
985.12
1115.20
2018-19
971.10
1164.20
2019-20
1035.96
1184.25
2020-21
1075.92
1023.63*
*As per First Advance Estimates of Production of foodgrains during 2020-21, published by Ministry of Agriculture.
This information was given in a written reply by the Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri DanveRaosahebDadarao in Rajya Sabha today.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা স্তোরেজ কেপাসিতী
05 FEB 2021 6:22PM by PIB Imphal
৫২৯.৫৯ এল.এম.তি. (গেহু + চেং)গী অপুনবা স্তোক্কা য়েংনবদা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং স্তেত এজেন্সীশিংদা ফংলিবা অপুনবা স্তোরেজ কেপাসিতী অসি ৮১৯.১৯ এল.এম.তি.নি (৩১.১২.২০২০ ফাওবদা)।
হৌখিবা চহি মঙাগী মনুংদা অমদি চহি অসিগী ওইনা লৈবাক অসিদা চেং অমসুং গেহুগী অপুনবা প্রদক্সন মখাদা লৈরে:
(ফিগর অসি এল.এম.তি.দনি)
খরিফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.)/ রবি মার্কেতিং সিজন (আর.এম.এস.)
গেহু
চেং
২০১৫-১৬
৮৬৫.২৬
১০৪৪.০৭
২০১৬-১৭
৯২২.৮৮
১০৯৭.০০
২০১৭-১৮
৯৮৫.১২
১১১৫.২০
২০১৮-১৯
৯৭১.১০
১১৬৪.২০
২০১৯-২০
১০৩৫.৯৬
১১৮৪.২৫
২০২০-২১
১০৭৫.৯২
১০২৩.৬৩*
* ২০২০-২১গী মনুংদা ফুদগ্রেনশিংগী প্রদক্সনগী অহানবা এদভান্স ইস্তিমেৎকী মতুং ইন্না, এগ্রিকলচর মন্ত্রালয়না পব্লিস তৌবা।
ইনফোর্মেসন অসি কঞ্জুমর এফিয়ার্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দানবে রাওসাহেব দাদারোনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।