ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এয়র মার্শল জি.এস. বেদি এ.ভি.এস.এম. ভি.এম. ভি.এস.এম. দাইরেক্তর জেনেরেল ওইনা (ইন্সপেক্সন অমসুং সেফতী) থৌ পুখ্রে
03 FEB 2021 8:47PM by PIB Imphal
২০২১গী ফেব্রুৱারী ০১দা এয়র হেদ ক্বাতর্সতা অতি ভিশিস্ত সেৱা মেদল, ভায়ুসেনা মেদল, ভিশিস্ত সেৱা মেদল ফংখ্রবা এয়র মার্শল জি.এস. বেদিনা দাইরেক্তর জেনেরেল(ইন্সপেক্সন অমসুং সেফতী)গী ফম পুখ্রে৷
দিফেন্স সর্ভিসেস স্তাফ কোলেজ অমসুং নেস্নেল দিফেন্স কোলেজকী মশক নাইরবা মহৈরোই অমা ওইনা এয়র মার্শল অসি ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স্কী ফ্লাইং ব্রাঞ্চতা ১৯৮৪দা কম্মিশন তৌখি৷ এয়র মার্শল অসিনা ফাইতর অমসুং ত্রেনর এয়রক্রাফত মখল কয়ামরোম পাইখ্রে৷ তোঙান তোঙানবা চেলেঞ্জিং সেক্তরশিংদা মহাক্না পুং ৩৭০০ হেন্না পাইখ্রে৷ মহাক অসি কা হেন্না এক্সপরিয়েন্স লৈরবা ক্বালিফাইদ ফ্লাইং ইন্সত্রক্তর অমা ওই অমসুং ফাইতর কোম্বেৎ লিদর অমসু ওই৷
চহী ৩৭কী মহাক্কী থবক্কী খোঙচৎ অসিদা এয়র মার্শল অসিনা স্তাফ এপোইন্তমেন্ত অমসুং কোবেতেদ কম্মান্দ কয়া অমা পাংথোকখ্রে৷ এয়র ওফিসর অসিনা আই.এ.এফ.কী য়াম্না মমল লৈরবা অপোইন্তমেন্ত খরদা শরুক য়াখ্রে অমসুং লন্দনদা লৈরিবা ভারতকী হাই কম্মিসনগী এয়র এদভাইজর ওইরম্মী৷
এয়র ভাইজ মার্শলগী থাক অসিদা মহাক্না এয়র ওফিস কম্মান্দিং জম্মু অমসুং কাশ্মীর, এয়র স্তেফ ওপরেসন্সকী এসিস্তেন্ত চীফ(ওফেন্সিব), এয়র স্তাফকী এসিস্তেন্ত চীফ(পর্সোনেল ওফিসরশিং) অমসুং সেনিয়র এয়র স্তাফ ওফিসর সাউদর্ন এয়র কম্মানগী মরু ওইবা ওপোইন্তমেন্তশিং মহাক্না পাংথোকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা মহাক্কী অপোইন্তমেন্ত অসিগী মমাংদা এয়র মার্শল অসি ইস্তর্ন এয়র কম্মান্দগী সেনিয়র এয়র স্তাফ ওফিসর ওইনা থৌ পুরম্মী৷
মহাক্কী অদুগুম্বা থাগৎনিংঙাই ওইরবা তোপ তোপ্পা সর্ভিস অদুগীদমক ভারতকী রাস্ত্রপতিনা মহাকপু ২০১০গী জানুৱারী ২৬তা ভিশিস্ত সেভা মেদল পীখি অমসুং ২০২০গী জানুৱারী ২৬তা অতি ভিশিস্ত সেভে মেদল পীখ্রে৷

Ministry of Defence
Air Marshal GS Bedi AVSM VMVSM takes over as Director General (Inspection & Safety)
03 FEB 2021 8:47PM by PIB Delhi
Air Marshal GS Bedi Ati Vishisht Sewa Medal, Vayusena Medal, Vishisht Sewa Medal took over as Director General (Inspection & Safety) at Air Head Quarters on 01 Feb 21.
An alumnus of Defence Services Staff College and National Defence College, the Air Marshal was commissioned in the flying branch of Indian Air Force in 1984. The Air Marshal has flown a wide variety of fighters and trainer aircraft. He has over 3700 hrs of flying in various challenging sectors. He is a Qualified Flying Instructor and a Fighter Combat Leader with vast instructional experience.
In a career spanning over 37 years, the Air Marshal has held a number of coveted command and staff appointments. He has commanded various frontline
Air Force bases besides peace keeping contingent in Democratic Republic of Congo. The Air Officer has served in some of the prestigious appointments in the IAF and was also the Air Adviser at the High Commission of India, London.
In the rank of Air Vice Marshal, he held the important appointment of Air Office Commanding Jammu & Kashmir, Assistant Chief of the Air Staff Operations (Offensive), Assistant Chief of the Air Staff (Personnel Officers) and Senior Air Staff Officer Southern Air Command. Prior to his present appointment, the Air Marshal was Senior Air Staff Officer of Eastern Air Command.
For his distinguished service, he was awarded with Vishisht Seva Medal on 26 Jan 2010 and Ati Vishisht Seva Medal on 26 Jan 2020 by the President of India.