শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারগী ‘২০২২গী জি.এস. ৩.৯৬%,’ , ‘২০২৫গী জি.এস. ৫.১৫% ‘ অমসুং ২০৬০গী জি.এস. ৬.৮০% য়োন্নবগী (রি-ইশু)গীদমক নিলাম লাউবা
01 FEB 2021 10:38PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা (i) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা নিলামগী খুথাংদা লুপা করোর ২০০০গী (নোমিনেল) খংহল্লবা শেনফমগীদমক্তা ‘২০২২গী সরকারগী সেক্যুরিতী ৩.৯৬% ‘(ii) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা নিলামগী খুথাংদা লুপা করোর ১১,০০০গী (নোমিনেল) খংহল্লবা শেনফমগীদমক্তা ‘২০২৫গী সরকারগী সেক্যুরিতী ৫.১৫% (iii) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা নিলামগী খুথাংদা লুপা করোর ১১,০০০গী (নোমিনেল) খংহল্লবা শেনফমগীদমক্তা ‘২০৩০গী সরকারগী সেক্যুরিতী ৫.৮৫% (iv) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা নিলামগী খুথাংদা লুপা করোর ৭,০০০গী (নোমিনেল) খংহল্লবা শেনফমগীদমক্তা ‘২০৬০গী সরকারগী সেক্যুরিতী ৩.৯৬% ৬.৮০% য়োন্নবা (রি-সেল) গীদমক লাউথোকখ্রে। ভারত সরকারনা মথক্তা পনখ্রিবা সেক্যুরিতী খুদিংমক্তা লুপা করোর ২,০০০ ফাওবগী অহেনবা সবস্ক্রিপসন থম্বগী ওপ্সন লৈগনি। নিলাম অসি ২০২১গী ফেব্রৱারীগী তাং ০৫ (ইরাই)দা, রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, মুম্বাই ওফিস, ফোর্ত, মুম্বাইনা মল্তিপল প্রাইস মেথোদ শিজিন্নদুনা পাংথোক্কনি।
সরকারগী সেক্যুরিতীশিংগী নিলাম লাউবদা নন-কম্পিতিতিভ বিদিং ফেসিলিতীগীদমক্তা ওইবা স্কীমগী মতুং ইন্না সেক্যুরিতীশিং অসি য়োনবদা হায়রিবা সেল অদুগী চাদা ৫ ফাওবদা মতিক চাবা মীওইশিং অমসুং ইন্সতিত্যুনশিংদা পীগনি।
নিলাম লাউবগীদমক্তা কম্পিতিতিভ অমসুং নন- কম্পিতিতিভ বিদ অনিমক রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী কোর বেঙ্কিং সোলুসন (ই-কুবের) সীস্তেমগী খুথাংদা ইলেক্ত্রোনিক ফোর্মেত্তা ২০২১গী ফেব্রৱরীগী ০৫ ফাওবদা পীশিনগদবনি। নন- কম্পিতিতিভ বিদশিংনা অয়ুক্কী ১০:৩০দগী ১১:০০ ফাওবগী মরক্তা পীশিনগদবনি অমসুং কম্পিতিতিভ বিদশিংনা অয়ুক্কী ১০:৩০ দগী ১১:৩০ ফাওবগী ,রক্তা পীশিনগদবনি।
নিলামশিং অসিগী ফল অদু ২০২১গী ফেব্রৱরীগী ০৫ (ইরাই)দা লাউথোক্কনি অমসুং মায়পাক্লবা বিদ লাউবশিংনা ২০২১গী ফেব্রৱরীগী ০৮ (নিংথৌকাবা) ফাওবদা শেল থিগনি।
রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা মতম মতমগী মতুং ইন্না শেমদোক্লিবা ২০১৮গী জুলাইগী তাং ২৪দা ফোংবা সর্কুলর নম্বর RBI/2018-19/25দা থোকখিবা ‘কেন্দ্র সরকারগী সেক্যুরিতীশিংগী ত্রান্সেক্সনশিংগী ইশু তৌবা মতম’গী মতাংদা ওইবা গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না সেক্যুরিতীশিং অসি “ইশু তৌরবা মতমদা” ত্রেদিংগীদমক মতিক চাবা ওইগনি।

Ministry of Finance
Auction for Sale (Re-issue) of ‘3.96% GS 2022’, ‘5.15% GS 2025’, ‘5.85% GS 2030’ and ‘6.80% GS 2060’
01 FEB 2021 10:38PM by PIB Delhi
The Government of India (GoI) has announced the Sale (Re-issue) of (i) ‘3.96% Government Security, 2022’ for a notified amount of Rs 2,000 crore (nominal) through price based auction, (ii) ‘5.15% Government Security, 2025’ for a notified amount of Rs 11,000 crore (nominal) through price based auction, (iii) ‘5.85% Government Security, 2030’ for a notified amount of Rs 11,000 crore (nominal) through price based auction, and (iv) ‘6.80% Government Security, 2060’ for a notified amount of Rs 7,000 crore (nominal) through price based auction. GoI will have the option to retain additional subscription up to Rs 2,000 crore against each of the above securities. The auctions will be conducted by the Reserve Bank of India, Mumbai Office, Fort, Mumbai on February 05, 2021 (Friday) using multiple price method.
Up to 5% of the notified amount of the sale of the Securities will be allotted to eligible individuals and Institutions as per the Scheme for Non-Competitive Bidding Facility in the Auction of Government Securities.
Both competitive and non-competitive bids for the auction should be submitted in electronic format on the Reserve Bank of India Core Banking Solution (E-Kuber) system on February 05, 2021. The non-competitive bids should be submitted between10.30 a.m. and 11.00 a.m. and the competitive bids should be submitted between 10.30 a.m. and 11.30 a.m.
The result of the auctions will be announced on February 05, 2021 (Friday) and payment by successful bidders will be on February 08, 2021 (Monday).
The Securities will be eligible for “When Issued” trading in accordance with the guidelines on ‘When Issued transactions in Central Government Securities’ issued by the Reserve Bank of India vide circular No. RBI/2018-19/25 dated July 24, 2018 as amended from time to time.