রেলৱে মন্ত্রালয়
ত্রেনশিংদা পেন্ত্রি কারশিং
03 FEB 2021 7:02PM by PIB Imphal
পেন্ত্রি কারশিং মরাং কাইনা লৈবা, ত্রেন মখলশিং হায়বদি রাজধানি/সাতাবদি/দুরোন্তো/মেল/এক্সপ্রেস ত্রেনশিং, লোদ লিমিতেসন অমসুং ত্রেনগী খোঙচৎগী মতমগী মতুংইন্না ত্রেন অমদা পেন্ত্রী কার হাপ্পী।
পেন্ত্রি য়াওদনা চেনবা ত্রেনশিংদা পেসেঞ্জরশিংদা চান-থক্নবা পোৎলমশিং ফংহনবগী থবক অসি স্তেসনশিংদা লৈবা ত্রেন সাইদ ভেন্দিং অমসুং য়ুনিতশিংগী খুৎথাংদা পাংথোকই। মসিগী মথক্তা, ত্রেনশিংদা তোংলিবা পেসেঞ্জরশিংনা মরুওইবা স্তেসনশিং ই-কেতরিং সর্বিসকী খুৎথাংদা মখোয়না অপাম্বা চাক-ইন্সাং ওর্দর তৌনবগী খুদোংচাবা লৈরে।
২০১৭-১৮দা ত্রেন ৩৮০দা পেন্ত্রি/মিনি পেন্ত্রিগী খুদোংচাবশিং পীরম্বদগী ২০১৯-২০দা ত্রেন ৪১৯দা খুদোংচাবশিং ফংহল্লে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Railways
Pantry Cars in Trains
03 FEB 2021 7:02PM by PIB Delhi
Attachment of pantry car in any train is based on factors such as availability of pantry cars, order of priority with respect to category of train viz. Rajdhani/Shatabdi/Duronto/Mail/Express trains etc, load limitation and journey time of the train.
Provision of catering services to passengers of trains running without pantry is made through Train Side Vending and static units at enroute stations. In addition, passengers travelling in trains have the facility to order food of their choice through e-Catering services which are available at major stations en-route.
Pantry Car/ Mini Pantry facilities have progressively increased from 380 pairs of trains during 2017-18 to 419 pairs of trains during 2019-20.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.