অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা এল্লোকেৎ তৌখিবা ফন্দশিং শিজিন্নবা
03 FEB 2021 5:05PM by PIB Imphal
এফ.ৱাই. ২০১৪-১৫দগী ২০২০-২১ (৩১.১২.২০২০ ফাওবদা) মতম অসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৩১৯৯.৩৬কী শেনফম ওইবা ফন্দশিং অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না অসাম য়াওনা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা মন্ত্রালয় অসিগী তোঙান তোঙানবা স্কীমশিংগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগীদমক্তা কাইথখি। এফ.ৱাই. ২০১৪-১৫দগী ২০২০-২১ (৩১.১২.২০২০ ফাওবদা) মতম অসিগী মনুংদা রাজ্য সরকারশিংদগী লুপা করোর ১২২৪২.৩৪গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ ফংখি।
মন্ত্রালয় অসিগী স্কীমশিংগী মখাদা ফন্দশিং অসি মন্ত্রালয়না প্রোজেক্তশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমদি ফন্দ শিজিন্নবগী থৌদাং লৌরিবা, রাজ্য সরকারশিংদা ত্রান্সফর তৌখিবনা মরম ওইরগা ফন্দশিং অসি লান্না শিজিন্নবগা মরী লৈননা লাকখিবা ৱাকৎশিং অসি হিরম অসিদা মতিক চাবা এক্সন লৌখৎলিবা রাজ্য সরকারশিংদা থাখি। অরুবা ৱাকৎশিংগী ওইনা লৌখৎখিবা এক্সন লোইননা ওদিৎ রিপোর্তশিংনা লান্না শিজিন্নবগী পুথোকখিবশিং অদু মথৌ তারবদি মন্ত্রালয়না য়েংশিনখি অমদি রাজ্য সরকারশিংনা অরানবা তৌরিবা ওফিসর অদুগী অশোইবা অদু চুমথোক্নবা অমসুং রুলগী মতুং ইন্না এক্সন লৌখৎনবা খঙহনখি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Utilization of funds allocated to North-Eastern States
03 FEB 2021 5:05PM by PIB Delhi
During the period from F.Y. 2014-15 to 2020-21 (as on 31.12.2020) funds amounting to Rs.13199.36 crore were released by the Ministry of Development of North Eastern Region to North Eastern States including Assam, for projects sanctioned under various schemes of the Ministry. Utilization Certificates of Rs.12242.34 crore has been received from the State Governments during the period from F.Y.2014-15 to 2020-21(as on 31.12.2020).
Under the schemes of the Ministry, since funds are transferred by the Ministry to the State Governments, who are responsible for implementing the projects and utilizing the funds, complaints received in respect of irregularities in utilization of funds are sent to the State Governments, who take appropriate action in the matter. Action taken on serious complaints, as well as irregularities pointed out by audit reports are followed up by the Ministry, and where ever required, State Government is asked to fix responsibility against the erring officer and take action as per the rules.
This was stated by Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singhin a written reply to a question in the Lok Sabha today.