কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
চুগী লৌমীশিংদা শেলগী মতেং
02 FEB 2021 7:57PM by PIB Imphal
২০২০-২১গী চুগী পান্থাদা মপাল লমদা চু হেন্না থাদোকপা ঙম্নবগী মিৎয়ংদা অমসুং চুগী শুংফমদা চু মরাং কাইনা ফংহন্দুনা ২০২০-২১গী চুগী পুত্থখিবা শেনফম মেনখৎপা ঙম্নবা সেন্ত্রেল সরকারনা লুপা করোর ৩৫০০ অমগী শেলগী তেনবাং অসি চুগী মিলশিংদা মখোয়না চাদিং তৌরিবা শিজিন্নরিবা, হেন্না ফগৎহনবা অমসুং শুংবগা শেনফম অমসুং মালেমগী ওইবা শেনফম অমসুং পুথোক পুশিন তৌবা অমসুং চু পুথোকপগী চার্জশিং অসি হঞ্জিন্নবনি।
মতেং অসি লৌমীশিংদা হকথেংন্ননা মখোয়গী একাউন্তদা চংবা অসিগী থাদবা পীনবা, চুগী মিলশিং অসিনা তোঙানবা একাউন্ত অমা নেস্নেলাইজ বেঙ্ক/কোওপরেতিব বেঙ্ক অমসুং হায়রিবা অসি লৌমীশিংগী লিস্ত লোয়ননা বেঙ্ক একাউন্তশিংগী মরীক চুম্বা অমসপং পুত্থখিবা চুগী মমল মসিদা চুগী কম্মিস্নর/চুগী দাইরেক্তর মরী লৈনবশিংনা সর্তিফাইদ পীবা ওইগদবনি। বেঙ্কশিংনা মতেং পীরিবা শেনফম অসি লৌমীদা পীথোক্কনি হায়রিবা অসি চুগী শেনফম পুত্থখিবা অসিদা পীগনি অমসুং অহেনবা লৈব ওইরগনা মিলগী একাউন্তদা পীগনি।
লৌরিবা ফিরেপ অসিনা চুগী মিলদা পোৎ ফংবগী ফিবম ফগৎলগনি অমসুং লৌমীশিংগী পুত্থখিবা শেনফম শিংগৎপা ঙম্লগনি। চু থাবা লৌমী মখোয়গী ইমুং মনুং য়াওনা ফিরেপ অসিনা কান্নবা ফংহল্লিবা অসি চাওরাক্না করোর ৫রোম্নি।
মসিগী খঙহনবা পাউ অসি য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত ফোর কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসন, শ্রী দানবে রাওসাহেব দাদারাওনা লোক সভাদা ঙসি পীখিবনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Financial assistance for sugarcane farmers
02 FEB 2021 7:57PM by PIB Delhi
With a view to facilitate export of sugar during the sugar season 2020-21 and thereby improving the liquidity position of sugar mills enabling them to clear cane price dues of farmers for sugar season 2020-21, Central Government has approved Rs. 3500 crores for providing assistance to sugar mills for expenses on marketing costs including handling, upgrading and other processing costs and costs of international and internal transport and freight charges on export of sugar.
In order to ensure that the assistance is directly credited into the accounts of farmers, the sugar mill shall open a separate no-lien account in a nationalized bank/cooperative bank and furnish to that bank the list of farmers along with bank accounts details and extent of cane price dues payable to the farmers for the sugar season 2020-21 and cane price arrears of previous sugar seasons, duly certified by the Cane Commissioner / Director of Sugar of the state concerned. The bank shall credit the amount of assistance to the farmers’ accounts on behalf of the mills against cane dues payable and subsequent balance, if any, shall be credited into mill’s account.
The decision will improve the liquidity position of sugar mills and enable them to clear cane price dues of farmers. There are about 5 crore sugarcane farmers including their families, which will be benefited by this decision.
This information was given in a written reply by the Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri Danve Raosaheb Dadarao in Lok Sabha today.