য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সি.এ.পি.এফ.তা নুপী
02 FEB 2021 6:31PM by PIB Imphal
নুপী পর্সনেলশিংগী ফোর্স-ৱাইজ অমসুং রেঙ্ক-ৱাইজকী অপুনবা মশিং মখাদা পীরি:-
সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.এস.) অমসুং অসম রাইফল্সকী নুপী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
ফোর্সকী মমিং
নুপী পর্সনেলগী মশিং
অপুনবা
গেজেতেদ
নন-গেজেতেদ
সি.আর.পি.এফ.
৪২৭
৭৮২১
৮২৪৮
বি.এস.এফ.
১৪০
৫১৭৯
৫৩১৯
সি.আই.এস.এফ.
৫৪
৮৫০৩
৮৫৫৭
আই.তি.বি.পি.
১১৭
১৯৮৯
২১০৬
এস.এস.বি.
৪৩
২০০৯
২০৫২
অসম রাইফল্স
৮৮১
৮৮৫
অপুনবা
৭৮৫
২৬৩৮২
২৭১৬৭
২০১৬কী জনুৱারীদা সি.আর.পি.এফ. অমসুং সি.আই.এস.এফ.তা কন্সতেবলগী পোস্ততা নুপী পর্সনেল চাদা ৩৩ অমদি বি.এস.এফ., এস.এস.বি. অমসুং আই.তি.বি.পি.গুম্বা ঙমখৈ ঙাক্লিবা ফোর্সশিংদা কন্সতেবলগী থাক্তা লৈবা পোস্তশিংদা চাদা ১৪-১৫ রিজর্ব তৌনবা ৱারেপ লৌখি। নুপী পর্সনেলশিংগী রিক্রুইৎমেন্ত প্রমোৎ তৌনবা হোৎনখিবশিং মখাদা পীরি: -
১. প্রিন্ত/ইলেক্ত্রোনিক মিদীয়াগী থোংদা পাক শন্না পব্লিসিতী তৌদুনা রিক্রুইৎমেন্ত পাংথোকখি। নুপী কেন্দিদেৎ পুম্নমক এপ্লিকেসন ফী পীহনখিদে।
২. নুপা কেন্দিদেৎশিংগা চাংদম্নবদা সি.এ.পি.এফ.শিংদা রিক্রুইৎমেন্তকীদমক নুপী কেন্দিদেৎ পুম্নমক ফিজিকেল স্তেন্দর্দ তেস্ত অমসুং ফিজিকেল ইফিসেন্সী তেস্ততা কোমথোকখি।
৩. কেন্দ্র সরকারগী মখাদা খুদোংচাবশিং হান্ননা ফংখ্রে, সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্সেস নুপী পর্সনেলশিংনদা মেতর্নিতী লীব, চাইলদ কেয়র লীবসু এপ্লিকেবল ওইরি।
৪. নুপী পর্সনেলশিংগী রিক্রুইৎমেন্ত পাংথোকনবগীদমক নুপী মেম্বর অমবু বোর্দকী মেম্বর ওইহল্লি।
৫. নুপী এম্প্লোইশিং খুদোং চানবগীদমক সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্সেসনা ক্রিচেস অমসুং দে কেয়র সেন্তরশিং ফংহল্লি।
৬. সেক্সুএল হেরাসমেন্ত চেক তৌনবা অমদি নুপী পর্সনেলগী ৱাকৎশিংগা অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা থাক পুম্নমক্তা কমিতী লিংখৎলে।
৭. নুপী পর্সনেলবু মখোয়গী নুপা মপাংশিংগা মাননা রিক্রুইৎমেন্ত রুল্সকী মতুং ইন্না প্রমোসন/সেনেরিতীগুম্বা মখোয়গী কেরীয়র প্রোগ্রেসনদা চপ মান্নবা খুদোংচাবা পীরি।
মসি গৃহ মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাইনা ঙসি লোক সভাদা হংলকখিবা ৱাহংদা অইবা পাউখুম ওইনা ফোংদোকখিবনি।

Ministry of Home Affairs
Women in CAPF
02 FEB 2021 6:31PM by PIB Delhi
Force-wise and Rank-wise total number of women personnel is given below:-
Details of Women Strength of Central Armed Police Forces (CAPFs) & Assam Rifles
Name of Force
Strength of Women personnel
Total
Gazetted
Non-Gazetted
CRPF
427
7821
8248
BSF
140
5179
5319
CISF
54
8503
8557
ITBP
117
1989
2106
SSB
43
2009
2052
ARs
4
881
885
Total
785
26382
27167
In January, 2016, it was decided to reserve 33% posts at Constable level for being filled by women in CRPF & CISF to begin with and 14-15% posts at Constable level in border guarding forces i.e. BSF, SSB & ITBP. Efforts made to promote recruitment of women personnel are given below:-
1. Recruitment is being conducted by making wide publicity through print/electronic media. All female candidates are exempted from payment of application fee.
2. There are relaxations in Physical Standard Test (PST) and Physical Efficiency Test (PET) for all female candidates for recruitment in CAPFs in comparison to male candidates.
3. Facilities already available under the Central Government like Maternity Leave, Child Care Leave, are also applicable to CAPFs women personnel.
4. One female member is detailed as member of the board for making recruitment of women personnel.
5. Creches and Day Care Centres have been provided by the CAPFs to facilitate women employees.
6. Committees have been constituted at all levels to check sexual harassment and to expeditiously deal with the complaints of women personnel.
7. Women personnel are given equal opportunity in their career progression i.e. promotion/seniority as per the Recruitment Rules (RRs) at par with their male counterparts.
No special recruitment drive specifically for Women candidates is proposed.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Lok Sabha today.