কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারতকী মর্চেন্দাইস ত্রেদঃ জনুৱারী, ২০২১গী প্রিলিমিনরী দেতা
জনুৱারী, ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস এক্সপোর্ত অসি জনুৱারী, ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৫.৮৫ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.২৪ ওইদুনা চাদা ৫.৩৭ হেনগৎখি
জনুৱারী, ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস ইম্পোর্ত অসি জনুৱারী, ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪১.১৫ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪১.৯৯ ওইদুনা চাদা ২.০৫ হেনগৎখি
ভারত অসি জনুৱারী, ২০২১দা জনুৱারী, ২০২০দা লৈখিবা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৫.৩০গা চাংদম্নবদা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৪.৭৫ লৈদুনা চাদা ৩.৫৭ হন্থখি
জনুৱারী, ২০২১দা লৈখিবা নোন পেত্রোলিয়ম অমসুং নোন-জেম অমসুং জ্বেল্লরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি জনুৱারী, ২০২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৯.৭৯গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.৪০ লৈদুনা চাদা ১৩.২১গী পোজিতিব গ্রোথ লৈখি
জনুৱারী, ২০২১দা লৈখিবা নোন ওইল অমসুং নোন-গোল্দ ইম্পোর্তনা জনুৱারী, ২০২০গী য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৪.৮৭গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৬.৩৫ লৈদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ৫.৯৪ লৈখি
জনুৱারী, ২০২১গা চান্দম্নবদা জনুৱারী, ২০২০দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক থোংবা পোৎলম ৫দিঃ অতোপ্পা সেরিএল (৩১৩.৮৮%), ওইল মীল (২৫৩.০
02 FEB 2021 1:37PM by PIB Imphal
জনুৱারী ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস এক্সপোর্ত অসি জনুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. ২৫.৮৫ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.২৪ ওইদুনা চাদা ৫.৩৭কী পোজিতিব গ্রোথ লৈখি। এপ্রিল-জনুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা এক্সপোর্তনা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২৮.০৪নি, মসিনা মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৬৪.১৩গা চাংদম্নবদা নেগেতিব গ্রোথ চাদা ১৩.৬৬ লৈখি।
জনুৱারী ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস ইম্পোর্ত অসি জনুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. ৪১.৯৯ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪১.১৫ ওইদুনা চাদা ২.০৫ হেনগৎখি। এপ্রিল জনুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা মর্চেন্দাইস ইম্পোর্তনা মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪০৫.৩৩গা চাংদম্নবা মতমদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩০০.২৬ ওইখি, মসিনা চাদা ২৫.৯২কী নেগেতিব গ্রোথ উৎলি।
ভারত অসি জনুৱারী ২০২১দা জনুৱারী ২০২০দা লৈখিবা ত্রেদ দিফিসিৎ ১৫.৩০গা চাংদম্নবদা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৪.৭৫ লৈদুনা চাদা ৩.৫৭ হন্থদুনা নেৎ ইম্পোর্তর ওইখি।
জনুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নোন পেত্রোলিয়ম এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি জনুৱারী ২০২০গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৫.২৪ ওইদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ১১.৩৭ লৈখি। জনুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নোন পেত্রোলিয়ম অমসুং নোন-জেম অমসুং জ্যুলরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি জনুৱারী ২০২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৯.৭৯গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.৪০ লৈদুনা চাদা ১৩.২১গী পোজিতিব গ্রোথ লৈখি। এপ্রিল জনুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা অপুনবা নোন পেত্রোলিয়ম অমসুং নোন-জেম অমসুং জ্বেল্লরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি ২০১৯-২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৯৭.৯৪ কা চাংদম্নবা মতমদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৮৮.৭৩ লৈদুনা চাদা ৪.৬৫ হন্থখি।
জনুৱারী ২০২১গী ওইল ইম্পোর্ত অসি জনুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৩.০১ লৈখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৯.৪০ ওইদুনা চাদা ২৭.৭২ হন্থখি। এপ্রিল জনুৱারী ২০২১-২১দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১০৯.৭২ গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩১.৮৫ ওইদুনা চাদা ৬৩.০৯ হন্থবা উবা ফংখি।
জনুৱারী ২০২১গী নোন-ওইল ইম্পোর্ত অসি জনুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৮.১৪ লৈখিবগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩২.৫৯ ওইদুনা চাদা ১৫.৮১ হনগৎখি। এপ্রিল-জনুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা নোন-ওইল ইম্পোর্ত অসি মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৯৫.৬১গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৩৭.১৭ ওইদুনা চাদা ১৯.৭৭ হন্থখি।
জনুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নোন ওইল অমসুং নোন-গোল্দ ইম্পোর্তনা ২০১৯গী য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৪.৮৭ গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৬.৩৫ লৈদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ৫.৯৪ লৈখি। এপ্রিল-জনুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা নোন-ওইল অমসুং নোন-গোল্দ ইম্পোর্ত অসি এপ্রিল জনুৱারী ২০২০-২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৪৯.৮৩ লৈখিবগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২০১.৬৯ লৈদুনা নেগেতিব গ্রোথ ১৯.২৭ লৈখি।
জনুৱারী ২০২০গা চান্দম্নবদা জনুৱারী ২০২১দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক থোংবা পোৎলমশিং অদুদিঃ অতোপ্পা সিরিএলশিং (৩১৩.৮৮%), ওইল মীলশিং (২৫৩.০৬%), আইরন ওর (১০৮.৬৬%), সিরিএল প্রিপরেসনশিং অমসুং মিসিলেনস প্রোসেস আইতেম (৪৩.৬২%), ফ্লোর কভরিং য়াওনা জুৎ শাবা (২৭.৬৪%), হিদাক মনা (২৬.১৮%), চেং (২৫.৮৬%), উহৈ অমসুং মনা মশিং (২৪.০০%), কার্পেৎ (২৩.৬৯%), খুৎনা শাবা কার্পেৎশিং য়াওদনা হেন্দিক্রাফ (২১.৯২%),মরু-মরাং (২০.৩৫%), সেরামিক প্রদক্তশিং অমসুং গ্লাসৱেয়র (১৯.০১%), ইঞ্জিনীয়রিং গুদস (১৮.৬৯%), দ্রগ এন্দ ফার্মাকোতিকেল্স (১৬.৪২%), ইলেক্ত্রোনিক গুদস (১৬.০০%), চা (১৩.৩৫%), কাজু (১১.৮২%), প্লাস্তিক অমসুং লেনোলিয়ম (১০.৪২%), মাইকা, কোইলা অমসুং অতোপ্পা ওরশিং, প্রোসেস তৌবা য়াওনা মিনরেলশিং (৯.৫৯%), লংজম ইয়োং/ফেব্রিক/মেদ-অপশিং, হেন্দলুম প্রদক্তশিং অসিনচিংবা (৬.৯৪%), কোফী (৪.৮৪%), অমসুং ওর্গানিক অমসুং ইনওর্গানিক কেমিকেলশিং (২.৫৪%).
জনুৱারী ২০২০গা চান্দম্নবদা জনুৱারী ২০২১দা নেগেতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক থোংবা পোৎলমশিং অদুদিঃ পেত্রোলিয়ন প্রদক্তশিং (৩৭.৩৪%), শউন অমসুং শউন শাবা (১৮.৬০%), তেক্সতাইল পুম্নমক্কী আর.এম.জি. (১০.৭৩%), মীনা শাবা য়োং/ফেব্রিক/মেদ-অপশিং (৯.৬২%), শা, শঙ্গোম অমসুং পোলত্রী প্রদক্তশিং (৮.০৩%), থাও শুংনবা মরু (৬.৪৮%), সমুদ্রগী পোত্থোক (১.৭২%), অমসুং জেম অমসুং জ্বেল্লরী (১.২৬%).
হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্কা জনুৱারী ২০২১দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা ইম্পোর্তকী মরু ওইবা কম্মোদিতী গ্রুপশিং : সনা (১৫৪.৭০%), হৱায়শিং (৯৬.৫৬%), সল্ফর অমসুং রোস্তেদ আইরন পাইরাইৎ (৭৬.৮১%), মোতি, প্রিসিয়স অমসুং সেমি-প্রিসিয়স নুংশিং (৫০.২০%), কোতন রো অমসুং ৱেস্ত (৪৯.৭৬%), চান্নবা থাওl (৩৫.৩২%), য়োৎ অমসুং স্তীল (২৫.৯৫%), আর্তিফিসিএল রেজিন, প্লাস্তিক মেতরিএলশিং, অসিনচিংবা (২০.৯০%), কেমিকেল মেতরিএলশিং অমসুং প্রদক্তশিং (১৮.৭৬%), নন-ফেরস মেতলশিং (১৭.৭৩%), ইলেক্ত্রোনিক গুদশিং (১৬.৯৮%), ওর্গনানিক অমসুং ইনওর্গানিক মেতরিএলশিং (১৫.৬১%), কোইলা, কোক অমসুং ব্রিক্বেৎ অসিনচিংবা (৯.৬৭%), দাইয়িং/ তেন্নিং/ মচু শংনবা পোৎচক (৪.৫০%), উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং (২. ৮১%), মেদিসিনেল অমসুং ফার্মাকোতিকেল প্রদক্তশিং (১.২৩%), মেছিন তুলশিং (০.৬০%), অমসুং তেক্সতাইল য়র্ন ফেব্রিক, মেদ-অপ আর্তিকলশিং (০.৫২%).
হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্কা জনুৱারী ২০২১দা নেগেতিব গ্রোথ লৈখিবা ইম্পোর্তকী মরু ওইবা কম্মোদিতী গ্রুপশিং : চান্দী (৯৫.৭৭%), ন্যুসপ্রিন্ত (৮০.৮১%), প্রোজেক্ত গুদশিং (৬২.১৬%),শউন অমসুং শউন শাবা (৩৭.৭৩%), পেত্রোলিয়ম, ক্রুদ অমসুং প্রদক্তশিং (২৭.৭২%), ত্রান্সপোর্ত ইক্বিপমেন্তt (২৫.২৬%), পল্প অমসুং ৱেস্ত পেপর (১২.৭৪%), হার্শিং, ক্রুদ অমসুং মেন্যুফেকচরর (১১.৫৭%), প্রোফেস্নেল ইনস্ত্রুমেন্ত, ওপ্তিকেল গুদশিং, অসিনচিংবা (১০.৩৩%), মেতালিফেরস ওরশিং অমসুং অতোপ্পা মিনরেলশিং (৪.৫৭%), মেছিনরী, ইলেক্ত্রিকেল অমসুং নন-ইলেক্ত্রিকেল (১.৩৮%), অমসুং উহৈ অমদি মনা মশিংশিং (০.০৮%).
মর্চেন্দাইস ত্রেদঃ সেপ্তেম্বর, ২০২০গী প্রিলিমিনরী দেতা
শম্লপ্পা ৱারোল য়ু.এস.দি. বিলিয়ন্দা পীবা ভেল্যু
অপুনবা
নোন-পেত্রোলিয়ম
নোন-পেত্রোলিয়ম অমসুং নোন জেমস অমসুং জ্বেল্লরী
২০১৯-২০
২০২০-২১
% হোংবা
২০১৯-২০
২০২০-২১
% হোংবা
২০১৯-২০
২০২০-২১
% হোংবা
এক্সপোর্ত
২৫.৮৫
২৭.২৪
৫.৩৭
২২.৬৭
২৫.২৪
১১.৩৭
১৯.৭৯
২২.৪০
১৩.২১
ইম্পোর্ত
৪১.১৫
৪১.৯৯
২.০৫
২৮.১৪
৩২.৫৯
১৫.৮১
২৪.৮৭
২৬.৩৫
৫.৯৪
দিফিসিৎ
-১৫.৩০
-১৪.৭৫
-৩.৫৭
-৫.৪৭
-৭.৩৪
৩৪.১৯
-৫.০৮
-৩.৯৫
-২২.৩৪
মকোক থোংবা পোৎলম্না অমুক হোংবা
য়ু.এস.দি. বিলিয়ন্দা পীবা ভেল্যু
জনুৱারী ২০২গা চাংদম্নবদা জনুৱারী ২০২১দা হেনগৎখিবা
জনুৱারী ২০২গা চাংদম্নবদা জনুৱারী ২০২১দা হন্থখিবা
কম্মোদিতী গ্রুপশিং
হোংখিবা ভেল্যু
হোংখিবা %
কম্মোদিতী গ্রুপশিং
হোংখিবা ভেল্যু
হোংখিবা %
এক্সপোর্ত
ইঞ্জিনীয়রিং গুদশিং
১১৬৩.০৪
১৮.৬৯
পেত্রোলিয়ন প্রদক্তশিং
-১১৮৯.৫৩
-৩৭.৩৪
দ্রগ অমসুং ফার্মাকোতিকেল্স
২৯২.৬২
১৬.৪২
তেক্সতাইলশিংগী আর.এম.জি
-১৫৫.৭৫
-১০.৭৩
আইরন ওর
২৭৪.৬০
১০৮.৬৬
শউন অমসুং শউনা শাবা
-৭৫.৬৬
-১৮.৬০
ইম্পোর্ত
সনা
২৪৫০.৯২
১৫৪.৭০
পেত্রোলিয়ন, ক্রুদ অমসুং প্রদক্তশিং
-৩৬০৬.২৯
-২৭.৭২
ইলেক্ত্রোনিক গুদশিং
৭৬৪.১৮
১৬.৯৮
ত্রান্সপোর্ত ইক্বিপমেন্ত
-৫৬১.৮৮
-২৫.২৬
মোতি, প্রিসিয়স অমসুং সেমি-প্রিসিয়স নুংশিং,
৭৩৩.৮৯
৫০.২০
প্রোজেক্ত গুদশিং
-২৬৫.৩৫
-৬২.১৬

Ministry of Commerce & Industry
INDIA’S MERCHANDISE TRADE: PRELIMINARY DATA FOR JANUARY 2021
India’s merchandise exports in January 2021 were USD 27.24 billion as compared to USD 25.85 billion in January 2020, an increase of 5.37%.
India’s merchandise imports in January 2021 were USD 41.99 billion as compared to USD 41.15 billion in January 2020, an increment of 2.05%.
India is a net importer in January 2021 with a trade deficit of USD 14.75 billion, as compared to trade deficit of USD 15.30 billion in January 2020, declined by 3.57%.
Value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in January 2021 was USD 22.40 billion as compared to USD 19.79 billion in January 2020, a positive growth of 13.21%.
Non-oil, non-GJ (gold, silver & Precious metals) imports were USD 26.35 billion in January 2021, as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 24.87 billion in January 2020, also a positive growth of 5.94%.
Top 5 commodity groups of export which recorded positive growth during January 2021 vis-à-vis January 2020 are: Other Cereals (313.88%), Oil meals (253.06%), Iron Ore (108.66%), Cereal preparations and miscellaneous processed item(43.62%), and Jute manufacturing including floor covering(27.64%).
Top 5 commodity groups of import showing a fall in January 2021vis-à-vis January 2020: Silver (-95.77%), Newsprint (-80.81%), Project Good (-62.16), Leather & leather products (-37.73%), and Petroleum, Crude & products (-27.72).
02 FEB 2021 1:37PM by PIB Delhi
India’s merchandise exports in January 2021 were USD 27.24 billion as compared to USD 25.85 billion in January 2020, an increase of 5.37%. Exports during April-January 2020-21 were USD 228.04 billion, as compared to USD 264.13 billion during the same period last year, exhibiting a negative growth of 13.66%.
India’s merchandise imports in January 2021were USD 41.99 billion, as compared to USD 41.15 billion in January 2020, an increase of 2.05%. Merchandise imports during April-January 2020-21 were USD 300.26 billion, as compared to USD 405.33 billion during the same period last year, exhibiting a negative growth of 25.92%.
India is thus a net importer in January 2021, with a trade deficit of USD 14.75 billion, as compared to trade deficit of USD 15.30 billion in January 2020, declined by 3.57%.
In January 2021, the value of non-petroleum exports was USD 25.24 billion, registering a positive growth of 11.37% over January 2020. The value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in January 2021 was USD 22.40 billion as compared to USD 19.79 billion in January 2020, registering a positivegrowth of 13.21%. The cumulative value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in April-January 2020-21 was USD 188.73 billion, as compared to USD 197.94 billion for the corresponding period in 2019-20, exhibiting a decrease of 4.65%.
In January 2021, Oil imports were USD 9.40 billion, as compared to USD 13.01 billion in January 2020, a decline by 27.72%. Oil imports in April-January 2020-21 were USD 63.09 billion, as compared to USD 109.72 billion in April-January 2019-20, showing a decline of 42.48%.
Non-oil imports in January 2021 were estimated at USD 32.59 billion, as compared to USD 28.14 billion in January 2020, showing an increase of 15.81%. Non-oil imports in April-January 2020-21 were USD 237.17 billion, as compared to USD 295.61 billion in April-January 2019-20, registering a decline of 19.77%.
Non-oil, non-GJ (gold, silver &Precious metals) imports were USD 26.35 billion in January 2021, recording a positive growth of 5.94%, as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 24.87 billion in January 2020. Non-oil and non-GJ imports were USD 201.69 billion in April-January 2020-21, recording a negative growth of 19.27%, as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 249.83 billion in April-January 2019-20.
Major commodities of export which have recorded positive growth during January 2021 vis-à-vis January 2020 are: Other cereals (313.88%), Oil meals (253.06%), Iron ore (108.66%), Cereal preparations and miscellaneous processed item (43.62%), Jute mfg. Including floor covering (27.64%),Tobacco (26.18%), Rice (25.86%), Fruits and vegetables (24.00%), Carpet (23.69%), Handicrafts excl. Hand-made carpet (21.92%),Spices (20.35%), Ceramic products and glassware (19.01%),Engineering goods (18.69%),Drugs and pharmaceuticals (16.42%), Electronic Goods (16.00%), Tea (13.35%), Cashew (11.82%), Plastic and linoleum (10.42%), Mica, coal and other ores, minerals including process (9.59%),Cotton yarn/fabrics/made-ups, handloom products etc. (6.94%),Coffee (4.84%), and Organic and Inorganic Chemicals (2.54%).
Major commodities of export which have recorded negative growth during January 2021 vis-à-vis January 2020 are Petroleum products (37.34%), Leather and leather manufactures (18.60%), RMG of All Textiles (10.73%), Man-made yarn/fabrics/made-ups etc. (9.62%),Meat, dairy and poultry products (8.03%), Oil Seeds (6.48%),Marine products (1.72%), and Gems and Jewellery (1.26%).
Major commodity groups of import showing positive growth in January 2021 over the corresponding month of last year are: Gold (154.70%), Pulses (96.56%), Sulphur & Unroasted Iron Pyrites (76.81%), Pearls, precious & Semi-precious stones (50.20%), Cotton Raw & Waste (49.76%), Vegetable Oil (35.32%), Iron & Steel (25.95%), Artificial resins, plastic materials, etc. (20.90%), Chemical material & products (18.76%), Non-ferrous metals (17.73%), Electronic goods (16.98%),Organic & Inorganic Chemicals (15.61%),Coal, Coke & Briquettes, etc. (9.67%),Dyeing/ tanning/ colouring materials (4.50%), Wood & Wood products (2.81%), Medcnl. & Pharmaceutical products (1.23%), Machine tools (0.60%), and Textile yarn Fabric, made-up articles (0.52%).
Major commodity groups of import showing negative growth in January 2021 over the corresponding month of last year are: Silver (95.77%), Newsprint (80.81%), Project Goods (62.16%), Leather & leather products (37.73%), Petroleum, Crude & products (27.72%), Transport equipment (25.26%), Pulp and Waste paper (12.74%), Fertilisers, Crude & manufactured (11.57%), Professional instrument, Optical goods, etc. (10.33%), Metaliferrous ores & other minerals (4.57%), Machinery, electrical & non-electrical (1.38%), and Fruits & vegetables (0.08%).
MERCHANDISE TRADE: Preliminary Data, January 2021
Summary Value in USD Billion
Total
Non-Petroleum
Non- Petroleum and Non-Gems &Jewellery
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
Exports
25.85
27.24
5.37
22.67
25.24
11.37
19.79
22.40
13.21
Imports
41.15
41.99
2.05
28.14
32.59
15.81
24.87
26.35
5.94
Deficit
-15.30
-14.75
-3.57
-5.47
-7.34
34.19
-5.08
-3.95
-22.34
Change by top Commodity Groups
Value in USD Million
Top Increase in January 2021 as compared to January 2020
Top Decline in January 2021 as compared to January 2020
Commodity group
Change in value
% change
Commodity group
Change in value
% change
Export
ENGINEERING GOODS
1163.04
18.69
PETROLEUM PRODUCTS
-1189.53
-37.34
DRUGS AND PHARMACEUTICALS
292.62
16.42
RMG OF ALL TEXTILES
-155.75
-10.73
IRON ORE
274.60
108.66
LATHER AND LEATHER MANUFACTURERS
-75.66
-18.60
Import
Gold
2450.92
154.70
Petroleum, Crude & products
-3606.29
-27.72
Electronic goods
764.18
16.98
Transport equipment
-561.88
-25.26
Pearls, precious & Semi-precious stones
733.89
50.20
Project goods
-265.35
-62.16