Ministry of Defence
Army Dental Corps celebrates 80th Raising Day
01 FEB 2021 6:14PM by PIB Delhi
The Army Dental Corps is celebrating its 80th Raising Day today on February 01, 2021. The Corps was raised on this day in 1941.
On this occasion, Director General Dental Services & Colonel Commandant Army Dental Corps Lt General N K Sahoo laid down a wreath at the National War Memorial in New Delhi to honour the fallen heroes. In his message to the Officers and Men of the Army Dental Corps, the Director General commended and complimented them for providing great service during the ongoing COVID-19 pandemic. He said that the personnel of the ADC have shown exceptional commitment and courage beyond the call of duty while catering to the Oral Health Care needs of the soldiers and their families during these challenging times.
Lt General Sahoo said that it should be the endeavour of the corps to blend latest & best of contemporary technologies and treatment protocols while providing state-of-the-art treatment to the men in uniform. On this occasion a Sainik Sammelan was held and awards were given to the COVID warriors of Delhi Garrison.
Chief of the Army Staff Gen M M Naravane in his message congratulated the personnel of the Corps and praised them for providing yeoman services in war & peace and wished the ADC the very best in all future endeavours.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আর্মী দেন্তেল কোর্পশিংনা ৮০শুবা রাইজিং নুমিৎ পাংথোকখ্রে
01 FEB 2021 6:14PM by PIB Imphal
ঙসি ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১দা আর্মী দেন্তেল কোর্পশিংনা ৮০শুবা রাইজিং নুমিৎ পাংথোকখ্রে৷ কোর্পশিং অসি ১৯৪১গী মসিগী নুমিৎ অসিদা হৌদোকখিবনি৷
থৌরম অসিদা দেন্তেল সর্ভিসেস্কী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং আর্মী দেন্তেল কোর্পশিংগী কর্নেল কম্মান্দেন্ত লেফতনেল জেনেরেল এন.কে. সাহোনা লৈখিদ্রবা থৌনা ফবশিং অসিবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা ন্যু দিল্লীদা লৈরিবা নেস্নেল ৱার মিমোরিয়েলদা লৈ পরেং কৎতুনা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে৷ আর্মী দেন্তেল কোর্পশিং অসিগী ওফিসরশিং অমসুং লান্মীশিং অসিদা মহাক্না পীবা পাউজেল ওইনা মখোয়শিং অসিনা হৌজিক চৎথরিবা লুরবা কোবিদ-১৯গী মতম অসিদা মমল নাইদ্রবা সর্ভিস পীরিবা অসিগীদমক মখোয়শিং অসিবু দাইরেক্তর জেনেরল অসিনা থাগৎখ্রে৷
য়ুনিফোর্ম শেৎলিবা লান্মীশিং অসিদা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ত্রিতমেন্ত পীদুনা ত্রিমেন্ত প্রোতোকোলশিং অমসুং হৌজিক মতমগী খ্বাইদগী ফরবা অমসুং খ্বইদগী নৌরিবা তেক্নোলোজীশিং অসি পুনশিন্নবা অসিনা কোর্পশিং অসিগী পান্দম ওইগদবনি হায়না লেফতনেল জেনেরেল সাহোনা ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী থৌরম অসিদা সাইনিক সম্মেলন অমা পাংথোকখ্রে অমসুং দিল্লী গরিসনগী কোবিদ লান্থেংনরিবশিং অসিদা এৱার্দশিং পীখ্রে৷
আর্মী স্তাফকী চীফ জেনেরেল এম.এম. নরবেননা মহাক্কী পাউজেলদা কোর্পশিং অসিগী পর্সোনেলশিং অসিবু থাগৎখ্রে অমসুং লান অমসুং শান্তি পুরকপদা মমল নাইদ্রবা সর্ভিস পীরিবা অসিগীদমক থাগৎখ্রে অমসুং মতুং তারকপা তুংগী পান্দমশিং অসিদা পুম্নমক য়াইফনবা এ.দি.সি. অসিবু য়াইফ মঙ্গল পীখ্রে৷