শেল-থুম মন্ত্রালয়
‘জি.এস. ২০২২গী ৩.৯৬%’, ‘জি.এস. ২০২৫গী ৫.১৫%’, ‘জি.এস. ২০৩০গী ৫.৮৫%’ অমসুং জি.এস. ২০৬০গী ৬.৮০%’গী সেল (রি-ইশু)গীদমক্তা ওকশন লাউবা
04 JAN 2021 8:58PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা (i) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা ওক্সনগী খুত্থাংদা হান্না লাউথোকখ্রবা লুপা করোর ২,০০০গী (খ্বাইদগী য়ামদবা) শেনফমগীদমক্তা ২০২২গী ওইনা সরকারগী সেক্যুরিতীগী ৩.৯৬%, (ii) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা ওক্সনগী খুত্থাংদা হান্না লাউথোকখ্রবা লুপা করোর ১১,০০০গী (খ্বাইদগী য়ামদবা) শেনফমগীদমক্তা ২০২৫গী ওইনা সরকারগী সেক্যুরিতীগী ৫.১৫%, (iii) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা ওক্সনগী খুত্থাংদা হান্না লাউথোকখ্রবা লুপা করোর ৮,০০০গী (খ্বাইদগী য়ামদবা) শেনফমগীদমক্তা ২০৩০গী ওইনা সরকারগী সেক্যুরিতীগী ৫.৮৫%, অমসুং (iv) মমলদা য়ুম্ফম ওইবা ওক্সনগী খুত্থাংদা হান্না লাউথোকখ্রবা লুপা করোর ৬,০০০গী (খ্বাইদগী য়ামদবা) শেনফমগীদমক্তা ২০৬০গী ওইনা সরকারগী সেক্যুরিতীগী ৬.৮০%, য়োন্ননবা লাউথোকখ্রে। ভারত সরকারনা মথক্তা পনখ্রিবা সেক্যুরিতীশিং অসিদগী লুপা করোর ২,০০০ ফাওবগী অহেনবা সবস্ক্রিপ্সন থমহৌবগী ওপ্সন লৈ।ওক্সনশিং অসি রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা মুম্বাই ওফিস, ফোর্ত, মুম্বাইদা ২০২১গী জনুৱারী ০৮, (ইরাই) নুমিত্তা মল্তিপল প্রাইস মেথোদ শিজিন্নদুনা পাংথোক্লগনি।
সেক্যুরিতীশিং অসি য়োনবগী লাউথোকখ্রবা শেনফম অদুগী ৫% ফাওবদি সরকারগী সেক্যুরিতীশিংগী ওক্সন লাউবদা নন-কম্পিতিতিভ বিদিং ফেসিলিতীগীদমক্তা ওইবা স্কীমগী মতুং ইন্না মতিক চাবা মীওইশিং অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংদা পীগনি।
ওক্সন লাউবগীদমক কম্পিতিতিভ অমসুং নন-কম্পিতিতিভ বিদশিং অদু ইলেক্ত্রোনিক ফোর্মেত্তা রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া কোর বেঙ্কিং সোলুসন (ই-কুবের) সীস্তেমদা জনুৱারি ০৮,২০২১দা পীশিনগদবনি। নন-কম্পিতিতিভ বিদশিংনা অয়ুক পুং ১০:৩০দগী অয়ুক পুং ১১:০০ ফাউবগী মনুংদা অমসুং কম্পিতিতিভ বিদশিংনা অয়ুক পুং ১০:৩০দগী অয়ুক পুং ১১:৩০ ফাউবগী মনুংদা পীশিনগদবনি।
ওক্সনশিংগী রিজল্ত অদু জনুৱারী ০৮, ২০২১ (ইরাই)দা লাউথোক্কনি অমসুং মদুদা মাই পাক্লবা বিদ লাউবাশিংনা জনুৱারী ১১, ২০২১ (নিংথৌকাবা)দা শেল থিগনি।
সেক্যুরিতীশিং অসি মতম-মতমগী মতুং ইন্না থোরকপা চৎনহন্নবা সর্কুলর নম্বর আর.বি.আই./২০১৮-১৯/২৫, তাং জুলাই ২৪, ২০১৮গী মতুং ইন্না রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা থোকপা “কেন্দ্র সরকারগী সেক্যুরিতীশিংদা ত্রান্সেক্সন ইশু তৌরবা মতমদা” হায়রিবা অসিগী মতাংদা পীবা গাইদলাইনগী মতুং ইন্না “ইশু তৌরবা মতমদা” ত্রেদিং তৌবগীদমক এলিজিবল ওইগনি।

Ministry of Finance
Auction for Sale (Re-issue) of ‘3.96% GS 2022’, ‘5.15% GS 2025’, ‘5.85% GS 2030’ and ‘6.80% GS 2060’
04 JAN 2021 8:58PM by PIB Delhi
Government of India (GoI) has announced the Sale (Re-issue) of (i) ‘3.96% Government Security, 2022’ for a notified amount of Rs2,000 crore (nominal) through pricebased auction, (ii) ‘5.15% Government Security, 2025’ for a notified amount ofRs11,000 crore (nominal) through pricebased auction, (iii)‘5.85% Government Security, 2030’ for a notified amount of Rs8,000 crore (nominal) throughpricebased auction,and(iv) ‘6.80%Government Security, 2060’ for a notified amount of Rs6,000 crore (nominal) through pricebased auction. GoI will have the option to retain additional subscription up to Rs2,000 crore against each of the above securities. The auctions will be conducted by the Reserve Bank of India, Mumbai Office, Fort, Mumbai on January 08, 2021 (Friday) using multiple price method.
Up to 5% of the notified amount of the sale of the Securitieswill be allotted to eligible individuals and Institutions as per the Scheme for Non-Competitive Bidding Facility in the Auction of Government Securities.
Both competitive and non-competitive bids for the auction should be submitted in electronic format on the Reserve Bank of India Core Banking Solution (E-Kuber) system onJanuary 08, 2021. The non-competitive bids should be submitted between10.30 a.m. and 11.00 a.m. and the competitive bids should be submitted between 10.30 a.m. and 11.30 a.m.
The result of the auctions will be announced on January 08, 2021 (Friday) and payment by successful bidders will be on January 11, 2021 (Monday).
The Securities will be eligible for “When Issued” trading in accordance with the guidelines on ‘When Issued transactions in Central Government Securities’ issued by the Reserve Bank of India vide circular No. RBI/2018-19/25 dated July 24, 2018 as amended from time to time.