প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মখোয় হান্না তিকা থাদুনা মমাঙ থানা থবক তৌরিবা কোরোনা লান্মীশিংদা ভারতনা তৌবীমল খঙবা উৎলি: প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনা লান্মীশিং থম্মোয় শেংনা ইকায়খুম্না উৎখ্রে
16 JAN 2021 2:45PM by PIB Imphal
কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনরিঙৈ মনুংদা লৈবাক অসিনা মপুংফানা উৎখিবা মশাগী ওইজবা থাদোকপগী অকনবা থৌনা অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎখ্রে। ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ভারত শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী খোঙজং হৌদোক্লবা মতুংদা ৱা ঙাংবদা শ্রী মোদীনা হায়খি হৌখিবা চহিদা, লনাই মীওইশিং, ইমুং অমসুং লৈবাক অমা ওইনা ভারতমচাশিংনা তম্বা য়াবা তম্লে অমসুং খঙবা য়াবা খঙলে। মমিং লৈরবা তেলুগু কবি গুরাজাদা ভেনকাতা অপ্পারাও পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি ঐখোয়না মতম পুম্নমক্তা ওইজবা থাদোক্তুনা অতোপ্পশিংগীদমক থবক তৌগদবনি। লৈবাক অমা হায়বসি শুপ্নগী লৈবাক-লৈহাও, ঈশিং অমসুং নুঙশিং খক নত্তে, লৈবাক অমা হায়বসি ‘ঐখোয় মীয়ামগী’ লৈরিবনি। মসিগী থৌনা অসিগা লোয়ন্না ভারত্তা কোরোনা লান্থেংনরি।
মখোয় কোবিদ পোজিতিপ ওইবদগী মীয়াম্না মখোয়গী নুংশিরবা ইমুং-মনুংগী মীওইশিং উনবা ফংদবা মতমদা লৈবাক অসিগী মীয়ামগী মরক্তা উপায় লৈতবদগী ককঙাউনখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। মসিগী লায়না অসিনা নারবা মীওইশিং মথন্থা থমখি অমসুং নাইতোম তাখি, অনাবা অঙাংশিং মখোয়গী মমাশিংদগী তোখাইনা লৈখি অমসুং অহল ওইরবা মমা-মপাশিং হোস্পিতালশিংদা নাইতোম লায়না অসি মায়োক্নখি। লায়না অসিদগী লৈখিদ্রবা মরী-মতাশিংগী অরোইবা মথৌ-মঙম পাংথোকপদা ফাওবা নিংথিনা শরুক য়াবা ফংখিদে। অসিগুম্বা নিংশিংবশিং অসিনা ঙসি ফাওবা ঐখোয় অৱাবা ফাওহল্লে হায়না মাইথোঙদা নুংঙাইতবগী মমি তাখিবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অৱাবা তারিঙৈ মতমদা, মীওই খরনা থাজবা পীখি অমসুং মতেং পাংখি। অতোপ্পশিংগী থৱায় কন্নবা মখোয়গী পুন্সিশিং খুদোংথিবা কয়া মায়োক্নদুনা দোক্তরশিং, নর্সশিং, পেরা-মেদিকেল স্তাফশিং, এমবুলেন্স দ্রাইভরশিং, অসা ৱার্করশিং, সেনিতেসন ৱার্করশিং, পুলিস অমসুং অতোপ্পা মমাঙ থাবা শিন্মীশিংনা মথৌ পাংথোকখি। মখোয় মশাগী য়াইফনবা থবকশিং থাদোক্তুনা মখোয়না মীওইবা খুন্নাইগীদমক মখোয় মশাগী মথৌ পাংথোকখি। ভাইরস অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মখোয়গী পুন্সি মাঙবদগী মখোয়গী মরক্তা খরদি মখোয়গী ময়ুমদা ফাওবা হল্লকখিদে। নিংবা কাইবা অমসুং অকিবা ফিবম অমদা লৈরিঙৈদা মমাঙ থানা থবক তৌরিবা শিন্মীশিংনা থাজবা পুরকখি, ঙসিদি, মখোয় হান্না তিকা থাদুনা মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিং অদুগীদমক লৈবাক অসিনা তৌবীমল খঙবা উৎলি।

Prime Minister's Office
India is expressing its gratitude to frontline Corona warriors by giving them priority in vaccination: PM
PM pays emotional, heart-felt and respectful tribute to Corona Warriors
16 JAN 2021 2:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi praised the selfless strong spirit of the country which has been on full display during the fight against Corona. Speaking after launching the pan-India rollout of COVID-19 vaccination drive via video conferencing today, Shri Modi said, in the year gone by, Indians learnt and endured a great deal as individuals, family and as a nation. Quoting the great Telugu poet, Gurajada Venkata Apparao, Shri Modi said we should always work selflessly for others. A nation is not just soil, water and stones, but a nation stands for ‘We the People.’ Corona has been fought with this spirit in India, said the Prime Minister.
The Prime Minister recalled with sensitivity and empathy the initial feeling of helpless confusion among the people of the country when people could not attend to their near ones when they got infected. This disease rendered the infected isolated and alone, when sick children were separated from their mothers and old parents were forced to battle the disease all alone in the hospitals. Even the departed relatives who lost the fight, could not be given proper send off. Such a memory saddens us even today, said a visibly emotional Prime Minister.
Even in those dark days, some people were bringing hope and succour, recalled the Prime Minister. He dwelled at length on the contribution of doctors, nurses, para medical staff, ambulance drivers, ASHA workers, sanitation workers, police and other frontline workers who endangered their lives to save other. They gave precedence to their duty for humanity over their personal interest. Some of them didn’t even return to their homes as they lost their lives in the fight against the virus, noted a solemn Prime Minister. The frontline warriors brought hope in an environment of despondency and fear, today, by vaccinating them first, country is acknowledging their contribution with gratitude, Shri Modi said.