পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
২০২০গী ওক্তোবরগী থাগী ওইবা প্রদকসন রিপোর্ত
25 NOV 2020 3:51PM by PIB Imphal
ক্রুদ থাও পুথোকপা
ক্রুদ থাও পুথোকপা [১] ২০২০গী ওক্তোবর মনুং অসি তি.এম.তি. ২৫৬৭.৭০ ওইদুনা পান্দম থম্লিবা অদুদগী ৭.১০% তারি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবর থাগী য়েংনবদা ২৪%তানা লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর থাগী থাও পুথোকপা হেনগৎলকপা অসি তি.এম.তি. ১৭৯৪০.৪৯ ওইদুনা ৫.০% অমসুং ৬.১২% হেন্না তাদুনা মমাং চহিগী য়েংনবদা তাদুনা লৈরি। য়ুনিৎ খাইনা অমসুং স্তেত খাইনা ক্রুদ থাও পুথোকপা অসি এনেকচর-১দা পীরি। ২০২০ ওক্তোবরগী য়ুনিৎ খাইনা অমসুং মমাং চহিগী ওইখিবা অসি তেবল-১ অমসুং থা-খাইনা ফিগর-১দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ থাও পুথোকপা (তি.এম.তি.দা)
থাও কম্পনি
পান্দম
ওক্তোবর (থা)
এপ্রিল-ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিগী মথক্তা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিগী মথক্তা %
পান্দম
প্রোদ*
প্রোদ.
পান্দম
প্রোদ.*
প্রোদ.
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭৪৮.৪৩
১৭০৭.০৩
১৭১২.৯৫
৯৯.৬৫
১২২৮৩.৩৪
১১৮৬০.২০
১১৯৬৫.২২
৯৯.১৩
থাও
৩২৬৮.০০
২৭৯.৯২
২৫৬.৩৪
২৭২.৫৭
৯৪.১৯
১৮৪১.৭৮
১৭৪২.১৪
১৮৮৬.৮৬
৯২.৩৩
পি.এস.সি. ফিলদ
৮২৬৫.০০
৬৯৯.৪৫
৬০৩.০৯
৭৫২.৯৪
৮০.২১
৪৭৫৯.৫৩
৪৩৩৭.৫৬
৫২৫৮.৫২
৮২.৪৮
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৭৬৩.৮০
২৫৬৭.৭০
২৭৩৮.৪৬
৯৩.৭৬
১৮৮৮৫.২৭
১৭৯৪০.৪৯
১৯১১০.৪৩
৯৩.৮৮
খংজিনগদবা: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি হোংবা য়াই। *:হোংবা য়াই
২. অপুনবা অসি রাউন্দ ওফ ওইবা মরম্না তেল্লি ওইদে
ফিগর-১: থাগী ওইবা ক্রুদ থাও পুথোকপা গ্রাফ
য়ুনিৎ খাইনা পীবা প্রদক্সনগী মরীক চুম্বা লোয়ননা পুত্থবগী মরম মখাদা পীরি:
১. ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি তি.এম.তি. ১৭০৭.০৩ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৪.৩৪% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ০.৩৫% নেম্না লৈখি। পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. দবল্যু.ও. ক্লস্তরগী পুথোক্নবগী থৌরাং ফংবা ঙমখিদে মরমদি অবু ধাবিগী জি.পি.সি.গী থৌওং এম.ও.পি.য়ু. (সাগর সম্রত) অসি কোবিদকী অথিংবা অমসুং লোকদাউন লৈবনা পাংথোকপা ঙমখিদে।
2. রত্না ফিলদগী অনৌবা গুহাশিং অসি কোবিদ-১৯গী মরম ওইদুনা গুহা তৌনবা ইলেক্ত্রীকেল পম্প ফংবা ঙমখিদে।
3. ক্লস্তর ৮ দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত অসগী মখাদা অনৌবা গুহা থৌরাং তৌরিবা অসি দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম থোনবা থেংতখি অমসুং মখা তানা অনৌবা প্লেৎফোর্ম থোনবা অসিসু কোবিদনা মরম ওইদুনা থেংথখি।
২. ও.আই.এল.না পুথোকপা ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি তি.এম.তি. ২৫৬.৭৩ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৮.২৮% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৫.৮১% নেম্না লৈখি। ও.আই.এল.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা তি.এম.তি. অসি ১৭৪২.১৪ ওইদুনা ৫.৪২% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৭.৬৭% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. গুহাগী থবক, গুহা তৌবা অমসুং অরিবা গুহাশিং অসিগী থৌরাং তৌরমবদগী মখা তানা লৈরি।
2. হান্ননা লৈরিবা গুহাশিং অসিদা ঈশিং হেনগৎপা অমসুং মহি থোকপা অসি হন্থরকপা।
3. মফমদুগী অমসুং কাংবুশিংনা মীওইশিংনা বন্দ/ব্লোক্কেৎ চৎথরকপা অসিনাচিংবা, মতুংদা বাগজন ব্লোআউত, প্রোতেস্ত/এজিতেসন অসিনচিংবা।
৩. পি.ভি.তি./জে.ভি. কম্পনিনা পুথোকপা ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি তি.এম.তি. ৬০৩.৯৫ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ১৩.৬৫% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ১৯.৭৯% নেম্না লৈখি। পি.ভি.তি./জে.ভি. কম্পনিনা পুথোকপা কুম্যুলেতিব ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা তি.এম.তি. অসি ৪৩৩৭.৪২ ওইদুনা ৮.৮৭% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ১৭.৫২% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. আর.জে.-ও.এন.-৯০/১ (সি.ই.আই.এল.): (১) মাঙ্গালা: - ওক্তোবরগী অরোইবা চয়োলদা পুথোকপা মরুওইবা মচাকশিং, স্লগ কেতচর অমসুং প্রদক্সন অসিগী সেক্তর হুক তৌরি। (২) ভাগ্যাম: আর্তিফিসিএল লিফত অসি মথৌ তৌদ্রে। পোলিমর ইনজেক্সন থেংথবা। এদিসনেল দাউন্দতাইম ওভর হেদ লাইন/গ্রীদ য়াখিদ্রে। (৩) আইশ্বারিয়া: পোলিমর ইনজেক্সন থেংথবা (৪) এ.বি.ঐচ. : এ.বি.ঐচ. স্তেজ-২গী গুহাগা হুক-অপ থেংথবা (৫) সেতেলাইত ফিলদ: গুহা খরদা শোইবা অমসুং ইচেলদা অথিংবা লৈখি।(৬) তুকারাম অমসুং কাম-১: গুহা অমসুং লৈমাইগী মফমশিং কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনী শোকহনখি।
2. আর.এ.ভি.ভি.এ. (সি.ই.আই.এল.): ২০২০গী ওগস্ততা উল্লাজ অসি কিঙ্ক পাইপ হনথদুনা অৱবা থেংনরি। ২০২০গী ওক্তোবর নুমিৎ খর অসিদা প্রদকসন অসি ৫০% হন্থরি। থবক্কী শেমদোক শেমজিন চৎথরি।
3. সি.ৱাই.-ও.এন.এন.-২০০২/২ (ও.এন.জি.সি.): এম.দি.দি.দি. গুহা অসি মফম অদুগী মীওইশিংনা য়েৎপদগী তৌবা অমসুং লোইশিনবা ঙমখিদে।
4. নেচুরের গ্যাসকী প্রদকসন
নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন, অসি ২০২০গী ওক্তোবর মনুংদা এম.এম.এস.সি.এম. ২৪১৮.৮৮ ওইদুনা থা অসিগী থম্লিবা পান্দম অসিদগী ১৮.২০% তানা লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৮.৪১% তানা লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর মনুংদা কমুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৬৩৭২.৭৭ ওইদুনা ১৩.৯০%নি অমসুং মমাং চহিগা য়েংনবদা ১২.১৯% তানা লৈরি। য়ুনিৎ খায়না অমসুং স্তেত খায়না নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি এনেকচর-২দা পীরি। ২০২০গী ওক্তোবরগী য়ুনিৎ খায়না নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অমসুং ২০২০গী ওক্তোবরগী কমুলেতিব অসি তেবল-২ অমসুং থা খায়না ফিগর-২দা পীরি।
তেবল-২: নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
থাও কম্পনি
পান্দম
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিগী মথক্তা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিগী মথক্তা %
পান্দম
প্রোদ*
প্রোদ.
পান্দম
প্রোদ*
প্রোদ.
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.৩৪
২০৬১.০৬
১৮৮৩.৬৩
১৯৫৪.৩৪
৯৬.৩৯
১৪২৯৩.৫১
১২৮৬৩.০৭
১৪০২৬.০৬
৯১.৭১
থাও
৩১৮১.৫৪
২৮৯.৭৪
২২২.৪৮
২৩৯.২৩
৯৩.০০
১৮৫০.৮০
১৪৬৩.৫৫
১৬২৩.৬১
৯০.১৯
পি.এস.সি. ফিলদ
৬৮২৬.৮২
৬০৬.২০
৩১২.৬৪
৪৪৭.৪৬
৬৯.৮৭
২৮৭১.২৩
২০৪৫.৪২
২৯৯৬.৩২
৬৮.২৬
অপুনবা
৩৪৪৪৫.৪৪
২৯৫৭.০০
২৪১৮.৮৮
২৬৪১.০৪
৯১.৫৯
১৯০১৫.৬৩
১৬৩৭২.৭৭
১৮৬৪৬.৬৭
৮৭.৮১
খংজিনগদবা: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি হোংবা য়াই। *:হোংবা য়াই
২. অপুনবা অসি রাউন্দ ওফ ওইবা মরম্না তেল্লি ওইদে
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন
১. ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৮৩.৭৫ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৮.৬০% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৩.৬১% নেম্না লৈখি। ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা এম.এম.এস.সি.এম. অসি ১২৮৬৩.০৭ ওইদুনা ১০.০১% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৮.২৯% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. নোংচুপ থংবা শমুদ্রগী গ্যাস ৱেল অসি ২৪.০৯.২০দা হাজিরা প্লান্ত সতদাউনগী মরম ওইদুনা লোনশিনখি অমসুং মহৌশাদা অকাইবা থোকখি।
2. এম.ও.পি.য়ু. থেংথবনা মরম ওইইদুনা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদা গ্যাস য়ামদনা পুথোকখি অমসুং অনৌবা শমুদ্রদগী অমব্লিকেল কন্নেক্সন ফংদবগী থৌরাংশিং অসি মপুং ফাবা ঙমখিদে।
২. ও.আই.এল.গী নেচুরেল গ্যস প্রদকসন অসি অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২২২.৪৮ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ২৩.২১% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৭.০ % নেম্না লৈখি। ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা এম.এম.এস.সি.এম. অসি ১৪৬৪.২৮ ওইদুনা ২০.৮৫% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৯.৮১% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. কস্তমর অয়াম্বা অপলিপমেন্ত অমসুং দিমান্দ নেম্বা
2. মফমদুগী অমসুং কাংবুশিংনা মীওইশিংনা বন্দ/ব্লোক্কেৎ চৎথরকপা অসিনাচিংবা, মতুংদা বাগজন ব্লোআউত, প্রোতেস্ত/এজিতেসন অসিনচিংবা।
পি.ভি.তি./জে.ভি.গী নেচুরেল গ্যস প্রদকসন অসি অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩১২.৬৪ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৪৮.৪৩% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৩০.১৩ % নেম্না লৈখি। ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা এম.এম.এস.সি.এম. অসি ২০৪৫.৪২ ওইদুনা ২৮.৭৮% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৩১.৭৪% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
৩. ক্রুদ থাও প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ থাও প্রোসেস অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি তি.এম.তি. ১৮৩৮৯.২৭ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ১৫.২৬% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৬.১৩ % নেম্না লৈখি। কুম্যুলেতিব ক্রুদ থাও অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা তি.এম.তি. অসি ১১৮৫৫৫.৩৩ ওইদুনা ১৮.৪১% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ১৯.৭১% তানা লৈরি। ২০২০গী ওক্তোবরগী রিফাইনরি খায়না ক্রুদ থ্রুপুৎ অমসুং কেপাসিতি য়ুতিলাইজেসন অসি এনেকচর-৩ অমসুং এনেকচর-৪ দা পীরি। ২০২০গী ওক্তোবরগী কম্পনি নাইনা খায়না পীরিবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অমসুং ২০২০গী কমুলেতিব পেরোদ এপ্রিল-ওক্তোবর তেবল-৩ অমসুং থা-খায়না ফিগর-৩দা পীরি।
তেবল ৩: ক্রুদ থাও প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
থাও কম্পনি
থাও কম্পনি
পান্দম
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
পান্দম
২০২০-২১
২০১৯-২০
পান্দম
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
থাও কম্পনি
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
থাও কম্পনি
সি.পি.এস.ই.
১৪৮০৩১.১২
১২৭৮২.৬৫
১০৭৬৩.৪৫
১২৪৭৩.৩১
৮৬.২৯
৮৪১৮৬.৫৬
৬৫৩৯৬.২৭
৮৩৬৫৭.৭১
78.17
আই.ও.সি.এল.
72499.86
৭২৪৯৯.৮৬
৬৫৬৫.৫৩
৫৬৬২.০৬
৬০৪২.৮৬
৯৩.৭০
৪১৬৫১.৭৮
৩২৫৬১.৭৬
৪০৮৬২.৯০
79.68
বি.পি.সি.এল.
৩৪০৯৯.৩৩
৩৭৩৩.৫৮
২১১৬.৯৫
২৬৪৯৪৬
৭৯.০১
১৭৮৮৮.৮৯
১২৭৮৬,০০
১৭৮৮৪.০৯
71.46
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৮.৯০
৯১৮.৯৪
১২৮৮.১৪
১৩৮৮.০৯
৯২.৮৩
১০১০৭.৮৩
৯৩২১.৮৮
৯৮৭২.৮৮
94.42
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৯৩০.০০
৭২৫.২৬
৭১১.০৯
১০১.৯৯
৪৪৭০.০০
৪১০৮.৪৮
৫৮৯৯.৮৫
69.64
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২৯.০০
২৩২.২৩
২৪৬.৪১
৯৪.২৪
১৫৮২.০০
১৫০০.৬১
১৬৪০.৭৭
91.46
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৪০০.০০
৭৩১.০১
১৩৯৭.৩৯
৫২.২৯
৮৪৫০.০০
৫০৭৭.০০
৭৪৪৫.৩৭
68.20
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৭.১০
৭.৩৭
৯৬.৩৬
৩৬.২৭
৪৪.৭০
৫১.০২
87.62
জে.ভি.এস
১৪৭৭২.০০
১২৩৬.০০
১৫৯৯.৩২
১৭৭১.০৪
৯০.৩০
৮৫৩৫.০০
৯২৩৯.৮৯
১১৪১১.২১
80.97
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৬৫১.১৪
৬৬৬.৬৭
৮৪.১৭
৪৫৬০.০০
৩০৭২.৩২
৪৪৪৫.৩৪
69.11
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৭৬.০০
১০৩৮.১৪
১১০৪.৩৬
৯৪.০১
৩৯৭৫.০০
৬১৬৭.০০
৬৯৬৫.৭৬
88.55
লনাইগী
৮৯৫১৫.১৬
৭৬৮১.৮১
৬০২৬.৫০
৭৬৮১.৮১
৭৮.৪৫
৫২৫৮৫.৫৯
৪৩৯১৯.১৭
৫২৫৮৫.৫৯
83.52
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৮৯৭.৬৬
৫৪৬৩.৭১
৮৯৭.৬৬
৯২.৬৪
৪০৪০০.৬৮
৩৪৪৪০.৯০
৪০৪০০.৭৬
85.25
এন.ই.এল.
২০৬২০.৯০
১৭৮৪.১৪
৫৬২.৭৯
১৭৮৪.১২
৩১.৫৪
১২১৮৪.৭৮
৯৪৭৮.১৯
১২১৮৪.৯৪
77.79
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২১৭০০.৪৬
১৮৩৮৯.২৭
২১৯২৬.১৬
৮৩.৮৭
১৪৫৩০৭.১৬
১১৮৫৫৫.৩৩
১৪৭৬৫৪.৪৩
80.29
খংজিনগদবা: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি হোংবা য়াই। *:হোংবা য়াই
২. অপুনবা অসি রাউন্দ ওফ ওইবা মরম্না তেল্লি ওইদে
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
৩.১ সি.পি.এস.ই. অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩১২.৬৪ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৪৮.৪৩% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৩০.১৩ % নেম্না লৈখি। ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা এম.এম.এস.সি.এম. অসি ২০৪৫.৪২ ওইদুনা ২৮.৭৮% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৩১.৭৪% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
1. আই.ও.সি.এল. – বারৌনি, কোয়ালি, হালদিয়া, মাথুরা, পানিপৎ অমসুং পারাদিপ: ক্রুদ অসি কোবিদ শাফুনা মরম ওইদুনা য়ামদনা পুথোক্লি।
2. ঐচ.পি.সি.এল.-মুম্বাই: ক্রুদ প্রোসেস অসি প্রাইমারী অমসুং সেকেন্দরী য়ুনিৎশিং অসি থিংখিবদগী হন্থরক্লি।
3. ঐচ.পি.সি.এল.-ভিসাখ: ক্রুদ প্রোসেস অসি সেকেন্দরী য়ুনিৎশিং অসি থৌরাং য়াওদনা থিংখিবদগী হন্থরক্লি।
৩.২ ২০২০গী ওক্তোবর মনুংদা জে.বি. রিফাইন্নরি ক্রুদ থাও প্রোসেস অসি তি.এম.তি. ১৫৯৯.৩২ নি হায়রিবা অসি থা অসিগী থম্লিবা পান্দম অসিদগী ২৯.৩৯% হেনগৎলি অদুবু ২০১৯গী ওক্তোবরদগী ৯.৭০% নেম্না লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর ফাওবগী কুমুলেতিব ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৯২৩৯.৮৯নি হায়রিবা অসি থম্লিবা পান্দম অদুদগী ৮.২৬% হেন্দুনা মমাং চহিগা য়েংনবদা ৯.০৩% নেম্না লৈরি।
৩.৩ ২০২০গী ওক্তোবর মনুংদা লনাইগী ওইবা রিফাইন্নরি ক্রুদ থাও প্রোসেস অসি তি.এম.তি. ৬০২৬.৫০ নি হায়রিবা অসি থা অসিগী থম্লিবা পান্দম অসিদগী ২১.৫৫% নেম্না লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর ফাওবগী কুমুলেতিব ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৪৩৯১৯নি হায়রিবা অসি থম্লিবা পান্দম অদুদগী ১৬.৪৮% হেন্দুনা মমাং চহিগা য়েংনবদা নেম্না লৈরি।
থাও কম্পনি
থাও কম্পনি
পান্দম
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
পান্দম
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
পান্দম
২০২০-২১
২০১৯-২০
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
Prod.
ওক্তোবর থা
এপ্রিল- ওক্তোবর (কুম্যুলেতিব)
সি.পি.এস.ই.
১৩৯২০৩.৮৬
১২০৩০.৯৭
১০৩৪৮.৪৬
১১৮৮৬.৪৫
৮৭.০৬
৭৯২০৫.০৩
৬১৯৮৬.৫৪
৭৮৮০৯.১৯
৭৮.৬৫
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৬২৫৫.০৬
৫৫৭৬.৩৯
৫৮১৬.১৮
৯৫.০৯
৩৯৫৮৭.০৩
৩১২৬৫.০৮
৩৮৮৩০.৭৫
৮০.৫২
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.৬3
২৫৮৩.৫৭
২০২৭.৫০
২৬৫১.২৭
৭৬.৪৭
১৭০০০.৫২
১২২৭৭.৩২
১৬৯১৩.৪৫
৭২.৫৯
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৫.৭৬
৮৪০.২৮
১১২৭.০৫
১৩২৫.৩৪
৮৫.০৫
৯৩০২.০৯
৮৬৬৬.৭৮
৯১৮৭.১২
৯৪.৩৪
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৮৬২.৮৮
৭০১.৬৫
৬৩৫.৩৫
১১০.৪৪
৪০৭৫.৯৯
৩৭৫৬.৪৫
৫৪২৩.১৬
৬৯.২৭
এন.আর.এল.
২৬৬০.১২
২২৬.০০
২৫৮.৩৭
২৩৬.৭৪
১০৮.০৯
১৫৬০.১০
১৫১৮.১৬
১৫৮৬.০৯
৯৫.৭০
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১২৫৮.২৬
৬৫০.০১
১২১৩.৭৯
৫৩.৫৫
৭৬৪৩.০৯
৪৪৫৮.৭৬
৬৮২০.১২
৬৫.৩৭
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৬.৮৪
৬.৭০
১০২.১৪
৩৪.০৯
৪২.৮৬
৪৭.৫৫
৯০.১৫
জে.ভি.এস.
১৩৫৯০.৪০
১১৩৬.৪৮
১৫১৩.০২
১৬৭১.০৬
৯০.৫৪
৭৮৫০.৬৮
৮৬১২.১৯
১০৬৬২.৬৮
৮০.৭৭
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৮৮.৪৮
৫১০.৯৫
৬০০.২০
৮৫.১৩
৪০৬৮.৬৮
২৬৫৯.৭৭৭
৪০৬৩.৩৯
৬৫.৪৬
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৪৮.০০
১০০২.০৭
১০৭০.৮০
৯৩.৫৮
৩৭৮২.০০
৫৯৫২.৪২
৬৫৯৯.০৯
৯০.২০
লনাই
১০২১৫৪.৫০
৮৭৬৬.০৫
৬৬৫২.১৭
৮৭৬৬.০৬
৭৫.৮৯
৫৮৬০৩.৮৭
৫৩১১৬.২৪
৫৮৬০৩.৮৫
৯০.৪৯
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৭০২৯.৬৭
৬১৮১.৭৮
৭০২৯.৯০
৮৭.৯০
৪৬৯১৬.১২
৪৪০২৫.৯৯
৪৬১৯৬.৬৫
৯৩.৮৪
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৪৫
১৭৩৬.৬৫
৪৭০.২১
১৭৩৬.৯০
২৭.০৯
১১৬৮৭.৮৭
৯০৯০.২৮
১১৬৮৭.৯০
৭৭.৭৮
অপুনবা রিফাইনরি
২৫৪৯৪৮.৭৬
২১৯৩৩.৫০
১৮৫১৩.৬৫
২২৩২৩.৫৫
৮২.৯৩
১৪৫৬৫৯.৫৬
১২৩৭১৪.৯৭
১৪৮০৭৫.৭২
৮৩.৫৫
ফ্রেক্সন্নেতর
৪৫৭২.৫৪
৩৮৯.৪২
৩৬৩.৯
৪০৯.৮০
৮৮.৫৫
২৭১১.৪৮
২৪৫০.৮৭
২৭৮১.৩৪
৮৮.১০
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২২৩২২.৯১
১৮৮৭৬.৭৬
২২৭৩৩.৩৫
৮৩.০৩
১৪৮৩৭১.০৪
১২৬১৬৫.০৬
১৫০৮৫৬.৭৫
৮৩.৬৩
1. পেত্রোলিয়ম পোত্থোক্কী প্রদকসন
ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা পেত্রোলিয়ম পোত্থোক্কী প্রদকসন অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী নোমিনেসন ব্লোক অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৮৩.৭৫ ওইদুনা থমখিবা পান্দম অদুদগী ৮.৬০% নেম্না লৈখি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরগা য়েংনবদা ৩.৬১% নেম্না লৈখি। ও.এন.জি.সি.না পুথোকপা কুম্যুলেতিব নেচুরেল গ্যাস প্রদকসন অসি ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবরদা এম.এম.এস.সি.এম. অসি ১২৮৬৩.০৭ ওইদুনা ১০.০১% অমসুং পান্দম থম্লিবা মতম অদুদগী ৮.২৯% তানা লৈরি। পোৎ পুথোকপদা পুত্থখিবগী মরম মখাদা পীরি।
২০২০গী ওক্তোবর মনুংদা থাওগী রিফাইন্নরিনা পুথোকপা পোত্রোলিয়ম পোত্থোক অসি তি.এম.তি. ১৮৫১৩.৬৫ নি হায়রিবা অসি থা অসিগী থম্লিবা পান্দম অসিদগী ১৫.৫৯% নেম্না চৎলি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরদগী ১৭.০৭% নেম্না লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর ফাওবগী কুমুলেতিব ওইবা থাওগী রিফাইন্নরিনা পুথোকপা পোত্রোলিয়ম পোত্থোক অসি তি.এম.তি. ১২৩৭১৪.৯৭নি হায়রিবা অসি থম্লিবা পান্দম অদুদগী ১৫.০৭% হেন্দুনা মমাং চহিগা য়েংনবদা ১৬.৪৫% নেম্না লৈরি।
২ ২০২০গী ওক্তোবর মনুংদা থাওগী ফ্রেকসন্নেতরনা পুথোকপা পোত্রোলিয়ম পোত্থোক অসি তি.এম.তি. ৩৬২.৮৯ নি হায়রিবা অসি থা অসিগী থম্লিবা পান্দম অসিদগী ৬.৮১% নেম্না চৎলি অমসুং ২০১৯গী ওক্তোবরদগী ১১.৪৫% নেম্না লৈরি। ২০২০গী এপ্রিল-ওক্তোবর ফাওবগী কুমুলেতিব ওইবা থাওগী রিফাইন্নরিনা পুথোকপা পোত্রোলিয়ম পোত্থোক অসি তি.এম.তি. ২৪৫০.০৯নি হায়রিবা অসি থম্লিবা পান্দম অদুদগী ৯.৬৪% হেন্দুনা মমাং চহিগা য়েংনবদা ১১.৯০% নেম্না লৈরি।
তেবল ৪: প্রদকসন ওফ পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত (তি.এম.তি.)
খংজিনগদবা: ১. ২০২০-২১ চহিগী পান্দম অসি হোংবা য়াই। *:হোংবা য়াই
২. অপুনবা অসি রাউন্দ ওফ ওইবা মরম্না তেল্লি ওইদে
ফিগর ৪: থাগী ওইবা রিফাইনরি প্রদকসন ওফ পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত
এনেকচর-১ য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু
এনেকচর-২ য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু
এনেকচর-৩ য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু
এনেকচর-৪ য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু
এনেকচর-৫ য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for October,2020
25 NOV 2020 3:51PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during October,2020 was2567.70 TMT which is7.10% lower than target and6.24% lower when compared with October2019.Cumulative crude oil production during April-October, 2020 was 17940.49 TMT which is 5.0% and 6.12% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of October, 2020 and cumulatively for the period April-October, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
October (Month)
April-October (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1784.43
1707.03
1712.95
99.65
12283.81
11860.92
11965.08
99.13
OIL
3268.00
279.92
256.73
272.57
94.19
1841.94
1742.14
1886.83
92.33
PSC Fields
8265.00
699.45
603.95
752.94
80.21
4759.52
4337.42
5258.52
82.48
Total
32464.53
2763.80
2567.70
2738.46
93.76
18885.27
17940.49
19110.43
93.88
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during October, 2020 was 1707.03 TMT which is 4.34%lower than target and0.35%lower when compared with October 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-October, 2020 was 11860.92 TMT which is 3.44%and 0.87% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Production planned from WO16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
2. Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of Electrical Submersible Pumps for well completion due to implications of COVID-19
3. New wells planned under Cluster 8 development project delayed due to toppling of D-30-2 platform jacket during installation and further delay in installation of new platforms due to COVID implications.
1. Crude oil production by OIL in the nominationblock during October, 2020 was256.73 TMT which is 8.28% lower than the monthly target and 5.81% lower than the October, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-October, 2020 was 1742.14 TMT which is 5.42% and 7.67% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Less than planned contribution from workover wells, drilling wells and old wells.
2. Rise in water cut and decline in liquid production from existing wells.
3. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Crude oil production by Pvt/JVscompanies in the PSC (production sharing contract) regime during October,2020 was 603.95 TMT which islower by 13.65% than the monthly target and 19.79%lowerthanOctober, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-October, 2020 was 4337.42 TMT which is 8.87% and 17.52% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. RJ-ON-90/1(CEIL): (1) Mangala: - Major elements brought online in the last week of October, Slug catcher and sections of productions lines are to be hooked up. (2) Bhagyam: Artificial lift malfunction. Delayed polymer injection. Addl. Downtime-Over Head Line/Grid failures. (3) Aishwarya: Delayed polymer injection. Additional downtime due to Electrical Submersible Pump failures in few wells. (4) ABH: Delay in hook-up of ABH Stage-2 wells. (5) Satellite Fields: Failure or flow cease in few wells. (6) Tukaram & Kaam-1: Well and Surface Facility construction schedule impacted by COVID-19.
2. RAVVA (CEIL): Ullage problem due to Production reduced causing kink in Hose pipe in Aug-2020. Production reduced by 50% for few days in October 2020. Rectification job ongoing.
3. CB-ONN-2003/1 (ONGC): Deviation due to non-acceptance of crude by Off the Shelf (OTS) Ravva (ullage problem).
4. CB-ONN-2000/1 (GSPC): Well PK#2 became non-producing in Dec-2019 due to possible casing damage and reservoir issues. Well SE_DEV#1, SE#1A and SE1#A1 is shut-in due to unavailability of effective demulsifier to break tight water and oil emulsion.
5. CY-ONN-2002/2 (ONGC): Well MDDD couldn't be drilled and completed because of local agitation.
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during October,2020 was 2418.88MMSCM which is 18.20% lower than the monthly target and 8.41% lower when compared with October, 2019. Cumulative natural gas production during April-October, 2020 was 16372.77MMSCM which is 13.90% and 12.19% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of October, 2020 and cumulatively for the period April-October, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
October (Month)
April-October (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2061.06
1883.75
1954.35
96.39
14293.51
12863.07
14026.06
91.71
OIL
3181.54
289.74
222.48
239.23
93.00
1850.13
1464.28
1623.61
90.19
PSC Fields
6826.82
606.20
312.64
447.46
69.87
2871.99
2045.42
2996.49
68.26
Total
34445.44
2957.00
2418.88
2641.04
91.59
19015.63
16372.77
18646.15
87.81
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nominationblocks during October, 2020 was 1883.75MMSCM which is 8.60% lower than target and 3.61% lower when compared with October 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-October, 2020 was 12863.07 MMSCM which is 10.01% and 8.29% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. Closure of Gas wells in western offshore due to Hazira Plant shutdown on 24.09.20 and subsequent normalization.
2. Less Gas production from WO16 cluster due to delay in MOPU and non-realization of gain planned from new subsea wells in Bassein field due to delay in subsea umbilical connections/hook up jobs in view of Covid-19 implications.
3. Less than planned production from Vasistha/S1 wells in EOA due certain reservoir related issues.
1. Natural gas production by OILin the nomination block during October, 2020 was 222.48 MMSCM which is 23.21% lower than monthly target and 7.0% lower than October, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-October, 2020 was 1464.28 MMSCM which is 20.85% and 9.81% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Low upliftment/demand of gas by the major customers.
2. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companiesin the PSC (production sharing contracts) regime during October,2020 was 312.64MMSCM which is 48.43% lowerthan monthly target and30.13% lower than October, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-October, 2020 was 2045.42MMSCM which is 28.78% and 31.74% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. KG-DWN-98/3 (RIL): D-34 production commencement delayed due to COVID 19 pandemic. Production expected to commence in Nov End ’2020.
2. RJ-ON/6 (FEL): Power Plant customer has further reduced gas off take as one of the Gas turbine is on emergency shutdown.
3. RJ-ON-90/1 (CEIL): RDG - Delay in new Raageshwari Deep Gas (RDG) start up due to Covid-19.
4. KG-DWN-98/2 (ONGC): Less Gas production from well due to reduction of choke. (ONGC)
5. Raniganj East (ESSAR): Production curtailed due to limited sales off-take.
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during October, 2020 was 18389.27TMT which is 15.26% lower than the target for the month and16.13% lowerwhen compared with October, 2019. Cumulative crude throughput during April-October, 2020 was118555.33 TMT which is 18.41% and 19.71% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of October, 2020 vis-à-vis October, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of October, 2020 and cumulatively for the period April-October, 2020vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed(Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
October (Month)
April-October (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12782.65
10763.45
12473.31
86.29
84186.56
65396.27
83657.71
78.17
IOCL
72499.86
6565.53
5662.06
6042.68
93.70
41651.68
32561.32
40862.90
79.68
BPCL
30499.95
2733.57
2116.95
2679.46
79.01
17888.79
12781.12
17884.98
71.46
HPCL
17867.47
918.94
1288.84
1388.35
92.83
10107.83
9321.98
9872.82
94.42
CPCL
9000.00
930.00
725.26
711.09
101.99
4470.00
4108.58
5899.85
69.64
NRL
2700.00
229.00
232.23
246.41
94.24
1582.00
1500.61
1640.77
91.46
MRPL
15400.00
1400.00
731.02
1397.96
52.29
8450.00
5077.96
7445.37
68.20
ONGC
63.83
5.61
7.10
7.37
96.36
36.27
44.70
51.02
87.62
JVs
14772.00
1236.00
1599.32
1771.04
90.30
8535.00
9239.89
11411.12
80.97
BORL
7800.00
660.00
561.14
666.67
84.17
4560.00
3072.32
4445.74
69.11
HMEL
6972.00
576.00
1038.18
1104.36
94.01
3975.00
6167.58
6965.39
88.55
Private
89515.16
7681.81
6026.50
7681.81
78.45
52585.59
43919.17
52585.59
83.52
RIL
68894.99
5897.66
5463.71
5897.66
92.64
40400.68
34440.56
40400.67
85.25
NEL
20620.18
1784.16
562.79
1784.16
31.54
12184.92
9478.61
12184.92
77.79
TOTAL
252318.28
21700.46
18389.27
21926.16
83.87
145307.16
118555.33
147654.43
80.29
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during October, 2020 was 10763.45TMT which is 15.80% lower than the target for the month and13.71%lowerwhen compared with October, 2019.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-October, 2020 was 65396.27TMT which is 22.32% and 21.83% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. IOCL-Barauni, Koyali, Haldia, Mathura, Panipat and Paradip: Crude processed regulated for low product demand due to COVID impact.
2. HPCL-Mumbai: Crude processed lower due to major power disturbance in Mumbai resulting in shutdown of primary and secondary units.
3. HPCL-Visakh: Crude processed lower due to unplanned shutdown of secondary unit.
4. CPCL-Manali &MRPL-Mangalore: Crude processed lower due to Lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during October, 2020 was 1599.32TMT which is 29.39% higher than the target for the month but 9.70% lower when compared with October, 2019. Cumulative crude throughput during April-October, 2020 was9239.89 TMT which is 8.26% higher than target for the period but19.03% lower when compare with the corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during October, 2020 was 6026.50TMT which is 21.55% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-October, 2020 was 43919.17 TMT which is 16.48% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during October, 2020 was 18876.54 TMT which is 15.44% lower than the target for the month and 16.97% lower when compared with October, 2019. Cumulative production during April-October, 2020 was 126165.06 TMT which is 14.97% and 16.37% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of October, 2020 and cumulatively for the period April-October, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during October, 2020 was 18513.65 TMT which is 15.59% lower than the target for the month and 17.07% lower when compared with October, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-October, 2020 was 123714.97 TMT which is 15.07% and 16.45% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1. Production of petroleum Products by Fractionators during October, 2020 was 362.89 TMT which is 6.81% lower than the target for the month and 11.45% lower when compared with October, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-October, 2020 was 2450.09 TMT which is 9.64% and 11.90% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
October (Month)
April-October (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
12030.97
10348.46
11886.45
87.06
79205.03
61986.54
78809.19
78.65
IOCL
68912.87
6255.07
5576.39
5815.09
95.90
39587.80
31265.23
38830.53
80.52
BPCL
28965.13
2583.27
2027.50
2651.43
76.47
17000.52
12277.93
16913.79
72.59
HPCL
16438.97
840.28
1127.25
1325.34
85.05
9302.60
8666.78
9187.12
94.34
CPCL
8278.87
862.88
701.65
635.35
110.44
4075.99
3756.69
5423.16
69.27
NRL
2660.91
226.00
258.82
238.76
108.40
1560.10
1518.65
1586.94
95.70
MRPL
13887.11
1258.21
650.01
1213.79
53.55
7643.93
4458.39
6820.12
65.37
ONGC
60.00
5.27
6.84
6.70
102.14
34.09
42.86
47.55
90.15
JVs
13590.40
1136.48
1513.02
1671.06
90.54
7850.68
8612.19
10662.68
80.77
BORL
6958.40
588.48
510.95
600.20
85.13
4068.68
2659.77
4063.39
65.46
HMEL
6632.00
548.00
1002.07
1070.86
93.58
3782.00
5952.42
6599.30
90.20
Private
102154.50
8766.05
6652.17
8766.05
75.89
58603.85
53116.24
58603.85
90.64
RIL
82374.12
7029.68
6181.87
7029.68
87.94
46916.11
44025.96
46916.11
93.84
NEL
19780.38
1736.37
470.31
1736.37
27.09
11687.74
9090.28
11687.74
77.78
Total Refinery
254948.76
21933.50
18513.65
22323.55
82.93
145659.56
123714.97
148075.72
83.55
Fractionators
4572.73
389.42
362.89
409.80
88.55
2711.48
2450.09
2781.03
88.10
TOTAL
259521.49
22322.91
18876.54
22733.35
83.03
148371.04
126165.06
150856.75
83.63
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
Click here to see Annexure-I
Click here to see Annexure-II
Click here to see Annexure-III
Click here to see Annexure-IV
Click here to see Annexure-V