স্তীল মন্ত্রালয়
মিসন পুর্বোদয়ানা নোংপোক ভারতপু মরোমদোম লেপচবগী মায়কৈদা থৌগনি অমদি আত্মনিরভর ভারত শেমবদা থৌদাং য়াগনি হায়না শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না মর্চেন্তস চেম্বর ওফ কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীগী এ.জি.এম.দা হায়খ্রে
19 NOV 2020 1:50PM by PIB Imphal
‘আত্মনিরভর ভারত’ অসি ভারতপু মতু শোনবা কৈথেল অমদগী মালেমগী ভেল্যু চেনগী ময়ায় চবুক্তা লৈবা ইচঙ থৌবা পোত্থোক পুথোকফমগী মফম অমা ওন্থোক্নবগীদমক্তনি হায়না ঙসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না হায়খ্রে‍। মর্চেন্তস চেম্বর ওফ কম্মর্স ইন্দস্ত্রীগী ঙসি পাঙথোকখিবা ১১৯শুবা চহীগী জেনেরেল মীফমদা ৱা ঙাঙলদুনা মহাক্না হায়খিবদা আত্মনিরভর ভারত অমা হায়বসি চাউরবা পোত্থোক পুথোকপগী সেক্তর লৈবা, মরোমদোম লেপচবা ঙমবা অদুগা মালেমগী শেন্মিৎলোনগসু পুনশিনবা মপাঙ্গল কনবা ভারত অদুবুনি‍। মরোমদোম লেপচবা ঙমবা ভারত অমা ওইবনা মালেমগী শেন্মিৎলোনগীদমক মপাঙ্গল কল্লবা শাফু অমা ওইগদৌরিবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। ভারতনা মরোমদোম লেপচবা হায়বা ৱাফমসিদা মশা মথন্তগী খনবা থৌওংগী ৱাফম নত্তে‍। ভারতকী মরোমদোম লেপচবা হায়বসিদি মালেম পুম্বগী নুংঙাইনবা, তেংবাংনবা অমদি ইং চিকপগী ৱাখল্লোনশিং য়াওরি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍।
নোংপোক ভারত মরোমদোম লেপচবা ঙমদনা ভারতনা আত্মনিরভর ওইবা ঙম্লোই হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। পুর্বোদয়া-নোংপোক ভারতনা লৈবাক্কী চাউখৎ লমজেলবু থৌগদৌরিবনি‍ হায়না মহাক্না হায়খি‍। “ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমদমল অসিগী লোকশিন্দনা লৈরিবা মঙমবু লোকশিন্দুনা লৈবাক্কী চাউখৎ লমজেলগী মথংগী ইথক্তা ইনোৎ পীনবগীদমক্তা নোংপোক ভারত্তা চাউখৎপা পুরক্নবা অখন্নবা মীৎয়েং চঙলি‍। মসি মিসন পুর্বোদয়াগী নুংগী ৱাখল্লোন্নি‍। পেত্রোলিয়ম অমদি স্তীল সেক্তর অনিমক্না মিসন পুর্বোদয়াদা মরুওইবা থৌদাং য়াগদৌরিবনি”, হায়না মহাক্না হায়খি‍।
শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা মিসন পুর্বোদয়াগী মখাদা ঐখোয়না স্তীল সেক্তরগী হিদান্নবা হেনগৎহনগদবা অমদি থবক পীদুনা লমদমসিদা চাউখৎপা পুরক্কদবা ইন্তিগ্রেতেদ স্তীল হব অমা নোংপোক ভারত্তা শেমগৎলি‍। “স্তীল ক্লস্তর অসিনা ভেল্যু চেন শিনবা থুংনা থবক্কী খুদোংচাবা পুরক্তুনা হকথেংননা অমদি নাকোইননা থবক পীগনি অমদি চাউখৎপা ৱাৎলিবা মফমশিং য়াওনা এন্ত্রপ্রিন্যুরসিপকী ময়োল চোংহনগনি‍। মসিনা অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপগী ইন্দস্ত্রীশিং ময়োল চোংহনগনি অমদি ময়োল্লমশিং, মহৈ তম্ফমশঙশিং, অনা লাইয়েংশঙশিং, স্কিলিং সেন্তরনচিংবশিংগী মওংদা খুন্নাইগী মচাক মথুমশিংসু শেমগৎলক্কনি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা ইন্দ্রধনুশ নোর্থ ইস্তর্ন গ্যাস গ্রিদ প্রোজেক্তশিংগী মখাদা লৈঙাক্না কেপিতেল গ্রান্তকী চৈঙাক পীদুনা লৈবাকসিগী নোংপোক অমদি অৱাং-নোংপোকথংবা শরুক্কী কৈথেলশিংদা ইন্দিয়ন গ্যাস গ্রিদ পাকথোক চাউথোক্লি‍। প্রধান মন্ত্রী উর্জা গঙ্গা (পি.এম.য়ু.জি.) প্রোজেক্ত অসি নোংপোকথংবা স্তেতশিংদা লৈবা য়ুমথোং মিলিয়ন কয়াদা চাকথোং গ্যাস পাইপ শম্ননবগীদমক্তা পায়খৎপনি‍।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মালেমগী শেন্মিৎলোনদা দিমান্দগী ফীভম মাঙ তাকহন্দুনা অমদি সপ্লাই চেনসু অৱাবা তাহন্দুনা মফম খুদিংমক্তা শোত্থহল্লি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍। লাইচৎ অসিনা হান্নগী থবক থৌরমশিংদা অপনবা পীরবসু লৈবাকসিগী শেন্মিৎলোনগী মফম মফমগী থবক থৌরমশিংদা তপ্না তপ্না ফীভম ফগৎলকপা কয়া উবা ফংলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। লোকদাউনগী অথিংবা পাক শন্না কোমথোক্নরকপগা লোয়ননা খুমাঙ চাউশিনবা ফীভম লাক্লবা য়াই অমদি মসিনা লৈবাক অসিবু অমুক হন্না চাউখৎপগী লম্বী পরিংদা পুরক্লগনি হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা আত্মনিরভর ভারত পেকেজ অমদি প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্য়ান য়োজনানা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা মফম খুদিংমক্তা মথৌ তাবা ঙাক্লৌ খুন্নাইগী শরুক খুদিংমক্তা পীখি‍। মসিনা ভারতপা থুনা হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লকপা ঙমহন্দুনা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারীগী অনৌবা পন্দুপ অমা ইবা হৌহল্লগনি‍।
ভারতকী মরা চেৎপা দিমোক্রেসী অমসুং মপাঙ্গল কল্লবা রাজনিতিগী লুচিংবা অমদি অচৌবা লমদমসিগী কৈথেল অমসুং নহা ওইরিবা মীশিং অসি অশানবা মীৎয়েঙদা লৈবাকসিগী চাউখৎপগী মতিংবু মতেং পাংশিনগদবা হীরমশিংনা হায়না লৌনরি হায়না শ্রী প্রধান্না হায়খি‍।
থাউ অমসুং গ্যাস সেক্তরগী মতাঙদা ঙাঙলদুনা, শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা ঐখোয়না থুনা হোংলক্লিবা ইনর্জীগী ফীভম অমা উরি‍। “ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মতিং লৈবা অমদি মীৎয়েঙ শানবা লুচিং মখাদা ভারত লৈঙাক্না চাউরবা শেন্মিৎলোনগী চাউখৎপা পুরক্কদৌরিবা অসিগী মৈচাক ওইননবা হেন্না শাফবা, পু-থাংবা ঙমবা অমদি তুং ক,ইগদবা ইনর্জী সিস্তেম অমগীদমক পুম্নৌ নৌবা অহোংবা ফীভম পুরক্লে‍। ভারত হৌজিক মালেমগী ইনর্জী খ্বাইদগী য়াম্না শীজিন্নবা অহুমশুবা লৈবাক ওইরি‍। “প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ইনর্জীগী তুংগীদমক তশেং তশেংবা লম্বী পরিং য়মা য়াত্থোক্তুনা থম্লে অমদি মসি মীপুম খুদিংদা ইনর্জী ফংহনবা, লায়রবদগী লায়রবা ফাওবনা ইনর্জী শীজিন্নবা ঙমগদবা, মতিক চানা ইনর্জী শীজিন্নবা, অইং অশাগী খল কায়থরকপা থেংননবা তুং কোইগদবা ইনর্জী, অমদি মালেমগী তমবা ঙমদবা ফীভমশিং হন্থহন্নবা ইনর্জী সিক্যুরিতী হায়রিবা ৱাফম মঙাসিদা য়ুম্ফম ওইরি‍।” থাসিদা চয়োলমুক্কী মমাঙদা সি.ই.আর.এ.না শীন্দুনা পাঙথোকখিবা মরিশুবা ইন্দিয়া ইনর্জী ফোরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাঙখিবা, মদুদা মহাক্না ভারতকী ইনর্জীগী মাঙদা চঙশিনগদৌরিবা মরুওইবা য়ুম্বী তরেৎ অমদি ভারতনা মালেমগী ওইনা ইনর্জী চাউনা শীজিন্নবা লৈবাক অমা ওইরকপগী মতাঙদা হায়খিবা ৱাফমসু মহাক্না পনখি‍। মরুওইবা য়ুম্বী তরেৎ অদুদা গ্যাসতা য়ুম্ফম ওইবা শেন্মিৎলোন অমগী মায়কৈদা চঙশিনবা, ফোসিল থাউশিং তরু তরুনা শীজিন্নবা, বাইওফ্যুলগীদমক লমদমসিদা ফংবা থাউশিং হেন্না শীজিন্নবা, ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা রিন্যুএবল ইনর্জী গিগাৱাত ৪৫০গী পান্দম ফংবা, চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈদগী কার্বোন থাদোকপা হন্থহন্নবা ইলেক্ত্রিসিতী শীজিন্নবগী চাং হেনগৎহনবা, নৌনা শীজিন্নরক্লিবা থাউ হাইদ্রোজেনগুম্বদা মায় ওনশিনবা অমদি ইনর্জী সিস্তেম পুম্নমক্তা দিজিতেল ইনোভেসন পুরকপা য়াওরি‍।
শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা উজ্বালা য়োজনানা খুন্নাই-শেন্মিৎলোনদা অহোংবা পুরক্তুনা ভারত্তা নুপী মপাঙ্গল কলহনবগী মফম হেন্না কনবা ঙমহল্লে অমদি লৈবাকসিদা এল.পি.জি. কন্নেক্সন মশীং শরুক অনি হেনগৎহল্লে‍। এল.পি.জি.না কোনশিনবগী চাং চাদা ৫৫ ওইরমবদগী চাদা ৯৮ ওইরে‍। এস.এ.তি.এ.তি. (সস্তেনেবল অল্তরনেতিব তুৱার্দ্স এফোর্দেবল ত্রান্সপোর্তেসন)গী মতাঙদা মহাক্না হায়খিবদা মসি গারী শীজিন্নরিবশিং অমদি লৌমী অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংদা কান্নবা পীগদবা তুং কোইগদবা পু-থাংবা ঙমগদবা চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ অমা পুরক্নবা থৌরাংনি‍। থৌরাং অসিদা মতিং লৈবা ম্যুনিসিপাল সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমদি লৌফমদা চরু মৈ থাবা অমদি কার্বোন থাদোকপনা মরম ওইদুনা ময়োল্লমগী নুংশিৎ মোৎশিনহনবগী ৱাফম লাকশিন্নবগী চাউনা থাজবা লৈ‍। সি.বি.জি. শীজিন্নবনা শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুশিল্লকপদা তাংদুনা লৈবা হন্থহনবদা অমদি লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহন্নবা, খুঙ্গঙদা থবক পীননবা অমদি ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ চাউখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওনহনবদা মতেং ওইগনি‍। লৌউ-শিংউবদা অহেনবা মীৎয়েঙ থমবগা লোয়ননা মসিদা নোংপোক ভারতকীদমক্তা চাউনা কান্নগদবা ৱাফম লৈ‍। গ্যাসতা য়ুম্ফম ওইবা শেন্মিৎলোনলোমদা মায় ওনশিন্নবগী পান্দম অসি ফংনবগীদমক্তা লৈঙাক অসিনা থাউ অমসুং গ্যাস ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগীদমক্তা দোলর বিলিয়ন ১০০গী য়াম্লবা শেন্ফম শীজিন্ননবা পান্দম থম্লি‍। ভারতনা পাইপলাইন, এল.এন.জি. তর্মিনেল অমদি সি.জি.দি. নেতৱর্ক য়াওনা গ্যাস ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলি‍। সিতী গ্যাস প্রোজেক্তনা কোনশিনবগী চাং লৈবাকসিগী মীশিংগী চাদা ৭০ কোনশিন্নবগী মঙমগা লোয়ননা দিস্ত্রিক্ত ৪০০ হেনবদা পাকথোক চাউথোকখ্রে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
স্তীল ইন্দস্ত্রীগী মতাঙদা শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা মসিনা লৈবাকসিগী য়াংলেন শরু ওইরি অমদি ঐখোয়না অনৌবা মতমগী শেন্মিৎলোন শাগৎপা মতমদা ঐখোয়ী লৈবাকসিদা স্তীলনা মরুওইবা থৌদাং অমা য়ারি‍। ভারতকী স্তীল সেক্তর অসিনা লমদমসিগী মথৌ তাবশিং থুংহনবা ঙম্নবা হোৎনরি অমদি মালেমগী ফম্পাক্তা অচৌবা শান্নরোই অমা ওইনা লিৎখৎলক্লি‍। মালেমগী স্তীল খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা অনিশুবা লৈবাক ওইরবসু, ভারতকী চহীগী পর কেপিতা স্তীল শীজিন্নবগী চাং অসি কে.জি. ৭৪.১ ওইরি অমদি মালেমগী চাংচৎকী (কে.জি. ২২৪.৫) শরুক অহুম থোকপগী অমা ওইরি‍। ভারতনা মশাগী স্তীল শীজিন্নবগী চাং অসি হেনগৎহন্নবগী অফবা তাঞ্জা অমা লৈরি অমদি লাইপ সাইকলগী মমল হন্থহনবা, কুইনা চৎপা হেনবা অমদি অকোয়বগী ফীভমদা তুং কোইনা চৎপা অসিনচিংবা স্তীল হেন্না শীজিন্নবগী কান্নবশিং লৌবা য়ারি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
শ্রী প্রধান্না হায়খিবদা স্তীল মন্ত্রালয়না লৈবাকসিদা মফম চানা স্তীল শীজিন্নবা পুক্নীং থৌগৎনবা পান্দমদা ‘ইস্পাতি ইরাদা’ কৌবা পুন্না পায়খৎমিন্নবা ব্রান্দিং কেম্পেন অমা হৌদোকখ্রে‍। মসিনা স্তীলবু শীজিন্নবদা লায়বা, অকোয়বগী ফীভমদা কায়হন্দবা, মমল ওইজবা, পু-থাংবা ঙমগদবা অমদি মপাঙ্গল পীগদবা মচাক ওইনা শীজিন্নহন্নবা পান্দম থম্লি‍। মহাক্না হায়খি, “ঐখোয়না প্রিফরেন্সকী অকক্নবা ৱাফম থমদুনা কেন্দ্র লৈঙাক্কী লূপশিংনা য়োৎ অমদি স্তীলশিং লমদমসিদগী লৌননবা ৱাফমদা ইনোৎ হাপ্লি‍। হায়রিবা দি.এম.আই. অমসুং এস.পি. পোলিসী অসিগী খুত্থাঙদা লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী স্তীল পুশিল্লকপা থিংহৌরে‍। সেক্তর অসিদা রো মেতরিএল সিক্যুরিতী লৈহন্নবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলি‍। ঐখোয়গী কোকিং কোইলা পুশিল্লকপগী হৌরকফমশিং তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী ওইহন্নবা হোৎনরি‍। ভারত্তা তোঙান তোঙানবা হৌরকফমশিংদগী অমসুং পোৎলমশিংদগী থোরকপা ফেরস স্ক্রেপশিং সাইন্তিফিক প্রোসেসিং অমদি রিসাইক্লিং তৌননবা মেতেল স্ক্রেপিং সেন্তরশিং লিংখৎপা য়োকখৎনবা স্তীল স্ক্রেপ পোলিসী অমা ঐখোয়না শেম্লে‍। পোলিসীগী ফ্রেমৱর্ক অসিনা মওং মরিল নাইনা, শাফনা অমদি অকোয়বগী ফীভমদা শোকহন্দনা খোমগৎনবা, শিদোক্নবা অমদি মচেৎ মচেৎ চপখায়নবা মান্নবা চৎন-পথাপশিং পীরি‍।
শ্রী প্রধান্না মর্চেন্তস চেম্বর ওফ কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীগী লুপ্লোয়শিংবু থাউ অমসুং গ্যাস অমদি স্তীল সেক্তরদা লৈরিবা য়াম্লবা খুদোংচাবশিং অসিগী তাঞ্জা লৌহৌনবা, ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোক্নবা’ অমদি আত্মনিরভর ভারতকী মঙলান মঙফাওনহন্নবগী থৌদাং য়াননবা ৱাফম থমখি‍।

Ministry of Steel
Mission Purvodaya will drive eastern India towards self-reliance and contribute to making of an Aatmanirbhar Bharat, says Shri Dharmendra Pradhan at AGM of Merchants Chamber of Commerce and Industry
19 NOV 2020 1:50PM by PIB Delhi
Union Minister of Petroleum & Natural Gas and Steel Shri Dharmendra Pradhan today said that ‘Aatmanirbhar Bharat’ is about transforming India from being just a passive market to an active manufacturing hub at the heart of global value chains. Addressing the 119th annual general meeting of Merchant’s Chamber of Commerce and Industry today, he said that an Aatmanirbhar Bharat is a strong Bharat with robust manufacturing sector, self-reliant yet globally integrated economy. A Self-reliant India will be a Force Multiplier for the global economy, he added. When India speaks of becoming self-reliant, it doesn’t advocate a self-centred system. In India’s self-reliance, there is a concern for the whole world’s happiness, cooperation and peace, the minister said.
The Minister said that India cannot become Aatmanirbhar without the eastern India becoming self-reliant. He said that Purvodaya- eastern India has to drive the national growth. “Honorable Prime Minister Shri Narendra Modi has emphasized the need for focused development of the Eastern India to harness the untapped potential of this region to fuel next wave of national growth. This is the essence of Mission Purvodaya. Both petroleum as well as steel sector have to play an important role in Mission Purvodaya”, he said.
Shri Pradhan said that under Mission Purvodaya, we are building an Integrated Steel Hub in eastern India which would add to the competitiveness of the steel sector and facilitate regional development with job creation. “The steel clusters will drive employment opportunities across the value chain, creating both direct and indirect jobs and spurring entrepreneurship, including in under-developed areas. It will spur development of other manufacturing industries and will be accompanied with social infrastructure in the form of cities, schools, hospitals, skilling centers etc.”, he added.
Shri Pradhan said that Indian gas grid is being expanded to new markets in eastern and north- eastern part of the country with Government’s supports of capital grants under the Indradhanush North Eastern Gas Grid projects. Pradhan Mantri Urja Ganga (PMUG) project is directed to provide piped cooking gas to the millions of households in eastern states.
The Minister said that the Covid-19 pandemic has caused demand destruction and supply chain shocks to the global economy, leading to downturn everywhere. He said that even though the pandemic continues to inhibit the conduct of normal activity, there are indications of improvements and a gradual increase in activity across regions and segments of the domestic economy. Progressive improvements are expected as the easing of lockdown restrictions become widespread that would put the country back on the growth trajectory, he mentioned. Shri Pradhan said that the Aatmanirbhar Bharat package and Pradhan Mantri Gareeb Kalyan Yojana have provided relief to all sections of the society and provided necessary support to all sectors during the Covid-19 pandemic. These will enable India to bounce back quickly and start scripting the next chapter of Indian growth story.
Shri Pradhan said that India’s stable democracy and strong political leadership and large domestic market and young demographics are seen as key factors supportive of the sustained growth potential of the country in the medium to long run.
Speaking about oil and gas sector, Shri Pradhan said that we are witnessing a fast-changing energy landscape. “Under the dynamic and visionary leadership of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi Ji, Government of India has unleashed path breaking reforms for a secure, affordable and sustainable energy system to power robust economic growth. India is now the third-largest energy consuming country in the world. Prime Minister has envisioned and stated a clear road map for India's energy future, which rests on five key enablers of energy availability and accessibility for all, energy affordability to the poorest of the poor, efficiency in energy use, energy sustainability for combating climate change and energy security for mitigating global uncertainties.” He also mentioned about the Prime Minister’s speech at the fourth India Energy Forum by CERAweek earlier this month, in which he highlighted seven key pillars of India’s energy strategy going forward and stressed upon India’s rise as a major consumer of energy globally. These seven key drivers include accelerating efforts to move towards a gas-based economy, cleaner use of fossil fuels, greater reliance on domestic fuels to drive biofuels, achieving the renewable energy target of 450 gigawatts (GW) by 2030, increasing the contribution of electricity to decarbonise mobility, moving into emerging fuels like Hydrogen and digital innovation across all energy systems.
Shri Pradhan said that Ujjwala Yojana has led to socio-economic changes and enhanced space for women’s empowerment in India, and has doubled the number of LPG connections in the country. LPG coverage has increased from 55 per cent to 98 per cent. On SATAT (Sustainable Alternative Towards Affordable Transportation), he said that it is aimed at providing a Sustainable Alternative Towards Affordable Transportation as a developmental effort that would benefit both vehicle- users as well as farmers and entrepreneurs. The Minister said that this initiative holds great promise for efficient municipal solid waste management and in tackling the problem of polluted urban air due to farm stubble-burning and carbon emissions. Use of CBG will also help bring down dependency on crude oil imports and in realising the Prime Minister’s vision of enhancing farmers’ income, rural employment and entrepreneurship. With significant focus on agriculture, this holds immense potential for eastern India. He said that in order to realise the vision to shift towards a gas-based economy, the government has envisaged spending of a massive $100 billion in creating oil and gas infrastructure. India is developing gas infrastructure including pipelines, LNG terminals and CGD network. Coverage of City Gas projects is being expanded to over more than 400 districts with a potential to cover 70% of country’s population, he added.
On the steel industry, Shri Pradhan said that it serves as a backbone to the country and Steel continues to play an important role in our country as we seek to build a modern economy. Indian steel sector is seeking to fulfil all the domestic requirements and also emerge as a major player at the global stage. He said that despite being the world’s second largest producer of steel, India’s annual per capita steel consumption is 74.1 kg and is one-third the global average (224.5kg). He said that there is an excellent opportunity for India to increase its steel consumption and avail advantages of greater steel use such as reduced life cycle cost increased durability and greater environment sustainability.
Shri Pradhan said that Ministry of Steel has launched a collaborative branding campaign ‘Ispati Irada’ with the objective of promoting appropriate steel usage in the country. This aims to leverage usage of steel as an easy-to-use, environment-friendly, cost-effective, affordable and strength-giving material. He said “we are giving boost to domestic sourcing of iron and steel products by the central Government organisations by mandating preference. Through this DMI&SP Policy, steel imports worth more than Rs. 20,000 cr. have so far been avoided. We are working to ensure raw material security for the sector. We are diversifying our sources of coking coal imports. We have come up with steel scrap policy which provides a framework to facilitate and promote establishment of metal scrapping centres in India for scientific processing & recycling of ferrous scrap generated from various sources and a variety of products. The Policy framework provides standard guidelines for collection, dismantling and shredding activities in an organized, safe and environmentally sound manner.
Shri Pradhan invited the members of the Merchants Chamber of Commerce and Industry to take advantage of the enormous opportunities in oil and gas and steel sectors, be “vocal for local” and contribute to realising the vision of an Aatmanirbhar Bharat.