শেল-থুম মন্ত্রালয়
অচা-থাও, পিথ্রাই মচেৎ, পোপ্পী মরু, ক্বা মরু, সনা অমসুং লুপাগী তারিফ মমল লেপ্পগা মরী লৈনবা তারিফ নোতিফিকেসন নং. ১০৭/২০২০-কস্তম্স (এন.তি.)
13 NOV 2020 8:04PM by PIB Imphal
কস্তম্স এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪গী সব সেক্সন (২)না পীরিবা শক্তি শিজিন্নদুনা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস & কস্তম্সনা মথৌ তাবা ওইনা লৌদুনা শেল-থুম মন্ত্রালয় (রিভিন্যু দিপার্মেন)তা ভারত সরকারগী নোতিফিকেসন নং. ৩৬/২০০১-কস্তম্স (এন.তি.), তাং ৩, ওগস্ত ২০০১, অসি ভারতকী গেজেত্তা এক্ত্রাওর্দিনরী, এস.ও. ৭৪৮ (ই)গী মমিংদা পার্ত –II, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন-(ii)দা তাং ৩, ওগস্ত ২০০১দা ফোংখিবদা, মখাগী এমেন্দমেন্তশিং অসি তৌখিঃ
হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিদা, তেবল-১, তেবল-২ অমসুং তেবল-৩গীদমক্তা মখাদা পীরিবা তেবলশিং অসিনা মহুৎ শিনগনিঃ-
“তেবল-১
সি.নং.
চেপ্তর/ হেদিং/ সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎলমশিংগী ৱারোল
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পাল্মগী থাও
৮৪৭
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাল্মগী থাও
৮৮০
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতৈ – পাল্মগী থাও
৮৬৪
৪
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পালমোলিন
৮৮৩
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি. পালমোলিন
৮৮৬
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতৈ – পালমোলিন
৮৮৫
৭
১৫০৭ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা সোয়াবীন থাও
৯৫৭
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
পিথ্রাই মচেৎশিং (মখল খুদিংমক্কী)
৩৯৮৫
৯
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরু
৩৬২৩
TABLE-২
সি.নং.
চেপ্তর/হেদিং/ সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎলমশিংগী ৱারোল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১.
৭১ or ৯৮
সনা, মওং অমা হেক্তদা, মসিগী মতাংদা নোতিফিকেসন নং. ৫০/২০১৭-কস্তম্স তাং ৩০.০৬.২০১৭কী সি.নং. ৩৫৬তা কান্নবা ফংলি
১০ দ্রামদা ৬০৩
২.
৭১ or ৯৮
লুপা, মওং অমা হেক্তদা, মসিগী মতাংদা নোতিফিকেসন নং. ৫০/২০১৭-কস্তম্স তাং ৩০.০৬.২০১৭কী সি.নং. ৩৫৭তা কান্নবা ফংলি
কিলোগ্রামদা ৭৮১
৩.
৭১
(অ) মেদল অমসুং লুপাগী কোইনশিং নত্তনা লুপা, মওং অমা হেক্তদা, মসিদা লুপাগী পোৎলম ৯৯.৯% নত্ত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মখাদা পল্লিবা লুপাগী সেমি-মেন্যফেকচর ফোর্ম,
(আ) লুপাগী চাং ৯৯.৯%দগী তাদনা য়াওবা মেদল অমসুং লুপাগী কোইনশিং নত্ত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মখাদা পল্লিবা লুপাগী সেমি-মেন্যফেকচর ফোর্ম,
শন্দোকপা ৱারোলঃ এন্ত্রী অসিগীদমক্তা, মীরমগী শেলয়েক, লুপানা শাবা লিক-কোন, লুপানা শাবা পোৎলমশিং, লুপাগী মওং অমত্তা চৎনরোই
কিলোগ্রামদা ৭৮১
৪.
৭১
(অ) তোলা বারশিং নত্তনা, সনাগী খাঙেল, মদুদা মেন্যুফেকচরর নত্ত্রগা রিফাইনরশিংনা পীবা সি.নং. অমসুং মেত্রিক্সকী য়ুনিত্তা অরুম্বা ফোংদোকপা,
(আ) সনাগী চাং ৯৯.৯%দগী তাদনা য়াওবা সনাগী কোইনশিং অমসুং সনাগী ফাইন্দিংশিং,
শন্দোক্না তাকপাঃ মসিগী এন্ত্রী অসিগীদমক্তা, “গোল্দ ফাইন্দিং” হায়বদি অপীকপা পোৎচাক খুদম ওইনা হুক ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেচ, মনিংগী স্ক্র্যু অসিনচিংবা।
১০ গ্রামদা ৬০৩
তেবল-৩
সি.নং.
চেপ্তর/হেদিং/ সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎলমশিংগী ৱারোল
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
ক্বা মরু
৩৭০৯”

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 107/2020-Customs (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
13 NOV 2020 8:04PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient to do so, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
847
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
880
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
864
4
1511 10 00
Crude Palmolein
883
5
1511 90 20
RBD Palmolein
886
6
1511 90 90
Others – Palmolein
885
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
957
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
3985
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
603 per 10 grams
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
781 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
781 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
603 per 10 grams
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
3709”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 103/2020-Customs (N.T.), dated the 29th October, 2020, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 3905 (E), dated 29th October, 2020.