Ministry of Defence
Convocation Ceremony of 139th NDA Course
06 NOV 2020 9:47PM by PIB Delhi
The Convocation ceremony of 139thNDA course was held at Habibullah Hall, NDA on 06 November 2020. The Chief Guest for the occasion was Prof(Dr.) Nitin R Kamalkar, Vice-Chancellor, Savitribai Phule, Pune University, Pune.
217 cadets were conferred the degree of Jawaharlal Nehru University which included 49 cadets in science stream, 113 cadets in Computer Science stream and 55 cadets in Arts stream. 12 Cadets from friendly foreign countries were also awarded degrees during the programme. In addition to this, the fourth batch of B.Tech comprising of 45 Naval cadets and 35 Air Force cadets also received course completion certificates. They would continue the fourth year of their B.tech curriculum at their respective service academy.
The Chief Guest was received by Lt. Gen. Asit Mistry, AVSM,SM,VSM, Commandant , National Defence Academy. After Commandant’s address, the academic report of Autumn Term-20 was presented by Principal, NDA Prof(Dr) O P Shukla.The Chief guest in his convocation address congratulated the cadets of the passing out course for undergoing the training with dedication and hard work. He emphasized about the role and importance of armed forces in shaping India and also motivated the future military leaders to carry forward the professionalism and ethos imbibed at the academy towards the service of the nation.
Cadet Quartermaster Sergeant Arkshit Kapoor won the Commandant’s Silver medal and Chief of Army Staff (COAS) Trophy presented by General K Sundarji, PVSM for standing first in Science stream, SquadranCadet CaptainParul Yadav won the Commandant’s Silver medal and Chief of the Naval Staff (CNS) Trophy presented by Admiral Sureesh Mehta, PVSM,AVSM for standing first in Computer Science Stream. Battalion cadet Adjutant Dhananjay Jasrotia bagged the Commandant’s Silver Medal and Chiefof the Air Staff (CAS) Trophy presented by Air Chief Marshal N C Suri, PVSM,AVSM,VM for standing first in Arts Stream and Squadron Cadet Captain SawanMaan won the Commandant’s Silver Medal and Admiral OS Dawson’s Trophy for standing first in B.Tech.
Rear Admiral Atul Anand, VSM, Deputy Commandant and Chief Instructor, presented the Vote of Thanks on conclusion of the Convocation ceremony.
The passing out parade of 139th NDA course is on 07 Nov 20 and will be aired on DD Bharati and DD Sahyadri at 0700 hours onwards. The Reviewing officer for the parade is Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria, PVSM, AVSM, VM, ADC.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
১৩৯শুবা এন.দি.এ. কোর্চকী কোনভোকেসন সেরেমোনি
06 NOV 2020 9:47PM by PIB Imphal
১৩৯শুবা এন.দি.এ. কোর্চকী কোনভোকেসন সেরেমোনি অসি ২০২০গী নবেন্বরগী ৬তা হাবিবুলাহ হোল, এন.দি.এ.দা পাংথোকখ্র। পুনে য়ুনিভর্সিতি, পুনে, সাবিত্রিবাই ফুলেগী ভাইস-চান্সচেল্লর প্রোফেসর (দাঃ) নিতিন আর. কমলকরনা থৌরম অসিগী অথোইবা অতিথি ওইখি।
জাৱাহরলাল নেহরু য়ুনিভর্সিতি অসিগী কেদেৎ ২১৭ দীগ্রী পীখি হায়রিবা অসিদা সাইন্স স্ত্রীমদা কেদেৎ ৪৯, কম্প্যুতর সাইন্স স্ত্রীমদা কেদেৎ ১১৩ অমসুম আর্ত স্ত্রীমদা কেদেৎ ৫৫নি। মরূপ মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী লাকপা কেদেৎ ১২শু থৌরম অসিদা দীগ্রী পীখি। মসিদা মখা তানা বি,তেক্তকী মরিশুবা বেতচ অসিগী নেবেল কেদেৎ ৪৫ অমসুং এয়র ফোর্স কেদেৎ ৩৫শু কোর্স লোইশিনবগী সর্তিফিকেৎ ফংখি। মখোয়না মখোয়গী মরিশুবা চহিগী বি.তেক্ত করিকলম অসি মখোয়গী মরী লৈনবা সর্বিস একাদমিদা চৎথগনি।
অথোইবা অতিথি অসি নেস্নেল দিফেন্স একাদেমিগী কম্মান্দেন্ত, ভি.এস.এম., এস.এম., এ.ভি.এস.এম. লেপ্তনেন্ত জেনেরেল অসিৎ মিস্ত্রীনা ওকখি। কম্মান্দেন্ত এদ্রেসকী মতুংদা ওতম তর্ম-২০গী একাদেমিক রিপোর্ত অসি এন.দি.এ.গী প্রিন্সিপাল প্রোফেসর (দাঃ) ও. পি. শুক্লানা পীখি। অথোইবা অতিথি মহাক্কী কোনভোকেসন ওইবা ৱা ঙাংবা অসিদা কোর্চ অসিদা মায় পাকখ্রবা অমসুং ত্রেনিং অসিবু থৱায় হকচাং য়াওনা অমসুং কন্না থবক তৌরিবশিং অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লি। মহাক্না মরুওইবা উৎলদুনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়া অসি শেম্বদা আর্ম ফোর্সেসকী থৌদাং অমসুং মরুওইবা অসি হায়খি।
কেদেৎ ক্বাতরমাস্তর সর্জন্ত অর্কশিৎ কাপুরনা কম্মান্দেন্তগী লুপাগী মেদল ফংখি অমসুং চীফ ওফ আর্মি স্তাফ (সি.ও.এ.এস.) ত্রোফী অসিনা জেনেরেল কে. সুন্দরজি, পি.ভি.এস.এম.না সাইন্স স্ত্রীমদা মকোক তাবগী ফংখি, সক্বাদ্রান কেদেৎ কেপ্তেন পারুল য়াদবনা কম্মান্দেন্তগী লুপাগী মেদল ফংখি অমসুং চীফ ওফ নেবাল স্তাফ (সি.এন.এস.) ত্রোফী অসিনা এদমিরেল সুরেশ মেহতাদা পি.ভি.এস.এম.না কম্প্যুতর সাইন্স স্ত্রীমদা মকোক তাবগী ফংখি। বাতাল্লিয়ন কেদেৎ ওদজুতেন্ত ধনঞ্জয় জাসোত্রিয়ানা কম্মান্দেন্তগী লুপাগী মেদল ফংখি অমসুং চীফ ওফ এয়র স্তাফ (সি.এ.এস.) ত্রোফী অসিনা এয়র চীফ মার্সেল এন.সি.সুরি পি.ভি.এস.এম.না আর্ত স্ত্রীমদা মকোক তাবগী ফংখি অমসুং সক্বাদ্রান কেদেৎ কেপ্তেন সাৱানমান কম্মান্দেন্তগী লুপাগী মেদল ফংখি অমসুং এদমিরেল ও.এস. দাওসনস ত্রোফী অসি বি.তেক্ততা মকোক তাবগীনি।
রিয়র এদমিরেল অতুল অনন্দ, ভি.এস.এম., দিপুতি কম্মান্দেন্ত অমসুং চীফ ইন্সত্রক্তরনা কোনভোকেসন সেরেমোনিগী লোইশিল্লকপদা ভোৎ ওফ থেঙ্কস পীখি।
১৩৯শুবা এন.দি.এ.কোর্চ অসিগী পেরেদ অসি ২০২০গী নবেম্বরগী ৭তনি অমসুং হায়রিবা অসি দি.দি. ভারতি অমসুং দি.দি. সাহ্যাদ্রিদা পুং ০৭০০দগী মখা তানা শন্দোক্কনি। পেরেদ অসিগী রিভ্যুইং ওফিসর অসি এয়র চীফ মার্সেল রাকেশ কুমার সিংহ ভাদৌরিয়া, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., ভি.এম., এ.দি.সি.না ওইগনি।