ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এনুএল ফ্লাইত সেফতি ত্রোফী অসি জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা লৈরিবা আর্মি এবিএসন য়ুনিৎ অসিদা পীখ্রে
29 OCT 2020 6:21PM by PIB Imphal
চীফ ওফ আর্মি স্তাফ (সি.ও.এ.এস.) ফ্লাইত সেফতি ত্রোফি অসি ইন্দিয়ন আর্মি এবিএসন কোর্পস য়ুনিৎশিংগী মরক্তা ঙমখৈগী ৱাংমদা অখাং কন্না লান্থেংনরিবা অসিদা শোইদ-ঙামদনবগী পুক্নিং থৌগৎনবা লিংখৎখিবনি। মসিগী ত্রোফী অঅসি সক্বাদ্রোন্দা পীবনি হায়রিবা অসি আর্মি এবিএসন কোর্পসকী নিং খা তম্না পাইবদা অশোক অপন থোক্তনবা পুক্নিং থৌগৎপনি। আর্মি এবিএসন অসি খুলায় নিংথিনা য়াওবা হায়রিবা অসিনা থার্দ দাইমেন্সন্দা পাইবা ঙম্বা, ফ্লাইত সেফতি অসিনা শান্তী অমসুং ওপরেসন অনিমক লৌরি। মসিগী এৱার্দ অসি য়ুনিৎ মেন্তেনেন্স নোর্ম ফীল্দ ফোর্মেসন কম্মান্দর, এক্সিদেন্ত/ইন্সিদেন্ত রেকোর্দশিং অমসুং ফ্লাইত সেফতিদা হেন্না রেকোর্দ তৌবা য়াবা।
২০১৯-২০গী চহিগী ওইনা অহানবা শিনবা ওইনা আর্মি এবিএসন সক্বাদ্রোন ৬৬৩ জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরিদা থমখি। মসিগী সক্বাদ্রোন্দা অসি আর্মি এবিএসনগী খ্বায়দগী লিরবা সক্বাদ্রোন্নি অমসুং লাইন ওফ কন্ত্রোলদা হকথেংননা তৌবা ওপরেসনশিংদা শরুক য়ারি অমসুং কাশ্মিরগী তম্পাক্তা কাউন্তর ইনসরজেন্সিদশু শরুক য়ারি। আর্মি স্তাফকী চীফ, জেনেরেল এম.এম. নারাবানেনা সি.ও.এ.এস. অসি, ফ্লাইত সেফতি ত্রোফী অসি আর্মি কম্মান্দরস কনফরেন্স অরোইবা নুমিৎতা কম্মান্দিং ওফিসর অমসুং য়ুনিৎ অসিগী সুবেদার মেজোরদা পীখি।

Ministry of Defence
Annual Flight Safety Trophy Awarded to Army Aviation Unit Deployed in Jammu and Kashmir
29 OCT 2020 6:21PM by PIB Delhi
Chief of Army Staff (COAS) Flight Safety Trophy has been instituted to promote the efforts towards flight safety among Indian Army Aviation Corps units tendering decisive combat edge to the force commanders. This trophy is presented to Squadron, Independent flights adjudged first amongst units of Army Aviation Corps in aspects related to ensuring and promoting flight safety. Army Aviation being a highly technical arm which operates in the third dimension, flight safety assumes paramount importance in both peace and operations. This award includes assessment by field formation commanders, accident / incident record of the unit maintenance norms, implementation of practices and recordable deeds directly enhancing flight safety.
For the year 2019-20, 663 Army Aviation Squadron deployed in the Union Territory of Jammu & Kashmir has been adjudged first. This Squadron is one of the oldest Squadrons of Army Aviation and has been actively involved in operation along the line of control and counter insurgency settings in Kashmir valley. Chief of Army Staff, Gen MM Naravane presented the COAS, Flight Safety Trophy to Commanding Officer &Subedar Major of the unit on the concluding day of the Army Commanders’ Conference.