কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী ইন্দেক্স (বেজ: ২০১১-১২=১০০)
29 OCT 2020 5:00PM by PIB Imphal
প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদকী বিভাগকী ইকোনোমিক এদভাইজরগী লোয়শঙনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইনদেক্স ফোঙখ্রে।
২. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী অপুনবা ইনদেক্স অসি ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা ১১৯.৭ ওইখি, মসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরকী ইন্দেক্সকা চাংদম্নবদা চাদা ০.৮ (প্রোবিজনেল) হন্থরকখি। মসিগী ২০২০-২১ এপ্রিল - সেপ্তেম্বর ফাওবগী অপুনবা গ্রোথ অসি (-) ১৪.৯% ওইখি।
৩. ২০২০গী জুনগী ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইন্দেক্সকী অরোইবা ওইনা লৈখিবা গ্রোথকী রেৎ অদু (-) ১২.৪%দা শেমদোকখি। ইন্দস্ত্রী করোর নিপান অসিদা ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী ইন্দেক্সতা য়াওবা পোৎলমগী ৱেৎকী চাদা ৪০.২৭ ওইরি। চহিগী/থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী রেৎগী অকুপ্পা মরোল অদু এনেক্সরদা পীরি।
৪. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী (অপুনবগী) গ্রোথকী রেৎগী ইন্দেক্স অদু গ্রাফতা তাক্লি:
৫. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইন্দেক্সকী শমলপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
কোয়লা - কোয়লা পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১০.৩৩) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ২১.২ হেনগৎখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৬.১ হন্থখি।
ক্রুদ ওইল - ক্রুদ ওইল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৮.৯৮) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ৬.০ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৬.১ হন্থখি।
নেচরেল গ্যাস - নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৬.৮৮) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ১০.৬ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১৩.২ হন্থখি।
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং - রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ২৮.০৪) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ৯.৫ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১৬.৩ হন্থখি।
হারশিং - হারশিং পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ২.৬৩) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ০.৩ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৩.৭ হেনগৎখ্রে।
স্তীল - স্তীল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১৭.৯২) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ০.৯ হেনগৎখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ২৬.৭ হন্থখ্রে।
সিমেন্ত - সিমেন্ত পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৫.৩৭) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ৩.৫ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ২৫.১ হন্থখ্রে।
ইলেক্ত্রিসিতী - ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১৯.৮৫) অসি ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদগী ২০২০গী সেপ্তেম্বরতা চাদা ৩.৭ হেনগৎখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বরকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৮.২ হন্থখ্রে।
খঙজিনগদবা ১: জুলাই ২০২০, অগস্ত, ২০২০ অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০২০গী দেতা অসি প্রোবোজনেলনি।
খঙজিনগদবা ২: ২০১৪গী এপ্রিলদগী হৌরগা রিন্যুএবল সোর্সেসকী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতাসু য়াওহনখ্রে।
খঙজিনগদবা ৩: মথক্তা পীরিবা ইন্দস্ত্রী-ইন্দস্ত্রীগী ৱেৎশিং অসি আই.আই.পি.দগী লাকপা ইন্দস্ত্রী অমমমগী ৱেৎ অদুনা অমসুং প্রো রতা গী ব্লোন অপকী অপুনবা আই.সি.আই.গী ৱেৎ অসি ১০০গা মান্নৈ।
খঙজিনগদবা ৪: মার্চ ২০১৯দগী হৌরগা শাবা লোবরবা স্তীল পুথোকপগী মনুংদা লৈবা আইতেম ‘কোল্দ রোল (সি.আর.) কোইলস”কী মঅদা হোৎ রোল পিকল্দ এন্দ ওইল্দ (ঐচ.আর.পি.ও.) কৌবা অনৌবা স্তীলগী পোত্থোক অমা হাপচিনখ্রে।
খঙজিনগদবা ৫: ওক্তোবর, ২০২০গী ইন্দেক্স অসি নবরম্বর ২৭, ২০২০গী ইরাই নুমিৎতা ফোঙগনি।
.
এনেক্সর
ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী রেৎ
বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
ৱেৎ
২০১২-১৩
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর ২০১৯-২০
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর ২০২০-২১
কোয়লা
১০.৩৩৩৫
১০৩.২
১০৪.২
১১২.৬
১১৮.০
১২১.৮
১২৪.৯
১৩৪.১
১৩৩.৬
১১০.৩
১০৩.৬
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
৯৯.৪
৯৯.২
৯৮.৪
৯৭.০
৯৪.৫
৯৩.৭
৮৯.৮
৮৪.৫
৮৬.০
৮০.৭
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
৮৫.৬
৭৪.৫
৭০.৫
৬৭.২
৬৬.৫
৬৮.৪
৬৯.০
৬৫.১
৬৬.৯
৫৮.১
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
২৮.০৩৭৬
১০৭.২
১০৮.৬
১০৮.৮
১১৪.১
১১৯.৭
১২৫.২
১২৯.১
১২৯.৪
১২৬.১
১০৫.৬
হারশিং
২.৬২৭৬
৯৬.৭
৯৮.১
৯৯.৪
১০৬.৪
১০৬.৬
১০৬.৬
১০৭.০
১০৯.৮
১০৭.১
১১১.১
স্তীল
১৭.৯১৬৬
১০৭.৯
১১৫.৮
১২১.৭
১২০.২
১৩৩.১
১৪০.৫
১৪৭.৭
১৫২.৬
১৫৩.৪
১১২.৪
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
১০৭.৫
১১১.৫
১১৮.১
১২৩.৫
১২২.০
১২৯.৭
১৪৭.০
১৪৫.৭
১৪২.৫
১০৬.৭
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
১০৪.০
১১০.৩
১২৬.৬
১৩৩.৮
১৪১.৬
১৪৯.২
১৫৬.৯
১৫৮.৪
১৬৮.০
১৫৪.৩
অপুনবা ইন্দেক্স
১০০.০০০০
১০৩.৮
১০৬.৫
১১১.৭
১১৫.১
১২০.৫
১২৫.৭
১৩১.২
১৩১.৬
১৩০.৪
১১১.০
গ্রোথকী রেৎ (চাদা)
সেক্তর
ৱেৎ
২০১২-১৩
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
Apr-Sep ২০১৯-২০
Apr-Sep ২০২০-২১
কোয়লা
১০.৩৩৩৫
৩.২
১.০
৮.০
৪.৮
৩.২
২.৬
৭.৪
-০.৪
-৩.৫
-৬.১
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
-০.৬
-০.২
-০.৯
-১.৪
-২.৫
-০.৯
-৪.১
-৫.৯
-৬.০
-৬.১
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
-১৪.৪
-১২.৯
-৫.৩
-৪.৭
-১.০
২.৯
০.৮
-৫.৬
-২.০
-১৩.২
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
২৮.০৩৭৬
৭.২
১.৪
০.২
৪.৯
৪.৯
৪.৬
৩.১
০.২
-২.০
-১৬.৩
হারশিং
২.৬২৭৬
-৩.৩
১.৫
১.৩
৭.০
০.২
০.০৩
০.৩
২.৭
১.১
৩.৭
স্তীল
১৭.৯১৬৬
৭.৯
৭.৩
৫.১
-১.৩
১০.৭
৫.৬
৫.১
৩.৪
৭.৯
-২৬.৭
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
৭.৫
৩.৭
৫.৯
৪.৬
-১.২
৬.৩
১৩.৩
-০.৯
০.৭
-২৫.১
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
৪.০
৬.১
১৪.৮
৫.৭
৫.৮
৫.৩
৫.২
০.৯
৩.৯
-৮.২
অপুনবা ইন্দেক্স
১০০.০০০০
৩.৮
২.৬
৪.৯
৩.০
৪.৮
৪.৩
৪.৪
০.৪
১.৩
-১৪.৯
ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী রেৎ
বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
হারশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
সেপ্তেম্বর-১৯
৮৭.৩
৮৩.৪
৬৪.৩
১১৭.৫
১১৩.৯
১৪১.২
১৩১.৩
১৫৮.৭
১২০.৭
ওক্তোবর-১৯
১০৯.৬
৮৬.৩
৬৬.৩
১৩৪.২
১১৫.৫
১৪৯.৫
১৩৭.০
১৪৫.৮
১২৭.৪
নবেম্বর-১৯
১৩৩.৬
৮২.৪
৬৪.৪
১৩৩.০
১১৬.৭
১৫৪.৯
১৪২.৪
১৩৯.৯
১২৯.২
দিসেম্বর-১৯
১৫২.৯
৮৩.৫
৬৫.৫
১৩০.৫
১২০.৫
১৬৫.২
১৫৯.২
১৫০.২
১৩৫.৫
জনুৱারী-২০
১৬৪.৭
৮৫.০
৬৫.৩
১৩৪.৪
১১৬.৫
১৫৫.৪
১৬৪.১
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী-২০
১৭১.১
৭৫.৬
৫৮.৩
১২৮.৯
১০৭.৮
১৫২.৯
১৬০.৭
১৫৩.৬
১৩৪.০
মার্চ-২০
২০৯.৭
৮৫.০
৬০.১
১৩৫.৩
৯৮.৩
১৩৩.২
১২৯.৮
১৪৬.৯
১৩৪.০
এপ্রিল-২০
১০৩.৭
৮০.২
৫৩.৩
৯৪.২
৮৫.০
২৬.৯
২২.৫
১২৫.৬
৮১.২
মে-২০
১০৯.৪
৮২.০
৫৭.২
১০২.০
১১৩.৪
৯৬.৪
১১৭.৩
১৫০.৬
১০৭.৭
জুন-২০
১০৪.৩
৭৯.৬
৫৮.১
১১০.৬
১১৪.৬
১২২.৩
১৩৭.৮
১৫৬.২
১১৬.৩
জুলাই-২০
১০০.৩
৮৩.০
৬১.২
১১৪.৫
১১৯.৪
১৩৯.২
১২৬.৮
১৬৬.৩
১২২.০
অগস্ত-২০
৯৮.৩
৮১.২
৬১.০
১০৫.৯
১২০.৮
১৪৭.৪
১০৯.১
১৬২.৭
১১৯.১
সেপ্তেম্বর-২০
১০৫.৮
৭৮.৩
৫৭.৫
১০৬.৩
১১৩.৫
১৪২.৫
১২৬.৭
১৬৪.৬
১১৯.৭
গ্রোথকী রেৎ (চাদা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
হারশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
সেপ্তেম্বর-১৯
-২০.৫
-৫.৪
-৪.৯
-৬.৬
৫.৪
-১.৪
-২.০
-২.৬
-৫.১
ওক্তোবর-১৯
-১৭.৬
-৫.১
-৫.৬
০.৪
১১.৮
-০.৫
-৭.৭
-১২.২
-৫.৫
নবেম্বর-১৯
-৩.৫
-৬.০
-৬.৪
৩.১
১৩.৬
৭.০
৪.৩
-৪.৯
০.৭
দিসেম্বর-১৯
৬.১
-৭.৪
-৯.২
৩.০
১০.২
৮.৭
৫.৫
০.০
৩.১
জনুৱারী-২০
৮.০
-৫.৩
-৯.০
১.৯
-০.১
১.৬
৫.১
৩.২
২.২
ফেব্রুৱারী-২০
১১.৩
-৬.৪
-৯.৬
৭.৪
২.৯
২.৯
৭.৮
১১.৫
৬.৪
মার্চ-২০
৪.০
-৫.৫
-১৫.১
-০.৫
-১১.৯
-২১.৯
-২৫.১
-৮.২
-৮.৬
এপ্রিল-২০
-১৫.৫
-৬.৪
-১৯.৯
-২৪.২
-৪.৫
-৮২.৮
-৮৫.২
-২২.৯
-৩৭.৯
মে-২০
-১৪.০
-৭.১
-১৬.৮
-২১.৩
৭.৫
-৪০.৪
-২১.৪
-১৪.৮
-২১.৪
জুন-২০
-১৫.৫
-৬.০
-১২.০
-৮.৯
৪.২
-২৩.২
-৬.৮
-১০.০
-১২.৪
জুলাই-২০
-৫.৭
-৪.৯
-১০.২
-১৩.৯
৬.৯
-৮.৩
-১৩.৫
-২.৫
-৮.০
অগস্ত-২০
৩.৬
-৬.৩
-৯.৫
-১৯.১
৭.৩
-১.৭
-১৪.৫
-১.৮
-৭.৩
সেপ্তেম্বর-২০
২১.২
-৬.০
-১০.৬
-৯.৫
-০.৩
০.৯
-৩.৫
৩.৭
-০.৮

Ministry of Commerce & Industry
Index of Eight Core Industries (Base: 2011-12=100) for September, 2020
29 OCT 2020 5:00PM by PIB Delhi
The Office of Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing Index of Eight Core Industries for the Month of September, 2020.
2. The combined Index of Eight Core Industries stood at 119.7 in September,2020, which declined by 0.8 (provisional) per cent as compared to the Index of September, 2019.Its cumulative growth during April to September, 2020-21 has been(-) 14.9%.
3. Final growth rate of Index of Eight Core Industries for June’2020 is revised to(-) 12.4 %.The Eight Core Industries comprise 40.27 per cent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).Details of yearly/monthly index and growth rate is provided atAnnexure.
4.Monthly growth rates of Index of Eight Core Industries (Overall) is depicted in the graph:
5. The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal- Coal production (weight: 10.33per cent) increasedby 21.2 per cent in September, 2020 over September,2019. Its cumulative index declined by 6.1per cent during April toSeptember, 2020-21over corresponding period of the previous year.
Crude Oil-Crude Oil production (weight: 8.98per cent) declined by 6.0 per cent inSeptember, 2020 over September,2019. Its cumulative index declined by 6.1 per cent during April toSeptember, 2020-21over the corresponding period of previous year.
Natural Gas- The Natural Gas production (weight:6.88per cent) declinedby10.6 per cent in September, 2020 over September,2019. Its cumulative index declined by 13.2 per cent during April to September, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Refinery Products- Petroleum Refinery production (weight: 28.04per cent) declined by9.5 per cent in September, 2020 over September,2019. Its cumulative index declinedby 16.3per cent during April to September, 2020-21over the corresponding period of previous year.
Fertilizers-Fertilizers production (weight: 2.63 per cent) declined by 0.3 per cent in September,2020 overSeptember,2019. Its cumulative index increasedby 3.7 per cent during April toSeptember, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Steel-Steel production (weight: 17.92per cent)increasedby 0.9 per cent inSeptember, 2020 over September,2019. Its cumulative index declined by 26.7per centduring April to September, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Cement-Cement production (weight:5.37per cent) declinedby3.5per cent inSeptember, 2020overSeptember,2019. Its cumulative index declinedby25.1per centduring April to September, 2020-21over the corresponding period of previous year.
Electricity- Electricity generation (weight:19.85per cent) increasedby3.7per centin September,2020over September,2019. Its cumulative indexdeclined by 8.2per cent duringApril to September, 2020-21over the corresponding period of previous year.
Note 1: Data for July, 2020, August, 2020and September, 2020are provisional.
Note 2: Since April, 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weight derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note5: Release of the index for October, 2020 will be on Friday 27thNovember,2020.
Annexure
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Weight
2012-13
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
Apr-Sep 2019-20
Apr-Sep 2020-21
Coal
10.3335
103.2
104.2
112.6
118.0
121.8
124.9
134.1
133.6
110.3
103.6
Crude Oil
8.9833
99.4
99.2
98.4
97.0
94.5
93.7
89.8
84.5
86.0
80.7
Natural Gas
6.8768
85.6
74.5
70.5
67.2
66.5
68.4
69.0
65.1
66.9
58.1
Refinery Products
28.0376
107.2
108.6
108.8
114.1
119.7
125.2
129.1
129.4
126.1
105.6
Fertilizers
2.6276
96.7
98.1
99.4
106.4
106.6
106.6
107.0
109.8
107.1
111.1
Steel
17.9166
107.9
115.8
121.7
120.2
133.1
140.5
147.7
152.6
153.4
112.4
Cement
5.3720
107.5
111.5
118.1
123.5
122.0
129.7
147.0
145.7
142.5
106.7
Electricity
19.8530
104.0
110.3
126.6
133.8
141.6
149.2
156.9
158.4
168.0
154.3
Overall Index
100.0000
103.8
106.5
111.7
115.1
120.5
125.7
131.2
131.6
130.4
111.0
Growth Rates (in per cent)
Sector
Weight
2012-13
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
Apr-Sep 2019-20
Apr-Sep 2020-21
Coal
10.3335
3.2
1.0
8.0
4.8
3.2
2.6
7.4
-0.4
-3.5
-6.1
Crude Oil
8.9833
-0.6
-0.2
-0.9
-1.4
-2.5
-0.9
-4.1
-5.9
-6.0
-6.1
Natural Gas
6.8768
-14.4
-12.9
-5.3
-4.7
-1.0
2.9
0.8
-5.6
-2.0
-13.2
Refinery Products
28.0376
7.2
1.4
0.2
4.9
4.9
4.6
3.1
0.2
-2.0
-16.3
Fertilizers
2.6276
-3.3
1.5
1.3
7.0
0.2
0.03
0.3
2.7
1.1
3.7
Steel
17.9166
7.9
7.3
5.1
-1.3
10.7
5.6
5.1
3.4
7.9
-26.7
Cement
5.3720
7.5
3.7
5.9
4.6
-1.2
6.3
13.3
-0.9
0.7
-25.1
Electricity
19.8530
4.0
6.1
14.8
5.7
5.8
5.3
5.2
0.9
3.9
-8.2
Overall Growth
100.0000
3.8
2.6
4.9
3.0
4.8
4.3
4.4
0.4
1.3
-14.9
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
Sep-19
87.3
83.4
64.3
117.5
113.9
141.2
131.3
158.7
120.7
Oct-19
109.6
86.3
66.3
134.2
115.5
149.5
137.0
145.8
127.4
Nov-19
133.6
82.4
64.4
133.0
116.7
154.9
142.4
139.9
129.2
Dec-19
152.9
83.5
65.5
130.5
120.5
165.2
159.2
150.2
135.5
Jan-20
164.7
85.0
65.3
134.4
116.5
155.4
164.1
155.6
137.4
Feb-20
171.1
75.6
58.3
128.9
107.8
152.9
160.7
153.6
134.0
Mar-20
209.7
85.0
60.1
135.3
98.3
133.2
129.8
146.9
134.0
Apr-20
103.7
80.2
53.3
94.2
85.0
26.9
22.5
125.6
81.2
May-20
109.4
82.0
57.2
102.0
113.4
96.4
117.3
150.6
107.7
Jun-20
104.3
79.6
58.1
110.6
114.6
122.3
137.8
156.2
116.3
Jul-20
100.3
83.0
61.2
114.5
119.4
139.2
126.8
166.3
122.0
Aug-20
98.3
81.2
61.0
105.9
120.8
147.4
109.1
162.7
119.1
Sep-20
105.8
78.3
57.5
106.3
113.5
142.5
126.7
164.6
119.7
Growth Rates (in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
Sep-19
-20.5
-5.4
-4.9
-6.6
5.4
-1.4
-2.0
-2.6
-5.1
Oct-19
-17.6
-5.1
-5.6
0.4
11.8
-0.5
-7.7
-12.2
-5.5
Nov-19
-3.5
-6.0
-6.4
3.1
13.6
7.0
4.3
-4.9
0.7
Dec-19
6.1
-7.4
-9.2
3.0
10.2
8.7
5.5
0.0
3.1
Jan-20
8.0
-5.3
-9.0
1.9
-0.1
1.6
5.1
3.2
2.2
Feb-20
11.3
-6.4
-9.6
7.4
2.9
2.9
7.8
11.5
6.4
Mar-20
4.0
-5.5
-15.1
-0.5
-11.9
-21.9
-25.1
-8.2
-8.6
Apr-20
-15.5
-6.4
-19.9
-24.2
-4.5
-82.8
-85.2
-22.9
-37.9
May-20
-14.0
-7.1
-16.8
-21.3
7.5
-40.4
-21.4
-14.8
-21.4
Jun-20
-15.5
-6.0
-12.0
-8.9
4.2
-23.2
-6.8
-10.0
-12.4
Jul-20
-5.7
-4.9
-10.2
-13.9
6.9
-8.3
-13.5
-2.5
-8.0
Aug-20
3.6
-6.3
-9.5
-19.1
7.3
-1.7
-14.5
-1.8
-7.3
Sep-20
21.2
-6.0
-10.6
-9.5
-0.3
0.9
-3.5
3.7
-0.8